• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Dentmon ve Russ yan yana oynarsa fizik konusunda dezavantaj olur mu? Konuya sadece post up üzerinden bakarsak olmaz Avrupa basketbolunda post up yapbilen guard sayısı kaç tane var zaten.Ancak asıl sorun şu iki tane baya kısa oyuncuyla yan yana oynarsan perdelerde sıkıntı yaşarsın kısa oyuncular perdelere daha fazla takılır Fiziken ufak oldukları için alan paylaşımı ve alan kapatma konusunda dezavantaj avantaj yaratırlar.Ben oyun yapıları ve fizikleri itibariyle yan yana çok uzun zaman gecireceklerini sanmıyorum.Koc başta deneyecek ama sonra bu sure azalır diye tahmin ediyorum.

Bence ilk 5
Russ Smith / Sinan / Micov / A.Daye / Alex Tyus olur

Geniş bir rotasyon oldu . Sakatlıksız başarılı bir yıl olur inşalllah

Hocanın ilk düşüncesi Dentmon - Russ ikilisini yaklaşık 10-15 dk arası parkede tutmak, size kısmına gelince savunmada onu rahatça halledebileceğini düşünüyor ki bence Avrupa basketbolunda eğer size sıkıntılı 2 oyuncun atletikse size sıkıntısı yaşanacağına inanmıyorum çok, 1-2 numaralardan post oynayan kaç takım var sanki? Bu oyuncuların ribaund katkısı da yüksek tek sorun alan paylaşımında ufak kalmamız olacak ama hocanın bugüne kadar savunmada iyi işler yaptığına inanıyorum kadro yapısına göre, o eksiklikleri bir şekilde hallediyor.

Benim fikrime gelince hoca Dentmon ile oynadıkça onun sürelerini arttıracak, dar rotasyonu seviyor zaten, 2 ay sonra 35 dk civarı oynarsa şaşırmam :) Önemli maçlarda özellikle Sinan ve Schilb'in sürelerini azaltabilir bu durum. Krstic'in hala bir hata olduğunu düşünmekle beraber hocanın da o kadar kredisi olsun artık, Obradovic'in geçen sene Antic'e uzun süreli aşırı yüksek kontratını ve Kalinic'e verilen 1m euro bonservisini de konuşsun onu övüp, Ataman'ı burada oyuncu konusunda eleştirenler. Obra'nın nasıl Fb'de kredisi varsa, Galatasaray için de Ergin Ataman'ın oyuncu seçimlerinde kredisi o derece yüksektir en az. Yönetim farkını ve basketbola bakışını düşününce bu kredi çok daha fazla olmalıdır bence. O da elbet hatalar yapacaktır, bence Schilb-Diebler'den biri fazla ve Krstic de günümüz basketboluna + guardlarımıza uygun bir uzun değil ama hoca bu kadar istiyorsa bekleyip görelim, eleştirimizi sene içinde yaparız, inşallah hoca bizi burada özür dilemek zorunda bırakır özellikle Krstic için :)

Obradovic'in geçen sene Antic'e uzun süreli aşırı yüksek kontratını ve Kalinic'e verilen 1m euro bonservisini de konuşsun onu övüp, ( Ataman'ı burada oyuncu konusunda eleştirenler. )

Tanju bey; Önceki yorumlarımda Ergin hocayı eleştirdim ve fazla yüklendiğmide yazdım yani cevabınızda kasettiğiniz İnsanlar arasında bende varım ama yorumunuz özelinde kısmen varım şöyleki,Ataman'ı eleştirenlerin fb ve obra üzerinden eleştirmesi beni ilgilendirmiyor,beni sadece Ergin hocanın ve takımımızın başarısı ilgilendirdiği için onlardan bağımsız hiç bir şekilde isimlerini yorumlarıma dahil etmeden eleştirdim çünkü onlar beni ilgilendirmiyor beni sadece GALATASARAY spor kulübü bünyesine dahil takımlarımız ilgilendiriyor böyle olduğu içinde bu başlık altında mümkün olduğunca başka takıım ve isimleri karıştırmayı kendi adıma doğru bulmadım.

