2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 5. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 6. Haftanın Maç Programı:


5. Haftanın Sonuçları:

İlbank 1-3 Eczacıbaşı

Nilüfer BLD 2-3 Vakıfbank

Çanakkale BLD 1-3 Halkbank

Beşiktaş 3-0 Seramiksan

Beylikdüzü 3-2 Bursa BŞB

Galatasaray 1-3 Fenerbahçe


vJPGQD.png



6. Haftanın Maç Programı:

Halkbank - Beylikdüzü

Bursa BŞB - Beşiktaş

Eczacıbaşı - Çanakkale BLD

Fenerbahçe - Nilüfer BLD

Vakıfbank - İlbank

Seramiksan - Galatasaray
 
Son düzenleme:
vJ6D3p.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 6. haftasında Seramiksan ile deplasmanda karşılaştı. Takımımız, Seramiksan’ı 3-1 mağlup ederek ligdeki 3. galibiyetini aldı.

Takımımız mücadeleye iyi başlayan taraf oldu. Teknik molaya 5 sayı farkla 7-12 önde giren Galatasaray, bu bölümün ardından farkı daha da açarak seti 19-25 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

Karşılaşmada ikinci set karşılıklı sayılarla başladı. İkinci set teknik molasına 1 sayı farkla 12-11 önde giren taraf konuk ekip Seramiksan, üst üste bulduğu sayılarla uzun süre oyunu kontrol altında tuttu. Sette 14-15 öne geçen takımımız, farkı daha da açarak ikinci seti de 20-25 kazandı ve Seramiksan karşısında 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete iyi başlayan Seramiksan, teknik molaya 12-8 önde girdi. Teknik molanın ardından oyunun kontrolünü ele geçiren ev sahibi ekip seti 25-18 kazanarak mücadelede durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü sete iyi başlayan takımımız, teknik molaya 8-12 önde girmeyi başardı. Farkı 7 sayıya kadar çıkartan takımımız, setin sonunu da iyi oynayan taraf oldu ve seti 16-25 maçı da 3-1 kazandı.

Takımımız Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 7. hafta mücadelesinde 11 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te Bursa Büyükşehir Belediye ile Burhan Felek Spor Salonu’nda karşı karşıya gelecek.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 6. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 7. Haftanın Maç Programı:


6. Haftanın Sonuçları:

Halkbank 3-1 Beylikdüzü

Bursa BŞB 3-0 Beşiktaş

Eczacıbaşı 3-0 Çanakkale BLD

Fenerbahçe 3-0 Nilüfer BLD

Vakıfbank 3-0 İlbank

Seramiksan 1-3 Galatasaray


OyvXY3.png



7. Haftanın Maç Programı:

İlbank - Fenerbahçe

Nilüfer BLD - Seramiksan

Çanakkale BLD - Beylikdüzü

Beşiktaş - Halkbank

Galatasaray - Bursa BŞB

Eczacıbaşı - Vakıfbank
 
Son düzenleme:
LORpM0.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 7. haftasında Bursa Büyükşehir Belediye’yi konuk etti. Takımımız, Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Takımımız mücadeleye iyi başlayan taraf oldu. Bursa Büyükşehir Belediye karşısında maça 3 sayılık seriyle başlayan Galatasaray, Ruseva’nın blok sayısıyla skoru 9-5’e getirerek farkı 4 sayıya kadar çıkarmayı başardı. Ardından 10-10’da eşitliği yakalayan konuk ekip, teknik molaya da 11-12 önde girdi. Teknik molanın ardından 12-12’de skoru eşitleyen takımımız, 3 sayılık seri yakalayarak farkı açtı. Kosheleva’nın sayısıyla sette durumu 19-16 yapan sarı kırmızılılar üst üste bulduğu sayılarla farkı korumayı başardı. Takımımız 24-22’de oyuna giren Nursevil’in sayısıyla ilk seti 25-22 kazandı.

Karşılaşmada 1-0 öne geçen Galatasaray ikinci sete Aslı Kalaç’ın sayısıyla başladı. Etkili servisleriyle farkı açan takımımız ikinci set teknik molasına 7 sayı farkla 12-5 önde girdi. Servis karşılamada sıkıntı yaşayan Bursa Büyükşehir Belediye karşısında üstünlüğünü baştan sona sürdüren takımımız ikinci seti de 25-20 kazandı ve karşılaşmada 2-0 öne geçti.

