• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Ergin hoca Dentmon a ilerleyen haftalarda lig lisansı çıkacağını söyledi sizi üzecek ama spekülasyonlara son verebilirsiniz arkadaşlar.

Çok ilginç bir bilgi vereyim sana;

Oyunu guard kurar. Şaşırdın dimi? Ben de yeni öğrendim misal.

Aslında Furkan'ın bahsettiği yanlış bir bilgi değil. Zor bir sistem ama yapıp başarılı olanlar var...
NBA'de Chiago Bulls efsanesinin doğru düzgün bir oyun kurucusu yoktu mesela...
Oyunu yarı sahaya Ron Harper taşırdıki kendisi 2'den çakma 1 numaraydı...
Elinde Kukoç, Jordan, Pippen, Longley gibi pasörlerin varsa, oyun sistemini de oturttuysan oyun kurmayı oyun kurucuya bırakmadan da zirveye çıkabiliyorsun...Hatta finalde NBA'in en iyi 2 oyun kurucusuna sahip 2 takımını 3 defa üst üste geçebiliyorsun (Payton ve Stockton)..
Diyebilirsinki çok istisnai bir örnek. Ama bizde de Sinan, Emir, Micov, Schilb gibi pasörler varken, bunu gerçekleştiremeyiz diye bir şey yok...

Aslında Furkan'ın bahsettiği yanlış bir bilgi değil. Zor bir sistem ama yapıp başarılı olanlar var...
Elinde Kukoç, Jordan, Pippen, Longley gibi pasörlerin varsa, oyun sistemini de oturttuysan oyun kurmayı oyun kurucuya bırakmadan da zirveye çıkabiliyorsun...Hatta finalde NBA'in en iyi 2 oyun kurucusuna sahip 2 takımını 3 defa üst üste geçebiliyorsun (Payton ve Stockton)..
Diyebilirsinki çok istisnai bir örnek. Ama bizde de Sinan, Emir, Micov, Schilb gibi pasörler varken, bunu gerçekleştiremeyiz diye bir şey yok...

Katılıyorum. Mesela bu sezon Cavs oyunun büyük bölümünde topu Lebron üzerinden dağıttı. Artık basketbol eskisi gibi değil. Şu an her oyuncunun bir miktar oyun kurmaya yardım etmesi lazım. Hatta sadece oyun kurma değil, oyunun her alanında az çok katkısı olmalı.

Tamamen katılıyorum. Bizim 1 numaralarımızdan geçen sene olduğu gibi beklentimiz oyunun tıkandığı anlarda skor üretmeleri olmalı. Zaten Dentmon ve Russ tamda böyle oyuncular.

Dalga geçmeye çalışırken dalga konusu olmak bu olsa gerek.Gelişen basketbolda posizyonların görev tanımı değişti.Artık 1 numaranın sadece adı point guard.Sahada en az 3-4 pasör, oyun kurabilen, çabuk karar alan, insiyatif alabilecek oyuncuya ihtiyaç var.Artık "Oyun kurucun kadar konuşursun" mottosu tarih oldu.Şu yazıyı da okumanı tavsiye ederim.Ufuk açar belki:)

Bu Oyun Böyle Oynanır | Mutfak | yazıhane

Pleiss, koçun oyun sistemine uymayacağına bildiği halde yıllardır inatla istediği pota altında yer kaplayacak kalıplı uzun sevdasının ürünü. Sofo'ya takmıştı kafayı bir ara olmadı. Ardından Vougioukas-Maric gibi felaket tercihler yaptı, sonra da Krstic'e gitti o da olmayınca Pleiss'ı buldu. Tabii Pleiss'ın fiziği de ne kadar kalın tartışılır:) Oysa Tyus'ın yanına atletik, çember savunucusu bir uzun daha alsa bugün farklı şeyler konuşuyor olabilirdik.

İşin özü bizim 1 numaraya değil 1 numara savunabilcek adama ihtiyacımız var. Oyun kurma falan hikaye. Belkide Cska dan sonra hücum anlamında sıkıntı yaşamıyacak tek takımız. İddalı görünebilir ama bu böyle. Abi Tyus bile 2 maçtır orta mesafe atıyor neden bahsediyorsunuz ya ? Tyus diyorum bak bizim takımdaki neredeyse o şutu kullanacak son adam. Zaten Ergin hocanın da söylemleri savunma üstüne hep. Sahadaki olayı bir siz görmüyorsunuz emin olun.

Chris paul, Kahwi Leonard ikilisini getirsen bile pivot un Tibor Pleiss olacak. Savunma kısmını Tibor oyundayken halletmek çok zor, Tibor un yanından yürüyerek potaya gidiyorlar, onun için zevk almaya bakalım takımdan...

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Zaten Ergin hocanın da söylemleri savunma üstüne hep. Sahadaki olayı bir siz görmüyorsunuz emin olun.

