• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Schilb'i bende dahil çoğumuz istemiyorduk. Şuanda beğenmiyoruz falan ama kurulan kadro yapısında yine en kilit rolde olduğunu düşünüyorum kendisinin. Açıkçası Micov'dan bile fazla süre alacak gibi geliyor bana 3 numarada. Schilb'in ribaundlara katkısı çok önemli. Hızlı oyuncular ile oynayacağız bu sene. Net ribaund çekip doğru adamı bulmak çok önemli olacak. Schilb'in belkide en istikrarlı yaptığı şey ribaund katkısı. Ve ribaundu aldıktan sonra takımı hemen hücuma çıkarması. İkinci ve daha önemli olan konu ise oyun kurucularımız tip olarak kendi skorunu düşünen oyuncular. Takım içi organizasyon, uzunları besleme konularında yine Schilb'e güveniyor hoca bence. 3 numarada oynadığı sürece savunma konusunda çok sıkıntı yaşatacağını da düşünmüyorum açıkçası.

Krstic üzerinden gösterilen hassasiyetin Schilb üzerinden gösterilmemesi sanırım bu konuda pek adaletli olmadığımızı gösteriyor..

Ortaya bir kadro çıktı. Beğenmediğimiz noktalar da olsa desteklemek durumundayız sonuna kadar. Kimseye bir şey öğretmeye çalışmıyoruz ama her şey eleştiriye açık olmalı. Bu fiyatlarla 7000 kombine biraz realistlikten uzak bir hedef olsa da takıma yönelik açıklamaları içine sindiğini gösteriyor takımın..

Daçka'nın yarattığı gürültüye oranla iyi takım kurduğumuzu düşünüyorum onlara göre ve top8 şansımızı da yüksek görüyorum.

Ne tamamen karamsar, ne de kesin f4 yaparız şampiyonluk da duruma göre havası olmalıyız arayı bulursak, sanırım herkes rahatlayacak

Russ Smith le dentmon aynı anda sahada kalabilir mi acaba hocanın aklında bu mu var yoksa paylaştırmayı mı düşünüyor dakikaları sizce .

Herkes gayet tabi eleştiri getirebilir. Kadro kurulduktan sonra eleştiriye gerek yok söylemlerini doğru bulmuyorum. Tartışma dolayısıyla " Bu saatten sonra bize düşen destek olmaktır " minvalinde cümleler artmaya başladı. E zaten öyle olacak, zaten destekleyeceğiz. Bu farklı bakış açılarını ortaya koymanın gerekliliğini kaldırmaz, eleştiri her zaman olmalıdır. Kişi en sevdiğini dahi eleştirebilmeli gerekirse, böyle basketbol bilgimiz ve görüşümüz artarak değer kazanır.

Konu Funda Hanım'ın üslubu ve tartışmalar sırasında karşı argümanı savunanları çileden çıkaracak tarzı ile ilgiliydi. Fakat lütfen sabit bakış açısına geçip, şöyle iyiyiz böyle iyiyiz, koç yapıyorsa bir bildiği vardır şeklinde yorumlara kanalize olmayalım. Tabi ki herkes hatalı gördüğü şeyi eleştirebilir ve bunun üzerine yeterli argümanlar koyup eğitici bir forum ortamına destek olabilir, olmalıdır da.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rakibe göre değişir. Mesela Barcelona'ya karşı ikisini yan yana sahada tutabiliriz ama CSKA'ya karşı bu minimum olur.. Rakibin guardlarının durumu da önemli biraz. 20-20 iki oyuncu için de düşük süreler. Yan yana da oynayacaklar muhtemelen.

Acaba Krstic yerine Greg Oden daha alınabilir bir risk değilmiydi yada Andrew Bynum

İnsanlar beni eleştirmiyor nasıl böyle şeyler yazarsin kafasındalar hesap sorma kafasındalar.Beni de gayet eleştirebilirler ama ne yazmam gerektiğine karar veremezler.Ben de kendi basketbol gorusumden olayları yorumluyorum.Kurulan kadroyu beğenmedim ve F4 hedefinin de gaz vermekten öte olmadığını düşünüyorum.Boyle dusunmek ve bu dusuncemi ifade etme hakkım var.

Çok merak ediyorum. Bu gördüklerini bir tek kendinizin mi gördüğünü zannediyorsunuz? İnsanlar bilmiyor mu F4 hedefinin (yüzde verecek olursak) %10-%20 gibi düşük olduğunu. Karşımızda bizden daha oturmuş ve güçlü kadrolar olduğunu. Siz görüyorsunuz ama başka herkesin gözü kör görmüyor.