Üçüncü setin başı karşılıklı sayılara sahne oldu. 7-7’lik eşitliğin ardından 3 sayılık seri yakalayan Bursa Büyükşehir Belediye farkı açtı. Teknik molaya 10-12 önde girmeyi başaran konuk ekip farkı korumayı başardı. Setin sonlarında farkı 3 sayıya kadar çıkaran Bursa ekibi Leys’in sayısıyla 21-25 seti kazanarak, sette durumu 2-1’e getirdi.

Üçüncü sette servis karşılamada sıkıntı yaşayan takımımız, dördüncü sete müthiş bir başlangıç yaptı. Ruseva’nın blok sayısıyla farkı 5 sayıya çıkaran Galatasaray, teknik molaya 12-7 üstün girdi. Teknik molanın ardından Gamze ile 2 servis sayısı elde eden takımımız, etkili servis ve sayılarıyla Bursa ekibi karşısında farkı daha da açtı. Başantrenör Ataman Güneyligil, setin sonunda genç oyuncu İlkin Aydın’ı oyuna aldı. İlkin’in 2 sayısıyla durumu 24-14 yapan Galatasaray dördüncü seti 25-15, maçı da 3-1 kazandı.

Takımımız Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 8. haftasında Halkbank ile karşılaşacak. 18 Kasım Cumartesi günü Başkent Voleybol Salonu’nda oynanacak mücadele saat 14.00’te başlayacak.
 
zJplzO.jpg


"3 puan için çok mutluyuz"

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 7. haftasında Bursa Büyükşehir Belediye’yi 3-1 mağlup etti.

Karşılaşma sonrası Başantrenör Ataman Güneyligil ve oyuncularımız Nursevil Aydınlar ile Dobriana Rabadzieva, Galatasaray Televizyonu’na açıklamalarda bulundu. Açıklamalar şu şekilde:

Ataman Güneyligil

"Diğer maçlara göre daha derli toplu oynadık. Bir haftalık antrenman yapma zamanımız oldu. Takım yeni, oyuncular yeni. Bu sebeple antrenman yapmaya ihtiyacımız var. Her geçen gün biraz daha iyi olacak demiştik. İyi manşet yüzdesi yakalamışız. Hala zamana ihtiyacımız var. İyi blok yaptığımızı düşünüyorum. Pasör ve smaçörlerin uyumunda sıkını yaşıyoruz. Beklenen Galatasaray’ın sahada olmasına çok az kaldı."


Nursevil Aydınlar

"Bursa karşısında iyi oyun oynadık. Bursa’nın bize yakın bir takım olduğunu düşünüyorum. Hem defans olarak hem de servis anlamında. Defanstan çıkan topları çok iyi değerlendirdik. Maçı 3-1 kazandık, 3 puan için çok mutluyuz."


Dobriana Rabadzieva

“Zor bir oyun olacağını biliyorduk çünkü Bursa güçlü bir takım. Üçüncü sette biraz konsantrasyonumuzu kaybettik. Üçüncü setin de kolay bir set olacağını düşündük, servislerde bizi biraz zorladılar. Üçüncü sette bireysel hatalar yaptık ama dördüncü sette gerçek performansımızı ortaya koyduk ve onların oynamasına izin vermedik.”
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 7. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 8. Haftanın Maç Programı:


7. Haftanın Sonuçları:

İlbank 0-3 Fenerbahçe

Nilüfer BLD 2-3 Seramiksan

Çanakkale BLD 3-2 Beylikdüzü

Beşiktaş 3-0 Halkbank

Galatasaray 3-1 Bursa BŞB

Eczacıbaşı 3-0 Vakıfbank


rJXO7B.png



8. Haftanın Maç Programı:

Halkbank - Galatasaray

Bursa BŞB - Nilüfer BLD

Beylikdüzü - Beşiktaş

Fenerbahçe - Eczacıbaşı

Vakıfbank - Çanakkale BLD

Seramiksan - İlbank
 
Son düzenleme:
WG8MyE.jpg


Voleybolda CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde grup kuraları çekimi yarın saat 18:00'de Rusya'nın başkenti Moskova'da gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz sezonu Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nin ikincisi olarak noktalayan Galatasaray Bayan Voleybol Takımı ülkemizi bu sezon CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde temsil edecek.


CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray kura çekiminde Rusya'dan Dinamo Kazan, İtalya'dan Novara ve Fransa'dan ASPTT Mulhouse takımları ile 2. torbada yer alacak.

