2016/2017 Yaz Dönemi Avrupa'dan Transferler

Kesinlikle Auistin Daye'yi değerlendirmemiz lazım!! Zaten Thompkinsi bu yönetim bu borçlarla alamaz kesinleşti artık..Bari Auistin Daye- Moerman olmadı Auistin Daye- Chuck Davis yapalım

Bu sezon artık yoğurdu üfleyerek yemeliyiz. Her sezon artık 1 istikrarlı sakat oyuncu transefirimiz oluyor. Paul Davis iyi bir oyuncu fakat son yıllarda sakatlıklar yakasını bırakmıyor, bütçe olarak da genellikle tek sıkımlık kurşunumuz olduğunu düşünürsek karavana ihtimalimiz yok, nokta atışı yapmalıyız. Pota altına Lasme ve Davisin kaldığını düşünürsek (Davisi ekonomik kullanma şartı ile), pota altına alacağımız isimlerin takım kimyasına uygun, savunması belli bir standartta isimler olması gerek. Ege+Duşan tüm sezon boyunca kenarda oturdular. Duşan kesin gidici bu belli, Ege ise umutlu olduğumuz fakat hocanın çokda düşünmediği bir isim gibi duruyor. Eğer bu yılki gibi olacaksa Egenin kiraya verilmesi hem gelişimi açısınından hem de bizim açımızdan daha iyi olur ama yok hoca üzerinde durursa Egenin faydalı olabileceğini düşünüyorum şahsen.
4 Numara: Transfer(Savunması iyi olsun :)+Yerli Uzun+Ege
5 Numara: Transfer( En az 2.10 olsun mümkünse, yeterince kısayız zaten :) +Lasme+Davis
Çokmu şey istedim acaba...

Bu sezon artık yoğurdu üfleyerek yemeliyiz. Her sezon artık 1 istikrarlı sakat oyuncu transefirimiz oluyor. Paul Davis iyi bir oyuncu fakat son yıllarda sakatlıklar yakasını bırakmıyor, bütçe olarak da genellikle tek sıkımlık kurşunumuz olduğunu düşünürsek karavana ihtimalimiz yok, nokta atışı yapmalıyız. Pota altına Lasme ve Davisin kaldığını düşünürsek (Davisi ekonomik kullanma şartı ile), pota altına alacağımız isimlerin takım kimyasına uygun, savunması belli bir standartta isimler olması gerek. Ege+Duşan tüm sezon boyunca kenarda oturdular. Duşan kesin gidici bu belli, Ege ise umutlu olduğumuz fakat hocanın çokda düşünmediği bir isim gibi duruyor. Eğer bu yılki gibi olacaksa Egenin kiraya verilmesi hem gelişimi açısınından hem de bizim açımızdan daha iyi olur ama yok hoca üzerinde durursa Egenin faydalı olabileceğini düşünüyorum şahsen.
4 Numara: Transfer(Savunması iyi olsun :)+Yerli Uzun+Ege
5 Numara: Transfer( En az 2.10 olsun mümkünse, yeterince kısayız zaten :) +Lasme+Davis
Çokmu şey istedim acaba...

Evet sakatlıklarla uğraşıyor olması beni de düşündürüyor. Ancak şöyle de bir gerçek var ki bu durum piyasasını da oldukça düşürdü. Ayrıca performansındaki düşüşten ötürü Avrupa'da kendisini tekrar kanıtlama isteği duyuyor olma ihtimali yüksek(Bakınız:Lasme, Chuck Davis). Benim görüşüm aç oyunculardan bir takım oluşturmak yönünde. Lasme ile de birbirini tamamlayacaklarını da hesaba katarsak uygun maaliyetli olursa bence düşünülebilir. Ama tabi ki vereceği katkı daha net ve sakatlık potansiyeli daha düşük bir oyuncu getirebiliyorsak ben de onu tercih ederim.

Chuck Davis geliş olarak yanlış bir transfer sezonun en kritik yerinde basketbolu bırakmış bir oyuncuyu transfer ettik. Bu elimizde bulunan oyuncu ağının ne kadar dar olduğunu gösteriyor zaten. Önümüzdeki seneye de ister istemez şüpheyle bakıyorsun. Ha Chuck Davis en kritik yerde karakter koydu buna çok büyük saygım var ama genel mentalite ateşle yaklaşmayın denilen yere sürekli ateşle yaklaşmaya çalışıyoruz.

Paul Davis sezonun yarısını kaçırdı. Gelirse bir süre önemli katkılar verebilir buna bir itirazım yok ama bizim artık kabuk değiştirmemiz gerekiyor.

Ben Lasme'nin yanına aldığı ribaundlar ve yaptığı savunmayla ön plana çıkan, gelişime açık, daha düşük profilli bir pivot monte etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ama ikili oyunları oynamayı da bilmeli tabi. Yani Dorsey'nin Olympiakos dönemi ya da Patrick Young'ın geçen sezonki durumu gibi. Bu profile en yakın isimse Khem Birch. Bütçemizi de düşünürsek gayet isabetli bir transfer olur. Ama ikili oyunlarda ne durumda olduğunu bilmiyorum. Yeterince maçını izlemedim. Tabi bir de Euroleague seviyesinde vereceği katkı da muamma. Patrick Young ya da Mbakwe gibi oyuncular daha çok işimizi görür ama; biri sezonun neredeyse tamamını kaçırdı diğeriyse sözleşmesi devam eden bir oyuncu ve daha maaliyetli.

Burada Paul Davis ismini gündeme getirme sebebim; sözlükteki kadroların genel olarak aynı oyuncular ekseninde kuruluyor olması. Aslında bu konuda düşüncelerimiz paralel. Yoksa Paul Davis zaten benim bahsettiğim kriterlerin çoğuna uymayan bir oyuncu.

Hani yeri değil ama uzun rotasyonunun Moerman-Chuck -------- Lasme-Birch-Ege şeklinde olması tercihimdir.

Khem Birch ile Olympiakos baya ciddi ilgileniyor sanırım. Hatta devre arasında da oyuncuyla anlaşmışlar ama Uşak bırakmamıştı.