2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Cuma sabah Antalya'ya uçtu takım, orda akşam üzeri maç yaptı ve akşam geç uçakla döndü. Cumartesi antreman, pazar sabahın köründe havaalanına gidildi ordan Moskova ya uçuldu. Aynı gün uçaktan inip Khimki ile maç yaptık ve son ceyrek de kazandık. Ertesi gün, yani pazartesi, khimki ile gene maç yaptık ve iki uzatma sonunda kazandık. Aynı gece uçak ile İstanbul'a dönüldü. Sonra salı akşamı Atinaya uçtuk galiba ve bugün aek ile oynadık.

Şimdi bu tempo da ben özellikle ikinci yarı geri dönen takımın potansiyelini çok yüksek görüyorum. Ben umutluyum, keşke ilk maçımız içerde cska olmasaydı, en zor maç ilk maç oldu. Onlar dışında, full dolu salonda bu takım maç vermez. Deplasman için ise hoca şimdiden hedef maçları kafasında seçmiştir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

"Sinan güler sadece zarar." "pleiss güçsüz" "bu nasıl takım iyi ki maçlar yayınlanmamış" "çok amatör oyun" "eurolig başlamadan biter" "russ smith buysa sokak basketbolcusu damgası yer" "mola almayan Ataman maçı iplememiş" "yalnız hoca ayağa kalkmadı sürdüğü beşlerden anlaşılacağı gibi zerre alakası yok maçla kendisinin" "dixon russtan iyi" "bu mağlubiyetle euroligde havlu attık diyebiliriz" "russ bu sene bizi çok çileden çıkaracak gibi"

Herkesi alıntılayamadım kusura bakmayın. Maçı izleyemedim ama forumca bunları yazmışız. Gerçekten bravo bu zihniyet var oldukça bir arpa boyu yol alamayız biz. Sanırım bir süre forumu okumayacağım. Cidden enerjim sömürülüyor hissediyorum. Bu ne mutsuzluk, memnuniyetsizlik. Bir şey anlatmaya çalışmak bile gülünç geliyor. Neyse herkese iyi forumlar...

GT-I9195 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dış alan savunmamızın rezilliğine çözüm bulmamız lazım. Jamont Gordon piyasadan çekildiğinden beri bu sorun var her sezon bir çare bulamadık gitti. Ofansif yeterliliğimizden zaten şüphe yok ama dış savunmamız her maç bir skoreri süperstar seviyesinde gösterir. Cska maçına 2 hafta kaldı ve iç sahada olsa da çok zor geçeceği bariz ortada. Umarım savunmamız o zamana kadar biraz daha oturur.

Bugün özellikle ilk yarı feci bir oyun oynadık ama ikinci yarı da güzel bir karakter koydu takım ortaya..Yalnız takım inanılmaz yorgun geldi bana ama buda normal çünkü takım adım adım Anadolu gibi gitmediği yer, oynamadığı takım kalmadı..Bu sezon çok kötü pre-season geçirdik!!

Bu sebeple çok yorgunuz hatta bazen savunmada el kaldıramadık..O yüzden Dixon denen arkadaş ön plana çıktı ama fena da oyuncu değilmiş..Hücum çeşitliliği olan bir takımız lakin savunma yönümüzün de kötü olduğu bir gerçek zaten bunu transferlerden sonra çokça konuştuk..

Bu savunmamızı yukarılara çekmemiz lazım..Ayrıca Russ gerçekten saf bir yetenek bunu oynadığı her maç kanıtlıyor lakin şutunun olmaması bizi Euroleague'de sıkıntıya sokabilir..Öyle rahat potaya götürmezler Euroleague'de..Kesinlikle hocanın biraz Russ üzerinde durması lazım..

Sonuç beni ilgilendirmiyor açıkçası. Takım çok yorgundu ve maçı resmi maç tadında oynamadık. Sakatlar ve Dentmon-Sinan'ın oynamayışı beni üzen. Yani şöyle ki Göksenin, Diebler mevcut düzende topu çok fazla yere vurmasını istemeyeceğimiz oyuncular fakat bugün bazı anlarda direksiyona geçtiler. Yine Emir'in 3 sayı gerisinden birebir atışlarına başvurmayacağız ama bugün Emir başvurdu. Ben buralardayım. Maç pratiği yaptık ama düzenin oturması adına çalışmalar yapmadık. Muhtemelen koç Olympiakos maçlarını resmi maç tadında oynayacak ve maç önü ağır idman yaptırmayacak.