Kura çekiminde diğer torbalarda ise şu takımlar yer alıyor:

Birinci Torba: Fenerbahçe, Dinamo Moskova, Volero Zürich, Chemik Police

Üçüncü Torba: Partizan, Alba Blaj, Agel Prostejov, Lodz

Dördüncü Torba: Vakıfbank, Imoco, Matritza, Rzeszow


CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi gruplarında ilk maçlar 12-14 Aralık 2017, 6. ve son maçlar ise 27 Şubat 2018'de oynanacak.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı 2013 yılında turnuvanın 4'lü finaline ev sahipliği yapmış ve organizasyonu dördüncü olarak noktalamıştı. Sarı kırmızılılar CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde ise son olarak 2013-2104 sezonunda mücadele etmişti.
 
Son düzenleme:
CEV Women Şampiyonlar Ligi Grupları Belli Oldu! Filenin Dişi Aslanları D Grubu'nda yer aldı, oluşan gruplar şu şekilde:


A GRUBU

Volero Zürih (İsviçre)
Mullhouse (Fransa)
CSM Blaj (Romanya)
Rzeszow (Polonya)





B GRUBU

Fenerbahçe (Türkiye)
Novara (İtalya)
Prostejov (Çekya)
Imoco Conegliano (İtalya)





C GRUBU

Dinamo Kazan (Rusya)
Chemic Police (Polonya)
Maritza Plovdiv (Bulgaristan)
Vizura Ruma (Sırbistan)





D GRUBU

Galatasaray (Türkiye)
Vakıfbank (Türkiye)
Dinamo Moskova (Rusya)
Budowlani Lodz (Polonya)
 
Son düzenleme:
"Bu gruptan çıkacağız"

CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi'nde çekilen grup kuraları sonucu Galatasaray Bayan Voleybol Takımı D Grubu'nda Dinamo Moskova, Budowlani Lodz ve Vakıfbank ile eşleşti.

Moskova'da bulunan Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce ve Galatasaray Bayan Voleybol Takımı Başantrenörü Ataman Güneyligil de kurayı Galatasaray Televizyonu'na değerlendirdi.


Ali Yüce

"Herkesin ortak kanaati grubun zor olduğu yönünde. Galatasaray için hiçbir branşta zor diye bir şey yok. Biz hazırlıklarımızı yapıp rakiplerimizi analiz edeceğiz ama bu gruptan çıkacağız. Hedefimizde bir değişiklik yok. Biz bu turnuvada en tepeye çıkmaya doğru kenetlendik. Teknik ekibimiz ve oyuncularımızla bunu başarmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

Ataman Güneyligil:

"Torbaların en kuvvetlileri bir araya geldi gibi görünüyor. Maçlar oynanmadan sonuçlar ortaya çıkmıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ni hak ederek buraya geldik. Eninde sonunda bu takımlarla oynayacaktık. Grup aşamasında oynamamız çok daha yararlı olacak ve Final Four'a sıkı maçlarla hazırlanmış olacağız" ifadelerini kullandı.
 
AyNb4L.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 8. haftasında Halkbank’ın konuğu oldu. Galatasaray, TVF Başkent Voleybol Salonu'nda oynanan mücadeleden 3-2 galip ayrıldı.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. 7-7 eşitliğin ardından farkı açan taraf Galatasaray oldu. Ev sahibi Halkbank karşısında durumu 7-9’a getiren takımımız, ilk set teknik molasına da 1 sayı farkla 11-12 üstün girmeyi başardı. Teknik molanın ardından 15-15’te durum eşitlense de Galatasaray yakaladığı 5 sayılık seriyle farkı açtı. 16-20’nin ardından oyunda üstünlüğünü sağlayan takımımız ilk seti 5 sayılık farkla 20-25 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

Mücadelede ikinci sete etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Halkbank ikinci set teknik molasına 12-9 önde girdi. Takımımız, teknik molanın ardından elde ettiği sayılarla 12-12’de eşitliği yakaladı. 20-20’nin ardından farkı açan ev sahibi ekip seti 25-22 kazandı ve mücadelede durumu 1-1’e getirdi.

3. set karşılıklı sayılarla başladı. 3-3’lük eşitliğin ardından etkili sayılarıyla farkı açan Halkbank, teknik molaya 7 sayılık farkla 12-5 önde girdi. Teknik molanın ardından oyunda üstünlük kuran ev sahibi ekip seti 25-20 kazanarak setlerde durumu 2-1 yaptı.

Mücadelede dördüncü set takımımızın 3 sayılık serisiyle başladı. Teknik molaya 7-12 önde giren Galatasaray, farkı daha da açtı. Dördüncü seti baştan sona önde götüren takımımız seti büyük farkla 13-25 kazandı ve setlerde 2-2’lik beraberliği yakaladı.

