2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Bu yıl sırıtmadı savunması bence, Obradovicin tedrisatından da geçti. Net sayılabilecek şutu var ve iyi bir ball handlingi var. Tabi dediğin gibi kurulan kadroyla da alakalı hangi özelliklere sahip olanın daha yararlı olacağı.

Muhtemelen koç kalırsa Micovla devam eder :)

İbra edilmek için o şekilde ifade kullanmıştır. Seneye 4 Milyon Euroya iner bütçe,(Net gelirlerimiz o kadar diye biliyorum) 1 milyonda aşarız 5 Milyon u buluruz. Yine de iyi takım kurulur bu paraya bile.

Ne kadro kurulursa kurulsun, içinde Lasme olsun...

Efes sezonu herşey dâhil 9,7 milyona dolara organize ederken hoca her mağlubiyete bütçe diye konuşur.Yönetim, Alman federasyonunun sadece tek maçlık jubilesi için 4 milyon euro harcadığı Podolski'yi 2,7 milyona satmayı marifet gösterir. İş bilmezsen istersen CSKA bütçen olsa ne yazar. Bize gerçek bir basketbol aklı gerekli.
Herkesin yorumuna saygım var ama hâlâ Lasme. Emeğine saygım var ama ceza almadan önce heryerde yayınlanan alem fotoğrafları, esrar kullanmaktan alınan ceza ve hiç pişmanlık göstermeyen aksine masum bir alışkanlık gibi gösteren tavırlarından sonra Lasme adı bile geçmemeli.

Efes in kadrosunu 9.7 milyona her şey dahil olduğuna kesinlikle inanmam. Başında 1 eksik gibi...

Alper Yılmaz 10 milyon euro demişti. Bence mantıklı çünkü Honeycutt ve Thomas'a çok normal paralar ödediler. Omic, Cotton, Paul ve Kirk'ün her biri de gayet hesaplı transferlerdi.

Bence bizim yapmamız gereken, Ataman'la masaya oturup performansa dayalı bir sözleşme teklif etmek. Mesela, 300 bin dolar garanti para yanı sıra ligde ilk 2 ve Eurocup'ta kupa için primlerin ağırlıkta olduğu bir sözleşme. Ataman da bu sezondan sonra bunu reddetmez diye düşünüyorum. Takımı da 7 yabancı üstünden kurabiliriz. Pleiss'ı tutabileceğimize ihtimal vermiyorum maalesef, bizde yeniden doğdu adeta, mutlaka NBA ya da EL'nin elit takımlarından birine gidecektir. Micov-Schilb'ten birinden vazgeçmemiz geekiyor, atletizm ve savunma sertliği bakımından buna mecburuz. Daye konusunda kararsızım. Evet önemli bir hücum silahı ama savunma ve ribaund konusunda acayip dezavantaj oluşturuyor.

Mccollum daha fazla aksilik yapmayıp takımda kalmalı. Çin'de ne işi var, bu kadar da paragöz olmasın :) Kariyerine bir Eurocup daha ekleyebilir. 850 bin dolar civarına kalırsa ne ala.

Diebler hakikatten yıllardır aradığımız tipte bir şutör. Savunması da hiç fena değil. 650 bin dolar civarına kalabilir.

Tyus Eurocup seviyesinde bu sezondan etkili olabilir. Oyun ve savunma zekası vasat maalesef ama iyi gününde olunca hakikatten müthiş bir pota altı caydırıcısı oluyor, hücum katkısı da bunla orantılı yükseliyor. "Daha iyisini bulamayacaksak" 500 bin dolar civarına kalsın derim.

Micov eğer Ataman kalırsa yeni sözleşme yapılabilir. Ataman'ın kendi kariyeri boyunca bu kadar çok tuttuğu pek oyuncu yok, 600 bin civarına kalabilir. Ancak bu durumda Schilb'i yollamak gerekir... (Ayrıca 4'e de atletik bir uzun koymamız lazım gelir)

Yani,

Transfer1 - Mccollum - Can
Sinan - Diebler - Göksenin
Micov - Emir
Transfer2 - Ege - Orhan
Transfer3 - Tyus

Son düzenleme:
Alper Yılmaz 10 milyon euro demişti. Bence mantıklı çünkü Honeycutt ve Thomas'a çok normal paralar ödediler. Omic, Cotton, Paul ve Kirk'ün her biri de gayet hesaplı transferlerdi.

Bence bizim yapmamız gereken, Ataman'la masaya oturup performansa dayalı bir sözleşme teklif etmek. Mesela, 300 bin dolar garanti para yanı sıra ligde ilk 2 ve Eurocup'ta kupa için primlerin ağırlıkta olduğu bir sözleşme. Ataman da bu sezondan sonra bunu reddetmez diye düşünüyorum. Takımı da 7 yabancı üstünden kurabiliriz. Pleiss'ı tutabileceğimize ihtimal vermiyorum maalesef, bizde yeniden doğdu adeta, mutlaka NBA ya da EL'nin elit takımlarından birine gidecektir. Micov-Schilb'ten birinden vazgeçmemiz geekiyor, atletizm ve savunma sertliği bakımından buna mecburuz. Daye konusunda kararsızım. Evet önemli bir hücum silahı ama savunma ve ribaund konusunda acayip dezavantaj oluşturuyor.