Michael Dixon'a gelirsek, aşama kaydetmesini beklediğim oyunculardandı. Keşke ligimizden birisi çıkıp alsaydı da yakınen takip etme şansımız olsaydı. Beşitaş'ın aldığı Michael Thompson ile Uşak'ın aldığı Mark Lyons arasında bir yerlerde şu anda bana göre. Olgunlaşırsa muhakkak Euroleague yapacak.

Yorgunluk, ciddi eksikler, bir gun sonra Oly maclari sebebiyle macin hazirlik macinda da daha dusuk bir atmosferde oynanmasi vs. bunlarin hepsi dun aksam icin sunulabilecek ve bir noktaya kadarda kabul gorecek mazeretler.

Ancak sunu kabul etmeliyiz ki bu takim tam kadro olup, ritmini buldugu donemlerde bile savunmasi asla bizi tatmin edici seviyede olmayacak. Ipekci'de atmosferle birlikte pik yaptigi maclar olabilir ama deplasmanda asla o seviyenin yanina bile yaklasayamayiz cunku problem tamamen oyuncu profili ile alakali ve bunu degistirme sansimiz yok, en azindan devre arasina kadar yok.

Tum takim hem hucumda hem savunmada cok kotuydu, organizasyon yoktu, toplama takim gibiydik. ( gerci biraz oyleyiz ) Micov bu takimin hem hucumda hem savunmada herseyi, umarim saglikli ve diri doner ki oyle olacagindan suphem yok, gercek bir profesyonel.

Ergin hoca EL de arka arkasına maçlar oynayacağız alışmalıyız diyordu o yüzden Yorgunluk bahane olmamalı değil de zaten
benim için 25 sayıdan geri gelmek hatta öne geçmek iyi taraflar
ama maç topunu kullanamamak kötü taraf

Ergin hoca EL de arka arkasına maçlar oynayacağız alışmalıyız diyordu o yüzden Yorgunluk bahane olmamalı değil de zaten
benim için 25 sayıdan geri gelmek hatta öne geçmek iyi taraflar
ama maç topunu kullanamamak kötü taraf

Hocam alışmalıyız diyor ama o alışma bir anda olmuyor. Yükleme yapılıyordur muhtemelen, alışana kadar yorgunluk olacaktır. Ne zaman alıştıgımız, hazır oldugumuz önemli.. Bence dün bilerek ikinci yarı vites artırdık, takım euroleage kadar hazır olacaktır inş.

Yanlız şu da varki zaafiyetleri olan bir takımız, özellikle savunma da.. pleiss ayakları çok yavaş, russ biraz dengesiz, takımı oynatmaktan uzak. Dentmon umarım daha olgun bir oyun çıkarır.. Emir ve russ için tam olarak güvenilmezler bence.. Ergin hoca rotasyonu iyi ayarlarsa güzel bir hucum takımı olabiliriz..

"Sinan güler sadece zarar." "pleiss güçsüz" "bu nasıl takım iyi ki maçlar yayınlanmamış" "çok amatör oyun" "eurolig başlamadan biter" "russ smith buysa sokak basketbolcusu damgası yer" "mola almayan Ataman maçı iplememiş" "yalnız hoca ayağa kalkmadı sürdüğü beşlerden anlaşılacağı gibi zerre alakası yok maçla kendisinin" "dixon russtan iyi" "bu mağlubiyetle euroligde havlu attık diyebiliriz" "russ bu sene bizi çok çileden çıkaracak gibi"

Herkesi alıntılayamadım kusura bakmayın. Maçı izleyemedim ama forumca bunları yazmışız. Gerçekten bravo bu zihniyet var oldukça bir arpa boyu yol alamayız biz. Sanırım bir süre forumu okumayacağım. Cidden enerjim sömürülüyor hissediyorum. Bu ne mutsuzluk, memnuniyetsizlik. Bir şey anlatmaya çalışmak bile gülünç geliyor. Neyse herkese iyi forumlar...