Mücadelede tie-break setine de Galatasaray’ın sayısıyla başlandı. Saha değişimine 4-8 önde girmeyi başaran takımımız 5. seti 6-15 kazandı.

Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, ligin 9. haftasında Beylikdüzü Voleybol İhtisas takımını konuk edecek. 25 Kasım 2017 Cumartesi günü Galatasaray Park’ta oynanacak mücadele saat 14.00’te başlayacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 8. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 9. Haftanın Maç Programı:


8. Haftanın Sonuçları:

Halkbank 2-3 Galatasaray

Bursa BŞB 2-3 Nilüfer BLD

Beylikdüzü 2-3 Beşiktaş

Fenerbahçe 3-2 Eczacıbaşı

Vakıfbank 3-0 Çanakkale BLD

Seramiksan 3-0 İlbank


lbRkAl.png



9. Haftanın Maç Programı:

İlbank - Bursa BŞB

Nilüfer BLD - Halkbank

Çanakkale BLD - Beşiktaş

Galatasaray - Beylikdüzü

Eczacıbaşı - Seramiksan

Vakıfbank - Fenerbahçe
 
Son düzenleme:
V37a6v.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 9. haftasında Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas’ı konuk etti. Takımımız, Galatasaray Park Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmadan 3-0 galip ayrılarak ligdeki 6. galibiyetini elde etti.

Takımlar karşılaşmaya "Kadına şiddet insanlığa ihanettir" pankartıyla çıktı. İlk set karşılıklı sayılarla başladı. İlk set teknik molasına 9-12 önde giren taraf konuk ekip Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas takımı oldu. Teknik molanın ardından etkili sayılarıyla oyunda üstüğünü kuran Galatasaray, 22-22’de skoru eşitledi. Setin sonunu iyi oynayan takımımız, ilk seti 25-23 kazandı.

Mücadelede 1-0 öne geçen takımımız, ikinci sete müthiş bir başlangıç yaptı. Teknik molaya 9 sayı farkla 12-3 önde girdi. Set boyu farkı koruyan takımımız, baştan sona önde götürdüğü ikinci seti de 25-18 kazandı ve karşılaşmada durumu 2-0’a getirdi.

Karşılaşmada üçüncü sete etkili başlayan konuk ekip, teknik molaya da 2 sayı farkla 10-12 önde girmeyi başardı. Teknik mola sonrası önce beraberliği yakalayan takımımız ardından oyun üstünlüğünü de alarak farkı açtı. Beylikdüzü ekibi üçüncü setin sonunda bulduğu sayılarla 24-24’te eşitliği sağlasa da takımımız üçüncü seti 27-25, maçı da 3-0 kazandı.

Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi 10. haftasında Beşiktaş’ın konuğu olacak. Karşılaşma 2 Aralık 2017 Cumartesi günü Akatlar Spor Salonu’nda oynanacak.
 
Son düzenleme:
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 9. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 10. Haftanın Maç Programı:


9. Haftanın Sonuçları:

İlbank 0-3 Bursa BŞB

Nilüfer BLD 1-3 Halkbank

Çanakkale BLD 3-2 Beşiktaş

Galatasaray 3-0 Beylikdüzü

Eczacıbaşı 3-0 Seramiksan

Vakıfbank 3-1 Fenerbahçe


ZOqZ9k.png



10. Haftanın Maç Programı:

Halkbank - İlbank

Bursa BŞB - Eczacıbaşı

Beşiktaş - Galatasaray

Beylikdüzü - Nilüfer BLD

Fenerbahçe - Çanakkale BLD

Seramiksan - Vakıfbank
 
Son düzenleme:
Böyle maçları kazanıp da hiç sevinip havaya girmesinler. Kazanman gereken 3 maçta 0 çek, sonra göz boyamaya çalış böyle maçlarla. Yemezler!
 
POWyW9.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 10. haftasında Beşiktaş’ın konuğu oldu. Takımımız, Akatlar Spor Salonu’nda oynanan derbi mücadelesinden 3-2 galip ayrıldı.

Galatasaray, karşılaşmaya iyi başlayan taraf oldu. İlk set teknik molasına 9-12 önde giren takımımız, Beşiktaş karşısında farkı daha da açarak ilk seti 5 sayı farkla 20-25 kazandı ve setlerde 1-0 öne geçti.

Mücadelede ikinci sete etkili başlayan ev sahibi ekip, teknik molaya 12-9 önde girmeyi başardı. Galatasaray, teknik molanın ardından üst üste bulduğu sayılarla skoru eşitlese de ikinci setin sonunu iyi oynayan Beşiktaş seti 27-25 kazanarak setlerde beraberliği yakaladı.