Evet F4 uzak bir hedef ama bu uzaklik hadef olmaması için bir engel değil. Tabiki takımı begenmeyip eleştirin. Ama konulan hedefin amacını anlamadan "ben objektifim, basketbol bilgimle konusuyorum" demek olmuyor.

Kisacasi siz çok yanlış anlamışsınız

Euroleague'de 16 tane takım var. Bence F4 için CSKA Moskova,Fenerbahçe,Barcelona,Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv'le birlikte biz de favoriyiz. Bu yadsınamaz bir gerçek. Hem taraftar gücümüz var, hem kazanmayı bilen tecrübeli bir koçumuz hem de bazı defoları da olsa özenle oluşturulmuş iyi bir kadromuz.

Real Madrid'in çok kan kaybı yaşadığını düşünüyorum. Darüşşafaka da kimyayı oluşturursa belki top 8 yapabilir. David Blatt faktörü önemli. Olympiakos eski gücünden uzakta bence. Efes'in taraftar desteği yok. Laboral takımı dağıttı, baştan yarattı. Unics Kazan takımı korudu ama çok iyi transferler yapmadı.Zalgiris en zayıf takım.İyi guardları olsa da. Emporio Armani Milan finallerin takımı değil, Kızılyıldız kendi evinde etkili ama deplasmanda hiçbir varlık gösteremezler.(Deplasmanda başarılı olan çok az takım var EL de.Bizim de bu konuda zaafımızı yenmemiz lazım.) Brose'de Trincheri faktörü var ama onların da gücü belli.

Buna bakarak ben Top8 kesin yaparız, F4 'te çok yüksek ihtimal diyorum. Ergin hocaya ve takıma güveniyorum.

Arkadaşlar o değilde sizce ilk 5 nasıl olacak ?

Bana kalırsa ; Russ Smith - Sinan - Micov - A.Daye - Krstic

Sizin 5 leri alalım:)

Maccabi'yi F4 adayı olarak görmüyorum.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Maccabi'yi F4 adayı olarak görmüyorum.

Andrew Goudelock-Maik Zirbes, Victor Rudd-Dj Seeley-Sonny Weems-Joe Alexander-Devin Smith bence hiç fena bir kadro değil.Quincy Miller olsaydı çok daha güçlü olurlardı. Adamların F4 alışkanlıkları da var. Taraftarları da muhteşem.Benim görüşüm tabi. Top8 de yapamayabilirler. Ama geçen seneden çok ders aldıkları belli.

Andrew Goudelock-Maik Zirbes, Victor Rudd-Dj Seeley-Sonny Weems-Joe Alexander-Devin Smith bence hiç fena bir kadro değil.Quincy Miller olsaydı çok daha güçlü olurlardı. Adamların F4 alışkanlıkları da var. Taraftarları da muhteşem.Benim görüşüm tabi. Top8 de yapamayabilirler. Ama geçen seneden çok ders aldıkları belli.
Savunma yönü hala tatmin edici değil takımın. Fazlasıyla hücuma yatırım yaptılar. Geçen sene de kağıt üzerinde ilgi çekici kadro kurdular fakat biçok maçta parkeden silindiler. Açıkçası ben de merakla bekliyorum Maccabi ne yapacak diye.

Sevgili hemşehrim (Mersin yanıyor yahu :/), sanırım ilk 5 en önemsiz ayrıntı olacak bu sezon. Maçına göre Göksenin ilk 5 çıkıp bi daha hiç girmeyebilir ya da Justin-Russ ikilisiyle başlayıp kolay maçları erken koparmayı düşünebiliriz.

Ben yapılanmayı cidden çok merak ediyorum. Bu sene çok kez üçgen hücum izleyeceğiz gibi hissediyorum. Micov, Schilb ve Daye'nin önemi büyük bu yüzden.

Yeni sezon için takımımız hazırlık döneminden önce kurulmuş oldu. Avrupa ve ligde başarılı olacak bir takım izlemek tek isteğimiz.
Bundan sonra;

Ergin Ataman, Kendi kurduğu oyuncularla birlikte iyi bir kimya oluşturmak ve hedeflerini oyunculara da aktarmak. Hocalığından ve bilgisinden zaten şüphemiz yok

Oyuncularımız; Galatasaray'ın ismine layık ve armanın hakkını vererek hedeflere ulaşmak için terinin son damlasına kadar mücadele etmek.. mücadeleyi hiç bırakmamak.

