2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Liglerin başlamasına çok az kaldı ve takım güven vermiyor. İlk hazırlık maçlarını ciddiye almıyordum ama bu son hazırlık maçı idi. Umarım bizim bilmediğimiz bir şeyler deniyor dur hoca. Birde biz neden hep deplasman maçları oynadık hazırlıkta. Taraftar onunde ne tepki verdiğini de görebilseydik keşke takımın.

G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bazı üyelerin polyannacılık seviyesindeki iyimserliğine imreniyorum. :) EL'de yeni takım kuran ve "bir şeyler deneyen" bizim dışımızda bir sürü ekip var. Hiçbiri bizim gibi tuhaf mağlubiyetler almıyor. Apaçık ortada ki takım ümit vermiyor.

Taraftarı olmasak aslında eğlenceli takımız :)
Bu sene çok enteresan maçlar bizi bekliyor. Hiçbir maçının sonucunu tahmin edemeyeceğiz gibi ...
İiddaadan uzak durmak lazım...

Macin ücüncü ceyregi yaptigimiz geri dönüs ile tekrar maci takip etmeye basladim . Bu sürecte attıgımız basket 17 yedigimiz sayı 30 . Tebrikler :)

İyide kaç maçtır deneme yapıyor deneme tahtasına döndü takım,hiçmi umut vermez bu takım uyumluluk açısından ? Ergin hoca'nın ihtiyaçtan çok kafasına göre yaptırdığı transferlerin cezasını çok çekeceğiz işaretini veriyor maalesef,mutlaka takım az yada çok oturacak belli bir seviyeyede çıkacaktır lakin bu rezil skorları özelllikle EL'de göreceğiz galiba heleki maç seçerse halbuki maç seçme lüksü yok çünkü elinde geniş rotasyonlu kadro var bu kadroyu kendisi kurdu yönetmesinide bilecek beklentileri tavana çıkartan kendisi ve yönetim.

Bu kadar hazırlık maçlarından sonra herkesin eleştiri yapmaya hakkı doğar.Boş muhalefet yapmaya gerek yok.Hazırlık maçları çoğu kişiyi tatmin etmedi umarım hoca tatmin olmuştur ve bu maçları yararını ileride görür

Çok kötü bir hazırlık dönemi geçirdik . Hiç bir maç tam takım oynayamadık bu sorunun nedeni Ergin hocanın maç takvimini ayarlayamaması oldu. Adamlar dünya turunu şu kısa süre de yapıp birde üstüne o günün akşamına maç oynadılar haliyle sakatlıklar yine bizi terk etmedi. Koç farklı 5'ler deniyor hatta oyuncuların nerede ne yapacağını görmek istiyor olabilir buna göre de 5 ler değişiyor ama bu farkın hiç bir açıklaması yok bence.

Takımı taraftardan uzaklaştırdıkları bir hazırlık dönemi oldu umarım lig başladığında her şey tersine döner.

Ataman'ı çok sever/sayarız ayrı konu ancak bu sezon başarısızlığın bahanesi yok. İstediği kadroyu hemen hemen kurdu sayılır. Kendini de takımı da bir an önce toparlayıp motive bir şekilde sezona girmesi gerekiyor. Artık parkede savunma özürlü takım görmek istemiyoruz ve bu bizim en doğal hakkımız. Savunmada eskisi gibi devam edersek hem EL'de rezil oluruz, hem de Ataman'ın kontratıyla birlikte GS kariyeri de sonlanabilir.

Bazı üyelerin polyannacılık seviyesindeki iyimserliğine imreniyorum. :) EL'de yeni takım kuran ve "bir şeyler deneyen" bizim dışımızda bir sürü ekip var. Hiçbiri bizim gibi tuhaf mağlubiyetler almıyor. Apaçık ortada ki takım ümit vermiyor.
Kardeşim ümit vermiyorsa izleme geç yorum da yapma mümkünse burda hala hevesle bişeyler bekleyen taraftarı bu şekildeki yorumlarla kırmanın mantığı yok. Saygılar.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sinan Güler: Bu bizim için zorlu ve gerçek bir Euroleague testiydi. Özellikle oynadığımız son beş maç da yine buna benzer şekilde oldu. Rakibimize önce farklı şekilde öne geçme şansı veriyoruz sonra kazanmak için geri dönmeye çalışıyoruz. Bu bizim için kötü bir alışkanlık. Maçın ilk dakikasından itibaren oyuna girip ikinci yarıda oynadığımız gibi iyi oynamanın bir yolunu bulmalıyız. Eğer bu olmazsa, Euroleague’de can sıkıcı bir sezon geçirebiliriz.”

