Bu sezon futbol, basketbol ve voleybol tüm takımlarımızdan en çok umutlu olduğum, kadın voleybol takımımızdı. En büyük hayal kırıklığını yaşatan da yine onlar oldu. Açıkçası ilk defa bir lig şampiyonluğunu alacağımızı düşünmüştüm.Aslında maç sonrası yazacaktım ama o kadar sinirliydim ki kendime başka uğraşlara vererek sakinleşmeye çalıştım. Gerçi çok da geçti sayılmaz
En çok da asistan hocamıza sinirliydim. Evet asistan, Ataman Güneyligil'in tam karşılığı bu. Sezon boyunca yaptığı hataların, yanlış seçimlerini ve takıma etkisinin olmamasını o kadar çok gördüm ki. En büyük eksikliği de düşen takımı nasıl toparlayacağını bilmemesi takımla birlikte kendinin de düşmesi. Aldığı molalar zaten tam bir fiyasko. En fazla 1 cümle kuruyor haydi kızlar deyip geri gönderiyor. Tek bir kelime bile söylemeden aldığı mola bile var desem abartmış olmam zira bizzat gördüm. Bunu yazarken aklıma Ergin hoca geldi ama o tavır olarak yapmıştı bu ise söyleyecek bir şeyi olmadığı için. Çünkü ben teknik bilgisinin rakibi analiz etmesinin çok yeterli olmadığını düşünüyorum. Bu sezon maçların sonunu getirememesi rakip oyuncuya önlem almadaki zaafları bunu belli ediyor. Ayrıca bazı oyunculara da adaletsiz davrandığını düşünüyorum (Ruseva gibi) Yaşı çok genç çok da haksızlık etmek istemem, ileride ne olur onu da bilemem ama bugün için büyük bir takım çalıştırma yeterliğinde asla değil.
Oyuncu bazında da bu sezon en büyük şansızlığımız Gamze gibi vasat altı bir pasöre sahip olmamızdı. Voleybol da çoğu kimsenin de kabul ettiği gibi en önemli mevki pasördür Çünkü savunmada da hucumda tüm kararları alan kişidir. Gamze yıllardır bizde ama hala nasıl ve kime pas vereceğini bir türlü öğrenemedi. Attığı toplar o kadar kötü ki çoğu oyuncumuz sakatlanmaktan son anda kurtuluyor.Takımın en büyük yıldızı Koshelava'nın nasıl top istediğini öğrenmesi bile aylar sürdü. Gerçi hala kötü toplar atıyor ama eskisine göre biraz düzeltti. Son olarak Gamze için hep şunu derim; ''Dünyada orta oyuncuyu kullanmasını ve nasıl kullanacağını bilmeyen tek pasör.''
Ah zavallı Jack...
Şampiyonalar ligi için oynadığımız 3.lük maçına gelirsek. fenerin bizi yenmesi için sadece bir kişi yetti;Eda Erdem. Tıpkı bizim final four'a tek başına çıkaran Neslihan gibi Eda'da tek başına feneri şampiyonlar ligine çıkardı.
Belki voleybolu fazla takip etmeyenler olabilir. Şöyle diyeyim biz belki de son 10 yılın en kötü fener kadrosuna yenildik. Eda,Tomkom ve Rahimova'yı çıkar geri kalanları herhangi bir alt küme takımına yolla fark bile yaratmazlar diyeyim siz anlayın. Manşet'in m'sini bilmeyen Damla geçen sene 2. ligde oynuyordu düşünün artık. Kısacası çok büyük bir nimeti kaçırdık:Onun adı da Şampiyonlar ligi...
Şimdi elimizde bir tek final four kaldı ama bu hocayla bu pasör ile finali görsek bile Vakiıfbank'ı yenmemiz çok ama çok zor. Her seferinde kalbim güzel şeyler söylüyor ama mantık hep daha baskın çıkıyor ''olmaz'' diyor. Umarım kalbimin dediği olur...
Karamsar biri değilim ama bence bugün Galatasaray voleybolu çok büyük bir darbe aldı. Daha yüksek bir basamağa adım atacakken belki de aşağıya doğru düşmüşüzdür, bilemiyorum.
Her fırsatta bütçede bütçe diyen yöneticimiz Okan bey'e de birkaç söz söylemek isterdim ama voleybol hakkında tek bilgisi rahmetli kaptanımız Paidar'ın ismini bilmek olan bir kişiye de ne söylenir ki!?
Galatasaray sevgisi yüreğinizden hiç eksik olmasın....