2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Imoco'daki pasör Wolosz'u seneye için transfer etmek lazım. Hem Gamze'den kurtulmuş oluruz hem de Avrupanın en iyi 2 pasöründen birini getiririz.
 
Imoco mallığına doymasın 12-9'dan maç mı verilir? Gerçi biz daha fazla farktan veriyorduk doğru ya.

Alba Blaj'ı yensek ne olacak takımın belalısı Vakıf geldi yine. 7 maçta 7 kez yenilerek bir tersten rekora daha imza atacak Ataman hoca.
 
Bükreş Büyükelçisi Vakıfbank'ı havaalanında karşılarken bizim takımı karşılamamış. Şaka gibi. Bu bile hükümetin hangi takımı tuttuğunu gösteriyor. Başakşehir maçımızda da Başakı desteklemişlerdi. Galatasaray düşmanlığı mı yoksa hükümet kendine bağlı takım mı arıyor? Hala bunlara oy verenler ben Galatasaraylıyım demesin.
 
Cansu Çetin Koshe'nın yokluğunu aratmıyor. Sezon başından beri diyorum bu kızı oynatmamak skandal diye. Hem manşeti iyi hem de sayı almasını biliyor. Çok değerli bir oyuncu.
 
Neslihan'ın 1 sayı bile alamadığı ilk seti kazanmak önemliydi. Rakibin ilk direncini yıktık. Zaten onların kazanmasının tek çaresi maça iyi başlayıp bizim oyundan kopmamızı sağlamaktı. Ama maça iyi hazırlanmışız kafa olarak, ilk seti alarak da bunu gösterdik.

Kaldı 2.
 
Voleybolda pasör neden önemli bugün bunu görüyoruz. Wolosz'lu Imoco 0-2'den Vakıf'ı neredeyse yenecekken, Gamze'li GS, Cev Cup'ta bile yarı finalde elenecek bir takıma maçı kendi elleriyle veriyor. Yıl olmuş 2018 Krsmanovic'li takıma set veriyoruz ya.
 
Gamze pasörse, Ataman hocaysa ben de ABD başkanıyım. Takımların adını bilmesem Nilüfer Belediye'yi oynatıyorlar sanarım. Şu ikisi yüzünden Galatasaray'ın yılları, milyon euroları heba oldu ona yanarım.
 
Ataman hoca defol git ya şu takımı yenemiyorsan hiç hakem diye ağlama. Sen bu takımı yendin diyelim yarın Vakıfbank'ı nasıl yeneceksin? Seneye milli takımı mı çalıştırırsın bilmem ama seni sahada görecek halimiz dermanımız, sabrımız kalmadı.
 
Seneye Şampiyonlar Ligi de yok bravo gitmeden önce kulübe bir zarar daha verdin. Valla bu kadar zararı Vakıfbank vermemiştir şu takıma çünkü biz kendi kendimize zarar veriyoruz. Bütçe yok dedin al sana bütçe. Gidiyorsun Romanya 2.'si takıma yeniliyorsun. Rakibi koy bizim lige play-off'a bile giremez ya. Seramiksan, Bursa bu takımı havada karada yenerdi. Başka bir şey diyeceğim yok. Aferin.
 
1 ay önce play off başlamadan koçu değiştirseydik halimiz böyle olmazdı. Bunu anlayacak nitelikte bir yöneticimiz olmadığından bu sonuç gayet normal.
 
Yazacak çok şey var ama sinirden yazacak halde değilim, tek şey söylemek istiyorum, Ataman Güneyligil ve Gamze Alikaya bu takımdan gitmeden bir daha bu takımın maçını izlemeyecem.
 
Tarihin en yüksek bütçeli kadrosunu kurup ligde 4. olarak ŞL biletini alamayan, ŞL F4'de en zayıf rakibine yenilerek elenen bir takımda artık bazı kellelerin gitmesi gerek. Rakip Krsmanovic'i kurtarıcı diye transfer ediyor. En iyi oyuncuları Cleger geçen sezon Türkiye'de amatör ligde oynuyordu! Bu kadar rezil bir takıma elenmenin bahanesi hakem olmamalı. Evet 1-2 sayıyı ev sahibi olmanın da faktörüyle rakibe vermiştir. Ama bu yenilginin tek açıklaması mıdır? Setler 10'da değil 25'te bitiyor o yüzden birkaç sayı çok önemli değil.