Bazıları şunu ısrarla anlamıyor; takımı eleştirince Ataman veya Galatasaray düşmanı olunmuyor. Aynı mantıkla her mağlubiyetten sonra bahane üretince de iyi taraftar olunmuyor. Ve ayrıca burası forum. İsteyen över, isteyen eleştirir. Kimse kimsenin ne yapacağına karar veremez. Ben takımdan çok ümitliydim fakat gittikçe endişeleniyorum takım için. İnşallah hazırlık döneminin aksine başarılı bir sezon geçiririz başka bir ihtimali düşünmek dahi istemiyorum.

Kardeşim ümit vermiyorsa izleme geç yorum da yapma mümkünse burda hala hevesle bişeyler bekleyen taraftarı bu şekildeki yorumlarla kırmanın mantığı yok. Saygılar.HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Normalde ikili diyaloglara pek müdahele etmem ama bu tarz çok msj gördüğüm için kayıtsız kalmak istemedim.Burası bir forumsa-ki bildiğim kadarıyla hala öyle-düzgün bir üslup çerçevesinde isteyen istediği yorumu yapar,buna övgü de eleştiri de dahildir.sen kardeşim ümit vermiyorsa izleme geç dersen,başkası da sana hevesle bişeyler bekleyen taraftar da geçsin kenarda beklesin diyebilir.O yüzden de kimse birbirinin yorumunu ya da görüşünü ipotek altına almaya,yönlendirmeye çalışmasın,herkes istediği yorumu saygı çerçevesinde yapsın derim ben.

Evet takımı belli şeylerden dolayı pek izleyemedik bu doğru,bu yüzden de yapılan yorumlar suya yazı yazmak gibi olabilir fakat en azından skorlardan ve bilhassa da mesela devrede yenilen yüksek sayılardan,genel olarak yenilen yüksek skorlardan,skorlardan okuyabildiğimiz maç içi aşırı dengesizliklerden bişeylerin çokta yolunda gitmediği ve istenilen seviyede olmadığı aşikar.Zira Kaptan da takımın durumunu gayet iyi açıklamış.Değişebilir mi elbette değişebilir ama göründüğü kadarıyla durum pek iç açıcı değil gibi.

Hazırlık döneminde oynadığımız maçlar ve karnemiz ;

Galatasaray 93 Fortitudo Bologna 84

Galatasaray 80 Vanoli Cremona 77

Galatasaray 72 Tofaş 76

Galatasaray 77 Sharks Antibes 53

Galatasaray 86 – EA7 Milano 91

Galatasaray 87 Dinamo Sassari 92

Galatasaray 72 Dinamo Sassari 86

Galatasaray 78 Alba Berlin 55 (Cagliari Turnuvası)

Galatasaray 84- Lokomativ Kuban 81 (Cagliari Turnuvası)

Galatasaray 72 Antalyaspor 46

Galatasaray 80 Khimki 76

Galatasaray 85 Khimki 83

Galatasaray 95 AEK 96

Galatasaray 61 Olympiakos 67

Galatasaray 68 Olympiakos 89

Normalde ikili diyaloglara pek müdahele etmem ama bu tarz çok msj gördüğüm için kayıtsız kalmak istemedim.Burası bir forumsa-ki bildiğim kadarıyla hala öyle-düzgün bir üslup çerçevesinde isteyen istediği yorumu yapar,buna övgü de eleştiri de dahildir.sen kardeşim ümit vermiyorsa izleme geç dersen,başkası da sana hevesle bişeyler bekleyen taraftar da geçsin kenarda beklesin diyebilir.O yüzden de kimse birbirinin yorumunu ya da görüşünü ipotek altına almaya,yönlendirmeye çalışmasın,herkes istediği yorumu saygı çerçevesinde yapsın derim ben.

