2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

MvGNg2.png
 
Son düzenleme:
Çok ciddi rakamlar konuşuluyor oyunculara verdiğimiz ücretler için. Kadın voleybolu için nasıl harcıyoruz bu kadar düşündürücü.

Saygılar.
 
2017-18 Sezonu Fikstürü:

1. Hafta | Galatasaray - Nilüfer Belediye

2. Hafta | İlbank - Galatasaray

3. Hafta | Galatasaray - Eczacıbaşı

4. Hafta | Vakıfbank - Galatasaray

5. Hafta | Galatasaray - Fenerbahçe

6. Hafta | Seramiksan - Galatasaray

7. Hafta | Galatasaray - Bursa BB

8. Hafta | Halkbank - Galatasaray

9. Hafta | Galatasaray - Beylikdüzü Voleybol

10. Hafta| Beşiktaş - Galatasaray

11. Hafta| Çanakkale Belediye - Galatasaray
 
6X3r5P.jpg


Birinci hedefimiz Şampiyonlar Ligi

Galatasaray Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil ve Takım Menajeri Nihan Güneyligil, yeni sezon öncesi Galatasaray TV'den Merve Ergü'nün sorularını yanıtladı.

Voleybol Şubesi Sportif Direktörü Şükrü Yengil ve Takım Menajeri Nihan Güneyligil'in açıklamaları şöyle:

ŞÜKRÜ YENGİL

Bayan takımımız bu yıl Şampiyonlar Liginde mücadele edecek. Erkeklerimizi bu yıl daha da gençleştirdik. Kendimize daha iyi hedefler koyduk. Bayanlarda çıta Şampiyonlar Ligi. Bundan sonra Şampiyonlar Ligi altı olsun istemiyoruz. Bizim birinci hedefimiz Şampiyonlar Ligi. Galatasaray ilk 4'e kalırsa bu bizim için sürpriz olmaz. Birincilik ve ikincilik ise maçların durumuna göre belli olacak. Takım olarak tek hedefimiz Galatasaray'ı en iyi yerlere taşıyabilmek.

NİHAN GÜNEYLİGİL

Heyecanlıyım, bu yıl benim için başka bir başlangıç oluyor. Bugün resmi olarak ilk buluşmamızı gerçekleştirdik. Pazartesi yeni sezona başlıyoruz. Çok heyecanlıyım hem arkadaşlarım adına hem de kendim için. Şimdiden tüm ekibe başarılar diliyorum.
 
Son düzenleme:
Kadın Voleybol Takımımızın 2017-2018 Kadrosu:



Pasör:
Gamze-Nursevil

Pasör Çaprazı:
Neslihan-Seda

Smaçör:
Kosheleva-Rabadzhieva -Cansu-İlkin

Orta Oyuncu:
Jack-Ruseva-Aslı-Su

Libero:
Buse-Bihter

Antrenör:
Ataman Güneyligil



Bu sezon Cev Şampiyonlar Ligi'nde ve ligde şampiyonluk hedefiyle yola çıkan ekibimiz, geniş ve kaliteli bir kadro oluşturdu. Cev Şampiyonlar Ligi'nde 4'lü finalin ev sahipliği için adaylardan biriyiz. Kagıt üzerinde çok iyi kadroya sahibiz, umarım sahayada yansır, yeni sezonda başarılar Filenin Dişi Aslanları.
 
Son düzenleme:
Bu sene başarılı olacağına inandığım tek takım Voleybol kadın takımımız diyebilirim. Gerçekten oldukça iddaalı bir kadromuz oldu. İlk altımız muhtemelen Gamze-Neslihan-Kosheleva-Rabadzhieva Jack-Buse şeklinde olacak. Rotasyon da ki Seda-Cansu-Nursevil-Ruseva-Aslı-Bihter kadrosu bile kağıt üzerinde çok sağlam duruyor.

Genç ve tecrübesiz bir antrenör olmasına rağmen Ataman hoca da geçen seneki kadroyu Vakıfbank ve Avrupa'nın en iyi ve en pahalı kadrosunu kuran Eczacıbaşı'nın önünde bitirip finale kalma başarısını gösterdi. Bu sene Hem lig de hem Avrupa herhangi önemli sakatlıklar yaşamazsak çok başarılı olacağımızı düşünüyorum.
Kalbimiz onlarla olacak...
 
LOpYDV.jpg



Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan Berna Sezer’in sunduğu Voleybol Arenası Programı’nın konuğu oldu.

Yeni sezon öncesi Galatasaray Voleybol Takımlarını değerlendiren Ali Yüce, transferler hakkında da açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına yakın zamanda hayatını kaybeden Fenerbahçe Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay’ın ailesine başsağlığı dileyerek başlayan Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce’nin açıklamaları şu şekilde:


HOCAMIZ GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

“Ataman Güneyligil’in başantrenörlüğünü yaptığı U23 Kadın Voleybol Milli Takımımızın dünya şampiyonu olması bizi çok mutlu etti. Galatasaray Spor Kulübü olarak tüm ekibi kutluyoruz. Hocamız Ataman Güneyligil başarısıyla göğsümüzü kabarttı. U23 takımında 3 oyuncumuz da altyapıdan yetişme. Kendilerini tekrar tekrar tebrik ediyorum.”


