2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Yenilmez Armada bugün 2016/2017 sezonunun ilk antremanı için toplandı. Hazırlık dönemindeki maçların tarihleri henüz resmi olarak açıklanmadı, açıklanınca tarihleri yazıp maçları bu başlık altında değerlendireceğiz. Errick McCollum, Caleb Green, Stephane Lasme ile yolları ayrıldıktan sonra Chuck Davis'in de emekli olmasıyla kadroyu büyük ölçüde yenileyen koçumuz Ergin Ataman Euroleague'in yeni sistemini göz önünde bulundurarak daha geniş bir rotasyon kurmayı amaçladı.

Bir kısa transferi ve Krstic'in durumuna göre bir de uzun hamlesiyle transferi büyük ölçüde kapatacağız. Son hamleler geldikten sonra Ataman'ın başarılı yıllarındaki seçimlerine, yerli rotasyonuna ve yeni kimyaya dair köşe yazıları yayınlayacağız.

Mevcut kadro;

Justin Dentmon - Russ Smith - Can Korkmaz

Blake Schilb - Sinan Güler - Jon Diebler

Vladimir Micov - Göksenin Köksal

Austin Daye - Deon Thompson - Orhan Hacıyeva - Ege Arar

Alex Tyus - Nenad Krstic

Koç: Ergin Ataman

Yenilmez Armada'ya 2016/2017 sezonunda başarılar diliyor, sakatlıklardan uzak bir yıl temenni ediyoruz.

Sakatlık ve sıkıntılardan uzak bir sezon olsun inşallah. 26 Eylül'de TB2L'de mücadele etmeye başlayacak Antalyaspor ile bir maç yapılacakmış tarihi belli olan ilk maçımız sanırım, bu vesileyle kayda düşelim.

Hepimiz icin hayirli bir sezon olur umarim.
Eurolig apayri bir heyecan olacak bu sene, umuyorum normal sezonun son haftalarina kadar mucadelenin icinde oluruz.
Bence guzel ve izleyenlere keyif verecek bir takim kuruldu, ayrica hocanin diledigi rotasyonu yapabilecek kadro genisligini de yakaladigini dusunuyorum.
Oguzhan'in bahsettigi Krstic'in sakatlik durumu onemli, umarim kendisi saglikli bir halde geri doner.

Son olarak ise hem maddi sebeplerden dolayi, hem de sezon icerisinde hamle yapma sansimizi elimizde tutabilmek adina ben sezona 8 yabanci ile baslamak taraftariyim.
Schilb ile yollarin ayrilmasi ve guard rotasyonuna bir yabanci katilmasi senaryosu daha cazip geliyordu bana. Fakat koc kendisi ile devam etmek istedi.
Umuyorum Schilb de yuksek konsantrasyon ile istikrarli katki koyar ve kocunu mahcup etmez.
Yuruyeduralim..

Yeni sezon hepimize hayırlı olsun umarım sakatlıkların ve maddi sorunların yaşanmadığı bir yıl olur..Sonsuz başarılar Yenilmez Armada!! Her zaman yanınızdayız!!

Yeni sezonun sonunda ''başarılıydık'' diyebileceğimiz bir sezonu geride bırakmış oluruz inşallah. Antremana kimler katıldı bilgisi olan var mı? Özellikle Krstic hakkında?

Yeni sezonun ilk çalışmasına Göksenin Köksal, Ege Arar, Can Korkmaz, Orhan Hacıyeva ve genç takım oyuncuları katıldı.
Diğer oyuncuların gelmesiyle de sezonu resmi olarak 22 Ağustos'da açacağız.

Güzel günler göreceğiz....

İnşaallah başarılarla dolu, sakatlıklardan uzak bir sezon geçiririz. Ergin hocanın liderliğinde, kurmuş olduğu kadro ile nice başarılar kazanabilmemiz dileğiyle.

Kadro alınacak üst düzey bir guardla çok daha iyi hale gelecek umarım. Ben Ergin hocadan çok umutluyum. Bu yıl hedef final four. İnşallah muvaffak oluruz.

