Geçen yazdığımı tekrarlamak gibi olacak ama yine sorayım: Biz neden hoca değiştirdik? Kadrodan aldığımız verimi arttırmak ve daha iyi oynamak için değil mi? Tudor'la zaten içeride kazanıyorduk (artık içeride de kazanamıyoruz). Üstüne iç sahada oyun üstünlüğümüzü de kabul ettirememeye başladık (Başakşehir maçı sonrası, oynadığımız futbolun içime hiç sinmediğini yazmıştım). Çok "Hıncal Uluç vari" olacak ama Fatih Terim bu takıma ne kattı biri bana anlatsın. Tudor kalsaydı da kesinlikle bundan kötü durumda olmazdık. Hatta gün itibariyle kupada final yapmış bile olabilirdik. Eee ben ne anladım bu işten? Donk'taki kıpırdanma hariç ne fark etti? Kaybımızı yazayım, "şimdilik" bir adet Türkiye Kupası.
Ama bize de müstehak. En formda dönemlerindeyken dahi Tudor'a edilmedik hakaret bırakmadık. Eleştiriye her zaman varım ki ben de eleştirdim ama ipin ucu iyice kaçtı; sportif kişiliğini geçtim "Hırvatlığına" bile taktık. Adamın ne gerizekalılığı kaldı, ne beyinsizliği, ne pis Hırvatlığı. Mide bulandırıcı bir lince kalkıştık, "kolay lokma"ydı çünkü. Bugün yaşadığımız beter tabloda ise kimse ağzını açamıyor, "Fatih Terim'in vardır bir bildiği" oluyor. Hadi ya?
Açıkça yazayım. Takımdaki 3-4 karakter dışında şampiyonluğu hak etmiyoruz. Kopuk kopuk, istikrarsız ve saman alevi gibiyiz. İstersek 5'te 5 yapıp şampiyon olalım, istersek 5'te 0 çekip 4.lüğe inelim. Duygu ve düşüncelerim değişmeyecek. İlk 8 haftadaki Galatasaray maalesef bir daha geri dönmedi. 9. haftayla birlikte yalpalamaya başladık, zaman zaman dibe vurduk, bazen toparladık ama hiçbir zaman o ilk 8 haftadaki muazzam fırtınayı estiremedik (sezonu erken açmamız, maaşların geç ödenmesi gibi bir çok sebep olabilir, ben somut olanı yazdım). Fatih Terim'in de küçük nüanslar dışında hemen hemen hiçbir katkısı olmadı. Bu kadro, çok ciddi defoları olmakla birlikte, en azından hücumda bu kadar kısır kalacak kadar kötü de değil. Hasbelkader bir gol bulunca rölantiden bayılacağız artık. Bugün de maçı oynamak için değil 90 dakikayı bir şekilde rölantide tutup finale kapağı atmak için çıkmışız belli. Faturası ağır oldu ama.
Belki okuyana ağır gelecek ama gerçekçi olmak iyidir.