Pleiss güçsüz ve dixon russ'tan iyi kısmını ben söyledim :) maç izlerken gergin olup aklıma geleni yazabiliyorum, bu yazdıklarını bir seferde okuyunca sinir bozabiliyor cidden :D

Pleiss için hala güçsüz oldugunu düşünüyorum, ayakları da savunma için yavaş bence.. Hucum fundemanteli yüksek ama savunmada bazı defoları olacaktır. sen ne düşünüyosun?

Dixon russ'ten iyi derken arka arkaya 3lük yeyince sinirle yazdım ama bu maçlık dixon da baya iyiydi :)

Bende son 1 haftadır aynısını yapıyorum genelde. Başka kişilerin yazdığını hiç okumuyorum. Son alıntılanan yorum olduğu için sadece senin yorumun gözüme çarptı. Benim gibi düşünenler olduğu için sevindim...
Forumda maalesef çoğu kişi iş olsun diye giriyor. Komple yeni bir takım olduğumuz gerçeğini bir kenara koyarak, eksikilikleri görmezden gelerek, dünkü takımın ana hatlarını oluşturan Emir-Smith-Pleiss'ın belki birlikte oynadığı 2. yada 3. maçı olduğunu göz ardı ederek, son 6 gündür 3 ayrı ülkede 4. hazırlık maçımızı oynadığımızı kafalarından silerek en önemlisi bunların hazırlık, birbirine alışma maçları olduğunu unutarak yorum yapıyor...Aslında bu yorumlar gayet bilinçli olarak yapılıyor;

Kimisi buraya stres atmak için giriyor, sert bir eleştiri kötüleme yapınca psikolojik rahatlama gösteriyor...
Kimisi Ataman'ı sevmiyor. Ataman hazırlık maçı dahi kaybetse mutlu oluyor.(Hala taraftarlar arasında Mahmudisporlular var, kaç yıl geçti bir bitmediler)..
Kimisi eleştiri ile kendini yüceltdiğini sanıyor, egosunu tatmin ediyor...
Kimisi iyiniyetli ama çok hırslı, gazozuna maçı bile kazanmak istiyor, maç içerisinde sinirlerine hakim olamıyor...
Kimisi başka takım taraftarı, GS'lı rolü yapıp forumu karıştırmak hoşlarına gidiyor...
Kimisi de gerçekten basketbol bilmiyor, futbol taraftarı, daha ilk bakset maçı izledikleri 4 ayı geçmemiş...

Geçen senede benzer eleştiriler vardı, özellikle ben UELB'i alıcağız dediğimde bana bizden güçlü olduğunu iddia ettikleri 9-10 takım saydılar. Onlardan sözde fark yiyecektik. İçlerinde Gran Canaria, Bayern, Strasburg ve komik olacak ama KSK'da vardı. Biz hepsini geçtik...

6 günde 4 maç. Zaten oynayanlar bilir, yorgunluk oyuncu için hücuma çok yansımaz. Az olan enerjini hücuma saklarsın. Oyunun özü basket atmaktadır. Ama yorgunsan bir sonraki hücumu düşünerek savunmayı çok takmazsın. Maç sonucu normal ve her geçen gün takım birbirine alışıyor. Dün Emir'in katkısı muazzamdı. Deon iyi savaşmaya başladı. Pleiss hücumda ritm buluyor, savunmada da alışınca pota altı savunmamız geçilmez olacak. Bunu bir kenara yazın...

Açıkçası dünkü maç potansiyel olarak ne yapabileceğimizi görmemiz açısından önemliydi. Bu arada Russ Smith konusunda Ergin Ataman'a hak verdim. Top sürmeyi bilmeden oyun kurucu oynamaya çalışan Mccolumn ile karşılaştırmam bile. Russ Smith seneye Avrupa'nın en iyi oyun kurucuları arasında anılacak. Tutabilir miyiz bilemem. Ama onun kadar iyi içeri giren bir oyuncu daha Avrupa'da yok. Drive sonrası boş adamı iyi görüyor, şutu da hiç fena değil. Bana Mccolumn'u değil, David Rivers'ı anımsattı. Tabi daha tecrübesiz, tecrübe kazandıkça çok daha iyi olacak...

Cevap yazmak isteyen yazabilir. Nasıl olsa okumayacağım...