Çok ciddi sakatlık yaşamadığımız bir sezon olması dileğiyle. Sahaya mücadele koyan, geri adım atmayan bir takım olalım yenip yenmemek çok sorun değil bence.

Öncelikle sakatlıksız, başarılar ile dolu bir sezon diliyorum. Yazılan kadrolarda yerli sayısı 5 doğukan'ı da sayarsak 6 olası bir yerli oyuncunun sakatlık veya ceza durumunda oyuncuyu alttan mı alacağız. Lig için bir yerli daha almak mantıklı duruyor özellikle uzun pozisyonuna.

Öncelikle sakatlıksız, başarılar ile dolu bir sezon diliyorum. Yazılan kadrolarda yerli sayısı 5 doğukan'ı da sayarsak 6 olası bir yerli oyuncunun sakatlık veya ceza durumunda oyuncuyu alttan mı alacağız. Lig için bir yerli daha almak mantıklı duruyor özellikle uzun pozisyonuna.

1- doğukan'ın sozlesmesi bitti ve oynayabileceği bir takıma gitmek istediğini söyleyerek ayrıldı diye biliyorum.

2- altyapıdan çıkacak ilk oyuncu uzun değil 2 numara olmalı bence. 30luk maçların sonunu can-çok genç yerli-göksenin-orhan-ege beşiyle oynayabilelim. Sinan'ın da as oyuncu olduğunu düşünürsek bu yerliler süre almak konusunda sıkıntı yaşayacak yerliler. (göksenin belki)

Sonuçta lig kadrosunda 6 yerli bulundurmak zorundayız elimizde 5 yerli var yorucu bir euroleague maçından sonra 1-2 çok genç oyuncu bulundurmaktansa rotasyon oyuncusu bulundurmak daha doğru olur düşüncesindeyim.

Justin Dentmon-Russ Smith-Can Korkmaz
Sinan Guler-Goksenin Koksal-Jon Diebler
Vlado Micov-Blake Schilb
Austin Daye-Deon Thompson-Orhan Haciyeva
Nenad Kristic-Alex Tyus-Ege Arar

Oncelikle 2016-2017 Galatasaray Erkek Basketbol takimi hayirli olsun hepimize. Gercekten katki verebilecek bir yerli transferine hayir demem ama kadromuz simdilik bu sekilde gozukuyor.

Basketbolda takim olmak, takimin iyi yonlerini sivriltip eksik yonlerini kapatmak, takim ici rolleri iyi belirlemek ve mental olarak oyunculari rahatlarip potansiyellerine ulasmalarini saglamak cok onemli kavramlar. Bu seneki takimimiz kadroyu okuyan herkesin aninda anlayabilecegi gibi hucum odakli, kazanmak icin her mac belli sayilarin uzerine cikmasi gereken bir takim oldu. Sene boyunca hedefimiz daha iyi ve daha iyi hucum edip savunmada takim halinde nasil eksiklerimizi kapatirizi dusunmek olacak. Nitekim Alex Tyus ve Goksenin Koksal disinda savunmasiyla one cikacak bir oyuncumuz bulunmuyor kadroda. İsin sevindirici kismi ise hucumda yapamayacagi hic bir sey olmayan bir kadro kurduk. Hizli hucum da oynariz, yari sahada da etkili oluruz, uzundan uzuna da oynariz, pota altini da isleriz, uc sayi cizgisinin gerisinden de etkili oluruz. Gercekten hucum anlaminda etkili bir kadro var elimizde. Bu noktada elinde bu kadar yetenekli oyuncu varken hucumda rolleri iyi belirlemek ve takimi savunmaya konsantre etmek acisindan Ergin Ataman'a buyuk is dusecek bu sezon. Baslarda isi kolay olmayacak ama sezon ortasina dogru ciddi keyif veren bir takim yaraticagina inaniyorum.