Evet takımı belli şeylerden dolayı pek izleyemedik bu doğru,bu yüzden de yapılan yorumlar suya yazı yazmak gibi olabilir fakat en azından skorlardan ve bilhassa da mesela devrede yenilen yüksek sayılardan,genel olarak yenilen yüksek skorlardan,skorlardan okuyabildiğimiz maç içi aşırı dengesizliklerden bişeylerin çokta yolunda gitmediği ve istenilen seviyede olmadığı aşikar.Zira Kaptan da takımın durumunu gayet iyi açıklamış.Değişebilir mi elbette değişebilir ama göründüğü kadarıyla durum pek iç açıcı değil gibi.
Haklısınız pardon. Arkadaştan da özür dilerim

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Valla polyanacılık neye göre yapılıyor bi anlasak da ona göre yazsak. Şimdi bu başlık da bir arkadaş bu takım euroleague den çekilmeli yazmış. Bir diğeri geçen sene ki takım bu takımı rezil ederdi yazmış. Geçen sene ki takımdan micov sakat şu anda, blake foruma göre basketçi değil, sinan ve göksenin hala burda, lasme ne yazık ki ceza aldı ve davis basketbolu bıraktı. Tutamadığımız bir mccollum var ki, o paraya zaten tutamazdık onu. Heralde şafak dusan falan oynuyodu ki geçen sene, bu sene ki takımı rezil ederdi...

Şimdi eğri oturup doğru konuşalım. İlk olarak olympiakos biz den daha iyi ve daha hazır taş gibi takım, spa, printesiz papanikalou lojeski, mantzars falan .... Ayrıca bizim isteyip de fazlasını verip alamadığız birch ve green var adamların benchinde. Yani öyle tırışkadan takım değil oly belki bilmeyenler vardır.

Hazırlık maçı bunun adı üstünde, gecen gun zadar kupasinda dacka feneri 20 ye yatiriyodu son dakikalarda saldi maci da 10 sayi ile bitti ve fener ancak 65 sayi atabildi. Bunun gibi değişik örnekler var. Tabi ki gönül ister her maçı vurup geçelim ama bir de gerçekler var hayatta.

Bu sezon hoca da söyledi bizim bütçemiz 12 inci falan sırada. Adam zaten geçen gün hedefi belirledi, içerde her maçı alıp dışarda en azından 4 veya 5 maç almak. Olur olmaz ayrı konu, ama hedef bu arkadaşlar. Yani final 8 i zorlıcaz.

Şimdi bu sezon bu takvim de Ergin hocayı az tanıyosam kesin maç seçer. O yüzden 20 fark yiyeceğimiz maçlar olucak arada. O her maç mücadele edelim sonuç önemli değil kafasında bir koç değil, pragmatik bi adam, kafasına final 8 i koymuş, büyük ihtimal ona göre plan yapacak, sonrası ne olursa diyor. Olur olmaz bilemem, vebali onda, ama şimdiye kadar 4 sene de en azından güvenmemiz gereken bir kredisi var adamın.

Olur mu? Zor gözüküyor, ama taraftar ile olur ancak.

Hazırlık programı için çoğu kişi ile aynı fikirdeyim bu arada. Sezon içi yoğunluğuna hem maç hem de seyahat olarak takımı hazırlayalım derken bence oyuncular gereksiz yoruldu ve dolaştı. Daha iyi bir programlama yapılması gerekirdi.

Son olarak sezon uzun. Her maçın kendi hikayesi olucak, zorluğu veya kolaylığı olucak. Bize taraftar olarak düşen görev salona gidip destek olmak. Sonrasını hoca ile takım yapıcaktır, şimdiye kadar yaptıkları gibi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

AEK maçı haricinde garip bir durum görünmüyor.Olympiakos basketbolun iyi takımlarından onlarda işi ciddiye alıyorlar bu sene.Çok 3lük deneyip atamıyoruz.Bu geçen sene yapmak istediğimiz taktiğin aynısı.Farklı kazandığımız fener maçını hatırlıyorum.Bunu çözdüğümüz zaman sorun kalmayacaktır.Atıp savunduğumuzda işler değişecek.Maç başında çok sayı yersek zor takımlarda ister istemez zorlanıyoruz.Geçen sene başında da aynı durum söz konusuydu.Hazırlıklar pek iyi değildi yanlış hatırlamıyorsam.Beklentiler yükseldiği için bu sene daha çok göze batıyor sadece.İlk lig maçında takımın ne verip ne veremeyeceğini zaten göreceğiz.İzlediğim maçlarda yeterli sertliği yakalayamıyormuşuz gibi bir durum söz konusu.Farkındaysanız hoca russ smith in öne çıktığı maçlar haricinde kimsenin inisiyatif almasına izin vermiyor.Bu takımda sadece oyun kurucu ve 5 numara değişti.Schilb yine takımda sinan micov öyle.Bu takım geçen sene eurocup kazandı.Rotasyon genişleyince ergin hoca sanki sorun yaşıyor gibi.Ama kafasındaki 5 tam oturduğunda,kenar katkısıyla beraber çok iyi işler yapılacaktır.