Yönetimimiz; Oyuncuların ücretlerinde aksatma yapmamaları .Onlardan başka bir şey istemiyoruz köstek olmasınlar yeter

Taraftarın; Uleb tarafından kötü çocuklar imajını yıkmak için saha ve saha dışında olay çıkarmamak.
Sahaya yabancı madde ve meşale atmak gibi takımımıza zarar veren şeyler yapmamak
Takıma tam destek ve kombine almak

Güzel günler görmek dileğiyle....

Ergin Ataman rakibe göre değişik 5'ler oyuna sürecektir. Mesela guard baskısı yapmak için Göksenin'i bazı maçlarda yine kullanacaktır.

Ancak özellikle Eurolig de çoğu maçta şöyle bir 5 çıkaracağını tahmin ediyorum

Dentmon - Sinan - Micov - Daye - Tyus

Yeni sezon için takımımız hazırlık döneminden önce kurulmuş oldu. Avrupa ve ligde başarılı olacak bir takım izlemek tek isteğimiz.
Bundan sonra;

Ergin Ataman, Kendi kurduğu oyuncularla birlikte iyi bir kimya oluşturmak ve hedeflerini oyunculara da aktarmak. Hocalığından ve bilgisinden zaten şüphemiz yok

Oyuncularımız; Galatasaray'ın ismine layık ve armanın hakkını vererek hedeflere ulaşmak için terinin son damlasına kadar mücadele etmek.. mücadeleyi hiç bırakmamak.

Yönetimimiz; Oyuncuların ücretlerinde aksatma yapmamaları .Onlardan başka bir şey istemiyoruz köstek olmasınlar yeter

Taraftarın; Uleb tarafından kötü çocuklar imajını yıkmak için saha ve saha dışında olay çıkarmamak.
Sahaya yabancı madde ve meşale atmak gibi takımımıza zarar veren şeyler yapmamak
Takıma tam destek ve kombine almak

Güzel günler görmek dileğiyle....

Temennilerinize katılmamak elde değil. Galatasaray'ın adının hep güzelliklerle anılması dileğiyle. Takımıyla, taraftarıyla,forumuyla,başarılarıyla,herşeyiyle.

Hocam bu takıma 16 top verirseniz anca paylaşırlar ya :D

Sürecin sıcaklığıyla yazdıklarım kimseyi özelliklede Ergin hocayı etkilemesede ve etkilemeyecek olsada kendi adıma Ergin hocaya bazı düşüncelerim sabit olmakla birlikte fazla yüklendiğimin farkındayım,halbuki Ergin hoca bu şubede tek başına diyebileceğimiz haliyle ayakta kalmasını sağlayan yegane faktör,evvelki sezon ne kadar sinir stres içinde mücadele ettiğini biliyorken bu kadar yüklenmemeliydim,düşük bütçeye oranla gereksiz riskleri tasvip etmemekle birlikte haliyle kazandığı krediler ile hatalar yapma pahasınada olsa hırsı ve enerjisi ile bir şeyler daha doğrusu önemli işler yapmaya çalışıyor ve bunu yaparkende bahsettiğimiz hatalarıda yapabiliyor ama bazı hedefler için riskde alacak biz taraftarları harekete geçirmek için açıklamalarda yapacak vede yapıyorda,sonuç itibariyle İnsan olduğunu ve İnsanlık yapısı dahilinde hatalarda yapabileceğini unutuyoruz ve yüklenip bizde hata yapıyoruz şu andan itibaren tam destek,zamanı gelince gerekirse yine eleştiririz ve eleştiri olmalıda ama bu günlerden itibaren artık sadece destek verme zamanı,önümüzdeki sezon olarak destek yanında en önemli konu kanaatimce yönetim tarafında ücretlerin ödenmesi konusunda sorun çıkmaması ve EL maçlarında salonda olayların olmaması İnşALLAH,başarılar teknik heyetimize ve takımımıza.(y)

www.*********************************************/makale/55562/ataman-super-kadro-kurduk.html

Ergin hocamiz verilecek tum mesajlari vermis camiaya. Kabullenen,destek olan iyi ve kotu gunde beraber olur takimla. En bastan Dentmon kotu,o soyle,Obradovic kariyer olarak daha iyi bos laflara... ! sike yapanlarin klubunu destekleyenler Atasehir'e! Bu tarz kisilerin salonda olmalari zarar otesi zarar.

Ve son olarak : Asagidaki Justin Dentmon'un hareketini basta burayi okuyan,takip eden tum sike yapan rezil takimlarin taraftarlarina armagan ediyorum!

1471593698832.jpg

Geri