GALATASARAY’IN NESLİHAN’A İLGİSİ VARDI

“Bir önceki sezon Nihan voleybola veda edecekti, diğer kaptanımız Nadia’nın durumu belli değildi. Transfer çalışmalarına çok öncesinden başladık. Takıma bir kaptan gerekiyordu. Galatasaray’ın Neslihan’a hep bir ilgisi vardı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Transferi çok kolay oldu. Bir teşekkür de kızı Zeynep’e etmeliyim. Neslihan kaptanımızla büyük başarılara yelken açacağımıza inanıyorum. Çok istediğimiz o kupanın Neslihan ve tüm takım oyuncularının elinde kalkacağını düşünüyorum.”


HÜCUM GÜCÜ YÜKSEK BİR TAKIM YARATTIK

“Dobriana Rabadzieva ile daha önce de çalışma fırsatı bulmuştuk. Tecrübe olarak çok farklı durumda. Transfer çalışmalarını yaparken hücum gücü yüksek bir takım yarattık. Ataman hocanın bizden talep ettiği yüksek manşet atabilen oyunculardı. Çok dengeli, defansı iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Ben bu sene hiç olmadığı kadar umutluyum. Güzel günler, başarılı günler bizleri bekliyor. Bu sene biraz büyük konuşuyoruz. Geçen sene final oynadık bu sene Şampiyonlar Ligi’ndeyiz. Uzun zamandır hedeflediğimiz kupaya bu yıl ulaşmayı umuyoruz. Tüm teknik ekip, oyuncular bu hedefe kilitlendik.”


TATİANA OYUNCULUĞUNU HERKESE GÖSTERECEK

“Tatiana Kosheleva’nın kendi çalıştığı menajerler var, milli takım olayı var. Tekliflerimizi hazırladık, Yönetim Kurulu onayına sunduk ve teklifimizi sunduk. Önemli bir oyuncu ve başka teklifleri olabilir diye düşündük. Beni çok mutlu eden transferlerden biri oldu. Bu sene nasıl bir oyuncu olduğunu herkese gösterecektir. Cansu Çetin’i kadromuza kattık. Buse geçen yıl ligin en iyi liberolarından birisiydi. Bihter de geçen sene Beşiktaş’ta kiralıktı bu sene bizimle. Dünya Şampiyonu olan U23 Milli Takımımızın kadrosunda yer aldı.


AMACIMIZ TÜRK OLAMAYAN TAKIMLARI YENMEK

“Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne gitmesini çok istiyordum, benim hayalimi gerçekleştirdiler. Yaptığımız transferlerle Avrupa’da da adımızdan söz ettireceğiz. Kurucumuz Ali Sami Yen’in dediği gibi bizim amacımız Türk olmayan takımları yenmek. Şampiyonlar Ligi’nde bizim gruptan çıkma gibi bir kaygımız yok. Planlarımız var, şartlarda anlaşabilirsek Şampiyonlar Ligi’ne ev sahipliği yapmak istiyoruz. Kurayı bekliyoruz, hangi deplasmanlara gideceğiz diye.”
 
4G1z3Q.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi ilk maçında Nilüfer Belediye’yi konuk etti. Takımımız, sahadan 3-0 galip ayrılarak lige galibiyetle başladı.

Karşılaşmanın ilk set teknik molasına 12-9 önde giren takımımız birinci seti 25-17 kazanarak Nilüfer Belediye karşısında 1-0 öne geçti.

İkinci set karşılıklı sayılara sahne oldu. İkinci setin teknik molasına bir sayı farkla 12-11 önde girmeyi başaran takımımız üst üste bulduğu sayılarla farkı daha da açarak ikinci seti de 25-23 önde tamamladı ve setlerde durumu 2-0 yaptı.

İlk iki sette olduğu gibi üçüncü sette de güzel bir oyun sergileyen Galatasaray, karşılaşmanın üçüncü set teknik molasına 12-8 önde girerken, seti ise 25-16 üstün tamamladı. Takımımız, Nilüfer Belediye’yi 3-0 mağlup ederek Sultanlar Ligi’ne galibiyetle başladı.

