2016/2017 Yeni Kadro Yapısı ve Hazırlık Dönemi

Olympiakos'un kısa rotasyonu Avrupa'da ilk 3'tedir. Adamların 1-2 rotasyonu Spanoulis - Hackett - E.Green - Mantzaris. Kısa forvetleri de K-Pap ve Lojeski . Spa sakatlansa bile iyi bir rotasyon.

Şu saydığım adamlardan Mantzaris hariç birisini transfer etsek buralar bayram yerine dönerdi. Kaldı ki E.Green hocanın ilk opsiyonlarındandı. Yaklaşık 1 milyon dolar önermemize rağmen getiremedik.

4 numarası Printezis, 5 numaraları da Young ve yine bu sezon hocanın ilk opsiyonlarından Birch.

Bu Olympiakos'u 1 hafta önce Efes farklı yenmişti.Kesinlikle eski güçlerinde değiller Spanoulis geçen seneyi boş geçti ve artık 34 yaşına geldi Mantzaris görev oyuncusu Hackett abartılacak bir adam değil geçen sene rol oyuncusuna evrildi Green ise henüz kendisini kanıtlamadı.

Bu Olympiakos'u 1 hafta önce Efes farklı yenmişti.Kesinlikle eski güçlerinde değiller Spanoulis geçen seneyi boş geçti ve artık 34 yaşına geldi Mantzaris görev oyuncusu Hackett abartılacak bir adam değil geçen sene rol oyuncusuna evrildi Green ise henüz kendisini kanıtlamadı.

Bu mantıkla bakarsak; R. Smith, kendini henüz kanıtlamadı. Dentmon, 2 yıldır Çin'de oynuyor, Avrupa basketbolundan uzaklaştı. Schilb, zaten felaket. Diebler ile Tyus zaten geçen seneyi berbat geçirdi.

Thompson en fazla görev adamı olur. Pleiss, Alman Milli Takımı'nda Voigtmann'ın bile arkasına düştü. Daye, Euroleague'de kendini henüz kanıtlamadı. Geçmiş olsun, Euroleague'de 15. lik hayırlı olsun.

Olympiakos'u yerdiğimiz mantıkla kendimizi değerlendirsek zaten bitmişiz.

Bu mantıkla bakarsak; R. Smith, kendini henüz kanıtlamadı. Dentmon, 2 yıldır Çin'de oynuyor, Avrupa basketbolundan uzaklaştı. Schilb, zaten felaket. Diebler ile Tyus zaten geçen seneyi berbat geçirdi.

Thompson en fazla görev adamı olur. Pleiss, Alman Milli Takımı'nda Voigtmann'ın bile arkasına düştü. Daye, Euroleague'de kendini henüz kanıtlamadı. Geçmiş olsun, Euroleague'de 15. lik hayırlı olsun.

Olympiakos'u yerdiğimiz mantıkla kendimizi değerlendirsek zaten bitmişiz.

Oyuncuları değerlendirirken takımlara göre değerlendirmek gerekiyor.Zalgiris Kızılyıldız bizim gibi nispeten bütçesi düşük takımlar potansiyeli olan oyuncuları alıp parlatabilirler.
Green bu sene müthiş bir sezon geçirebilir konu bu değil konu Olympiakos seviyesinde Euroleague'de ciddi hedefleri olan bir takım için risk ve üst seviyede kendini kanıtlamış bir oyuncu değil,bu adama Avrupa'nın en iyi guardlarından diyemezsin elinde veri yok en fazla en iyi guard olma potansiyeli var dersin.Olympiakos zaten alırken Spanoulis'in sağlıklı ve formda olduğunu düşünürek kadro yapıyor bu yüzden paraları olsa bile düşük profilli bir oyuncuyu tercih ediyorlar.

Çok fazla abartıyorsunuz.Bu takım 10 gün önce seri yakaldığında herşey güllük gülistanlıktı.Bu kadar acele etmeye gerek yok.Bu takım euroleague ilk 8e girer.Bu sözümü hatırlarsınız sezon sonunda.

Herkese iyi akşamlar..Farklı bir yenilgi almışız..Biraz forumu okuma şansı buldum yazmadan önce herkes ya çok karamsar yada tam tersi..Bence ne çok beklentiye girilmeli nede çok karamsar olunmalı..Takım daha yeni kuruldu ve hoca hepimizin bilmediği bir şeyler deniyor olabilir..

Öte yandan biraz realist düşünürsek bu sene takımdan ne bekliyoruz ? Bence takımın başarı kıstasını en fazla F8 olarak belirlemek lazım..Çünkü ederimiz bu..Keşke daha fazla yapabilsek ama bu bütçe ile anca bu kadar!! Hocada tarz olarak risk almayı seviyor ne yazık ki..Ne yazık ki diyorum çünkü bu risk savunmamızın kötü olmasından kaynaklanıyor..