Biraz daha kadronun temel taslarini ele alerak isim bazinda ilerleyelim. Kadroya bakinca en belirleyici oyuncu olarak son transferimiz Justin Dentmon'i goruyorum. Takimda en cok sorumluluk alacak ve topu en cok elinde tutacak isim Justin Dentmon olacaktir bu sezon. Zaten kendisi de bu tarz oyunu seven bir oyuncu ve birebirine en cok guvenebilecegimiz kisa. Lakin bu sezon Euroleague'deki Zalgris sezonuna kiyasla yaninda cok daha guclu hucum silahlari olacak. Justin Dentmon kendi skor potansiyeline arkaniza yaslanip sonuna kadar guvenebileceginiz bir oyuncu olsa da,bizim icin kritik nokta hucumda kontrol disina cikmamasi ve arkadaslarini ne kadar iyi kullanacagi olacak. Russ Smith ise Dentmon profilindeki bir kisa icin hucum anlaminda iyi bir tamamlayici olacak bence. Savunmasi da cok guclu bir kisa olsaydi mukemmel olurdu. Tabi kendisinin sadece videolarini izleyebildim ama potaya cok iyi gidebilen ve bunu yaparken pas kanallarini da kullanabilen bir oyuncu olarak one cikiyor. Keskin bir sutor diyemesek de hatri sayilir bir uc sayi yuzdesi var. Ozellikle Abdi İpekci'de cikacagimiz yuksek tempoda Justin'le ayni anda sahada kalarak ciddi iyi isler yapabilirler. Biraz daha kapali kutu bizim icin suan ama insallah beklentilerimizi karsilar.

İki numara rotasyonumuzda yillardir izledigimiz kaptanimiz Sinan Guler, Goksenin Koksal ve yeni transferimiz Jon Diebler bulunuyor. Sinan'i ozellikle gecen sene organizator olarak kullandik ve cok uzun dakikalar sahada kaldi. Bu sene biraz daha kendi ozune donecek bir rolde olacagini dusunuyorum. Suresinin azalmasiyla daha diri olacak ve ozellikle Justin Dentmon'la sahadayken potaya gidisleri ve eski savunma direncini yeniden sahaya yansitabilmesi bizim icin cok onemli. Goksenin Koksal icin ise bu sene kariyerinde cok onemli bir sene bence. Artik istikrarli sekilde katki verip takimin ana parcasi olacak bir oyuncu olmasinin zamani geldi. Gecen sene cok iyi bir cikis yapti ve bazi maclarda cok etkili oldu. Bu sene savunmadaki direncine cok ihtiyacimiz var. Hucumda istikrarli sekilde ceza sutlarini buldugu ve sinirlarini bilerek oynadigi surece cok iyi dakikalar alabilir. Jon Diebler'sa bildigimiz gibi Avrupa'nin en dikkat ceken sutorlerinden biri. Hocanin Cenk Akyol'dan aldigi ciddi verimi dusundukce daha umutlaniyorum onun icin. Taraftarla havaya giren bir oyuncu ve bu sene kendisine bos sut imkani sagalyabilecek bol bol tehtidimiz var sahada.

Uc numarayi yine gecen seneki Avrupa zaferinin bas mimarlarindan Micov ve Schilb'le geciyoruz. Micov hakkinda cok bir sey soylemeye gerek yok acikcasi. Formunu surdurmesi en buyuk dilegimiz. Blake Schilb'in ise gecen seneye nazaran daha degisik bir rolde olacagini dusunuyorum. Kendisini uc numaraya yazmamin sebebi de bu. Gecen sene Sinan'la birlikte ball handler rolundeydi ve daha cok iki numarada izledik Schilb'i. Zaman zaman cok iyi katkilar alsak da hem savunmada hizli oyuncular karsisinda cok yiprandi hem de hucumda sut yuzdesi ozellikle sonlara dogru assagi dustu. Ergin Ataman mutlaka yine Schilb uzerinden onun oyun aklini kullanarak oyunlar oynayacaktir ama gecen seneki kadar topla hasir nesir olacagini dusunmuyorum. Hem savunmada kendisine daha uygun oyuncularla eslesmesi hem de hucumda oyunun merkezinden cikmasiyla daha skorer yapida bir Schilb bekliyorum bu sezon. Verdigi duzenli rebound ve asist katkisinin yanina bunu de ekleyip Micov'u cok rahatlatabilir.

