2017-2018 Galatasaray Erkek Voleybol Takımı

Şubemizin belki de en sahipsiz branşı. Geçen sezonu facia gibi geçirdik ve yanlış hatırlamıyorsam 6 sene sonra Avrupa Kupalarında bulunamayacağız. Bu sezon için transfer duyumu veya haberleri bu başlık altında konuşabiliriz.
 
Senelerdir ligde olduğumuz halde 1 finale bile çıkamayan, Challenge Cup'ta bile final göremeyen bir takımı konuşmak zaman kaybı olur. Acilen kapatılması gerekiyor ama Paidar Demir'in anısına kapattırmıyorlar sanırım.
 
ZEBvQk.png
 
Son düzenleme:
2017-18 Sezonu Fikstürü:

1. Hafta | Arkas Spor - Galatasaray

2. Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe

3. Hafta | Galatasaray - Maliye Piyango

4. Hafta | Ziraat Bankası - Galatasaray

5. Hafta | Galatasaray - İnegöl BB

6. Hafta | Afyon Belediye Yüntaş - Galatasaray

7. Hafta | Galatasaray - Beşiktaş

8. Hafta | İstanbul BBSK - Galatasaray

9. Hafta | Galatasaray - Halkbank

10. Hafta| Jeopark Kula Belediye - Galatasaray

11. Hafta| Galatasaray - Gümüşhane Torul Gençlik
 
PrXnvb.jpg


Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımımız, 2017 - 2018 voleybol sezonu hazırlıklarını Galatasaray Taç Spor Tesislerinde yaptığı antrenmanlarla sürdürüyor.

Galatasaray HDI Sigorta başantrenörü Nedim Özbey, yardımcı antrenör Umut Çakır, Sportif Menajer Can Ayvazoğlu, kaptan Hüseyin Koç ve oyuncularımız yeni sezon öncesi Galatasaray TV'den Merve Ergü'nün sorularını cevapladı.

Başantrenörümüz Nedim Özbey, yardımcı antrenörümüz Umut Çakır ve oyuncularımızın sezon öncesi değerlendirmeleri şu şekilde:

NEDİM ÖZBEY

Bizim sezonumuz başladı ama 8 oyuncumuz milli takımda. Bunlardan bir tanesi yabancı, yedi tanesi Türk oyuncu. Bu Galatasaray'ın altyapıya ve gençlere ne kadar önem verdiğini gösteriyor, bu da bizim için gurur kaynağı. A takımda oynatabileceğimiz altyapıdan oyuncularımızla çalışmalar yapıyoruz. Yeni heyecanla, yeni gençlerle ve yeni bir takımla sezona başlayacağız. Galatasaray'ı en iyi yere getirmek istiyoruz. Burada kalıcı oyuncular, kalıcı eserler bırakmak lazım. Ben de onun için uğraşıyorum.

UMUT ÇAKIR

Yeni sezon hazırlıklarında üçüncü haftamıza başladık. Gayet güzel geçiyor hazırlıklar. Herkesin bildiği gibi genç bir kadroyla sezon hazırlıklarına başladık. Altyapı oyuncularımız aramıza katıldı. Güzel bir takımımız var. İnşallah bu sene iyi bir oyun oynayacağımızı düşünüyorum.

CAN AYVAZOĞLU

3 haftadır çalışıyoruz yeni sezona. Aramızda altyapıdan oyuncularımız da var. Milli takımdaki arkadaşlarımızın dönmesiyle bu hafta içi tam takım olmaya başlayacağız. Arkas maçına kadar iyi hazırlanıp, İzmir'de galip gelerek iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz.

HÜSEYİN KOÇ

Bizim için çok önemli bir yıl. Galatasaray her kulvarda olduğu gibi voleybolda da çok iyi yerlere gelmek için çalışıyor. Umarım geçen seneden daha başarılı bir yıl olur tüm branşlarımız için. Yüzümüzün güldüğü, taraftarın yüzünün güldüğü bir yıl olmasını diliyorum.