Riskli bir takım (savunma açısından) olunca bunu cezalandıran çok Euroleague takımı olacaktır..Zaten daha önceden bu tarz sonuçlara alışmamız gerektiğini belirtmiştim..Hakkımızda hayırlısı olsun..Ayrıca bu forumda herkesin övme hakkı olduğu gibi eleştirmede hakkı vardır lütfen bunu unutmadan yazalım birbirimize..

Bu arada maçın yayını oldu mu arkadaşlar..Çünkü bazı kısa videolarda yayının olduğu görülüyor ve seyircilerde alınmış!! Bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim..

Maçla ilgili her şeyi anlayabiliyorum ama 30+ dakika süre alan Diebler'ın sadece 3 şut kullanıp Sinan'ın 14 şut kullanmasını anlayamıyorum. Diebler bu kadar şut kullanacaksa neden kadroda yer alıyor ki? Kendisine biraz set çizmek lazım. Maçı izlemeden yapılabilecek en önemli eleştiri bu olsa gerek.

Açık acik sorayim her hazirlik maci ilk yari neden bu kadar kötüyüz biri aciklasin

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyuncuları değerlendirirken takımlara göre değerlendirmek gerekiyor.Zalgiris Kızılyıldız bizim gibi nispeten bütçesi düşük takımlar potansiyeli olan oyuncuları alıp parlatabilirler.
Green bu sene müthiş bir sezon geçirebilir konu bu değil konu Olympiakos seviyesinde Euroleague'de ciddi hedefleri olan bir takım için risk ve üst seviyede kendini kanıtlamış bir oyuncu değil,bu adama Avrupa'nın en iyi guardlarından diyemezsin elinde veri yok en fazla en iyi guard olma potansiyeli var dersin.Olympiakos zaten alırken Spanoulis'in sağlıklı ve formda olduğunu düşünürek kadro yapıyor bu yüzden paraları olsa bile düşük profilli bir oyuncuyu tercih ediyorlar.

İyi de saydığım kısa rotasyonunda sadece E.Green'in Avrupa tecrübesi yok. Spanoulis, Avrupa basketbolunun efsanelerinden, Mantzaris, Lojeski, K-Pap, Hackett defalarca bu seviyede oynamış adamlar.

Bunlara ek olarak son derece potansiyelli E.Green'e sahipler. Çin ve NBA piyasasının Avrupa'ya tarumar ettiği bu dönemde daha nasıl etkileyici bir kısa rotasyonu kurulabilir ki

Bir Yunan spor kanalında maç yayını varmış bu arada. Şifreli olduğundan mi çok para istediklerinden mi bilmiyorum ama biz izleyemedik.

Açık acik sorayim her hazirlik maci ilk yari neden bu kadar kötüyüz biri aciklasin

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hazırlık maçlarında zorluk seviyesi arttıkça ve ardı ardına antrenmanlar,seyahatler vede gereksiz bazı maçlar olunca takım çok yoruldu haddinden fazla zorladılar ayrıca deneme yapa yapa takım deneme tahtasına dönmüş bu takım rakiplerle nasıl başa çıksın ?

Dentmon da russ da oynamayı seven oyuncular. Bize oynatmayı seven oyuncu lazım. Aek maçında 29 sayı atmasına rağmen russ smith i beğenmedim mesela, çok zorladı. Dentmon zaten ortalarda yok! Bütün sezon Sinan'a bel bağlayacağız o belli. Belki biraz da Emir.

Genel olarak yorumlara bakılırsa epey karamsar bir kitle olduğu kesin yanlız şuda unutulmamalıdır ki bu takım daha herhangi bir resmi maç oynamadı ve yeni bır takım,eksıklerı olabılır belkı ama bızım bu takıma ınancımız ve guvenımız tam ozelıkkle ergın atamanın bu kadar ağır elestırılere layık oldugunu dusunmuyorum sadece bıraz sabır.

Arkadaşlar rezil rezalet deyip duruyorsunuz amenna da
Kadro kuruldu değiştirilip yenisi olmayacağına göre yok10 yok8 e giremeyizden sıyırılıp destek verelim kadro bu ötesi yok eleştirsende bu desteklesende bu bundan kötüsünü istiyorsanız devam yok başka birşey iyi olsun diyorsunuz benim yapacağımı yapın bu takım eurocup şampiyonu oldu yok deplesmanda maç kazanamadı yorumlarına girmeden oldu bu takımı şampiyon yapan koçtu şimdide kadroyu koç kurdu bekleyin eleştiride yapıcı olsun direk vur abalıya bence mantıklı değil.

Burda bir kac arkadasin yorumlari disinda hic bir yorumu okumuyorum...Okudugum arkadaslar teknik taktik olarak gercekten tatmin ediyor okurken...