2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Yeni sezon konumuz hayırlı olsun. 13-14 sezonundan sonra ilk defa CEV Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız.

Ve ilk transferimiz de açıklandı. Dünya yıldızı Neslihan Demir gelecek sezon takımımızda oynayacak. Biraz geç oldu gelmesi ama hedeflerin yükseldiğini gösteriyor.

Umarım yarım asırdır alamadığımız kupaları bu sezon alacağız.

Başarılar Filenin Dişi Aslanları.
 
Neslihan'ı parçalı ile izleyebilecek olmak çok güzel. Ancak ben hala Ataman Güneyligil'in bu seviyeler için yetersiz bir koç olduğunu düşünüyorum.
 
Orkun Darnel zamanında hep gelmesini isterdim, geleceğini düşünürdüm Neslihan'ın ancak olmadı. Anca şimdi kariyerinin sonunda geldi o yüzden pek de sevinemedim açıkçası. Yine de hayırlı olsun.
 
Neslihan hâlâ en iyi yerli pasör çaprazı, artı smaçör de oynuyor, Neslihan transfer bize 2 tane sağlam smaçör almanın yolunu da açtı. Her şeyi geçtim şuan Dünya'da üst düzey pasör çaprazı yok gibi birşey. Çok doğru ve iyi bir transfer. Piccinini geçen yıl 38 yaşındayken Şampiyonlar liginde Pomi'yle şampiyonluk yaşadığında Mvp seçilmişti. 3 yıldır bizde oynayan Centoni 36 yaşında. Birçok örnek var önümüzde Neslihan'da 34 yaşına girmek üzere ama hâlâ üst düzey katkı verebileceğini Eczacıbaşı'nda bu yıl gösterdi.

Türk voleybolunun efsanesi Demir Leydi'yi takıma kazandıran herkese teşekkür ediyorum.
 
Son düzenleme:
TRANSFER / Bayan Voleybol takımımız libero pozisyonuna geçen sezon Çanakkale Belediyesi forması giyen Buse Kayacan'ı kattı.
 
Voleybol'un Nevriye'si Neslihan'ın Galatasarayımıza kazandırılmasında en büyük emeği geçen Dünya tatlısı küçük voleybolcumuz Zeynep Darnel'e teşekkür ederiz. Anne-Kız parçalı forma altında da sonunda buluşmuşlar. Bir teşekkür de yönetimde tek çalışan ve tek doğru kararlar alan Ali Yüce'ye...

https://www.instagram.com/p/BUKTup6A5if/
 
Voleybolla çok aram yoktur, çok fazla takip etme imkanım olmadı yıllardır yoğunluklar sebebiyle. Neyse, yani ahkam kesmek veya teknik bir analiz yapmam söz konusu dahi değil. Tekniği, taktiği bir kenara bırakıp son yıllara bakınca; bu transfer Kerem Gönlüm'ü anımsatıyor bana çokça.
 
Voleybolla çok aram yoktur, çok fazla takip etme imkanım olmadı yıllardır yoğunluklar sebebiyle. Neyse, yani ahkam kesmek veya teknik bir analiz yapmam söz konusu dahi değil. Tekniği, taktiği bir kenara bırakıp son yıllara bakınca; bu transfer Kerem Gönlüm'ü anımsatıyor bana çokça.
Katılıyorum, sadece servis için giren Ada Germen'den farkı kalmadı Neslihan'ın. Baktı Cev Cup'da oynarsa klası sarsılacak bize geldi. Eczacı CL'de biz Cev'de oynasaydık gelir miydi? İhtimal bile vermiyorum.
 
Katılıyorum, sadece servis için giren Ada Germen'den farkı kalmadı Neslihan'ın. Baktı Cev Cup'da oynarsa klası sarsılacak bize geldi. Eczacı CL'de biz Cev'de oynasaydık gelir miydi? İhtimal bile vermiyorum.

Bunu neye dayanarak söylediniz anlamadım ama hiç yoktan bu yıl ligdeki yarı final eşleşmesinde, Fener maçının altın setini izlerseniz Neslihan'ın halen ne kadar iyi oyuncu olduğuna şahit olursunuz. Şu an kendi yaş kategorisinin süperyıldızı olarak gösterilen -ve de olan-, son Olimpiyatlarda Sırbistan'la gümüş madalya kazanan Tijana Boskovic'in elleri titrerken Neslihan altın sette smaçlarıyla, manşetleriyle, servisleriyle 2-0'dan yaldır yaldır gelen Fenerbahçe'nin karşısında tek başına durdu. Neriman'ın bizden sonra kariyerinin yuvarlanmasını, Polen'in Fener'de Kim'in yedekliğine gittiğini düşünürseniz bence hala bu toprakların en iyi yerli pasör çaprazıdır Neslihan. Hala topa vurabiliyor, servis atabiliyor, bloğa çıkabiliyor, manşette zaten pozisyonunun sayılı isimlerinden biri. Eczacıbaşı da onu yerine altyapıdan oyuncu çıkartacağız diye göndermemiştir zaten, yine dünyanın sayılı pasör çaprazlarından biriyle anlaşmışlardır da ondan yollamışlardır. Bizim için yerli piyasasında çıkarabilecek en iyi 2-3 oyuncudan biridir Neslihan. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Piccinini'nin 38 yaşında kıta voleybolunu domine ettiği ortamda da katkı sağlar her zaman.
 