Dort numaraya flas transferimiz Austin Daye ile baslayalim. Birebir oynayabilmesi, isabetli sutlari ve hareketliligiyle Nemanja Bjelica'yi hatirlatiyor cogumuza. Ciddi bir hucum silahi. Ozellikle Kristic ile birlikte oynayacagi uzundan uzuna oyunlar cok dikkat cekici olabilir. Topu elinde seven bir oyuncu o yuzden sahada kimle beraber kalacagi verimini cok etkilecektir. Deon Thompson'sa daha cok 4.5 numara olarak dusunulebilecek bir oyuncu. Ergin Ataman'in yeni Ersin Dagli'si diyebiliriz sanirim kendisine. Orta mesafesi Ataman icin degerli bir parca yapiyor onu.Vesely, Reyes tarzi pota altindan oynayan guclu dort numaralari savunmada cektigimiz sikintiya ilac olabilir ama disari acilarak oynayan dort numaralar karsisinda yavas ayaklari ciddi dezavantaj.

Bes numarada Ege Arar icin firsat senesi bu sene. Ozellikle ligde sadece uc yabanci uzunla gidecegimizi dusunursek sure bulmasi icten degil. A takimin degerli oyuncularindan olmak istiyorsa bu sene o sene. Tyus ise zaten hepimizin tanidigi bir isim, undersize gibi dursa da iyi ve atletik bir savunmaci. Hucumda cok iyi kullanilmadigi surece ise kisitli bir pivot. Maccabi performansina ne kadar yaklasirsa o kadar iyi olacak bizim icin. Onun tarzinda pivotlar hizli oynayan takimlar icin degerli. Kristic'in ise sakatliktan nasil donecegi bence bu sezonun kaderini hatta bu takimin ne tarz bir basketbol oynayacagini bile belirler. Yillarca Avrupa'yi domine etti pota altinda, o hirsli,takimin lideri konumundaki Kristic'i(fiziksel durumu da el verirse tabi) gorursek ozellikle yari sahada cok seyler katabilir bize. Sirti donuk oyununun set tempomuza zarar vermesi endisesi hepimizde olsa da oyun akli cok yuksek bir oyucu. Pota altinda yarattigi etkinlik ve pasorluguyle sahadaki herkesin vermini yukari cekebilir.Yillardir kalipli pivot ariyoruz ve umdugumuzu bulamiyoruz. Pota altinda hep undersize kaliyoruz, bakalim bu sene bunu degistiren adam o olacak mi?

Bu kadroya bakip bu takim ne oynar dendiginde ozellikle Justin Dentmon, Russ Smith ve Sinan Guler'in varligi akla hemen yuksek tempo basketbolu getiriyor. Tyus gibi kosabilecek atletik bir uzunumuzun olmasi ve Micov, Diebler, Schilb gibi sutorlerle bu sisteme cok uygun bir kadro yapisi var suan elimizde. On alanda rakibi acele ettirecek baskilar ve temiz rebound cok onemli olacak bu sistem adina.

İlk besimizin Dentmon-Sinan-Micov-Daye-Tyus seklinde olmasini bekliyorum. Russ Smith hem Dentmon'in yerine direksiyona gecebilir hem de Sinan'i yedekleyebilir. Onun direksiyonda oldugu dakikalarda Blake Schilb'in daha cok sahada kalacagini dusunuyorum. Diebler da yine erken sut kullanabilmesi ve yuksek sut yuzdesiyle yuksek tempo icin cok degerli parca.

Yine de Ergin Ataman'in tempoyu dusurerek ne kadar basariligi oldugunu dusunmeden de edemiyor insan. Ne kadar kendisini sistemine bagli bir koc oldugunu dusunmesem de ozellikle Kristic, Daye, Schilb ve Dentmon gibi yaraticilarin olmasi elini rahatlatacaktir.

Dentmon-Schilb-Micov-Daye-Kristic tarzi bir bes savunmada ciddi soru isaretleri olustursa da yari sahada yaraticilik adina etkileyici duruyor. Burda Micov-Goksenin, Daye-Deon degisiklikleriyle savunmada da daha direncli olabiliriz tabi. Kristic'in ne oynayacagi gercekten cok buyuk merak konusu bu noktada. Onun bildigimiz Kristic olmasi veya onun belli bir yerden sonra gonderilip yerine Lasme tarzi atletik bir oyuncu gelmesi bizi farkli kimlikte iki takim haline bile getirebilir. Neler yapacagimizi bekleyip gorecegiz. Uzun bir zaman var onumuzde yeni sezona kadar.Hepimiz icin guzel bir sezon olur umarim.