Hata konusuna gelince zaten gerekeni yine önceki yorumumda yazdım tekrarlamaya gerek yok şunu eklemek istiyorum,her İnsanoğlu ve hoca gibi oda hata yapacaktır önemli olan durum para harcama ve harcatma konusu ise bunu yaparken kendi şahsi paraları değil zaten kısıtlı olan parayı sorumluca,hesaplı hareket ederek tabiri caizse çöpe gitmesin şeklinde hassas davranmasını isterdik ondan çünkü bahsettiği hedefe daha sağlam yaklaşabilirdik.

Evet bütçe açısından katılıyorum dediklerinize çoğu takımın altındaydık ve saydığınız takımlarda ciddi favoriydi ama ben sadece bizim açımızdan yapılan değerlendirmelerden bahsettim sonuçta avrupada birkaç takım ve biz favoriydik..Demek istediğim hocanın bu söylemlerini doğru buluyorum fakat geçen sene ile karşılaştırma yapmak pek doğru değil..

Geçen sene daha dişimize göre rakipler vardı karşımızda..Ama bu sene net bizden çok daha iyi takımlar olacak!! Hocanın böyle söylemlerini çok doğal karşılıyorum..Hoca F4 der top 8 yaparız buda başarı olur, hocanın taktiği genelde biraz pay bırakıyor :) Geçen sene Canaria maçındaki söylediği fark gibi..

F4 açısından kesinlikle katılıyorum çok daha iyi kadrolar, büyük bütçeler ve gelenekli takımlar var ama önceden de yazdığım gibi 7-10 sıraları arasındaki takımlarla denkiz ben F8'e yürüye yürüye gideriz demem tabi de orası için iddialıyım ama F4 çok ayrı bir olay haklısın, Cska koçu bile oraya gideceğinin garantisini veremez.

Silinen transfer başlığında açıklayıp sıralama yapmıştım, bana göre ilk 8'i net yapacak 6 takım:

Cska, Fb, Barca, Real, Oly, Pao

7-10 arası takımlar:

Galatasaray, Maccabi, Laboral, Daçka

11-16 arası takımlar:

Brose, Kızılyıldız, Zalgiris, Unics, Efes, Milano

Efes ve Milano senelerdir takım ruhu konusunda sıkıntı yaşayan takımlar, Unics uzun vadede ilk 8 bence yapamaz. Brose kağıt üstünde zayıflasa da geçen sene iç sahada sadece 2 mağlubiyet aldığını unutmamak lazım, yeni Abd'li guardı iyi çıkarsa ve iç sahada 15'de 11 filan yaparlarsa şansları olur elbet, sadece kadro olarak üstlerinde olduğumuz için aşağımıza yazdım onları da. Kızılyıldız ve Zalgiris kadro olarak zayıf duruyor, ikisi de iç sahada can yakacaklar zaman zaman ama bu sistemde ilk 8 şansları bence yok.

Laboral, Maccabi ve Daçka'dan da çok eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum, Efes ile senelerdir nasıl kafa kafaya oynuyorsak Daçka'da da benzer durum olacak bence, Laboral ve Maccabi için de kesin ilk 8 yapar bunlar diyecek bir durum yok.

Krstic konusundaki fikrim : oyuncu son derece karakterli biri . Sağlıklı bir Krstic Avrupanın bence en iyi 5 pivotundan biri . Sakatlığı elverirse takıma çok katkı vereceğinden eminim .

Obradovic'in geçen sene Antic'e uzun süreli aşırı yüksek kontratını ve Kalinic'e verilen 1m euro bonservisini de konuşsun onu övüp, ( Ataman'ı burada oyuncu konusunda eleştirenler. )

Tanju bey; Önceki yorumlarımda Ergin hocayı eleştirdim ve fazla yüklendiğmide yazdım yani cevabınızda kasettiğiniz İnsanlar arasında bende varım ama yorumunuz özelinde kısmen varım şöyleki,Ataman'ı eleştirenlerin fb ve obra üzerinden eleştirmesi beni ilgilendirmiyor,beni sadece Ergin hocanın ve takımımızın başarısı ilgilendirdiği için onlardan bağımsız hiç bir şekilde isimlerini yorumlarıma dahil etmeden eleştirdim çünkü onlar beni ilgilendirmiyor beni sadece GALATASARAY spor kulübü bünyesine dahil takımlarımız ilgilendiriyor böyle olduğu içinde bu başlık altında mümkün olduğunca başka takıım ve isimleri karıştırmayı kendi adıma doğru bulmadım.