Sorun da bu zaten. Koçun söylemleriyle icraatleri birbirini tutmuyor. Yani bu oyuncuları transfer ederken savunma zaaflarını bilmiyor muydu? Hem kısa hem uzun savunmasında sorun yaşayacağımızı düşünemedi mi? Ne yapacağı belli olan oyuncuları toplayıp sonra onlardan yakınmak biraz tuhaf açıkçası..

Hafızam beni yanıltmıyorsa heurtel pleiss laboralde beraber oynuyorlardı ve baya begeniyordum.. İşin savunma kısmını nasıl hallediyorlardı hiç dikkat etmemişim.. Maçları genelde yüksek skorluydu sanırım.. Bizim arroyolu döneme denk geliyor sanırım.

Verilen örnekler Jordan'ın Bulls'u ve Lebron'un Cavs'ı.

Şimdi gerçek dünyaya geri dönelim ve son 5 sezonun Euroleague şampiyonları ile guardlarına bakalım;

Cska; Aaron Jackson - Teodosic
Real; Llul - Rodriguez
Maccabi; Rice - Hickman
Oly; VSpan
Oly; VSpan

Bu guardların ortak özelliği nedir? Liderlik özellikleri ve oyunu kontrol edebilmeleri.

Bir de finalistlere bakıyoruz; Aaa ne tesadüf ki Finalistler de aynı takımlar! Bir ekleme Fb var.

Fb'nin guardları kimler? Dixon ve Sloukas. Yani doğrudan oyunu kontrol edebilen oyuncular.

Avrupa'nın top kulüpleri falan hep gerizekalı ama Amerika'da dahi istisnai kabul edilecek 20 yılda iki kez basarılı olmuş bir sistem artık genel kabul gören bir sistem olacak.

He he...

İşin özü bizim 1 numaraya değil 1 numara savunabilcek adama ihtiyacımız var. Oyun kurma falan hikaye. Belkide Cska dan sonra hücum anlamında sıkıntı yaşamıyacak tek takımız. İddalı görünebilir ama bu böyle. Abi Tyus bile 2 maçtır orta mesafe atıyor neden bahsediyorsunuz ya ? Tyus diyorum bak bizim takımdaki neredeyse o şutu kullanacak son adam. Zaten Ergin hocanın da söylemleri savunma üstüne hep. Sahadaki olayı bir siz görmüyorsunuz emin olun.

Çok doğru bir tespit.

Şimdi gerçek dünyaya geri dönelim ve son 5 sezonun Euroleague şampiyonları ile guardlarına bakalım;

Real; Llul - Rodriguez
Maccabi; Rice - Hickman
Oly; VSpan
Oly; VSpan

Bu guardların ortak özelliği nedir? Liderlik özellikleri ve oyunu kontrol edebilmeleri.

Bir de finalistlere bakıyoruz; Aaa ne tesadüf ki Finalistler de aynı takımlar! Bir ekleme Fb var.

Fb'nin guardları kimler? Dixon ve Sloukas. Yani doğrudan oyunu kontrol edebilen oyuncular.

Avrupa'nın top kulüpleri falan hep gerizekalı ama sizin Amerika'da daha istisnai kabul edilecek 20 yılda iki kez basarılı olmuş bir sistem artık genel kabul gören bir sistem olacak.

He he...

Fenerbahçe 1 sene önce F4 oynarken guardları Kenan Sipahi ve Ricky Hickman'dı(felaket haldeydi üstelik), sezon arasında Zizis geldi ki Zizis bile saf bir 1 numara değildir. O zaman Fenerbahçe bunlara yardımcı olarak Goudelock, Bogdan, Bjelica ve hatta zaman zaman Emir üzerinden götürüyordu bu işi. Burada asıl sorun bunun yapılabilir olması değil böyle bir planla yola çıkılıp, çıkılmadığı. Obradovic hayatı boyunca pick and roll temelli bir oyun üzerinden çok büyük guardlarla bir ton kupa kazanmış ama Fenerbahçe'de o sezon istediği guardı alamayınca başka bir şekilde çıktı yola. Bjelica üzerinden 4-5 pick and roll'ü oynuyorlardı mesela ve bu sistemin bir parçasıydı, maç içinde tesadüfen yaptıkları bir şey değildi. Sizce bizim Daye için böyle bir planımız var mı? Bir gün denk gelir oynarsak belki o zaman hoca "aaaa Dye bunu yapabiliyormuş" deyip yapmak isteyebilir ama ben artık sezon başında gerçek bir plan görmek istiyorum. Hoca kendi aldığı oyunculara televizyon üzerinden laf çakıyor, kapıyı gösteriyor. Allah aşkına Russ'u geçiyorum zira Avrupa için çaylak bir oyuncu, alırsın ben bunu istediğim şeye yontarım diye yola çıkabilirsin hata yapsanda ama Dentmon'ı alırken hoca ne bekliyordu içinden Teodosic çıkmasını mı? Dentmon bu ya Dentmon atıcıdır, aklında ilk atmak vardır, bir sorun görürse kendi başına çözmeye çalışır. Yapar yapamaz bunu ama adamın sorun çözme, bu oyunu oynama şekli budur yani.

