2017-2018 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Bugün 18:30'da Burhan Felek'de Vakıfbank ile Playoff yarı finalinde ilk maçımıza çıkıyoruz. 2 galibiyet alanın finale çıkacağı ev sahibi olarak çıkacağımız bu karşılaşma çok önemli. Seyirci ile iyi bir atmosfer oluşturup mutlaka kazanmamız lazım... Ama tüm taraftar hatta basketbol takımımızın tamamı bile Türk Telekom da olacağı için sanırım yine boş tribünlere karşı oynayacağız.
Kızlara iyi şanslar diliyorum umarım serinin bu ilk maçını kazanırız...
 
21 Mart 2018 tarihinde Burhan Felek'de saat 19:00'da CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı Play-Off turunda İtalyan Igor Gorgonzola Novara takımına karşı ilk maçımıza çıkacağız.
Takımımıza bol şans diliyorum.
 
Galatasaray Bayan Voleybol Takımımız, CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı Play Off turu ilk maçında İtalyan temsilcisi Igor Gorgonzola Novara’yı konuk edecek. 21 Mart 2018 Çarşamba günü saat 19.00’da Burhan Felek Spor Salonu’nda oynanacak mücadeleyi Çek Vlastimil Kovar ile Rumen Laurentiu Bogdan Stoica yönetecek.

Bu yıl ülkemizi CEV Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda oynadığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 yenilgi alarak elde ettiği 12 puan ile gruptan çıkarak adını çeyrek finale yazdırdı.

CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı Play Off turunda İtalyan temsilcisi Igor Gorgonzola Novara ile eşleşen takımımız, turun rövanşını ise 5 Nisan’da İtalya’da oynayacak. Takımımız iki maç sonunda rakibini elemesi halinde adını Final Four’a yazdıracak. Her iki karşılaşmanın sonunda puan eşitliği durumunda altın set kuralı devreye girecek. İkinci maçın bitiminden hemen sonra 15 sayı üzerinden oynanacak altın seti kazanan ekip yarı finaldeki yerini alacak ve Final Four’un ev sahibi olan Rumen ekibi CSM Volei Alba Blaj ile eşleşecek. Romanya’daki Final Four ise 5-6 Mayıs 2018’de Bükreş’te oynanacak.

Daha önce hem Galatasaray’ı hem de Türk Milli Takımı’nı çalıştıran Massimo Barbolini’nin başantrenörlüğünü yaptığı Igor Gorgonzola Novara, CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi’nde 4. turda B Grubu’nda yer aldı. Oynadığı 6 maçta 5 galibiyet elde eden İtalyan ekibi topladığı 14 puanla gruptan lider olarak çıktı.

Galatasaray - Igor Gorgonzola Novara CEV Şampiyonlar Ligi 6’lı Play Off turu ilk maçı Smart Spor’dan naklen yayınlayacak.
 
Yıllardır aynı olaylar.Artık bıktırdı,sinir hastası ettiler.Nasıl bur uğursuzluk,yeteneksizlik,basiretsizlik çöktüyse bu takımın üstüne yok olmuyor bir türlü o en önemli adımı yıllardır atamıyoruz.Sürekli yerimizde sayıp duruyoruz.Yazık..
 
Barbolini denen adam bizdeyken bişey yapamadı milli takımımizda bişey yapamadı gitti italya'da şampiyon ligini kazandı.Geldi bize çelme taktı.Koşeleva bize karşı cev cup finalinde yapmadığı tahrik kalmadı gittik aldık en önemli maçta sakatlandı.Artık nasıl bir olay varsa takımın üstünde anlamıyorum.İki cev cup finali kaybet bir lig finali,Lig ve şampiyonlar ligi şampiyonu olacağız o yüzden bu kadroyu kurduk de sonuç yine elde var sıfır.Muhtemelen Fener ve buz elendik ligi üçüncü bitiren şampiyonlar ligine gidecek ama Fenerbahçe'yi yenmeyi bile başaracağımızdan emin degilim.Çok üzgün ve sinirliyim.Vallahi yazık..
 
En azından bu turu geçip F4'e kalırız diye tahmin ediyordum ama onu da başaramayacağız galiba.
 
Maçın tekrarını izleyim dedim ama GSTV sağolsun banttan yayınladığı maçın altından maç sonucunu bilgi olarak geçti. Bu kadar basit birşeyi bile düşünemeyecek kadar sefil insanlar mı var bu kurumlarda!

Maça gelirsek büyük fırsat kaçtı diyebilirim. Kosheleva'sız öne geçtik ama hep böyle devam edip etmeyeceği rakibin performansına bağlıydı ve olumsuz sonuçlandı. 2.maç için karalar bağlamıyorum ama italya'da en az 2 set fazla alıp Türkiye'ye dönme ihtimali de çok yüksek değil. Üstelik Kosheleva olmadan sezonu nasıl bitiririz onu bile bilmiyorum.
 
Bu kadar yüksek bütçenin Ataman Güneyligil gibi vasat bir hocaya teslim edilmesi çok üzücü. Türkiye'de Voleybol, Futbol kadar popüler olsaydı, ilk yarıdaki derbi skandalları sonrası çoktan Tudor'a yapılan yapılmış ve gönderilmişti ama branşın popüler olmayışının ekmeğini iyi yiyor. İstifa etmek gibi bir düşüncesi de yok gibi maalesef.
 
2-1 öndeyken üst üste maç sayısını kullanamayıp seti verdik ve maçı 3-2 kaybettik. Bu sezonun özeti gibiydi.
 
Ataman Güneyligil'i eleştirelim sonuna kadar eyvallah, bugün rakip Zhu, Gözde Rasic, Kübra, Milena ile oynuyor bunların hepsi takımımızda ilk altı biz İlkin, Cansu ile oynuyoruz.

Bugün rahat maç yönetiriz kafasındaki hakemler de çizgi hakemleri dahil maçı yavaş yavaş Vakıfbank'a vermiştir. Galatasaray'ın itiraz ettiği pozisyona yanlış bakılıp tekrar bakılmamıştır, Vakıfbank için bu yapılmıştır hem GDS hem mola istenemeyeceği halde hakemin üzerine yürüyüp hareket çeken Guidetti'ye kart çıkmamıştır. Pozisyon hatası yapıldığı halde eğer Vakıfbank kaptanı pozisyonu sormadı ise, Vakıfbank doğru dizlişi bulsun diye beklenmiştir, ki böyle üst düzey bir maçta bu kadar beklenmez amatör oyuncular değil sahadakiler. Uzayan sette itiraz hakkımız dolduğu için itiraz edemediğimiz Dobriana'nın vurduğu top bana göre içeridedir.

Sonuç olarak geçen sene bu takımıyenip bütçenin artmasını sağlayan da bu antrenör ve bazıoyunculardı bu sene olmadı canları sağ olsun.
 
Ataman Güneyligil'i eleştirelim sonuna kadar eyvallah, bugün rakip Zhu, Gözde Rasic, Kübra, Milena ile oynuyor bunların hepsi takımımızda ilk altı biz İlkin, Cansu ile oynuyoruz.

Sezon başından beri İlkin, Cansu gibi oyuncular ile oynayıp bu noktada olsaydı başarılı kabul edilirdi hiç şüphesiz. Lakin gelinen noktada F4 yapma ihtimalimiz oldukça düşük ve ligde 3. olamayıp Şampiyonlar Ligine de kalamaz isek büyük bir hayal kırıklılığı olacak takımın durumu.

Saygılar.
 

Üst