2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Şuan takımı tam degerlendirmek doğru değil kamp sonuna dogru olan khimki ve oly maçları daha belirleyici olacaktie ama suan kondisyon yükleme ve avrupa sistemine pek alışık olmayan Daye Russ Gibi oyuncular daha tam oturmayan setler dolayısıyla dieblerdan ilk başta verim almak zor bunlar kamp sonuma doğru belli olur Ergin hoca sert bir kondisyon yüklüyor takima buda etken şuanki performansta ama su acikca belli Tyus ve Krstic yazin çalışıp gelmisler

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hazırlık maçlarının yayını ile ilgili kulüp televizyonu çok konuşulunca biraz GS TV'ye bakayım dedim. Tanıtımlar, satrançta mat nasıl yapılır ve tanıtımlar şeklinde yayın politikası var.Bir de Karabük ve Akhisar maçlarını dönüşümlü olarak veriyorlar. Ara da bir açtığımda sürekli bu maçlara rastlıyorum.
Beklentilerimizi karşılamasından daha önemli olan öncelikle Kanalın sıfırdan tekrar kurulması ve profesyonel ekiplerce yönetilmesi, başına da işinin ehli birini getirmesi lazım. Galatasaray gibi bir kulübün bünyesinde bu televizyon kanalı pek olmamış,yapamamışlar...!

Bugünkü maçın iptal olmasının sebebi sanırım üst üste 3 gün maç olmasının fiziki açıdan fazla olmasıdır. Başka hiçbir takım üst üste 3 gün maç yapmıyor. Sonraki maçımız 6 Eylül'de Sharks Antibes'le.

Bugünkü maçın iptal olmasının sebebi sanırım üst üste 3 gün maç olmasının fiziki açıdan fazla olmasıdır. Başka hiçbir takım üst üste 3 gün maç yapmıyor. Sonraki maçımız 6 Eylül'de Sharks Antibes'le.

Bence iyi yapmış hoca . Çünkü 3 maç gerçekten ağır gelebilirdi sezon öncesi olsa bile cünkü sabah antreman yapıp aksam maça çıkıyorlar . Ne kadar sezon önceside olsa hem anteman hem maç biraz ağır gelmiştir .

İlk maç özelinde konuşmak gerekirse ;
Russ'ın penetreleri çok sağlam Abdi İpekçi'de baya havaya girer ama D-League'de bile baya top kaybı yapan bir oyuncu bir süre zorlanacak gibi.
Krstic konusunda korkum şu an kendisini çok zorlayıp sakatlanması ilk maç itibariyle iyi sinyaller verdi.
Deon konusunda hayal kırıklığı yaşadığımı söylemem gerek savunma kısmında özellikle.
Diğer oyuncular için henüz birşey söyleyemiyorum.

Takımı ve oyuncuları övmek yada yermek için çok erken...
Öngörüde bulunabilmek için en az 10 maç yapmaları lazım...
10 maçtada bir takımın savunmasının ve hücumunun tam anlamıyla oturması çok mümkün değil...
Sonuçta kadro neredeyse tamamiyle yenilendi.
Mesela Olimpiyakos Euroleague'i aldığı senenin başındaki hazırlık maçlarında Efesten ve FB'den 20 küsür fark yemişti...

Takım hakkındaki eleştirileri bende haksız ve erken oldugunu düşünüyorum, takım olmak için yapılıyor bu maçlar zaten.Uyum, ritim yakalamak için.

Fakat bireysel oyuncular hakkında yapılan eleştirileri dogru buluyorum, ortalama seviye bir basketbol izleyecisi russ smith için euroleage arenasında ne gibi zorluk yaşayacagını su anda görebilir. Bunları görüp tartısmayı olumlu buluyorum. Zaten bu eleştiriler de oyuncuların iyiye gitmesi için yapılıyor. Açıkcası ben krstic ve russ smith performanslarından endişeliyim , ama russ smith sorunlarını atlatabilirse çok ciddi parlayabilir euroleagde, krstic ise savunmada hertürlü ciddi handikap yaratacaktır. O oyundayken savunma anlamda bazı önlemler alınması gerekecek.. Şöyle söyliyim nasıl rakip takımlar efese karşı heurtel üzerine hucumlarını yönlendiriyorsa , aynısını krstic içinde yapacaklardır.

Krstic savunmada bir lasme değil elbette ama bir vuyukas jawai kadar da kötü bir savunmacı değil ,karadelik muamelesi yapmamalıyız bence bu konuda

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bütün maçları kaybetsinler isterlerse.Önemli olan takım uyumunda mesafe kat edilmesi ve oyuncularımızın rollerinin belirginleşmeye başlaması.Hazırlık maçları hiçbir şekilde ölçü olamıyor Real'e karşı oynasan da başka takıma karşı oynasan da.Hoca da rolleri belirleme konusunda maharetli bir isim.Bekleyelim görelim maçları sadece izlemeye çalışalım.

Bugünkü Tofaş maçı rahat geçer gibi duruyor. Kısaları genç uzunları ise yaşlı bi ekip kurmuş Orhun Hoca. Dentmon ve Smith bizim genç Milliler Yiğit ve Kadir'le baya top gibi oynayacak sanırım

Sezon başladıktan 3-4 hafta sonra bile ''sezon yeni açıldı, takım daha yeni kuruldu, takım yavaş yavaş oturacaktır, biraz beklemek lazım'' gibi cümleler kuracağımıza göre hazırlık maçlarında olacak kötü sonuçlara çok da olumsuz bakmamak lazım. Önemli olan Ergin hocanın kendi felsefesini ve hedeflerini oyunculara aktarabilmesi ve oyuncuların da birbirlerini alışmaları, uyumları ve takım ruhunu yakalamaları.Tek olmaması gereken ve istemediğimiz şey ise sakatlıklar.

Ben takımıma pozitif bakıyorum ve her şeyin üstesinden geleceklerine inancım da büyük.
Güzel günler göreceğiz...