BOĞAÇHAN ZAMBAK

Yeni sezona iyi başladık. Yoğun ve sıkı antrenmanlar yapıyoruz. Milli takımda oyuncularımız var. Her şey iyi gidiyor. Sakatlıksız ve iyi bir sezon geçirmek dileğiyle herkese başarılar diliyorum. Taraftarlarımızı maçlara davet ediyorum.

EMİN GÖK

Sezon başında olduğumuz için yoğunuz. Milli takımda olan arkadaşlarımız olduğundan eksiğiz. Az kadroyla yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yavaş yavaş maç hazırlıklarına başlayacağız.

FAHRİ SARAÇ

Ben hem altyapı hem de A takım olduğum için çalışmalar biraz yorucu geçiyor. 3 haftadır sürekli antrenman yapıyoruz.

ÖZGÜR TÜRKMEN

Çalışmalarımız iyi geçiyor, altyapıdan gelen arkadaşlarımla birlikte ağabeylerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.

MİRZA LAGUMDZİJA

Antrenmanlara başladık, yeni sezon çalışmaları iyi geçiyor. Benim için A takımla çalışmak çok iyi bir tecrübe.
 
Son düzenleme:
ROJb3R.jpg



Filenin Aslanları yeni sezona başlıyor...


Galatasaray Erkek Voleybol Takımı yepyeni kadrosuyla 2017-2018 Voleybol Sezonu Efeler Ligi’ne yeni hedeflerle başlıyor. Aleh Akhrem, Teodor Todorov, Daudi Okello ve Ufuk Minici ile kadrosunu daha da güçlendiren Filenin Aslanları, hafta sonu oynanacak Arkas Spor maçı ile lige galibiyetle başlamak istiyor.

Kadrosuna kattığı yeni isimler ve altyapıdan çıkardığı genç oyuncuları ile takımımızın bu sezonki hedefi ligi en iyi yerde tamamlamak ve Avrupa’da yeniden mücadele etmek.

İlk olarak kadrosuna Halkbank takımında forma giyen 1983 doğumlu smaçör Aleh Akhrem’i katan Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, tecrübeli sporcuyla 1 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçtiğimiz sezonu Bulgaristan Ligi’nin CSKA Sofia takımında tamamlayan Bulgaristan Milli Takımı oyuncularından Teodor Todorov’u da transfer eden Galatasaray, 1989 doğumlu tecrübeli orta oyuncu ile 1 yıllık kontrat yaptı.

Pasör çaprazı pozisyonunu da 1995 doğumlu Daudi Okello ile güçlendiren sarı-kırmızılılar, genç oyuncu ile 1 yıllık anlaşma yaptı. Geçen sezon Bulgaristan Ligi ekiplerinden Marek UNION takımında yarım sezon forma giyen başarılı pasör çaprazı sezon sonunda MVP ödülüne layık görülmüştü.

Galatasaray’ın bir diğer transferi ise Ufuk Minici oldu. 1 yıllık sözleşme imzalanan 1991 doğumlu oyuncu, geçtiğimiz sezonu Efeler Ligi ekiplerinden Maliye Piyango takımında tamamlamıştı. Ufuk Minici, Galatasaray’da pasör çaprazı görevinde forma giyecek.

Galatasaray, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 14-16 Eylül tarihlerinde Lukoil’in katkılarıyla düzenlenen Galatasaray Voleybol Turnuvası’nı şampiyon olarak tamamlamıştı.

Filenin Aslanları, Efeler Ligi’ni İzmir deplasmanı ile açacak. Sarı kırmızılılar 24 Eylül Pazar günü Arkas Spor’un konuğu olacak. TVF Atatürk Voleybol Salonu Vestel Venus Spor Kompleksi’nde oynanacak Arkas Spor - Galatasaray mücadelesi saat 15.00’te başlayacak.
 
LOpYDV.jpg



Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan Berna Sezer’in sunduğu Voleybol Arenası Programı’nın konuğu oldu.

Yeni sezon öncesi Galatasaray Voleybol Takımlarını değerlendiren Ali Yüce, transferler hakkında da açıklamalarda bulundu.