Mccollum daha fazla aksilik yapmayıp takımda kalmalı. Çin'de ne işi var, bu kadar da paragöz olmasın :) Kariyerine bir Eurocup daha ekleyebilir. 850 bin dolar civarına kalırsa ne ala.

Diebler hakikatten yıllardır aradığımız tipte bir şutör. Savunması da hiç fena değil. 650 bin dolar civarına kalabilir.

Tyus Eurocup seviyesinde bu sezondan etkili olabilir. Oyun ve savunma zekası vasat maalesef ama iyi gününde olunca hakikatten müthiş bir pota altı caydırıcısı oluyor, hücum katkısı da bunla orantılı yükseliyor. "Daha iyisini bulamayacaksak" 500 bin dolar civarına kalsın derim.

Micov eğer Ataman kalırsa yeni sözleşme yapılabilir. Ataman'ın kendi kariyeri boyunca bu kadar çok tuttuğu pek oyuncu yok, 600 bin civarına kalabilir. Ancak bu durumda Schilb'i yollamak gerekir... (Ayrıca 4'e de atletik bir uzun koymamız lazım gelir)

Yani,

Transfer1 - Mccollum - Can
Sinan - Diebler - Göksenin
Micov - Emir
Transfer2 - Ege - Orhan
Transfer3 - Tyus

Bizim sorunumuz Ataman'ın aldığı para değil ki. Zihniyeti. Performansa dayalı sözleşme yapınca Ataman'ın oyuncu haznesi genişlemeyecek ki yine aynı tip oyunculara gidecek.

Micov'un kalmaması taraftarıyım bende. Mücadelesine zekasına saygım var ancak fizik olarak çok düşmüş vaziyette. Ataman'ın alışık olduğu Streç 4 + Micov planı bir türlü tutmadı 3 yıldır. McCollum-Daye dışında herkesle yollar ayrılabilir bence.

Bizim sorunumuz Ataman'ın aldığı para değil ki. Zihniyeti. Performansa dayalı sözleşme yapınca Ataman'ın oyuncu haznesi genişlemeyecek ki yine aynı tip oyunculara gidecek.

Micov'un kalmaması taraftarıyım bende. Mücadelesine zekasına saygım var ancak fizik olarak çok düşmüş vaziyette. Ataman'ın alışık olduğu Streç 4 + Micov planı bir türlü tutmadı 3 yıldır. McCollum-Daye dışında herkesle yollar ayrılabilir bence.

Garanti parasını düşük tutarsak milli takım olasılığı varken de maçları ayakta izler belki.

Daye bence de kalmalı.

Bende Mc Collum - Pleiss harici gitsin diyorum. Dediğin gibi iş ahlakı üst düzeyde ama Micov eskiden de hızlı değildi artık iyice defo oldu savunması.

Bence şuan hoca problemi 2.plana kaydı, ilk sorun yönetimdir..Şu şartlar altında hiçbir branştan başarı beklemiyorum ki zaten Atamanı tutarlarsa yine kaybeden Galatasaray basketbol takımı olur..Seneye yine 4-5 oyuncu çevresinde döner dururuz..Bence de Pleiss takımda kalmaz, Euroleague takımlarına gider..NBA yapabileceğini zannetmiyorum şu fiziği ile..
Geçen seneden beri diyoruz Schilb fazlalıktı kadroda yeri geldi Atamanda kadro dışı bıraktı!! Micov da artık miladını doldurdu bana göre zekasına hayranım ama fizik olarak savunmada ayakta kalamıyor..Yabancılardan Tyus, McCollum dışındakileri tutmam..Daye benim için hayal kırıklığı oldu savunmada..Tek yönlü bir oyuncu izledik bu sene..

Sorun izliyor olması abi. Ben de maçları genelde ayakta izlerim salonda ama kendisinin koç olarak bir şeyler yapması lazım sanki :)

Adım adım ilerleyelim bence, sezonun ilk yarısındaki gibi sandalyesine çöküp, maç sonunda şu rakip böyle, şu rakip şöyle demesindense, maç içinde şunlar gerçekleşti izledik, çözüm üretemedik demesi daha iyi.

Başta mola almak üzere maç içinde izlemekten başka bir şeyler yapan bir koç görmeyi ben de isterim ama kurtulamıyoruz maalesef bu adamdan, en iyi hali olsun en azından.

Banvit 8 kişilik rotasyonla bütçesi oranında harika işler yaptı. Ergin Hoca kalacaksa 5 iyi (gerçek manada kaliteli) yabancı + Sinan - Göksenin - Ege Arar - Can Korkmaz - Mc acollum la dar bir rotasyondan yanayım. Zaten maç sayımız yarıya düşecek euroleaugden dolayı. Tek şartı yabancılar kaliteli olmalı...