Hata konusuna gelince zaten gerekeni yine önceki yorumumda yazdım tekrarlamaya gerek yok şunu eklemek istiyorum,her İnsanoğlu ve hoca gibi oda hata yapacaktır önemli olan durum para harcama ve harcatma konusu ise bunu yaparken kendi şahsi paraları değil zaten kısıtlı olan parayı sorumluca,hesaplı hareket ederek tabiri caizse çöpe gitmesin şeklinde hassas davranmasını isterdik ondan çünkü bahsettiği hedefe daha sağlam yaklaşabilirdik.

Dursun bey herkes hocayı eleştirebilir tabi ki ama onu eleştirip Obradovic'e hiç hata yapmayan, kadrodaki herkesin kusursuz olduğunu göstermeye çalışanlar var burada, takip ediyorum yorumlarınızı sizinle kesinlikle alakası yoktu.

Bence : Barça - Real - Olimpiakos - Pana - Maccabi - CSKA - Fener ilk 7 arasında yer alır
8. Lig için Laboral - Milano - Efes - Daçka - Kazan ve son transferlerimizden sonra takımımız çekişecektir .

F4 açısından kesinlikle katılıyorum çok daha iyi kadrolar, büyük bütçeler ve gelenekli takımlar var ama önceden de yazdığım gibi 7-10 sıraları arasındaki takımlarla denkiz ben F8'e yürüye yürüye gideriz demem tabi de orası için iddialıyım ama F4 çok ayrı bir olay haklısın, Cska koçu bile oraya gideceğinin garantisini veremez.

Silinen transfer başlığında açıklayıp sıralama yapmıştım, bana göre ilk 8'i net yapacak 6 takım:

Cska, Fb, Barca, Real, Oly, Pao

7-10 arası takımlar:

Galatasaray, Maccabi, Laboral, Daçka

11-16 arası takımlar:

Brose, Kızılyıldız, Zalgiris, Unics, Efes, Milano

Efes ve Milano senelerdir takım ruhu konusunda sıkıntı yaşayan takımlar, Unics uzun vadede ilk 8 bence yapamaz. Brose kağıt üstünde zayıflasa da geçen sene iç sahada sadece 2 mağlubiyet aldığını unutmamak lazım, yeni Abd'li guardı iyi çıkarsa ve iç sahada 15'de 11 filan yaparlarsa şansları olur elbet, sadece kadro olarak üstlerinde olduğumuz için aşağımıza yazdım onları da. Kızılyıldız ve Zalgiris kadro olarak zayıf duruyor, ikisi de iç sahada can yakacaklar zaman zaman ama bu sistemde ilk 8 şansları bence yok.

Laboral, Maccabi ve Daçka'dan da çok eksiğimiz olduğunu düşünmüyorum, Efes ile senelerdir nasıl kafa kafaya oynuyorsak Daçka'da da benzer durum olacak bence, Laboral ve Maccabi için de kesin ilk 8 yapar bunlar diyecek bir durum yok.

Evet size kesinlikle katılıyorum top 8 olursa, yolumuz bu şekilde olacaktır..Bu yazdığınız 7-10 arasındaki takımlar bizim için asıl rakip olacaktır..Bu açıdan bu rakiplerle yapacağımız maçlar final niteliğinde olacak..Evet zaten bu söylemler erken yıpratır takımı..Her sene baştan oluşuyor takım maalesef :S Bu açıdan teker teker gitmekte fayda var..Bende buna değinmek istemiştim..

En onemlisi pao oly cska fener gibi top8 e büyük ihtimal kalcak takimlari evimizde yenmemiz ve onlarında bizim rakiplerimizi deplasmanda yenmeleri cok isimize gelir ama ilk 4 macin 3 ü ev bence biraz sıkıntı cska ile bi 4,5ci hafta oynasaydık takımda otururdu biraz simdide sansimiz var ilk hafta cska ikinci hafta kızılyıldızı evde alirsak güzel bir mesaj veririz bence

Birazda hedefler hakkında yazayım,önce top 8 sonra F 4 hedefi için öncelikle teknik heyet ve takımın,yönetimin ve biz taraftarların mizahi olacak ama çoook ekmek yememiz lazım yani yol kat etmemiz lazım,hoca ve takım ellerinden geleni yapacaklardır sahada gösterilecek mücadele kadar yönetimin kesinlikle sezon başından sonuna kadar ödemeleri aksatmaması,taraftar olarak her maçta hassas olup sahaya bir tek numunelik bile olsa yabancı madde atmayıp atılmasınada engel olunması,saha dışındada dikkatli davranılması şart malumunuz bu konuda haksızlığada uğradık buna rağmen Avrupa çapında sicilimizi bozdular bu bahsettiğim hususlar sahada gösterilecek mücadeleden daha öncelikli hareket edilmesi gereken hususlar bunları kazasız belasız vukuatsız başarabilirsek takımın göstereceği ekstra performans ilede yolumuzun açık olabileceğini düşünüyorum.