Top yönlendiriciler, deliciler, şutörler, kısmen topa baskıcılar... Ergin Ataman'ın iç-dış dengesini çok güzel sağlayabilecek bir kadro kuruldu, öncelikle hayırlı olsun.

Kadronun kıymetlerinden başka sezon içi ihtimalleri de hesaba katmak gerekiyordu, pek çok olası probleme karşı da önlem alınmış. Kısaların sakatlıkları veya formsuzluklarına karşın alınabilecek önlemler mevcut şu an. Şu an ağırlıklı oyun yapımızın ne olacağını kestiremiyorum ama oyun yapısını değiştirebilecek personelimiz oldu.

Oyuncuları tek tek yazıp, sakatlanırsa ne yapılır senaryolarını düşündüm. Şu an en büyük problem Tyus'ta. Tyus sakatlanırsa Deon'un pivot dakikaları artar ama esas Krstic'in yükü artar(Ege'yi saymıyorum ama güçlendiyse ve somut katkı verecekse başımın üstünde yeri var ama şimdilik sürpriz olur bu). Sakatlıktan çıkmış, ağır bi Krstic için yeni bir sakatlık ortamı demek bu. Biraz domino taşı etkisi olabilir yani Tyus'un sakatlığı.
Sırf bu yüzden bu tarz bi talihsizlik ihtimaline karşın hazırda bi bütçe bulundurmak gerek, ki sanırım öyle bi bütçe kaldı. Cezası bitince Lasme de düşünülebilir, sisteme göre başka oyunculara da yönelebiliriz. Şimdilik planlama iyi görünüyor.

Tekrar hayırlı olsun sezonumuz, artık top Ergin Hocamda.

Top yönlendiriciler, deliciler, şutörler, kısmen topa baskıcılar... Ergin Ataman'ın iç-dış dengesini çok güzel sağlayabilecek bir kadro kuruldu, öncelikle hayırlı olsun.

Kadronun kıymetlerinden başka sezon içi ihtimalleri de hesaba katmak gerekiyordu, pek çok olası probleme karşı da önlem alınmış. Kısaların sakatlıkları veya formsuzluklarına karşın alınabilecek önlemler mevcut şu an. Şu an ağırlıklı oyun yapımızın ne olacağını kestiremiyorum ama oyun yapısını değiştirebilecek personelimiz oldu.

Oyuncuları tek tek yazıp, sakatlanırsa ne yapılır senaryolarını düşündüm. Şu an en büyük problem Tyus'ta. Tyus sakatlanırsa Deon'un pivot dakikaları artar ama esas Krstic'in yükü artar(Ege'yi saymıyorum ama güçlendiyse ve somut katkı verecekse başımın üstünde yeri var ama şimdilik sürpriz olur bu). Sakatlıktan çıkmış, ağır bi Krstic için yeni bir sakatlık ortamı demek bu. Biraz domino taşı etkisi olabilir yani Tyus'un sakatlığı.
Sırf bu yüzden bu tarz bi talihsizlik ihtimaline karşın hazırda bi bütçe bulundurmak gerek, ki sanırım öyle bi bütçe kaldı. Cezası bitince Lasme de düşünülebilir, sisteme göre başka oyunculara da yönelebiliriz. Şimdilik planlama iyi görünüyor.

Tekrar hayırlı olsun sezonumuz, artık top Ergin Hocamda.

Bence Tyus'tan da ziyade Sinan'a bir şey olursa ligde çok sıkıntı yaşarız. Sinan ve Göksenin dışındaki yerliler "garbage time" olarak adlandırılan zamanlar dışında çok süre alamayabilirler. Belki tabi içlerinden birisi sivrilebilir biraz süre alma anlamında ama şimdilik öngörülebilecek bir şey değil bu. Olursa sürpriz olur olmazsa zaten ara transferde yerli ya da devşirme takviyesi gelebilir herhalde.