Honeycutt - Harangody - J.Nunnaly - Earl Clark Türkiye liginden alabileceğimiz oyuncular, bunlardan bir kaçı özellikle Nunnaly - Earl Clark cuk oturur diye düşünüyorum

Pleiss için sözleşme önerilmiş mi? Bir bilgi var mı?
Pangos gibi adam bulunabilir, öncelikle takımdaki oyuncuları elde tutmaya çalışalım. NBA'nin yeni durumu Avrupa piyasasını da etkileyecek. İşi yaza bırakırsak eldekiler de gider. Daçka Wilbekin ile 2 yıl uzatmış, Barca Jovic'i almış mesela.
Ben Pleiss, Daye, Tyus, Mccollum, Göksenin, Ege ve Can'ın kalması taraftarıyım.
Diebler, Micov ve Schilb'ten biri kadro kimyasına göre değerlendirilmeli.
Sinan da 900 bin yerine 300-400 bine oynayacaksa kalabilir. Yerli sıkıntısı malum.
Yani kimyayı doğru oyuncularla tamamlarsak bizdeki çekirdek EC için fena değil. Şu anki halimiz bile EL'de 10 galibiyet aldı, belki 12 olacak.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence Micov kalmalı Eurocup seviyesinde halen fark yaratabilir. Micov'unnsavunmadaki defolarını bu sene çok kolay bi şekilde kapatabilirdik. Strech 4 alırken Daye gibi Earl Clark gibi dün de görüldüğü üzere Summers gibi savunmada hiçbir şey yapmayım düşüncesindeki adamlardan uzak durmalıyız. Hatırlarsanız Caleb Green sakatlanmadan önce hem hücumda hem savunmada gayet uyumlu kimyası iyi bir takımdık. Bir de kısalarımız en azından ilk adımda geçilmeyecek kadar savunma yapabilselerdi veya bu profilde oyuncular alsaydık yine sezon çöpe gitmezdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
Bence Micov kalmalı Eurocup seviyesinde halen fark yaratabilir. Micov'unnsavunmadaki defolarını bu sene çok kolay bi şekilde kapatabilirdik. Strech 4 alırken Daye gibi Earl Clark gibi dün de görüldüğü üzere Summers gibi savunmada hiçbir şey yapmayım düşüncesindeki adamlardan uzak durmalıyız. Hatırlarsanız Caleb Green sakatlanmadan önce hem hücumda hem savunmada gayet uyumlu kimyası iyi bir takımdık. Bir de kısalarımız en azından ilk adımda geçilmeyecek kadar savunma yapabilselerdi veya bu profilde oyuncular alsaydık yine sezon çöpe gitmezdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kesinlikle katılıyorum .
Micov zaten fiziğiyle savunma yapan bir oyuncu hiç olmadı olmayacak da . Zekasıyla savunma yapan bir oyuncuyu gidip de atletik ve kalıplı 4 numaraların arkasına koyan Coach ' a sormak istiyorum . Micov ' u 4 e koyarsın arkasına Udoh gibi Lasme gibi çember savunucusu koyarsın bir şekilde idare edersin ama Micov ' dan hem savunma yapmasını hem potaya gitmesini hem şut atmasını hem de oyunu yönlendirmesini bekledik bütün sene . Net bir gard net bir çember savunucumuz bu sene olmadı , leş kadro planlamasının cezasını Micov ' a kesmek hiç doğru olmaz keza aldığı para ve oynadığı oyun ortada . Bu kadar karakterli , mütevazi , soğukkanlı ve bu kadar işini doğru yapan başka bir oyuncu bulabileceğinizi sanmıyorum .

Gerekirse herkes gitsin Micov kalsın .Mümkünse burada bıraksın.Bu kadar oyunu bilen soğuk kanlı temiz bir sutör bırakılır mı .Tamam ayakları yavaş eyvallah da savunmada kara delik de değil yani yardım savunmasında ne zaman nerde duracağını gayet iyi biliyor olması gunumüz basketbolunda büyük avantaj .Bana göre Eurocup ı getiren de Micov'un savunmasıdır .Micov net bir EL oyuncusudur dengeli bir kadroda her takimda iş yapar .Pleiss ın kalmasinı çok isterim de imkansız işte F4 hedefi olan bir takımın birinci pivotu olur seneye .

McCollum, Pleiss ve Diebler'i kadro da tutarım. Micov'un savunmasını hiç beğenmiyorum. 3 numara içinde fazla yavaş. Tabii Eurocup için fazlasıyla yeterli bir oyuncu.

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dursun Özbek: Galatasaray Odeabank, önümüzdeki sene küçülmeye gidecek. Bütçeyi düşüreceğiz.

Ya bu adam ibra günü bütçeyi yükselteceğiz demedi mi =D