• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2016/2017 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan GSbasket.Org
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:30
Sakatlık geçmişi çok olan oyuncuları son yıllarda almış olmasak Hickman kumarını deneme ihtimalina karşılık insanlar daha az eleştiri veya tepki gösterebilirdi ama işte birikmişlik oluyor.Krstic transferi bu sene değil de aynı şartlarda(yani şimdiki Krstic 2 3 sene olsa)bu kadar tepki gelmezdi.Taraftar olarak bu konuda sütten ağzımız çok yandı.

Hickman sakatlık problemi bir yana Krstic kumarına göre daha sağlıklı bir kumar olurdu o da ayrı konu.Hickman şu kadronun ihtiyaç duyduğu çoğu şeyi yapabilecek bir oyuncuydu.Yazın da içten içe isterdim tabi ama sakatlık belası diyen kişilere de hak veririm.Saha görüşü kötü değil,çok boş bırakılmaz şut tehdidi var içeri girer,savunma yapar,takıma karşı sorumluluk hisseder,yürekli bir oyuncu.Hem 1 hem 2 oynayabilmesi de cabası.Yine de böyle şeyler şans oluyor işte.Bourosis Laboral örneğinde olduğu gibi.

Hickmanı burada ilk isteyen kişi olabilirim sanırım.

JAMEEL McKAY.. PLEİSS YERİNE ALMAMIZ GEREKEN OYUNCU.. İNANILMAZ ATLETIZM VE AYAK ÇABUKLUĞU.. REB SEZGİSİ..VE SAVUNMA.
https://youtu.be/iY-QLL1oXCI

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

JAMEEL McKAY.. PLEİSS YERİNE ALMAMIZ GEREKEN OYUNCU.. İNANILMAZ ATLETIZM VE AYAK ÇABUKLUĞU.. REB SEZGİSİ..VE SAVUNMA.

İsmail Şenol un takip ettiği bir oyuncu, Al derse koç yarın gider alır... Draft edilmedi.... Avustralya liginde oynuyor şuan sanırım..

Russ,Schilb,gerekirse hoca kullanamayacaksa Diebler bu üç oyuncunun yerine Cavs'ın gönderdiği yazılan T.Douglas,Pleiss'in yerinede Mckay alınsın tabii ne kadar mümkün ? zarara uğramadan becerilebilinirmi ? sorun burada umarız en az zararla başarabilirler,seneye EL'de olabiilmemiz ve sezonu sinir stres içinde geçirmemek için değişiklikler şart oğlu şart,oyuncuları ikna etmekte Ergin Ataman'a kalmış.

Hocanın şu an göndereceği en son oyunculardan biri Schilbtir. Yarın da 20+ oynarsa şaşırmayalım

Bu takımın düzelmesi için 1 değil enaz 2 takviyeye ihtiyaç var.. Justin Dentmon un sezonu bizde bitirmeyeceği belli gibi zaten. Pleiss belli meziyetleri olan bir oyuncu ama kesinlikle en kısa zamanda gönderilmeli, 100 sayı ort ile oynayacağını bilsem bile Pleiss i hemen şimdi saat 23.20 de gonderirdim. Schilb, geçen sene yaptığı kötü savunma ile EC oyuncusu D.J Seeley i Maccabi ye transfer ettirdi, Bu sene de 30 undan sonra Fridzon u NBA ye transfer ettirecek galiba.. Justin Dentmon da patlayıcı ve havaya girdiğinde maç kazandıracak bir isim, ama işin savunma kısmında çok sırıtıyor... İyi oyuncu ama kadro yapımız içerisinde bizim için doğru oyuncu değil maalesef.... Pleiss, Schilb ve Dentmon... Ne kadar erken bu 3 oyuncu ile yollarımız i ayirabilirsek o kadar iyi olur bizim için...

Hocanın şu an göndereceği en son oyunculardan biri Schilbtir. Yarın da 20+ oynarsa şaşırmayalım

Basketboldan ve oyunculardan anlayan yönetici olmazsa ve tercih hatalarını gördükleri halde müdahele etmezlerse E.Ataman'da bildiğinden şaşmaz gereksiz oyuncuları kadrodada tutar kadroya dahilde eder,o saydığım nitelikte yönetici olsa mecburen bu inatlarını bırakır bırakmak zorunda istifa edeceğini söylese bile,şubenin ayakta kalmasını sağlayan yegane isim sağ olsun var olsun ancak en kritik meselelerde yaptığı her şeyi mahvediyor bu kadarına göz yumulmamalı.

