2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Oktay Mahmuti'de tıpkı Ergin Ataman gibi artık miladı dolan isimlerden biri bana göre. En son görev yaptığı Daçka da o kadro ile playoff Çeyrek finalinde Trabzon'a elendiğini unuttunuz mu? Herkesin Şampiyon olacağımıza kesin gözü ile baktığı 2012 sezonunda BJK karşısında nasıl çaresiz kalıp darmadağın olmuştuk.

Yerli yada yabancı farketmez daha genç, gelişime açık ve heyecanlı isimler düşünülmeli...

Mahmuti gelmiş geçmiş en büyük loser koçlardan birisidir. En başarılı sezonlarında bile sezon boyunca göz boyar, sezon sonunda balonu patlar. Bütün sezon boyunca motto, taraftarımız, son topa kadar diye bir şeyler söyler, sonuç mu? Sıfır

Sadece Galatasaray'da da değil. Yıllar önce Benetton'u çalıştırmıştı. ULEB'de iyi basketbol oynayan takımı kupanın en büyük favorilerindendi. Çeyrek finale kalmışlardı. Mahmuti ULEB'de yılın coachu seçilmiş, final 8 İtalya'ya verilmişti.

Kupanın en iyi takımı olarak gösterilen Benetton kendi ülkesinde final 8'te ne yaptı, tahmin edin bakalım, ilk maçta elendi. İşte Mahmuti'nin kariyerinin özeti

Ergin Ataman'ı bu kadar çok desteklememin sebebi de Mahmuti gibi bir loserdan sonra ilaç gibi gelmeseydi. Tarihimizdeki en önemli başarılara imza attı. Ancak bu sezonki kötü performansıyla gönderilmeyi hakketti. Yine de Ataman gönderilsin diyemiyorum. Sebebiyse Mahmuti'nin geri dönme ihtimali

Son düzenleme:
Oktay Mahmuti'yi çok severim. Karakter olarak da düzgün bir adamdır. Ayrıca Oly maç sonrası seyirciye teşekkür etmek ister misiniz sorusuna verdiği cevabı asla unutamam; ''teşekkür yabancı birine edilir, oysa seyirci bizden, hep birlikte yürüyoruz bu yolda, takımdan, aileden onlar''

Ama bir gerçek var o da Dursun Özbek'in kardeşiyle birlikte yönettiği Galatasaray Spor Kulübü Ergin Ataman'a teslim ettiği basketbol şubesine Ataman dışında coach olarak başka birini getirmesi imkansıza yakın değil imkansızdır. Bu yönetim gidene kadar da maalesef bu gerçek değişmeyecektir...!

Yönetimden bu saatten sonra beklediğim sadece şubeye bir basketbol aklı getirmeleri. En azından bunu yapabilmeleri kendileri adına büyük bir başarı olur.. Gönül ister ki başımıza coach olarak gelsin ama olmayacağını bildiğim için bu kişi Cem Akdağ gibi biri olabilir.

Mahmuti'nin de Ataman gibi kendisini geliştirememiş bir koç olduğunu düşünüyorum bu yüzden yabancı koç isterim şahsen ama

5 milyon dolar bütçeli adama başarısız deyip, 5 yılın 4ünde çift haneli bütçesi olan bir hoca başarısız olduğunda bütçe edebiyatı yapmak çelişkili değil mi?

Seneye Patric Young'ı geri getirmek nasıl bir fikir sizce? Bu sene kötü durumda ama iyi bir yaz dönemi geçirirse eski haline dönebilir bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Seneye Patric Young'ı geri getirmek nasıl bir fikir sizce? Bu sene kötü durumda ama iyi bir yaz dönemi geçirirse eski haline dönebilir bence.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Young için en doğrusu Olympiakos'ta kalmak olur. Birch zaten iyi bir uzun, Mulitinov da her geçen gün kendini geliştirip takımdaki rolünü arttırıyor. Young da sağlıklı kalıp katkı verirse artı yazar onlara. Aynı riski biz alabilir miyiz emin değilim, Jawaii ve Krstic örnekleri de var. İlla eski bi dosta gideceksek Lasme'ye gitmeliyiz bence.

Art Parakhouski'den en yüksek verimi almak istiyorsak pass-first bir guard almamız öncelikle Fitipaldo ilk geldiği zamanlar bir ışık vermişti ama Eurocup'ta bile fark yaratabileceğini sanmıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Art Parakhouski'den en yüksek verimi almak istiyorsak pass-first bir guard almamız öncelikle Fitipaldo ilk geldiği zamanlar bir ışık vermişti ama Eurocup'ta bile fark yaratabileceğini sanmıyorum.

Fiti Kalmaz herhalde..
Tibor muhtemelen gidecek :(
Onun yerine Para iyi transfer olur.
Guard için de Stefan Markovic yapılacak en güzel transfer olur.
Öncelikli sorun şu;
Ataman olacak mı ve olmayacak mı ?

Dursun Özbek: Gelecek sezon özellikle erkek basketbolda daha büyük bir yatırım yapacağız.

Seneye bütçemiz inanılmaz düşecek anlamına geliyor bu :(

Yürüsün gitsin küfür yazıcam zor duruyorum. En büyük sponsor ile anlaştık dediği günleri hala unutmadık.

Pangos'u Gran Canaria'dayken bu sezon için istemiştim. Fena topçu değil zaten seneye Eurocup'da oynayacağız. Orası için yeter de artar ama takımın 1 numaralı guardı olmamalı. McCollum ile yeniden anlaşılırsa veya daha iyi combo guard bulunursa daha iyi olur.

Bu oyuncuların haberleri çıkıyor ama sadece haber olarak kalacak gibi geliyor..Zira bu oyuncular da bizim yaşandığımız sorunları duyup,görüyorlardır diye düşünüyorum..Para krizleri, hocanın yaptığı ve söylediği şeyler akla gelince pek bizi tercih edeceklerini düşünmüyorum..Zaten kendilerine Euroleague'den talipler çıkacaktır..