İkinci sette olduğu gibi üçüncü sete de etkili başlayan ev sahibi Beşiktaş, teknik molaya da 12-9 önde girdi. Teknik molanın ardından farkı koruyan rakip takım, seti 25-20 kazandı ve setlerde durumu 2-1 yaptı.

Takımımız, dördüncü sete güzel bir başlangıç yaptı. Üst üste aldığı sayılarla etkili olan Galatasaray, teknik molaya 12-7 önde girdi. Molanın ardından farkı daha da açan takımımız, seti 25-23 kazanarak setlerde durumu 2-2’ye getirdi.

Kazananın belirlendiği beşinci set karşılıklı sayılarla başladı. Ev sahibi ekip 8-6’da öne geçse 12-12’de durumu eşitleyen Galatasaray oldu. Setin sonu da başı gibi karşılıklı sayılara sahne olurken, farkı açan Galatasaray beşinci seti 19-17, maçı da 3-2 kazandı.

Takımımız, Sultanlar Ligi’nin ilk yarısının son maçında Çanakkale Belediye ile deplasmanda karşılaşacak.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 10. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 11. Haftanın Maç Programı:


10. Haftanın Sonuçları:

Halkbank 3-0 İlbank

Bursa BŞB 2-3 Eczacıbaşı

Beşiktaş 2-3 Galatasaray

Beylikdüzü 3-1 Nilüfer BLD

Fenerbahçe 3-0 Çanakkale BLD

Seramiksan 0-3 Vakıfbank


nJ0kYg.png



11. Haftanın Maç Programı:

İlbank - Beylikdüzü

Nilüfer BLD - Beşiktaş

Çanakkale BLD - Galatasaray

Eczacıbaşı - Halkbank

Fenerbahçe - Seramiksan

Vakıfbank - Bursa BŞB
 
Son düzenleme:
vJvgrm.jpg


Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, Vestel Venus Sultanlar Ligi’nin 11. haftasında Çanakkale Belediye’nin konuğu oldu. Takımımız, Çanakkale Anafartalar Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden 3-2 galip ayrıldı.

Karşılaşmaya etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. Çanakkale Belediye ilk set teknik molasına 12-9 önde girmeyi başardı. Teknik molanın ardından bulduğu sayılarla farkı kapatan takımımız 16-16’da durumu eşitledi. Uzun süre karşılıklı sayılarla ilerleyen seti 27-25 kazanan Çanakkale Belediye karşılaşmada 1-0 öne geçti.

Takımımız ikinci sete güzel bir başlangıç yaptı. İkinci set teknik molasına 6 sayı farkla 6-12 önde giren Galatasaray, set boyunca farkı korudu. İkinci seti 19-25 kazanan takımımız, karşılaşmada durumu 1-1’e getirdi.

İkinci sette olduğu gibi üçüncü sete de etkili başlayan Galatasaray, teknik molaya 11-12 önde girdi. Takımımız baştan sona önde götürdüğü üçüncü seti 18-25 kazandı ve setlerde durumu 1-2 yaptı.

Dördüncü sete iyi başlangıç yapan Çanakkale Belediye, teknik molaya 12-5 önde girdi. Ev sahibi ekibin sayılarına karşılık veremeyen takımımız dördüncü seti 25-18 kaybetti.

Setlerde durumu 2-2’ye getiren Çanakkale Belediye beşinci sete de güzel bir başlanguç yaptı. 9-9’da skoru eşitleyen takımımız, üst üste bulduğu sayılarla farkın açılmasını önledi. Karşılıklı sayılarla ilerleyen setin kazananı 14-16 ile Galatasaray oldu. Takımımız, bu sonuçla Sultanlar Ligi’nin ilk yarısının son maçından 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.
 
Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde 11. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 12. Haftanın Maç Programı:


11. Haftanın Sonuçları:

İlbank 0-3 Beylikdüzü

Nilüfer Bld 3-0 Beşiktaş

Çanakkale BLD 2-3 Galatasaray

Eczacıbaşı 3-0 Halkbank

Fenerbahçe 3-0 Seramiksan

Vakıfbank 3-0 Bursa BŞB


WGLkoP.png



12. Haftanın Maç Programı:

İlbank - Beşiktaş

Nilüfer BLD - Galatasaray

Eczacıbaşı - Beylikdüzü

Fenerbahçe - Bursa BŞB

Vakıfbank - Halkbank

Seramiksan - Çanakkale BLD
 
Son düzenleme:

Üst