Okben Ulubay.. 20 sayi, 6reb, 4 asist....
Yeşil Giresun un Trabzon MP i deplasmanda 89-85 yendiği maçta istatistik kağıdı......
Orhan yerine Okben i alamazmıydık acaba?

Madem Dentmon savunmada sorun yaratıyor neden Markovic Dentmon yapmadın mesela. Takımdan Dentmonı göndermek neyi çözecek? Belki de takıma liderlik edecek tek oyuncudur. Hakikaten inanılır gibi değil yani. Şu hataları Ergin Ataman değil Blatt yapsa gene aforoz ediliyordu.

dentmon'un gideceği meselesi ciddi bir şey mi? nasıl oldu da bir spekülasyon bu kadar konuşulur ve ciddiye alınır hale geldi anlamıyorum.

dentmon'un gideceği meselesi ciddi bir şey mi? nasıl oldu da bir spekülasyon bu kadar konuşulur ve ciddiye alınır hale geldi anlamıyorum.
Hocam lig lisansının çıkmaması bu yönde bir durum olarak görüldü de ondan. Schilb-Diebler ikilisinden birini bekliyordu herkes. Hele de Emir gelip iyi de başlamışken.

TBL lisansinin cikmamasi ile ilgili olabilir.

Russ'a lisans cikarilmasinin iki sebebi olabilir birincisi Russ'in lig maclarinda adaptasyon surecini atlatmasi, ikincisi hocanin tukurdugunu yalamak istememesi. Ikincisi gecerliyse vay halimize, birinciside bana gore mantikli degil, hali hazirda oturmus bir takimimiz olsa atiyorum McCollum kalsaydi onu bir sure kenarda birakip Russ'in devamliligi saglanabilirdi ancak boyle bir durum olmadigi icin akillara 1. guard Russ mi olacak sorusu geliyor.

Russ hocanin bekledigi gibi cikmamis olabilir eger maddi acidan bizi hiprlamayacaksa hali hazirda Douglas bostayken cokelim. Dentmon/Douglas ikilisi isin rengini bir anda degistirir. Hatta aynisinden Schilb hatta bonus olarakta Diebler'dan vazgecip ortaya atlet bir oyuncuda alabiliriz ama onu daha cok sezon ortasi gorururuz gibi.

Madem Dentmon savunmada sorun yaratıyor neden Markovic Dentmon yapmadın mesela. Takımdan Dentmonı göndermek neyi çözecek? Belki de takıma liderlik edecek tek oyuncudur. Hakikaten inanılır gibi değil yani. Şu hataları Ergin Ataman değil Blatt yapsa gene aforoz ediliyordu.

Bizim yaptığımız eleştiriler aforoz anlamına gelmezki,belkide bu sezon şubenin geleceği açısından en kritik zamanı,elin takımları EL'de F4 yaparken çapsız başkanın şubeyi küçültmekten bahsettiğini hatırlatayım,takımın EC şampiyonu olmasının etkisiyle bu sezon için zoraki bütçeyi biraz arttırdılar bu sezonunda önemi bu bakımdan çok önemliydi ve bütçe son derece akılcı,mantıklı değerlendirilmeli,takımın ihtiyacına yönelik her pozisyona seçili oyuncular getirilmeliydi yani ben olaya geniş çaplı bakıyorum kısa zamanlı değil olaya böyle bakınca çok plansız işler yapıldı buna hem çok üzülüyorum hemde kızıyorum,Blatt gibi adamlar ellerine böyle bütçelerde verilse daha garanti hareket ederler.

Bizim yaptığımız eleştiriler aforoz anlamına gelmezki,belkide bu sezon şubenin geleceği açısından en kritik zamanı,elin takımları EL'de F4 yaparken çapsız başkanın şubeyi küçültmekten bahsettiğini hatırlatayım,takımın EC şampiyonu olmasının etkisiyle bu sezon için zoraki bütçeyi biraz arttırdılar bu sezonunda önemi bu bakımdan çok önemliydi ve bütçe son derece akılcı,mantıklı değerlendirilmeli,takımın ihtiyacına yönelik her pozisyona seçili oyuncular getirilmeliydi yani ben olaya geniş çaplı bakıyorum kısa zamanlı değil olaya böyle bakınca çok plansız işler yapıldı buna hem çok üzülüyorum hemde kızıyorum,Blatt gibi adamlar ellerine böyle bütçelerde verilse daha garanti hareket ederler.
Yok hocam ben o olsaydı da aynısı olurdu demedim. Koçun kredisi o kadar çok ki bu hataları bir başkası yapsa işi baya zordu diyorum. Şimdi Ergin hoca o kadar ilginç bir adam ki her zaman yaptığı gibi 1 transferle garip işler de yapabilir. Zaten bu sene pek ümidim yok sadece koçun ekstra bir şeyler ortaya koymasını umuyorum.Ama Dentmonı göndererek çözülmez bu sorun hatta rezil kepaze oluruz Russın şu anki yapısıyla falan. Dentmonı ben Csk maçında kötü de bulmadım açıkçası

