2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Maçın özeti ve son 2 dakikasını içeren iki video:

[video=youtube;6KZ2NTRcDyA]https://www.youtube.com/watch?v=6KZ2NTRcDyA[/video]

[video=youtube;gsFvomWVpvQ]https://www.youtube.com/watch?v=gsFvomWVpvQ[/video]

Patric Young'ın Tibor Pleiss'a bloğu ve Khem Birch'ün Alex Tyuss üzerinden aldığı basket faul pozisyonu:

[video=youtube;9Y5cXVr6uXs]https://www.youtube.com/watch?v=9Y5cXVr6uXs[/video]

[video=youtube;2X8R_7wvMug]https://www.youtube.com/watch?v=2X8R_7wvMug[/video]

Youtube'da başka video bulamadım.

Takımda sertlik hiç yok kağıt gibi. Hazırlık maçları da zaten sertlik ve savunma anlamında ileri gitmek için yapılır. Bizim takımda şu ana kadar bunu göremedim.
Takımda oyuncuların çoğunun yeni olması vs mazeretlerimiz olacaktır tabi ancak hazırlık maçlarında görünen bir ışık olması da gerekir ufak ufak..
Umarım bu takım bir çoğumuzu yanıltır ve müthiş mücadele eden bir takıma dönüşür. Umarım, İnşallah...

Maçı izleyemedik ve maçı sağlıklı tahlil edebilme imkanımız yok. İstatistik kağıdından bazı mesajları aldım. Sinan'ın en çok top kullanan oyuncu olması, Diebler'ın az top kullanması, yine farklı 5'le maça başlamamız ve dakikaları henüz netleştirememiz gibi. Ayrıca attığımız 68 sayının 42'si hızlı hücumlardan gelmiş ki bu da oldukça enteresan. Hazırlık döneminde sakatlıkların da etkisiyle bazı şeyleri oturtamadık, burası belli. Lig başlayınca sahaya süreceğimiz 6 yabancı ve akabindeki Euroleague maçlarıyla yavaş yavaş şekilleneceğiz diye düşünüyorum. Şu anda bazı şeyleri öne çıkarmak veya bazı şeyleri arka plana atmak durumunda değiliz ancak lig maçında öyle olmayacak. Mecburen 6 yabancı ile parkeye çıkacağız ve bu durumun şu aralar bize lazım olduğunu düşünüyorum. Bu zorunluluk, zamanla oyun planımızı da şekilllendirecek.

Lig kadromuz;

Russ-Dentmon-Can
Sinan-Göksenin
Micov-Emir
Daye-Orhan-Ege
Tyus-Diebler

Micov gelene kadar bence orada Diebler olmalı. Schilb olmasın çünkü aynı tipte Emir var.
Micov ve Emir gerektiğinde 4 numarada da oynuyor olmaları bizim için büyük avantaj.
Sabırsızlıkla bekliyorum.
Güzel günler göreceğiz güneşli günler..

Lig kadromuz;

Russ-Dentmon-Can
Sinan-Göksenin
Micov-Emir
Daye-Orhan-Ege
Tyus-Diebler

Micov gelene kadar bence orada Diebler olmalı. Schilb olmasın çünkü aynı tipte Emir var.
Micov ve Emir gerektiğinde 4 numarada da oynuyor olmaları bizim için büyük avantaj.
Sabırsızlıkla bekliyorum.
Güzel günler göreceğiz güneşli günler..
Tyus-Pleiss ☺

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Seyredebildiğimiz ve istatistik kağıtlarından çıkartabildiğimiz kadarıyla maalesef guard rotasyonumuz bu takım için oldukça yanlış olmuş, elinde skor gücü bu kadar yüksek bir takım varken en azından guardların 1 tanesi takımı oynatabilen ve savunma yönü vasatın üstünde bir isim olmalıydı. kenarda hiç bir set çizilmemiş bile olsa Diebler gibi bir şutör elindeyken adama 30 küsür dakikada 3 şut yaratıyorsan o guardları ıslak odunla döversin, aynı sorun AEK maçında da ortadaydı zaten.

Seyredebildiğimiz ve istatistik kağıtlarından çıkartabildiğimiz kadarıyla maalesef guard rotasyonumuz bu takım için oldukça yanlış olmuş, elinde skor gücü bu kadar yüksek bir takım varken en azından guardların 1 tanesi takımı oynatabilen ve savunma yönü vasatın üstünde bir isim olmalıydı. kenarda hiç bir set çizilmemiş bile olsa Diebler gibi bir şutör elindeyken adama 30 küsür dakikada 3 şut yaratıyorsan o guardları ıslak odunla döversin, aynı sorun AEK maçında da ortadaydı zaten.

Ergin hoca muhtemelen ben Dentmon ile Russ'i alip yontabildigim kadar yontayim, Sinan, Preldzic, Micov'lada desteklerim diye dusunmus olabilir. Belki ileride oturtur duzeni ama suanki tablo karanlik malesef.

