2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Şapkadan tavşan çıkaran meşur dixon , gürcistan milli takımı ile şov yaparken...

[video=youtube;Qs8VGGFqR1w]https://www.youtube.com/watch?v=Qs8VGGFqR1w[/video]

Pleiss ve Daye yan yana oynadiginda cok ince kaliyorlar savunma yapmamiz cok zor olacaktir. Goksenin ve Can'i begendim iyi calismislar. AEK nin da hakkini vermek lazim cok iyi ucluk attilar, Hazirlik maci olmasina ragmen taraftarlarida iyiydi. dixonu soylemeye gerek herhalde, seneye yada sezon arasinda cok daha iyi yerlerde olacaktir,

Karalar bağlamaya gerek yok canlar.
Dentmon, Sinan, Schilb, Micov ve Tyus oynamadi.
Bizim için bu maçta gözükmesi gereken şey kesinlikle pes etmememiz.
Bu takımla güzel işler yapacağız inşAllah.
Yeter ki birazcık konsantrasyon ve savunma..
Ha gayret olacak, olacak...

Russ çoğunluk tarafından beğenilmiş ama ben beğenmedim açıkçası. Her topu alıp içeri girmeye kalkarsa avrupa da tokat manyağı olur. Asist yönünü geliştirmesi lazım ben bencil oyuncuları pek sevemiyorum nedense.

bazı arkadaşlarımız bu maçların hazırlık maçları olduğunu, sonucun önemli olmadığını söylüyorlar. bu tamamen doğru. sonuç çok önemli değil. fakat mücadele, istek önemli. Ergin hocanın ilk geldiği seneyi hatırlayan arkadaşlar bilecekler, o sene hazırlık maçlarını dahi sanki final maçı havasında oynuyorduk. hatta yanlış hatırlamıyorsam sadece 1 hazırlık maçı, 3 lig maçı ve 1 play off maçı kaybederek şampiyon olmuştuk. yani sinyaller daha hazırlık aşamasında verilmişti. Ama bu hazırlık dönemi bana çok iyi sinyal vermedi. İnşallah daha iyiye gider ve özlediğimiz takımı izlemeye başlarız.

Pleis profil olarak ne kadar tatmin edici gözüksede , basketbolda en sevmedigim oyuncu stline sahip . Cok uzun boy , agır ayaklar . Kendimi lise basket macı izliyor gibi hissediyorum. Farkin kapandigi sürecte pleiss'in hic süre almamasi tesadüf degil .

Smith'in penetreleri cok iyiydi . Thompson'da güzel katkı verdi .

gXvbEZ.jpg

arkadaşlar bu kadar enseyi karartmaya gerek olmadığını düşünüyorum. gerçekten bazen hepimiz biraz abartıp takımın içerde dışarda gelene geçene 20 sayı fark atmasını bekliyoruz. şu an takımda dentmon, sinan, tyus, micov ve schilb oynamadı. takım sürekli seyahat edip maç yapıyor ve biraz yorgun düşmüş olabilir. fb bile geçen senenin ilk resmi maçlarında kötü basketbol oynuyordu hatta strasburg'dan 20+ fark yemişti.
Lütfen sakin olalım ve hocayı destekleyelim. bu takım bu senede tarih yazacak inanıyorum.

Sakin olun. Yaptığımız hazırlık maclarinda 3.periyot sonları skorlarını aklınıza getirin. Ergin hoca tüm senaryoları denedi. Bugün kü en zoruydu sadece :)

bence dixon senede en fazla 4-5 mac böyle sut atiyordur biri bize denk geldi yoksa son ceyrek cok rahat almistik maci. farki 2ye indirdik 2 tane nba 3 lügü atti biri el üstünden. sonra yine geldik yine 3 lük atti öne gectik bu sefer potaya gitti. takimda cok eksik var, bu kadar sayidan geri dönebilmek iyi. 20 dakikada 62 sayi atmisiz. eger bir sekilde su savunma sertligini arttirabilirsek bu takim cok önemli isler becerebilir.

Micheal Dixon'i Mike James'e cok benzettim. Bu sene AEK'da gecirecegi sezon onun icin buyuk adim olabilir.

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bence dixon ergin hocanın gözüne girmeye çalıştı. zamanında deon'un performansı gibi dikkat çekip bizim takıma yol yapmaya çalışıyor :D

ilginç bir maç oldu ilk yarı rastgele, saçma sapan oynayıp 52-33 geride bitirdik. ikinci yarı biraz kasıp sertleşince farkı erittik öne geçtik ikin yarı skoru 62-44 lehimize bitti dixon maçı aldı. Ergin hoca bişeyler deniyor ama bakalım.

AEK daki Dixon nsl bir adam arkadaş ? :eek:o inanılmaz 3 lükler attı.hepsi el üstü ve zor şartlarda.müthiş bir oyuncu hakkettende adı Dixon olan’ı tut getir abi :D

maça gelince de Tyus,Micov,Dentmon yoktu..20 sayılardan son period tam saha baskı ve top kayıpları yaptırarak geri geldik.Russ Smith ikinci bir Mc collum gibi görünüyor aynı o da zorlama şutlar sokuyor içeri drive sonrası yok bu sefer olmadı diyosun ama bir bakmışssın basket olmuş :D inanılmaz etkili bir oyuncu ama o da gereksiz zorluyor bazen..Pleiss ve Daye henüz hazır değil gibi ama onlarda yavaş yavaş hazır olacaklar.Thompson fena değildi çoğu zaman 5 numara oynadı Tyus’ın yokluğunda.Emir herzamanki gibi standard ve fundemantal kokuyor,iyi de katkı verdi.Can da katkı verecek bir potansiyel gördüm ve memnun oldum açıkçası performansından..valla maçların gidişatı umuyorum böyle olmasa da (20 sayı faklar gibi) bizim maçlar genelde böyle bitecek gibi 90 lı sayılar 100 e yakın rakamlar..basketbol izleyicisi için güzel ama maç kazanmak için biraz daha sert savunma yapmamız gerekir Abdi İpekçi’de full taraftarla ve eksiksiz bir Galatasaray Odeabanj herşeyi her takıma yapabilir acayip bir takımız valla biz bile çözene kadar sezon biter o derece rakip için çok bilinmeyenli denklemiz :D

Euroleague de çok kötü bir mağlubiyet aldık. Aslında deplasmanda kazanmamız gereken bir maçtı. Bu maçı alsaydık top 8 için çok avantajlı olacaktık. Yazık verilen emeklere, zaten bu takımdan bir şey olmaz demiştik...