Öyle top 8 garanti,F 4 yaparız gibi ( böyle yazan arkadaşlarımız alınmasınlar ) hedef çok uzakta ve engellerle dolu bu engelleride ancak beraber aşabiliriz,üstte yazılanlardan bir tanesi şaşarsa maceramız başlamadan biter ALLAH korusun çok dikkatli olalıyız bütünleşmeliyiz Vesselam.

Kadro olarak EL'de genelde Ergin hoca Dentmon,Sinan,Micov,Daye ve Tyus şenlinde sahaya çıkacaktır bazı maçlardada değiştirecektir rakibe göre,Dentmon,Russ,Micov,Daye ve Tyus,sezon ilerledikçe çok tereddütlü baktığım Krstic toparlanır iyi işler yapmaya başlarsa ilk beşler Dentmon,Sinan(Russ),Micov(Diebler),Daye ve Krstic olarakta değişebilir,dar rotasyon hastalığı tutmaması lazım hocanın zahmet edip hepsini her an oyuna alıp oynatacakmış gibi hazırlamalı oyuncuları ki kurduğu geniş kadrolu rotasyonun anlamı olsun.

Dursun bey herkes hocayı eleştirebilir tabi ki ama onu eleştirip Obradovic'e hiç hata yapmayan, kadrodaki herkesin kusursuz olduğunu göstermeye çalışanlar var burada, takip ediyorum yorumlarınızı sizinle kesinlikle alakası yoktu.

Burada Obradovici en çok beğenen kişi oalrak sanıyorum bana bu sözler.

Öncelikle Obradovic'e hiç hata yapmıyor demedim böyle bir cümlem yok. Obradovicin ikinci sezonunun başında kurduğu kadroyu onların taraftarı olsam eleştirirdim kesinlikle Hickman ve Gou ile oyun kurucusuz sezon başlamak hataydı ve Zisis olmasa bence kesinlikle başaramazlardı.

Antic ve Kalinice ödenen yüksek paralara gelince. Antic için olanın sebebi basit. F4'da rakiplerini zorlayamadan kaybeden takımda mental gücü yüksek bu seviyleri oynamayı bilen sertlikse sertlik çamurluksa çamurluk her şekilde karşılık verebilecek tecrübeli oyuncu eksiği sebebiyle alındığını düşünüyorum. Antic çok yetenekli olmamakla birlikte son 4 senesinde 2 eurolig şampiyonluğu 2 sezon da nba'de önemli bir takımda 20 dk ort ile oynamak gibi son derece kaliteli bir cv'si vardı. Yani aslında yeteneği için değil üst seviyelerde tecrübesi nedeniyle alındı. Şu anda gelinen noktada avrupadaki son 3 yılında 3 eurolig finali var adamın. Bazı adamlar ya şanslı oluyor ya da baı şeyleri doğru yapıyor. ( Robert Horry de böyleydi 7-8 nba şampiyonluğu vardı adamın) .

Kalinic konusunda da bu bonservisi asla hakeden bir oyuncu değil 1 m euro önemli oyunculara verilen bir bonservis. Sanıyorum mantığı düşük maaşı nedeniyle iki yıllık toplam maliyetinin 1,8 m olması yıllık 900 ediyor. Eurolig şampiyonluğu isteyen bir takımın herhangi bir oyuncusunun maliyetinin bu kadar olması anormal değil. Yıllık maaşının 400 bin olması ve bonservisin iki yıla yayılarak ödenmesi nedeniyle tercih edilmiştir diye düşünüyorum. Kalinic oyuncu özelinde nba yapma ihtimali olmayan uzun yıllar takımda kalabilecek düşük maaşlı avrupa için de önemli bir hustle tipte oyuncudur. Sırbistan milli takımında da üç senedir rol oyuncusu olarak görev yapıyor faydalı bir rol oyuncusu. Fenerdeki sezonuna berbat şut atarak başladı bu nedenle başlarda baya gözden düştü ama sonradan toparladı Real serisinde zirve yaptı lig playofflarında da gayet başarılıydı.Son gelinen noktada Obradovic'in bu transferden pişman olduğunu sanmıyorum.