Konuşmasına yakın zamanda hayatını kaybeden Fenerbahçe Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay’ın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce’nin açıklamaları şu şekilde:


ERKEK TAKIMIMIZ İYİYE DOĞRU GİDİYOR

“Erkek takımımız geçen yıla oranla çok iyi durumda. 2 tecrübeli yabancı oyuncumuz var. Takımdan ayrılanlar oldu, aramıza yeni katılanlar oldu. İyiye doğru gidiyor takımımız. Daha sert bir takım olduk, hücumumuz kuvvetlendi. Ben bu sezon güzel şeyler göreceğimizi düşünüyorum.”


İZLEMEKTEN KEYİF ALACAĞIZ

“Aleh Akhrem’i Halkbank takımından transfer ettik. Polonya’da 7 yıl oynamış bir profesyonel. Gençleri toparlıyor, tam bir profesyonel. Yabancı bir orta oyuncu transfer etmek istiyordu hocamız. Teodor Todorov’u transfer ettik. Hüseyin Koç ve Can Ayvazoğlu en tecrübeli isimlerimiz. Onurcan kiralık gitmişti, çok hazır bir şekilde döndü. Yasin manşeti çok iyi olan bir oyuncumuz. Melih’in de bu sene çok şans bulacağını düşünüyorum. Ufuk aramıza katıldı. Ufuk bir telefonla ben Galatasaray’a geliyorum dedi. Adis gittikten sonra genç oyuncular üzerinde çalışan bir ekibimiz var. Geçen sene Bulgaristan Ligi’nin MVP’sini alan oyuncu Daudi Okello’yu transfer ettik. Erkek Takımını izlemekten keyif alacağız.”


GALATASARAY’I SEVEN İNSANLARLA ÇALIŞIRIM

“Adis bizi üzmüş bir konu. 4 sene boyunca emek verdiğimiz, üzerine para harcadığımız oyuncu nasıl olur da bizimle konuşmak bile istemeden burada oynamak istemediğini iletti. Galatasaray’da oynamak istemiyorum diyor, kimse kusura bakmasın ben Galatasaray’ı seven insanlarla çalışırım. Sözleşmeye çağırmadılar deniliyor, Galatasaray’da oynamak istemeyen çağırılmaz. Kendisine başarılar diliyorum. Ailesi engel oldu. Galatasaray büyük bir kulüptür, küçük hesaplar yapmaz. Adis’in kardeşi de bizim altyapımızdaydı. Aile baskısıyla onu da kulüpten aldılar. Mirza’nın sözleşmesi vardı.”


SPONSORLUK GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

“Erkek Voleybol Takımımız, sponsorumuz HDI Sigorta ile devam ediyoruz. Temsa ile de devam ediyoruz. Sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor. Kadın Voleybol Takımımızın Trendyol sponsorluğu devam ediyor. Bir isimle daha görüşüyoruz önümüzdeki günlerde açıklayacağız.”


BU SENE BURHAN FELEK’TEYİZ

“Bu yıl Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynayacağız. Federasyonun bu yıl kullanacağı GDS sistemi için Taç Spor’u kullanamıyoruz. Bu sistem için yeniden inşaat yapmamız gerekiyor. Takımımız orada antrenman yapıldığı için lig maçlarını Burhan Felek’te oynayacağız. Büyük transferler yaptık, büyük salonu büyük taraftarla doldurmak lazım. Kombineyi en kısa zamanda satışa çıkartacağız. Futbol veya basketbol kombinesi olanlara da indirim uygulayacağız.”

“Avrupa Şampiyonası’ndan dolayı Kadın Takımımız 16 Ekim’de sezona başlayacak. Bu hafta sonu erkek takımımız Arkas maçına çıkacak. İzmir’deki Galatasaray taraftarını maçı izlemeye davet ediyorum."
 
Son düzenleme:
bLlgJ8.jpg



2017-2018 Galatasaray Erkek Voleybol Takımının Kadrosu:


Pasör:
Hüseyin Koç-Boğaçhan Zambak


Smaçör:
Aleh Akhrem-Yasin Aydın-Melih Sıratça


Pasör Çaprazı:
Daudi Okello-Ufuk Minici


Orta Oyuncu:
Teodor Todorov-Emin Gök-Doğukan Ulu-Gazi Ertuğrul Metin


Libero:
Can Ayvazoğlu-Özgür Türkmen-Onurcan Çakır


Antrenör:
Nedim Özbey
 
Son düzenleme:
Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımı, 2017-2018 Voleybol Sezonu Efeler Ligi 1. haftasında İzmir ekibi Arkas Spor’un konuğu oldu. Filenin Aslanları, sahadan 3-0 mağlup ayrıldı.