İyi de saydığım kısa rotasyonunda sadece E.Green'in Avrupa tecrübesi yok. Spanoulis, Avrupa basketbolunun efsanelerinden, Mantzaris, Lojeski, K-Pap, Hackett defalarca bu seviyede oynamış adamlar.

Bunlara ek olarak son derece potansiyelli E.Green'e sahipler. Çin ve NBA piyasasının Avrupa'ya tarumar ettiği bu dönemde daha nasıl etkileyici bir kısa rotasyonu kurulabilir ki

Lojeski ve K-Pap 3 numara olduğu için saymıyorum.Hackett üst seviyede sürükleyici oyuncu olarak değil yardımcı oyuncu olarak oynadı son dönemde tamamen öyle bir oyuncuya evrildi Mantzaris bahsettiğim gibi iyi bir görev oyuncusu.Ama eğer o takımda Spanoulis geçen seneki gibi oynarsa üst seviyede takımı tamamen Green'in performansı belirler.Green üst seviyede bu rolü üstlenebilir mi onun için görmek lazım.Kötü demiyorum ama bahsedildiği kadar en iyi kısa rotasyonlardan biri olduğuna katılmıyorum.Geçen sene Spanoulis felaket bir yıl geçirirken özellikle deplasmanlarda çok zorlandılar.

Endişeden, tedirginlikten, karamsarlıktan ziyade evvela sabırlı olmamız gerek.Geçen sene devre arasındaki İBB hazırlık maçında Davis'in katkı veremeyeceğini, Dusan'ın süre alabileceğini, takımın Eurocup'ı alamayacağını düşündü bir çok arkadaş.Ama düşündüklerimizin tam tersi gerçekleşti.
Çok potansiyelli bir kadro kurduk.Güçlü yanlarımızı maksimum kapasiteyle kullanarak zayıf yönlerimizi absorbe edebiliriz.Takımın bunu yapacak kapasitesi var.Takımın nasıl çalıştığını bilmiyoruz, görmüyoruz.Ergin Ataman "Ben takımdan memnunum" diyorsa bizi de memnun edecektir bu takım.Önümüzdeki haftayı iple çekiyorum.

Türk insanının içinde var bu, genlerimize işlemiş. Nasıl kurtuluruz bilemiyorum.
Rakibin başarısını küçümsemek, daha üste çıkmak için rakibi aşağı çekmeye çalışmak, en ufak bir güzelliği göklere çıkarmak, en küçük olumsuzlukta yerin dibine gömmek....

Hiç seyretmediniz Aris maçı dışında ama önce euroleague şampiyonu yaptınız, şimdide yerin dibine gömüyorsunuz.

Keşke seneye de el de olsaydınız.
Bence deplasmada 20 fark yiyeceğiniz maçlarda olur, aynı takımı içeride de yenebilirsiniz. Ergin hoca matematiğini çoktan yapmıştır. Cska maçlarına 0 puan, milano maçına en az 4 puan + ikili averaj gibi.
Statü ne kadar değişsede en önemli dönem ocak-şubat sonrasında başlayacak her zaman olduğu gibi. Önemli olan o zaman hazır olmak.
Bizde de aynı durum geçerli, daçka maçı sonrasında bir sürü eleştiri başladı ama hiç endişelenmiyorum ben. Takım geçen seneden daha iyi ve ciddi bir sakatlık olmazsa gene f4 ün en güçlü adaylarındanız. Yeri geldiğinde takım vitesi yükseltip gerekeni yapacaktır. Bugün bobby nin, vesely nin formsuz olması benim için önemli değil, kaliteleri belli ve zamanı geldiğinde gerekeni yapacaklardır. Aynı durum sizin oyuncular için de geçerli, micov, dentmon, tyus, sinan, tecrübeli oyuncular, pleiss, diebler, emir, schilb de bence el seviyesinde oyuncular.

Dün oynanan Olympiakos maçıyla birlikte hazırlık dönemimiz sona erdi. Takımımız bol bol hazırlık maçı yaptı ve çok yoruldu. Artık önümüzde hazırlık maçı yapmayacağımız yaklaşık bir haftalık bir dönem var. Bence bu dönemde takımda geliştirilmesi gereken önemli hususlar: Takım savunması üzerine çalışmak, Dentmon ve Smith'i takım oyununa kazandırma anlamında törpülemek ve Diebler'a özel setler çizmek olmalı. Tabii ki bu tespitleri baktığım istatistik kağıtları ve izlediğim AEK maçına göre yaptım katılan katılmayan herkese de saygım olduğunu belirtmek isterim iyi forumlar.. :)

Bu sezon 15 oyuncumuzun olmasının Ergin Atamanın stilini değiştireceğini hiç sanmıyorum çoğu maçı ağırlıklı olarak Dentmon-Smith-Sinan-Diebler-Micov-Daye-Pleiss-Tyus bu isimlerle oynarız sakatlık durumlarında öbür oyuncular daha fazla dahil olurlar Deon-Emir-Schilb falan çok ekstra süre bulamazlar ligde Emir-Göksenin şans bulurlar daha fazla tabi.