Ayrıca belirtmekte fayda var daha yüksek bütçeyle eurolig şampiyonluğu kovalıyorsan bazı niş roller için bazı küçük detaylar için yüksek paralar vermeyi göze alabilirsin. Antic bizim için aşırı pahalı ve gereksiz olurdu çünkü en büyük artısı olan tecrübe ve oyun için çakallığı mevcut hedefler için pek bir anlam ifade etmiyor.Çok iyi takımlarda yetenek olarak altta ama takımı bozmadan rol oyunculuğu yapacak adamların olması gerekiyor. Sırbistan milli takımında Markovic ve Kalinic 3 senedir varlar ikisi de yetenek olarak diğer oyunculardan epey geride ama hustle tipte oyuncu olmaları nedeniyle önemli hedefleri olan güçlü bir milli takımda dakika alıyorlar.

Obradovic'i beğenmem neden rahatsız ediyor. Avrupa basketbol tarihinin belki de en başarılı koçu adam. Kendisinden daha fazla eurolig şampiyonu olabilmiş hiçbir koç yok , klüp olarak bile sadece bir klüp var. Eurolig toplantı salonuna adı verilmiş , iki üç sene önce euroligin koçlarla çektiği reklam filminde patron koltuğunda hepsinin naptığını gören adam olarak resmedilmiş bir koç. Avrupa basketbolunda kendisine gösterilen saygı değer bu.Kaldı ki gece gündüz kendisini övüyor da değilim. Birkaç kişi büyük bütçeler olmasa bir şey yapamazdı gibi yorumlar yazdı, onlara cevap verdim. Avrupa basketbolunda 4 ayrı takımla 8 kez Eurolig'i kazanmış bir adamın olayını bütçeye indirgemensine kayıtsız kalmadım. Çünkü kendisine basketbolu gerçekten seven çeşitli milletlerden milyonlarca kişi gibi ben de hayranlık duyuyorum. Rakibimde olması da bunu değiştirmiyor. Gerçi kendisine salonda tükürenlerimiz bile varken burda kendisini beğeniyor olduğumu bildirince tepki görmeyi anormal bulmuyorum.

ilk 5 en büyük ihtimalle;

Dentmon - Sinan - Mıcov - Daye - Tyus olur.

2. Beş : Russ - Schilb - Diebler - Thompson - Krstıc

+ Göksenin - Ege - Can İçlerinde de tek Göksenin süre bulur +10 dk diğerleri 5 dk'yi geçemez sezon ortalamaları sanırım.

Obra'nın başarılarının yüksek bütçelerle alakalı olduğunu yazmak sığlık değil gerçekliktir,siz kendinize yapılan uyarılara rağmen alakalı alakasız fırsat bulup Obra hayranlığınızı buraya yansıttığınız müddetçe itici olmaya devam edeceksiniz burası GALATASARAY'lı basketbol severlerin forumu fb'lilerin ve obra hayranlarının değil Funda hanım,bu forumda açıkça fb'li olduğunu yazıp yorum yazanlarda oldu ama siz Galatasaray'lı olduğunuzu yazdığınız halde her fırsatta o kişi(ler)in obra hayranlığını buraya sizin kadar yansıttığını görmedim,bazen çok doğru tespitleriniz ve yorumlarınızda olduğu halde bu obra hayranlığı ve hep takımımız hakkında olumsuz yazılarınız görülünce doğal olarak trol olduğunuz düşünülüyor ve tepki görüyorsunuz buda normal.