Karşılaşmanın birinci set ilk teknik molasına 8-4, ikinci teknik molasına da 16-13 önde giren ev sahibi ekip, set sonunda farkı daha da açarak ilk seti 25-17 üstün tamamladı.

Mücadelenin ikinci seti ise karşılıklı sayılarla başladı. İkinci set ilk teknik molaya 8-5, ikinci teknik molaya ise 16-13 İzmir ekibi önde girdi. Set sonunda üst üste sayılar bulan Filenin Aslanları, 24-24’te eşitliği yakalasa da ikinci sette Arkas’ın 26-24 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmada 2-0 öne geçen Arkas Spor, üçüncü sete de güzel bir başlangıç yaptı. Üçüncü setin ilk teknik molasına 8-2, ikinci teknik molasına 16-8 üstün giren ev sahibi ekip seti 25-13, maçı da 3-0 kazandı.

Galatasaray HDI Sigorta, ligin ikinci haftasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. 1 Ekim 2017 Pazar günü TVF Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak karşılaşma saat 17.00’de başlayacak.
 
Son düzenleme:
Efeler Ligi'nde 1. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 2. Haftanın Maç Programı:


1. Haftanın Sonuçları:

Halkbank 3-0 İnegöl BLD

Kula BLD 1-3 Ziraat Bankası

Gümüşhane Torul 0-3 Maliye Milli Piyango

İstanbul BŞB 3-1 Afyon BLD

Fenerbahçe 3-0 Beşiktaş

Arkas Spor 3-0 Galatasaray


LOaQPJ.png



2. Haftanın Maç Programı:

Afyon BLD - Halkbank

Maliye Milli Piyango - Arkas Spor

Ziraat Bankası - Gümüşhane Torul

İnegöl BLD - Kula BLD

Beşiktaş - İstanbul BŞB

Galatasaray - Fenerbahçe
 
Son düzenleme:
Benim takip ettiğim tüm Galatasaray şubeleri içinde en umutsuz olduğumun Erkek Voleybol Takımımız olduğunu söyleyebilirim. Kızlara bakıyorsun 15 kişilik kadrosunun 8'ini kendi altyapısından çıkarmış, koçu U-23 takımıyla Dünya Şampiyonu olmuş, A milli kadın voleybol takımının yardımcı antrenörülüğüne getirilmiş ve kemik kadroyla gelen meşakkatli başarıdan sonra hem dişi, tırnağıyla Şampiyonlar Ligi bileti almış, hem de gelen başarı neticesinde imkan dahilinde olan sponsorluk anlaşmalarıyla tarihin en iyi kadrosunu kurmuş. Erkek takımımız ise kendi altyapısını yüceltmeyi geçtim, kendiyle özdeşleşen yaşını almış adamları bile elinde tutmakta aciz durumda. Takım her sene daha fazla yaşlanıyor ve her sene hedefler biraz daha geriye çekiliyor. Hem de kızlarımız bunu kadınlar seviyesinde dünyanın en üst düzey liginde yaparken erkek takımımız, Avrupa'nın dahi en vasat liglerinden birinde gerekli gelişimi gösteremiyor, doğru hamleleri yapamıyor. Öyle ki 14 yaşında altyapıya alıp 4 sene emek harcadığımız devşirme adayı sporcularımız bile şubeden arkalarına bakmadan koşarak kaçıyorlar. Bu sene de Daudi Okello dışında takımda heyecanlandıran bir şey göremiyorum. Onun da gelişimine ne katkı yaparız, sene sonu kalır mı o bile belli değil. Bomboş bir branş, hakikaten harcanan mesaiye yazık.
 