İş buralara geldikten sonra biz sürekli yanlış oyuncuları transfer edip sezon ortasında göndericeksek ve bundan dolayı takım zarar gorup tekrar basa donuceksek bunları konusmanın alemı yok. Kadro muhendıslıgı dıye bır sey var sen gecen seneden bellı kı bazı derslerı almamıssın buyuk takım olma yonunde degıl gunu kurtarmanın hayal perestlıgın pesındesın sayın ergın ataman artık bu kımın sorumlulugunda bu transfer ısını kım yonetıyor cıddı anlamda merak edıyorum belkı bu takım sezon ortasında cok ıyı maclar cıkarıp buyuk takımlarıda yenebılır yanlız sadece anı veya gunu kurtarır uzun vadade bu takımdan bırseyler beklemek hayal perestliktir.

Real; Llul - Rodriguez
Maccabi; Rice - Hickman
Oly; VSpan
Oly; VSpan

Avrupa'nın top kulüpleri falan hep gerizekalı ama sizin Amerika'da daha istisnai kabul edilecek 20 yılda iki kez basarılı olmuş bir sistem artık genel kabul gören bir sistem olacak.

He he...

Senin o tesadüf dediğin işi lebron 6 senedir guard olmadan yapıyor. Hatırlatıyım istedim. Avrupadan örnek vericeksek fazla uzağa gitme geçen sene Eurocup'ı kazanırken guardın Eric di. Hemde tek başına. Saygılarımla.

Amacım polemik yaratmak değil sadece kadro artık kuruldu ve desteklemek geliştirmek harici yapılabilecek birşey yok şu anda. Tofaş maçından önce yeniliriz umarım fark yemeyiz diyordu herkes. Maç 21 sayıyı gördü ya 21 hiçmi görmüyorsunuz bunları. Hangi yeni kurulan takım sezona eksiksiz girebilir. Biz 21 sayı öne geçerken iyi savunma yapabiliyormuyduk? Evet. Kısıtlı bir süremiydi ? Evet. Bu kısıtlı süreyi arttırmak mümkünmüdür ? Evet. Ergin hoca iyi bir kadro mühendisi degil sezon başı için kesinlikle katılıyorum. Ama koçun bir özelliği var elindeki malzemeyi sezon içinde bir şekilde yararlı hale getiriyor. Takım bana bu umudu veriyormu ? Bence evet. Bu takım zamanla savunma yapacaktır.

Bu nasıl bir tarz yahu! Bu nasıl cevap verme şekli? Ne hale geldik? Şimdi de biri çıkıp sana sen hangi zaman diliminde kaldın dese misal ne hissedersin?

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kaan Kural canlı yayında bizden bahsederken; "Pleiss'in alınması hataydı. Basketbol, bu tip oyunculardan hızla uzaklaşıyor" diyerek hislerimize tercüman oldu. Kısa savunması sorunumuzun acilen çözülmesi gerektiğine değinirken, ekstra çaba harcamayan Cska'dan 109 sayı yemenin de normal olmadığını söyledi..

Kaan Kural canlı yayında bizden bahsederken; "Pleiss'in alınması hataydı. Basketbol, bu tip oyunculardan hızla uzaklaşıyor" diyerek hislerimize tercüman oldu. Kısa savunması sorunumuzun acilen çözülmesi gerektiğine değinirken, ekstra çaba harcamayan Cska'dan 109 sayı yemenin de normal olmadığını söyledi..
Kaan uzun zamandır oyun ekseninin kaydığı artık basketbolun başka yere evrildiğini anlatıyor. Hatta bunla ilgili yazdığı yazılar var.

Ama koçlar hala böyle adamlar tercih ediyorlar son potacastde de bahsetmişti. Bir çok takımda var böyle uzunlar.
Şimdi şöyle bir durum var: Pleiss sadece sırtı dönük oynayan bir uzun değil, şut tehdidi olan böylelikle spacingde sorun yaratmayacak biri. Ayrıca sahayı çok ağır da geçmiyor. İkili oyunlarda devrilme hızı da kötü sayılmaz. Evet formsuz ve geçen seneyi boş geçirmesi onu geri götürmüş. Lakin biz de henüz kimya oturtamadık. Ne oynanan set var ne de defans da doğru yardımlar. Ki en en büyük sorun defansta çok kırılgan geldi bana. Hücum için bakacak olursak bizz Pleiss i yalnız sırtı dönük oynatmamalıyız.

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Anahtar cümle "kısa savunması" . Bizim kısalar hareketli kalmıyor rakip kısalar karşısında. Ayrıca 2 yıldır p&r savunma zaafımıza bir çözüm bulsak da artık refaha çıksak.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri