• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Herkes koça giydiriyor hedef koyamaz daha doğrusu bu gard ve beş numara rotasyonuyla diyenler siz güvenmiyorsunuz adam güveniyor demek ki sistem planlamış ona uygun basketbolcuları almış artık destekleme zamanı ben f 8 yapacağımızı şanslı bir eşleşmede de herşey olabileceğini düşünüyorum.
İlk maçta cskaya üzerinden o mesajı vermeliyiz herkese

Dentmon gibi konu da abartılmış, Lawson filan gelseydi neler olurdu neler acaba?

Ne objektifligi abi su aşamadan sonra bence bu sene kupayı alacaz ben inanıyorum sonucta ben taraftarım alamazsakta canları sagolsun

İnanmayan inanmasın eleştirsin, ben takım kimyası tutarsa f4 gelecegini düşünüyorum.. Ayrıca illa geçmişte başarı yakalamış oyuncu olması şart değil, adam çok yeteneklidir ama takım kimyası tutmaz başarı elde edemez..

Basketbolcuyken benim hocam gelip "beyler hedef f4" derse açık söyliyim etkilenip canımı dişime takarım.
Ayrıca her defasında "tamam ne yapalım takıma güzellemeler mi yazalım, her şey çok güzel mükemmel" argümanını kullanmaktan vazgeçin siz de bal gibi biliyorsunuz bunu kastetmediğimizi. Ek olarak Emir Kalyoncu'nun yorumlarına da eleştiri getiren bi ton insan gördüm burada.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hoca kadroyu kurmuş, tribün daha çok gaza gelsin insanlar da maça gelsin diye hedeflerini çekinmeden söylemiş, onu bile eleştiriyorsunuz, geçen sezon başı Eurocup şampiyonluğu hedefine de gülüyordu sizin gibiler. Gerçek Galatasaraylı'ysanız beklersiniz sezon sonunu, başarısız olursak getirirsin o lafı önümüze hocam sen o lafı dedin ama şöyle bir kadro kurdun, bunlar hatalarındı yazarsın olur biter. Şimdi bunları yazınca kadro değişmiyor, hedefimiz F8 olamaz diyince de aa Funda hanım F8 yapamayız demiş, hayatta olmaz bu iş, Ergin Ataman gene sallamış demeyecek kimse, milletin sinirini bozmaya yarayacak anca dediklerin. Açıklama ortada, sorumluluğu almış hoca gene üstüne, Eurocup hedefini, eski senelerde F8 yapma hedefini, çıkılmayan 7.maçın olduğu sene şampiyon olacaz söylemini, Kuban'a rövanşta 25 fark kotasını koyan da oydu, Canaria maçında 20 farkı söyleyen de, muhtemelen hadi hoca oradan sallama diyenler de gene aynı kişilerdi.

Foruma yazanlar şunu gözden geçirmeleri gerek DESTEMİYİZ yoksa KÖSTEKMİ ? Hoca kadroyu kurmuş hedefleri açıklamış arkasında durup tam destek vererek salonu doldurarak takımın yanında olmalıyız, bu dakikadan sonra yok o yok bu vs. bunlar hikaye GALATASARAY bizim aşkımız, ailemiz kim ailesini aşkını kötüler ? Sürekli defosunu aramaya çalışıp çımbızla kusur arar, önce hayal edecek kendi inanacaksın aynı geçen sene olduğu gibi, gerçekçi olmak gerekirse takım Eurocup'ı alırdı ve alındı, bu sene de F8 yapar f4 zorlar, hoca gidip şampiyon olacağız da demedi zaten.

Bu dakikadan sonra konuşulacak bence setler, oyun tarzı, rotasyonlar, dakikalar ve taraftarın rakip üstünde kuracağı baskı olmalı, GSC ve GSB'de bazı saçma sapan yorumlar basketbolla tam ilgisi olmayanları uzaklaştırıyor, oysaki şuan EL'nin en iyi 4-8 arası takımından biriyiz, ligin en iyi 2 takımından biri lütfen takıma köstek değil destek olalım, inanalım inandıralım.

Bende Funda hanımın çok negatif baktığını düşünüyorum fakat bence basketbol kültürü olan birisi, sayesinde edindiğim bilgiler, farklı bakış açıları oldu. Lakin linç kültürü toplumca iliklerimize işlemiş bizim ve bu forumda bundan nasibini almış elbet, bu kesin. Birisi azıcık sert uslubla yazdığı vakit diğerleri daha da sertleşiyor hatta kabalaşıyorlar, linç başlıyor, böyle olmaz.

Madem sordunuz bende cevaplayım,EC şampiyonu olupta EL'e katılacağımız kesinleşince ve Laboral'in bahsedilen rakamlarla F 4 yaptığını görünce haliyle kendi hırsınıda bildiği için doğruyu yaparak yönetimi bütçe konusunda sıkıştırmaya çalışıp istediği bütçeyi arttırmaya çalıştı,aslında yönetimin bütçeyi beklediğimiz rakamlara yükseltmeyeceğini kendiside biliyordu ama ne kadar çıkarttırabilirsem kardır deyip topu yönetime attı ve bu günkü bütçe ortaya çıktı,Laboral takımı o rakamlarla ve takımla F 4 yapıyorsa bende bu bütçeyle istediğim oyuncuları aldırıp belki başarabilirim diye düşündü yani kanaatime göre ilham kaynağı Laboral takımı oldu doğru veya değil düşüncemi yazdım,iyi takım kuruldu zaten kabül ediyorum ve defalarca yazdım buraya kadar normal ve istediğini yaptırdı ama mevcut kısıtlı bütçe ile daha mantıklı,sağlamcı hareket edip Schilb'i göndermeliydi vede Krstic'i ilk planda aldırmamalıydı Dünya'da alternatifi yok değilki bu adamın,yani suistimalden kastım EC şampiyonu olunca ve takımın başında hocalık kredisi artınca daha önce defalarca yaptığı gereksiz sakatlık riski yüksek oyuncu hatalarında ısrar etmesi,burayı tekrar ediyorum kısıtlı bütçe ile bu hataları tekralamaması gerekiyordu çünkü telafisi ya çok zor yada imkansız,boşuna zaman ve bütçe kaybına sebep olabilir bu kadar yeterli sanırım.
Ec şampiyonu olmuş bir hocanın bütçenin artırılmasını ve euroleaguede basarılı olacak kadronun kurulmasını istemesi hakkı. Bu yüzdende yönetimi sıkıştırması normal. Bence suistimal değil bu. Krstic olayında bende isterdim daha iyisi olsun ama bütçe belli bu paralara bu potansiyelde sorunsuz birini almak çok zor.

Galiba takımı beğenmeme hakkımız yok. Tamam o zaman her şey çok güzel olucaz F4 'da hoca dediyse olacak. Rahatlamışssınızdır umarım

Mevzu beğenip beğenmeme durumu değil ki benim de beğenmediğim noktalar var. Ama güzel kardeşim 1 tane olumlu yorumun yok sürekli eleştiri, laf sokma, memnuniyetsizlik ..Taş olsa çatlardı!

Arkadaşlar,

3-4 sayfadır, ''transfer dönemi'' veyahut ''kadro yapılanması'' konularına dair bir tane ileti yok. Forumda bugüne dek ''sen haklıymışsın, özür dilerim'' diyen çıkmamıştır. O yüzden herkes ikili konuşmalarda üslubuna biraz dikkat ederse hiç bir problem kalmaz.

Hepimizin gayesi tek, unutmayalım.

J.Dentmon iyi transfer. Son yıllarda kurmak zorunda kaldığımız dar kadro ve bundan dolayı yaşadığımız oyuncu bitkinlikleri ,sakatlıkları vs. minimum seviyede olacaktır. Geniş bir rotasyonumuz oldu. ''Ataman şimdiye kadar hep dar kadrolarla çalıştı, bakalım geniş kadroyu nasıl idare edecek/edebilecek mi? '' tarzı bazı basketbol sever arkadaşlarımla tartışmalarım oldu. Ataman bu geniş oyuncu grubuyla da maksimum verimi alacaktır. Yerli kısmı biraz sorun gibi duruyor. 4-5 pozisyonuna yerli bir isim bulabilsek çok daha iyi olurdu ama yine de kadromuz ligi götürmek içinde yeterli.
Son kombine sayısı kaçtı hatırlamıyorum 3.ooo civarı şuan yanılmıyorsam. Bunu 5.ooo 'e çekebilsek gerçekten iyi olur. Şubeden sorumlu Yalçınkaya'yı da tebrik etmek istiyorum, M.Özyer' den sonra kendisi şubemiz için çok daha iyi oldu.
Biran önce hazırlık turnuvaları gelse de,takımımızı parkede görsek. As takımlarla hazırlık maçları iyi olur yeni sezon öncesi.

Cidden çok gereksiz uzadı mevzu kadro kuruldu bitti belki hatalı hamleler var ama koç böyle uygun görmüş hemde inanıyor kurduğu kadroya bekleyip göreceğiz artık her sabah ilk işim büyük bir hevesle buraya bakmak biraz basketbol okuyabilmek için ancak birkaç aydır hevesimi kaçıran bir sürü sebebsiz tartışmalar oluyor gerek yok bunlara sonuçta hepimizin ortak paydası takımın başarılı olması

Formu uzunca bir süredir takip ediyorum ilk defa yazma ihtiyacı hissettim
Bu güne kadar herkes forumda düşünceleri ifade etti eleştiri veya övgüleri belirtti ama Artık kadro belli sezona bu kadro ile gireceğiz Büyük GALATASARAY TARAFTARI olarak yapmamız gereken tek şey takımı desteklemek bu saatten sonra yok bu gelseydi yok bu gitseydi bir anlam taşımıyor. Özellikle de ikili tartışmalardan benim gibi bu işin bir spor olduğunu ve yensek de yenilsek de Amacı Sadece GALATASARAY'I desteklemek olan Büyük GALATASARAY TARAFTARINI bıktırıyor.

Madem yazmaya başladım takım hakkında bende bir fikir belirteyim
Basketbol bir takım oyunu ve hiç bir oyuncu teke tek maç yapmıyor. Oyuncu Kalitesi önemli ama birlikte nasıl bir oyun çıkaracakları daha önemli bunu da ancak maçlar başlayınca göreceğiz. Sırf iyi oyuncularla oynamak takım olmaya yetmiyor örnek Efes
Ayrıca bu seneki kadronun Tamda ERGİN hocanın istediği gibi bir kadro olduğunu düşünüyorum. Hocanın çok sevdiği kendi sayı tehdidi olan oyun kurucular , oyun zekası olan gerektiğinde inisiyatif alacak 2 ve 3 numaralar , atletik atacı 4 numara , atletik çemberi savunan 5 , tamamlayıcı olarak çok iyi bir şutör , kalıplı 4,5 ve hocanın yıllardır aradığı kalıplı zekasıyla fark yaratacak 5 böyle bakıldığında gayet yerinde ERGİN HOCANIN basketbol felsefesine uygun bir takım var. Herkesin sorun olarak gördüğü savunma kısmana gelince onuda ERGİN HOCA halleder (McCollum bile zamanı geldiğinde nasıl savunma yapmıştı) ben bu sene herkesin zevk alacağı ve asla geri adım atmayacak bir takım olacağımız kanaatindeyim.

Artık BÜYÜK GALATASARAY TARAFTARINA düşen görev SON TOPA KADAR takımının yanında olmaktır

Bugün oylama yapsak Ergin Ataman dışında bir koç ister misiniz diye sorsak sanmıyorum başka bir ismin daha fazla çıkacağı.Neden çünkü Ergin Hoca'yı seviyoruz, başarılı buluyoruz, inanıyoruz.

Bu sene kurulan kadroya Ergin Hoca süper bir kadro diyor mu diyor. O zaman kurulan kadroyu eleştirmeyi bırakalım ve Ergin Hoca' nın bu kadrosunu destekleyelim. Hepimizin içinde takım kimyası ile ilgili şüpheler var ama Ergün Hoca süper diyorsa demek ki onun kafasında var bir şeyler. İnanalım hocaya kombinemizi alalım maçımızı destekleyelim.

Arkadaşlar burası olabildiğince demokratik bir forum. Okurken rahatsız oluyor olabilirsiniz ancak 'dont feed the troll' düsturuyla hareket ettiğiniz zaman kazanan forum olacaktır. O sebeple rahat olun. Gerilmeye gerek yok.

Bugün Kristicin röportajını okudum. Hoca resmen kariyerini bitirme kararından döndürmüş adamı. Acele ettik vs durumu değil hoca bu adamla çalışmak istiyor ve Kristic kendine inanmazken onu da inandırmış. Son olaylarda yeniden ikna ettiğini de biliyoruz. Dorsey vakasının tam tersi olacağına inaniyorum ve ilk hazirlik maçını onun da ötesinde CSKA ile yapacağımız maçı iple çekiyorum.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Takımımız f4 ün büyük favorilerindendir. Şampiyonluğun önemli adaylarından da biridir! Tartışma bitmiştir... Sene sonu görüşürüz;)

EL şampiyonluğu kolay değil önce orda oynama alışkanlığını yakalamalıyız yani istikrar önemli
tecrübe edindikçe EL de gelir kıtalararası da fener bile kaç senedir eşiğinden dönüyor kupanın hem de bizden kat be kat üstün kadrolar ile
neyse sözün özü kadro güzel tamam ama takım olmak sakatlık olmaması hayal kırıklıkları gibi önümüzde bilemediğimiz handikaplar var
çalışmaya devam çalışan kazanır diyelim

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/XzTngGCQUX4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

arkadaşlar russ'ın okulundan güzel bi derleme. özellikle 13. dakikadaki pass bölümüne bakınca tyuss çöpçülükten iyi ekmek yer. cılız olmasına rağmen gerçekten çok sağlam adam geçiyor. inşallah tutarsa iyi iş yapacak.

Geri