Bizim takimda de Cola da teodosiç de olsa ben onlara değil de yine de imparator Ergin ATAMAN 'A güvenirdim...Ergin Hocamıza güvenelim..

Basit bir hazırlık maçı sonuç önemli değil ama oyun açısından olumlu bulmadım.Hoca maçı umursamıyor maksat EL temposuna alışmak sanırım.Russ Smith'i ilk defa izledim ve beğenmedim.Kullandığı topların bir kısmında Pleiss'i görse 4-5 tane asist yazardı kendine.Bu kadar kendine oynaması takım kimyasına uygun değil.Umarım bu bencillik düne özeldir.Gerçekten potansiyelli bir takım,potansiyelli oyuncular var tek ihtiyaçları organize olmak ve yönlendirilmek.Hocaya büyük iş düşüyor bence hoca da son yılların en önemli sınavını verecek.Özellikle şu savunma problemine çözüm üretecek mi merak ediyorum

Cuma sabah Antalya'ya uçtu takım, orda akşam üzeri maç yaptı ve akşam geç uçakla döndü. Cumartesi antreman, pazar sabahın köründe havaalanına gidildi ordan Moskova ya uçuldu. Aynı gün uçaktan inip Khimki ile maç yaptık ve son ceyrek de kazandık. Ertesi gün, yani pazartesi, khimki ile gene maç yaptık ve iki uzatma sonunda kazandık. Aynı gece uçak ile İstanbul'a dönüldü. Sonra salı akşamı Atinaya uçtuk galiba ve bugün aek ile oynadık.

Şimdi bu tempo da ben özellikle ikinci yarı geri dönen takımın potansiyelini çok yüksek görüyorum. Ben umutluyum, keşke ilk maçımız içerde cska olmasaydı, en zor maç ilk maç oldu. Onlar dışında, full dolu salonda bu takım maç vermez. Deplasman için ise hoca şimdiden hedef maçları kafasında seçmiştir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlk maçın CSKA olması o kadar da büyük dezavantaj değil bence...Aksine CSKA geçen senenin şampiyonu vs bir ruh hali içerisinde maça konsantre olamayabilirde...Sonuçta ilerleyen haftalarda ritim bulmuş bir CSKA yerine henüz ligin başındaki bir CSKA'yı yenmek daha olası bence...

Full maç kaydı çıkmış izlemek isteyenler;

https://www.youtube.com/watch?v=C9oshPmg3DI

Maçın kaydını forum üyelerimizden Sinan Arslan yaptı. Kendisi yıl içinde de vakit buldukça kayıt almaya çalışacak, müsait olduğu ölçüde. Teşekkür ediyoruz kendisine.

Bu şekilde gsbasket ekibine video-kayıt özellikle video işlerinde yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa özel mesaj atabilirler bana veya Kerem Seçer'e. Aklınıza gelen yeni bir fikir de olabilir. Önerilere açığız.

Eric Cantona'nın şu sözünü çok severim ''Ben belli bir takıma karşı oynamam , yenilgiye karşı oynarım.''
Hangi maç olursa olsun yenilgiyi kabule etmeyen, armanın ve formanın hakkını veren oyuncular görmek tek istediğimiz şey aslında bu
Dünkü maçta beni üzen sadece buydu.

Aslında Yunanistan seyahatinde Oly ile 2 maç yapacağız AEK nereden çıktı, zaten sakatlıklığı mıknatıs gibi çeken bir takımız hiç gereği yok diyordum. Oyuncularda özellikle ilk yarı benim gibi düşünmüş olacak ki amaçsız ve isteksiz nereden çıktı bu maç der gibi oynadılar

Ama bu takımın yeni kurulduğunu, sürekli seyahat edip bazıları gereksiz de olsa sürekli maç oynamalarının bunun sebebi olduğunun da farkındayım. O yüzden çok fazla bir şey de diyemiyorum.

Bunlar bir tarafa bırakırsak hepimiz takım da taşların yerine hemen oturmasını bekliyoruz sabırsız bir millet olduğumuzdan En büyük sorunumuz bu ama bundan kurtulmamız da maalesef imkansız gibi bir şey...!

Hep birlikte güzel günler görmek ve yaşamak dileğiyle....