Bu sezon oynadığımız 13 derbide sadece 1 kez kazanabildik! Geçtiğimiz sezonlarda da durum farklı değildi. Bu kadar yüksek bütçeli takımın konumu bu olmamalı! Acilen seneye yeniden yapılanma şart. İlk iş hocayla yolları ayırmak olmalı. Yapamıyor demek ki, suç onda değil. Herkesin kapasitesi Galatasaray'a yeterli olacak diye bir şey yok. Gamze'yi Eczacı mı istiyor ne yapacaklarsa yollayın. Getirin Wolosz'u. Koshe ve Nesli'ye verilecek parayla 2 tane dünya yıldızı alın. Jack ve Ruseva'dan 1'i kalsın. Adam akıllı yerliler alın Fatma ve Meryem gibi. Takımın loser havasını değiştirmek gerek.
 
Bu maçın tek cümlelik özeti: Alba hocası Ataman'a antrenörlük dersi verdi...
Bu maçı Ataman tek başına kaybetmiştir ve hayatı boyunca asla büyük bir antrenör olamayacağını da büyük puntolarla altını çizmiştir.

Maçın analizini yapmaya bile gerek yok. Daha kendi oyuncusunun hangi pozisyonda oynayacağına karar veremeyen ve 1 oyuncuya 4 set boyunca tek bir önlem alamayan bir asistan hocayla buraya kadar gelip F4 oynamamız bile gerçekten bir mucizeymiş.
 
Son düzenleme:
Ben hayatımda Galatasaray kadın voleybol takımı kadar loser bir Galatasaray şubesi görmedim. Bu kulübün hiçbir branşında maddi bir refah yok. Ama buna rağmen Engelsiz Aslanlar Rahmi Koç'un Beşiktaş'ını yenip Avrupa Şampiyonu oluyor, kadın basketbol takımımız yoktan Avrupa'nın 2 numaralı kupasını kazanıyor. Bu takımsa yıllardır iyi kadrolara sahip olmasına rağmen ya Avrupa'nın 2 numaralı kupasının finalinde sürekli yeniliyor ya da kendi organize ettiği veya dandik ev sahibiyle oynadığı Final Four maçlarında finali göremeden turnuva dışında kalıyor. Şu Rumen takımına da yenilmenin hakikaten mazereti yok artık. Avrupa Şampiyonu koçu getirdik olmadı, milli takım koçunu getirdik olmadı, öyle olmuyor böyle olmuyor, bu kızların içinde yok demek ki kabul etmek lazım artık.
 
Kadınlarda Massimo Barbolini ve Ataman Güneyligil, erkeklerde Dragan Nesiç ile GS voleybol tarihinin en büyük yatırımları heba oldu. Milyonlar hiç edildi. Arada Gulinelli gibi az paraya iyi işler yapan hocanın da bileti kesildi. Bu şekilde yönetilen bir şubenin iflah olmaması gayet normaldir.

Meseleye iyi tarafından bakalım, Imoco - Vakıf maçıyla şampiyon belli oldu. Finale kalsaydık, bizim iş bilmez yöneticiler yine Ataman hocayı başarılı sayacaktı. "Nağmalup takıma yenildik, normaldir" diyeceklerdi. Alba yenilgisi ile Ataman hocanın yetersizliği iyice su yüzüne çıktı. Hoş, az çok voleybol izleyen herkes bunu görüyordu ama neyse...
 
Hala dünkü maçın etkisinden çıkamadım. Imoco'ya falan yenilseydik zerre üzülmezdim ama F4'e sadece ev sahibi yoluyla katılabilen, bizim ligde olsa play-off'a bile giremeyecek olan takıma rezil bir şekilde elendik. Bu sezon Fb maçlarıyla birlikte ilk defa takımı ruhsuz gördüm. Okan Böke de konuşacakmış takımla demek ki var bir şeyler. Bu kadar yatırım bir daha bu takıma yapılmaz artık. Ben en çok ona üzülüyorum.
 

Üst