2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Galatasaray basketbol şubesinin Mart ayında gelecek sezon kadro planlamasına başladığı görülmemiştir. Aslında olması gereken bu fakat söz konusu bizim basketbol şubesi, malum. Eminim daha bütçe bile belirsizdir. Muhtemelen haziran ayının sonlarına doğru belli olur. :)

Dış basında takımımız ile ilgili Pangos ile birlikte Kazanda oynayan Parakhouskinin de ismi dolaşıyor. Ne kadar doğru bilemiyorum ama daha fizikli bir oyun kurucu alınması taraftarıyım ben.

Bu sene toplam 12 transfer yaparak resmen yeni 1 takım kurduk!
Seneye kimleri alırız alamayız bilemem ama mutlaka bir Gürcü bir Yunan oyuncu gelmesini kişisel olarak çok isterim.

FB bin önümüzdeki yıl Nunnaly yi göndereceğini düşünüyorum. 3 numara için iyi bir tercih olabilir.

Darüşşafakadan Harangody 4 için düşünülebilir.

Seneye kurulacak kadroyla ilgili tek isteğim. Atletizm veya sertlik defosu olan en fazla 1 oyuncunun alınması. Daha fazlası olunca çok istikrarsız bir takım oluyoruz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Seneye yabancılardan bence Daye, Tyus, Micov, Diebler kalmalı. Pleiss de kalsın isterdim lakin büyük ihtimalle NBA ya da Euroleague'yi seçer. Kalan 4 yabancı da Eurocup için fazla olan isimler. Dursun özbek seneye basketbola yatırım daha çok olacak dedi. Ne kadar doğru olur bilmiyorum ama doğruysa Eurocup için neden bütçe artılır mantık hatası. Madem bütçeyi artıracaktın bu sezon takım Euroleague'deyken artırsaydın.

Seneye şöyle bir kadro izlesek iyi olurdu;

PG: Pangos - Sinan
SG: DeAndre Kane - Diebler - Göksenin
SF: Micov - Okben
PF: Maxi Kleber (Joe Alexander) - Daye - Ege
C: Pleiss/Parakhouski - Tyus - Sertaç Şanlı

Bu arada Lance Stephenson bu sezon da Nba'de kendine yer bulamadı. Seneye Avrupa yolu görünür. Alacak takımda çılgın atar bu deli. Kulüp ayık olsa da getirse keşke.

Bazı arkadaşlar Dursun Özbek'in ağzından çıkan şeylerin zerre kadar inanılabilirliği olmadığının henüz farkına varmamış sanırım, belki inanan olur diye bütçe artacak diye sallamış sanırım mali kongrede:)
Benim tahminim bütçe yarı yarıya düşer ama ne olursa olsun önce bir koç değişikliği hamlesi olmalı ve en kısa zamanda da Galatasaray kulübü seçime gitmeli ve başkanlık yapabilecek meziyette bir başkan ile yola devam etmelidir.