Ergin hoca Dentmon a ilerleyen haftalarda lig lisansı çıkacağını söyledi sizi üzecek ama spekülasyonlara son verebilirsiniz arkadaşlar.
Çok ilginç bir bilgi vereyim sana;
Oyunu guard kurar. Şaşırdın dimi? Ben de yeni öğrendim misal.
Aslında Furkan'ın bahsettiği yanlış bir bilgi değil. Zor bir sistem ama yapıp başarılı olanlar var...
NBA'de Chiago Bulls efsanesinin doğru düzgün bir oyun kurucusu yoktu mesela...
Oyunu yarı sahaya Ron Harper taşırdıki kendisi 2'den çakma 1 numaraydı...
Elinde Kukoç, Jordan, Pippen, Longley gibi pasörlerin varsa, oyun sistemini de oturttuysan oyun kurmayı oyun kurucuya bırakmadan da zirveye çıkabiliyorsun...Hatta finalde NBA'in en iyi 2 oyun kurucusuna sahip 2 takımını 3 defa üst üste geçebiliyorsun (Payton ve Stockton)..
Diyebilirsinki çok istisnai bir örnek. Ama bizde de Sinan, Emir, Micov, Schilb gibi pasörler varken, bunu gerçekleştiremeyiz diye bir şey yok...
Aslında Furkan'ın bahsettiği yanlış bir bilgi değil. Zor bir sistem ama yapıp başarılı olanlar var...
NBA'de Chiago Bulls efsanesinin doğru düzgün bir oyun kurucusu yoktu mesela...
Oyunu yarı sahaya Ron Harper taşırdıki kendisi 2'den çakma 1 numaraydı...
Elinde Kukoç, Jordan, Pippen, Longley gibi pasörlerin varsa, oyun sistemini de oturttuysan oyun kurmayı oyun kurucuya bırakmadan da zirveye çıkabiliyorsun...Hatta finalde NBA'in en iyi 2 oyun kurucusuna sahip 2 takımını 3 defa üst üste geçebiliyorsun (Payton ve Stockton)..
Diyebilirsinki çok istisnai bir örnek. Ama bizde de Sinan, Emir, Micov, Schilb gibi pasörler varken, bunu gerçekleştiremeyiz diye bir şey yok...
Çok ilginç bir bilgi vereyim sana;
Zaten Ergin hocanın da söylemleri savunma üstüne hep. Sahadaki olayı bir siz görmüyorsunuz emin olun.
İşin özü bizim 1 numaraya değil 1 numara savunabilcek adama ihtiyacımız var. Oyun kurma falan hikaye. Belkide Cska dan sonra hücum anlamında sıkıntı yaşamıyacak tek takımız. İddalı görünebilir ama bu böyle. Abi Tyus bile 2 maçtır orta mesafe atıyor neden bahsediyorsunuz ya ? Tyus diyorum bak bizim takımdaki neredeyse o şutu kullanacak son adam. Zaten Ergin hocanın da söylemleri savunma üstüne hep. Sahadaki olayı bir siz görmüyorsunuz emin olun.
Verilen örnekler Jordan'ın Bulls'u ve Lebron'un Cavs'ı.
Şimdi gerçek dünyaya geri dönelim ve son 5 sezonun Euroleague şampiyonları ile guardlarına bakalım;
Cska; Aaron Jackson - Teodosic
Real; Llul - Rodriguez
Maccabi; Rice - Hickman
Oly; VSpan
Oly; VSpan
Bu guardların ortak özelliği nedir? Liderlik özellikleri ve oyunu kontrol edebilmeleri.
Bir de finalistlere bakıyoruz; Aaa ne tesadüf ki Finalistler de aynı takımlar! Bir ekleme Fb var.
Fb'nin guardları kimler? Dixon ve Sloukas. Yani doğrudan oyunu kontrol edebilen oyuncular.
Avrupa'nın top kulüpleri falan hep gerizekalı ama sizin Amerika'da daha istisnai kabul edilecek 20 yılda iki kez basarılı olmuş bir sistem artık genel kabul gören bir sistem olacak.
He he...
Verilen örnekler Jordan'ın Bulls'u ve Lebron'un Cavs'ı.
Şimdi gerçek dünyaya geri dönelim ve son 5 sezonun Euroleague şampiyonları ile guardlarına bakalım;
Cska; Aaron Jackson - Teodosic
Real; Llul - Rodriguez
Maccabi; Rice - Hickman
Oly; VSpan
Oly; VSpan
Bu guardların ortak özelliği nedir? Liderlik özellikleri ve oyunu kontrol edebilmeleri.
Bir de finalistlere bakıyoruz; Aaa ne tesadüf ki Finalistler de aynı takımlar! Bir ekleme Fb var.
Fb'nin guardları kimler? Dixon ve Sloukas. Yani doğrudan oyunu kontrol edebilen oyuncular.
Avrupa'nın top kulüpleri falan hep gerizekalı ama sizin Amerika'da daha istisnai kabul edilecek 20 yılda iki kez basarılı olmuş bir sistem artık genel kabul gören bir sistem olacak.
He he...
Bu nasıl bir tarz yahu! Bu nasıl cevap verme şekli? Ne hale geldik? Şimdi de biri çıkıp sana sen hangi zaman diliminde kaldın dese misal ne hissedersin?Çok ilginç bir bilgi vereyim sana;
Kaan uzun zamandır oyun ekseninin kaydığı artık basketbolun başka yere evrildiğini anlatıyor. Hatta bunla ilgili yazdığı yazılar var.Kaan Kural canlı yayında bizden bahsederken; "Pleiss'in alınması hataydı. Basketbol, bu tip oyunculardan hızla uzaklaşıyor" diyerek hislerimize tercüman oldu. Kısa savunması sorunumuzun acilen çözülmesi gerektiğine değinirken, ekstra çaba harcamayan Cska'dan 109 sayı yemenin de normal olmadığını söyledi..