Güldeniz Önal Eczacı'ya transfer olmuş. Libero mevkine Çanakkale'den Buse Kayacan'ı transfer etmişiz. Bursa BŞB takımı Gizem Karadayı gibi kendini üst seviyede ispatlamış bir libero transfer ederken, biz neden Buse'yi aldık, anlayamadım? Nihan Güneyligil de takım menajeri olmuş.

Vakıfbank Kelsey Robinson ile anlaşmış. Fener de Carli Lloyd'u kadrosuna katmış. Yamamay günlerinden beri beğendiğim bir oyuncudur. Keşke imkan olsa da biz alsak böyle oyuncuları...
 
Bence Gizem Karadayı eski günlerinde değil, o yüzden Ataman Hoca tercih etmemiş olabilir. Buse seçimini doğru buldum bu yüzden.
Güldeniz neden gitti anlayabilmiş değilim. Diğer 3 takımda asla as oynayamayacakken bizden gitmesi onun açısından mantıklı bir hamle değil.
Bizde Leys kalıyor mu? Eğer kalıyorsa yanına hücum gücü yüksek bir smaçör almak lazım. Neslihan arada manşete de giriyor, o yönden de rahatlatacak takımı ama Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakken iyi bir oyuncu almak lazım.
Vakıfbank'ın bıraktığı Kimberly Hill olabilir belki.
 
Kosheleva'yı almışız. (kaynak: @keremovet)

Dursun Özbek döneminde ilk defa bir şube sezon öncesi umut aşılıyor galiba
 
Koshe geçen sezon berbat geçirdi. Zaten geçen seneki finalde yaptığı çirkefliklerden sonra Ataman hocanın iyi midesi varmış ki sindirmiş bu transferi. Neyse hayırlı olsun demek düşer bize de. Rus milli takımı oyuncusu aldık sonuçta.

Sırada pasör çaprazı, pasör ve libero var. Onlar da bu transferler gibi kaliteliyse ŞL'de F4 yaparız sonrası ne olur göreceğiz.
 
Ben Kosheleva'nın bir Japon takımıyla anlaştığını okumuştum ama Şampiyonlar Ligi aklını çelmiş demek ki. Muazzam bir transfer olmuş, Gamze'yi takımda tutup bir de bu kalibrede libero alabilirsek güzel işler yaparız. Gelecek adına taraftarla birlikte umutlu olduğum tek branşımız kadın voleybol işin doğrusu. Kadın basket takımımızın taraftarını da çok oturaklı ancak branşla orantılı olarak sayıca oldukça yetersiz buluyorum. Kadın voleybolda ise 1000 kişilik kemik bir taraftarla güzel işler yapmamanız için sebep yok. Keşke şu Daikin Park'ın tavanı en baştan Avrupa standartlarında yapılsaydı da Avrupa'da kullanabilseydik. Ciddi bir Spor Sergi Sarayı havası yaratabilirdi şubede. Üst düzey yöneticiler nemalanmayınca, pek ilgileri olmayınca güzel işler çıkabiliyor bu tarz branşlardan. Kadın voleybol, basketbol ve Engelsiz Aslanlar'la iyi denemiyledik bunu. Ne yazık ki günün yönetiminden tek tesellimiz bu. İşlerini yapmaları değil, olabildiğince burunlarını sokmamaları faydamıza oluyor. Öteki türlü olsa belki ucundan kupalara yaklaştığımız bu branşlarda şampiyonlar da gelebilirdi. Her neyse getirdiklerini götürmeleri uzun sürmüyor zaten. O yüzden kupa gelip kapısına kilit vurulan şubelerdense uzun planlı, başarıyı kendine alışkanlık haline getiren Galatasaray takımlarını tercih ederim. Aynı Cem Akdağ'dan başlayıp geçen sezonki Avrupa Kupası'yla bitirilen Ataman'ın erkek basket takımı gibi. Görünen o ki Eurocup da 1-2 sene bekleyebilirmiş ama yapacak bir şey yok. Hala amatör branşlardaki en önemli övünç kaynaklarımızdan birini müzeye koyduk, bundan büyük teselli yok.

Bu kızlara inancım tam, yapılanmalarına zaten geçen yıldan beri hayranım. Koçumuz Ataman Güneyligil ve şube yöneticimiz Mehmet Berent Bayrakçı da çok iyi iş çıkarıyorlar bu yapılanmada. İnşallah önlerine engel koyulmaz da işlerini bu rahat ortamda yapmaya devam ederler.
 
Eski oyuncumuz Dobriana Rabadzhieva ile de anlaşmışız.

Transferlerimiz;
Kosheleva
Rabadzhieva
Neslihan
Cansu
Buse

Ayrıca orta oyuncularımız Jack ve Ruseva ile yeniden anlaştık.

Bu sene oldukça İyi bir kadro kurduk . Sanırım en çok takip edeceğim takım kadın voleybol takımımız olacak.
 
Son düzenleme:
Raba transferi aradığımız smaçör profiline uygun ama kalitesi büyük hedefler için düşük seviyede. Kelsey Robinson olsaydı cuk oturacaktı ama onu almaya da gücümüz yetmedi.

Kağıt üzerinde iyi bir kadro kurduk ama kadro kimyası ne kadar uyum sağlayacak, hoca yönetebilecek mi, zor ama göreceğiz.
 

Üst