Benim takip ettiğim tüm Galatasaray şubeleri içinde en umutsuz olduğumun Erkek Voleybol Takımımız olduğunu söyleyebilirim. Kızlara bakıyorsun 15 kişilik kadrosunun 8'ini kendi altyapısından çıkarmış, koçu U-23 takımıyla Dünya Şampiyonu olmuş, A milli kadın voleybol takımının yardımcı antrenörülüğüne getirilmiş ve kemik kadroyla gelen meşakkatli başarıdan sonra hem dişi, tırnağıyla Şampiyonlar Ligi bileti almış, hem de gelen başarı neticesinde imkan dahilinde olan sponsorluk anlaşmalarıyla tarihin en iyi kadrosunu kurmuş. Erkek takımımız ise kendi altyapısını yüceltmeyi geçtim, kendiyle özdeşleşen yaşını almış adamları bile elinde tutmakta aciz durumda. Takım her sene daha fazla yaşlanıyor ve her sene hedefler biraz daha geriye çekiliyor. Hem de kızlarımız bunu kadınlar seviyesinde dünyanın en üst düzey liginde yaparken erkek takımımız, Avrupa'nın dahi en vasat liglerinden birinde gerekli gelişimi gösteremiyor, doğru hamleleri yapamıyor. Öyle ki 14 yaşında altyapıya alıp 4 sene emek harcadığımız devşirme adayı sporcularımız bile şubeden arkalarına bakmadan koşarak kaçıyorlar. Bu sene de Daudi Okello dışında takımda heyecanlandıran bir şey göremiyorum. Onun da gelişimine ne katkı yaparız, sene sonu kalır mı o bile belli değil. Bomboş bir branş, hakikaten harcanan mesaiye yazık.

Erkeklerde yıllardır gerekli yatırım yapılmadığı için kızamıyorum, şubeye yönetimin bir ilgisi yok, üvey evlat muamelesi yapılıyor.

Galatasaray Spor Kulübü'nün mücadele ettiği her branşta hedefi şampiyonluk olmalı ve ona göre kadro kurmalı, bunu yapmak için yeterli bütçesi olmalı.

Erkek Voleybol, Kadın Basketbol ve Kadın Voleybol bu branşlarda şampiyonluğa oynamak için çok büyük bütçelerde gerekmiyor ama bunu sağlayan bir yönetimimiz yok malesef.

2000'li yılların başından beri Erkek Voleybol'u yakından takip ediyorum, hâlâ bu sene Galatasaray şampiyonluk adayı denilen bir kadro kurmadık malesef.

Birde kapatalım gitsin diyenler oluyor, Futbol hariç her branşımız için kurulan cümleler, halbuki bu cümleleri hiç haketmeyen şubelerimiz bunlar.

Futbol takımında haracanan milyon eurolar kulübü borç batağına sürüklüyor, ceremesini çeken yine en az yatırım yapılan bu branşlar oluyor. Futbol takımının başarısız geçen yıllarında kapatalım gitsin sözünü hiç duymadım!

Keşke yönetim ve taraftarlarımızın büyük kesimi Galatasaray'ın Spor Kulübü olduğunun farkına varsa ve her branşta zirveye oynayabilecek kadrolarla yola çıkabilsek.
 
Son düzenleme:
Fenerbahçe maçı biletleri satışa çıkmış biletler biletixte.Fiyatlar 5 tl.

Bu arada neden taç sporda oynamıyoruz bu maçları oranın atmosferi çok daha iyi oluyor.
 
Takım aslında kağıt üstünde geçen seneye göre daha kötü kadro kurmadı ama Nedim hoca bence bazı sorunları çözemiyor. Mesela fenerin koçuna bakıyorsun 3 yıldır bir yapılanmayla, bizden maksimum 300.000$ fazla bir bütçeyle, iyi işler çıkarıyor Nedim Özbey'in de bu sene 3. senesi sanırım. 2015 yılında iyi bir görüntü çizmiştik başımızda Gulinelli varken. Bence bu şubeyi daha iyi bir yere getirmek istiyorsak ilk önce koç değişikliğinden başlamak gerek.
 
Derbide ilk seti önde götürürken 22-25 kaybettik.Set boyunca öndeydik 20-20 de 0-4 seri yedik. Maç tvf tv burhan felek kamerasında.
 

Üst