Ergin hoca bir an önce yarınki Tofaş maçından sonra Pazartesi gününden itibaren sağlıklı düşünüp neler yapması gerektiğine karar vermeli,bende Russ,Schilb hatta gerekirse Diebler yanına Pleiss'de eklenip yollanmalı diyorum ama çok zor hem maliyet hemde takımın itibarı açısından,bir yandanda mecburuz değişiklikleri yapmaya,T.Douglas ve üstte arkadaşın paylaştığı atletik savunmacı uzun oyuncu veya muadili mutlaka alınmalı geç kalmadan,mevcut kadro ile değişiklik yapılmadan takımın düzeleceğine inanmıyorum mevcut şartlarda,biz taraftarlarada hayal satılmışken koca sezonun,onca emeğin vede masrafların heba olmasını istemeyiz.

Ergin hoca bir an önce yarınki Tofaş maçından sonra Pazartesi gününden itibaren sağlıklı düşünüp neler yapması gerektiğine karar vermeli,bende Russ,Schilb hatta gerekirse Diebler yanına Pleiss'de eklenip yollanmalı diyorum ama çok zor hem maliyet hemde takımın itibarı açısından,bir yandanda mecburuz değişiklikleri yapmaya,T.Douglas ve üstte arkadaşın paylaştığı atletik savunmacı uzun oyuncu veya muadili mutlaka alınmalı geç kalmadan,mevcut kadro ile değişiklik yapılmadan takımın düzeleceğine inanmıyorum mevcut şartlarda,biz taraftarlarada hayal satılmışken koca sezonun,onca emeğin vede masrafların heba olmasını istemeyiz.
Bu sene toplam lisans hakkı 10 değil mi yabancı oyuncularda..? ben mi yanlış hatırlıyorum.
8 lisans çıkartıldı zaten ve en fazla 2 değişiklik yapılabilir.bunun 1 tanesini sezonun ilerleyen bölümlerine saklayacak olursa şu aşamada en fazla 1 değişiklik yapabilir gibi.
Gerçi yanlış biliyor da olabilirim,daha iyi bilen bir arkadaşımız var ise anlatabilirse seviniriz.

Bu sene toplam lisans hakkı 10 değil mi yabancı oyuncularda..? ben mi yanlış hatırlıyorum.
8 lisans çıkartıldı zaten ve en fazla 2 değişiklik yapılabilir.bunun 1 tanesini sezonun ilerleyen bölümlerine saklayacak olursa şu aşamada en fazla 1 değişiklik yapabilir gibi.
Gerçi yanlış biliyor da olabilirim,daha iyi bilen bir arkadaşımız var ise anlatabilirse seviniriz.
6+2 şeklinde kural esnemesiyle birlikte lisans hakkı da 11 oldu diye hatırlıyorum.

Dentmonı yollayarak umarım böyle bir hataya düşmeyiz Smith olmasa gerçekten bence iyi bir transfer .Devamlı oynadıkça da savunma da yine aksar ama baltalamaz undersıze olmasına rağmen güçlü bir vücudu var belli , en azından düzen içinde Dixon'ın yaptığını yapabilir. Ama russ gerçekten acayip birşey yani Schlib'den bile daha az katkı verecek durumda .Kızılyıldız,Fenerbahçe maclarini mutlak kazanmalıyız Smith süre almamalı lig maçlarında takılsın .Pleiss ise öyle çabuk çizilecek bir isim değil evet sahada nerede duracağını bile bilmiyor ama fark yaratabilecek bir isim kesinlikle kazanmalıyız .Ve bence en önemlisi Micov geçen yılki gibi istediği sureleri almalıdır Emir iyi başlasa bile çünkü atlet biri olmasa pozisyon bilgisi ile Sinan ile birlikte işin savunma kısmında bizim için çok önemli .

Ben kapsamlı değişiklik olacağını sanmıyorum. En fazla bir oyuncu değişir. Giden ve gelen her oyuncu ekstra para demek. Öyle bir şey yapılırsa seneye ve ondan sonraki senelere yazık olur.

Geri