Galatasaray, Sultanlar Ligi 2. haftasında İlbank’ın konuğu olacak. Karşılaşma 21 Ekim 2017 Cumartesi saat 15.00’te Başkent Ankara Voleybol Salonu’nda oynanacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 1. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 2. Haftanın Maç Programı:


1. Haftanın Sonuçları:

Halkbank 0-3 Vakıfbank

Bursa BŞB 1-3 Fenerbahçe

Çanakkale BLD 2-3 Seramiksan

Beşiktaş 3-0 İlbank

Beylikdüzü 0-3 Eczacıbaşı

Galatasaray 3-0 Nilüfer BLD


8NPaz1.png



2. Haftanın Maç Programı:

İlbank - Galatasaray

Nilüfer BLD - Çanakkale BLD

Eczacıbaşı - Beşiktaş

Fenerbahçe - Halkbank

Vakıfbank - Beylikdüzü

Seramiksan - Bursa BŞB
 
Son düzenleme:
6y9JXv.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi ikinci maçında İlbank’ın konuğu oldu. Takımımız, sahadan 3-0 galip ayrılarak ligdeki ikinci maçında ikinci galibiyetini aldı.

Galatasaray mücadeleye üst üste aldığı sayılarla başladı. Takımımızın bulduğu sayılara anında karşılık veren ev sahibi ekip 10-10’da skoru eşitledi. Birinci set teknik molasına 12-11 İlbank üstün girerken, takımımız setin sonunu iyi oynayan taraf oldu ve birinci seti 20-25 kazandı.

İkinci set karşılıklı sayılara sahne oldu. İkinci setin teknik molasına 12-9 önde giren İlbank, 20. sayıya kadar seti önde götürmeyi başardı. İlk sette olduğu gibi ikinci setin son bölümünü de iyi oynayan Galatasaray, seti 22-25 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti.

İlk iki sette olduğu gibi üçüncü sette de güzel bir oyun sergileyen Galatasaray, karşılaşmanın üçüncü set teknik molasına bir sayı farkla 11-12 önde girerken, seti ise 18-25 üstün tamamladı. Takımımız, İlbank’ı 3-0 mağlup ederek Sultanlar Ligi’ndeki ikinci galibiyetini aldı.

Galatasaray, Sultanlar Ligi 3. haftasında Eczacıbaşı Vitra’yı konuk edecek. Karşılaşma 24 Ekim 2017 Salı günü saat 18.30’da Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 2. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 3. Haftanın Maç Programı:


2. Haftanın Sonuçları:

İlbank 0-3 Galatasaray

Nilüfer BLD 3-0 Çanakkale BLD

Eczacıbaşı 3-1 Beşiktaş

Fenerbahçe 3-1 Halkbank

Vakıfbank 3-2 Beylikdüzü

Seramiksan 3-2 Bursa BŞB


7yqBvN.png



3. Haftanın Maç Programı:

Halkbank - Seramiksan

Nilüfer BLD - İlkbank

Çanakkale BLD - Bursa BŞB

Galatasaray - Eczacıbaşı

Beşiktaş - Vakıfbank

Beylikdüzü - Fenerbahçe
 
Son düzenleme:
Manşet almasını bilmeyen voleybol takımı yapmışız. 23-19'dan set verdik.
 
Bu takıma bu sene acayip paralar ile oyuncular transfer edildi ve ilk hedef maçta rezil bir oyun oynadık. Önümüzde Vakıf ve Fener maçları var, bu seriden galibiyet cıkaramazsak yine dizimizi döveriz.
 
Lanet olsun ya.Her sene aynı olay sıktı artık.Şampiyon olmak için 3 tane takımı yenmen lazım ama yok olmuyor bir türlü o mental zayıflıktan kurtulamıyoruz.Ne lig de ne cev cup finallerinde bu durumdan kurtulamadık.Yine hayal kırıklığı olacak sanırım..
 
Uzun yıllar sonra Şampiyonlar Ligi'ne katılmışız. Takımın 1. hücum gücü Kosheleva'nın manşeti ve savunması sıfır. Neslihan zaten eski Nesli değil 1 set batırıyor 1 set vasat. Gamze de bir türlü seviyesini yükseltemedi hep aynı seviyede. Liberomuz Buse 1 tane top çıkaramadı. Yani yatırımı yükseltiyorsun ama kadro kaliten geçen sezonkinden çok da iyi değil. Geçen sene yine en azından Centoni, Nihan falan vardı. Ataman hoca Galatasaray seviyesinde bir koç değil bence.

Ha bu mesajdan sonra toparlanırlar, şampiyon olurlar belki ama şu anki görüntü bu şekilde. Hiç umut yok.
 
Alınan sonuç sürpriz değil ne yazık ki... Ataman hoca bu seviyelerin hocası değil. Bunu geçtiğimiz senelerdeki derbi yönetimleri ile defalarca göstermişti. Kadromuz ise zannedildiği kadar iddialı değil. Kosheleva dışında top class oyuncumuz yok. Neslihan eskisi gibi olsa zaten bize gelmezdi. Rabadzhieva'yı geçmişte denedik, memnun kalmadık. Bu sene neden tekrar kadroya dahil ettik, belli değil. Ruseva ve Jack Avrupa için üst düzey oyuncu değiller. Pasörümüz Gamze yıllardır istenen seviyeye gelemedi. Hal böyleyken ligde ve ŞL'de başarı beklemek iyimserlik olur.
 

Üst