Sadece Antic'le ilgili olarak bi şey diyeceğim o yüzden alıntılayıp sayfanın uzamasını istemedim. Antic sadece final four görmüş ve sert bir oyuncu. Oly sisteminde hem sertlik kapıp hem de dışardan formda olduğu için o sene baya tatlıydı. NBA işine gelince, sert bir oyuncu olduğu için gitti belli süreler aldı ama bu sürelerde sakatlıkların da etkisi büyüktü. Süresi orda arttıkça verimi çok azaldı. Son senesini aşırı verimsiz ve büyük eleştiri altında geçirdi. Temelinde sertlik yatan oyuncu fiziksel olarak berbat bi halde Fenerbahçe'ye geldi. Bizdeki her transfere laf edilirken Antic transferini övmek mantıklı değil. Antic bu sene kaç maç kaçırdı mesela? Antic transferinde mantık yatıyorsa Krstic transferinde de baya mantık yatıyor o zaman size göre :/Yani Obradovic kesinlikle çok başarılı bir koç ama şurda durmadan aynı şeyleri yazmaya gerek yok. Bizim koçumuz değil, olmayacak da.
Hoca final four diye bi hedefi belirtmemiş ki belirtse nolcak, bu adam nasıl taraftarı maça getircek? Bazen eleştirmek için eleştiriyorsunuz çoğu insanın lafı ona. Bu takımın ilk 8 için Maccabi'den daha fazla şansı olması saçma bir argüman değil. Kadro yanlışlarını beraber değerlendiririz ama bu takımın koçu kadrodan fazlasıyla memnun, kendisi kurmuş kadroyu. Kendisi topun altına girmiş bize ne?

Taraftar forumunda sezon başlayana kadar ümit vermek de saçma, insanların hevesini kırmak da saçma.

Bu kadar yazdım son olarak Adams-Dentmon konusunu da yazayım, o winner Adams'ı bu sezon final four'da Fenerbahçe karşısında son 5 dakika izlediniz mi? Bence kendisi herhangi bi beyine sahip değildi, üstelik Fenerbahçe berbat oynuyordu. Sezonu takımın yüksek formuyla geçiren bir oyuncu bir sezonda nasıl winner ilan edildi merak ediyorum. Dentmon nasıl Adams'tan daha kötü oyuncu olduğuna hemen karar verildi onu da merak ediyorum.

Dün Funda Öztürk ismini kullanan hesapla ilişkili birçok mesaj muhtemelen konuyla ilişkili değil bahanesi ile silinirken bugün aynı kişi kendi ismi geçmeyen mesajı alıntılayarak olmayan ifadeye cevap verıyor görünerek (Tanju Çiçek Obrayı beğenenler var bu beni rahatsız ediyor dememiş ki söylediği bambaşka birşey) GS kadro yapısı ve transfer başlığına nerede ise tam sayfa Obra analizi giriyor mesajın silinmesi ya da başka bir yere alınması şöyle dursun yönetici mesajı beğeniveriyor .Obra güzellemesi ya da Obra analizi konu başlığı ile çok mu ilişkili Allah aşkına

Jj Hickson Çin'e gitmiş kaça imzaladı acaba Uzunlardan biri yerine düşünülemezmiydi

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anlatmak istenileni anlamak neden bu kadar zor? Obradovic'i beğenmek neden rahatsız etsin. Tam tersi beğenmeyen rahatsiz eder.

Obradovic, yaptıkları ile oyuncu transferlerinde kredisi olan bir koç. Aynı durum Galatasaray için de Ergin Ataman için geçerli olmalı. Olay bu :)

Not: Galatasaray'liyim. Obradovic'in koclugunu tartışani coddoye almam. Avrupa'nin en iyisi. Konu kapanmıştır.

Hala diyor ki obra söyle iyi böyle iyi. Yüksek bütçeli takımlarda başarı sağlayamazsa sıkıntı orda. Önemli olan tekeden süt çıkartabilmek, hazır keçiden herkes süt çıkartır. Verilen bütçelerle elde edilen başarılar arasında bir korelasyon kurulacaksa Ergin Ataman en başarılı koçtur. Çünkü elindeki küçük bütçeli takımlarla her zaman beklenin üstünde başarıları ortaya koymuştur. Obra kendine inansaydı Türk milli takımını çalıştırırdı teklifi geri çevirmezdi. Demek ki bu obra taşın altına elini sokmayacak kadar korkak. Başarıları da önüne imkanlar serilmesi ile elde ettiğine göre orta da elle tutulur bir başarısı da yok.

Avrupanın en iyi koçunun kim olduğuna siz karar veremezsiniz. Herkesin görüşü farklı olabilir. Benim gözümde şubesini tek başına ayakta tutan, rakipler yetmezmiş gibi federasyonla, kendi yönetimiyle, sorunlu oyuncularıyla da mücadele eden Ataman, Obradovic'ten çok daha iyi koçtur! ! Şike ile Galatasaray'dan şampiyonluk çalan Obra'nın göklere çıkarılacağı yer de Galatasaray forumu değildir!

Geri