2017-2018 | Şampiyon Galatasaray Futbol Takımı

Gençlerbirliği yenilgisi olmasaydı haftaya bu işi bitirirdik. BJK maçı biraz zorlar ama diğer maçlar çok daha rahat geçecek. Alanya çok sağlam bir takımdı. Maalesef küme düşme hattındaki bir takımda bile olan Emre Akbaba ve Junior Fernandes gibi iyi atak oyuncuları bizde yok. Durumumuz o kadar vahim. Yedek kulübesinin de iyi olması için bu ikiliyi bir şekilde renklere katalım sezon sonu.
 
Dün çok kötü oynayarak kazandık ve Muslera adeta maçı tek başına aldı.

Benim gördüğüm, bütün takımda genel bir düşüş var. Arena'da oynadığımız maçlarda, seyirci gazıyla bu düşüş çok fazla ortaya çıkmıyor ama deplasmanlarda gerçek görüntümüz ortaya çıkıyor. Dünkü maçta Muslara ve Donk haricinde, vasatın üstü diyebileceğimiz 1 oyuncumuz bile yoktu. Hele ki Belhanda. Sneijder'i gönderip üzerine 8 milyon € verip bu adamı aldığımıza hala inanamıyorum. Tamam Sneijder'de düşüşteydi, ilk geldiği gibi değildi ama ölüsü şu Belhanda'nın verdiğinin 10 katını verirdi. Rodrigues son 3-4 haftadır kayıp, Fegouli keza; Gomis bile eski performansında değil.

Ayrıca umarım Serdar Aziz, bu sezon sonunda hemen gönderilir. Ben alındığı günden beri yanlış transfer olduğunu düşünüyordum, sağolsun beni pek yanıltmadı. Yaptırdığı penaltı inanılır gibi değil. Bir Galatasaray stoperi, bu kadar kontrolsüz bu kadar amatörce rakibine dalamaz.

Herşeye rağmen, Beşiktaş maçını alırsak, şampıyonluk şansımızı %70 lere çıkarırız diye düşünüyorum.
 
Kesinlikle şampiyonluğu hakedecek bir futbol oynamıyoruz. Takımın neresinden tutsan elinde kalıyor. Normal şartlar altında bu oyunla bjk'yi yenmemiz çok zor fakat derbilerde atmosfer belirliyor sonucu. Kazansak da son maçın son düdüğü çalmadan şampiyonluktan emin olamam. Şampiyon da olunsa bu kadroyu Avrupada rezil ederler doğruya doğru. Çok büyük değişiklikler gerektiğini düşünüyorum. Başta teknik direktör olmak üzere Selçuk, Yasin, Latovlevici hatta geldiklerinden beri beklenen seviyeye çıkamayan Belhanda, Feghouli... Rodrigues başlarda iyiydi ama sonra o da bencilleşti ve faydasız şu an. Daha önce dediğim gibi hepsini topla bir Babel etmiyor.

Sneijder, Bruma gibi yetenekler bir daha zor buluruz.
 
Dün oynadığımız futbol 8-9. sıra arasında "takılan", ununu eleyip eleğini asmış takımların futboluydu. Gözlerime inanamadım, maçı izlerken öfkeden deliye döndüm. Haydi kötü futbolu geçtim, bu kadar mı "rahat" olunur son 5 maça girilmişken? Bu kadar mı berbat mücadele edilir (daha doğrusu edilmez)? Ne çalıştırıyor Fatih Terim bu takıma? Kadro yetersiz diyelim (ki o kadar da değil), mücadele etmelerini de mi salık veremiyor artık? Şampiyonluğu geçtim, milyonlarca liralık kazanım söz konusu, kulüp için bir "çıkış yolu" ve "derin bir nefes" demek bu sezonki şampiyonluk. Zaten tek kulvar kalmış elde. Hiçbir şey çalışmadınız mı?! Mücadele etmeniz gerekliliğinin de mi farkına varamadınız?!

Galibiyet geldiği için herkes "keyfi yerinde" pozlarında ama kimsenin içi rahat değil. Çoğu kimse kendine itiraf edemiyor ama Fatih Terim'in bu takıma hiçbir şey kazandıramadığını (Allahaşkına 'ama Donk ama Sinan' demeyin. Mariano'nun, Maicon'un, Belhanda'nın, Feghouli'nin, Yasin'in yaşadığı düşüş çok çok daha büyük. Teraziye koyduğumuzda eksiler çok daha ağır basıyor) çoğu kimse görüyor. Bununla birlikte, ne basında ne taraftar arasında (ve de belli ki ne de teknik yönetimde) kimse gerçekleri konuşmak istemiyor. Sonumuz hayrolsun.

Beşiktaş vasat ile iyi arasında mekik dokurken (daha çok vasat bir görüntüdeler), biz ise vasat ile kötü arasında gidip geliyoruz. Saha avantajı bizde, umarım bunu skora da yansıtırız.
 
Son düzenleme:
Her şampiyonlukta olduğu gibi yine kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Hiçbir zaman da rakipler puan kaybetsin hesabına girmedim. Takım çıkıp bu final gibi 4 maçı kazanamayacaksa zaten şampiyon olmayı haketmiyoruz demektir. Çıkacağız aynı Başakşehir maçında olduğu gibi top oynamadan da olsa kazanmasını bileceğiz. Yani bir final maçı gibi oynayacağız. Bu zamana kadar futbol oynayıp da şampiyon olamadığımız sezonlar oldu. İyi futbola 3 puan vermiyorlar. Önce beşiktaşa koyup onları ekarte edeceğiz ardından diğer maçlar çorap söküğü gibi gelir.
 
Benim tahminim maç berabere bitecek. Kalan 3 maç bizi şampiyon tayin edecek diye düşünüyorum. Tabi gönlümden geçen bu hafta şunları ezip geçmek.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Hafta icinde yasanan gelismelerin ve Besiktas'in, Fenerbahce macina cikmama kararinin, acikcasi bizim sansimizi arttirdigini dusunuyorum. Bu tip kararlar, genelde futbolcularda bir rahatlama ve konsantrasyon kaybi yaratir. Ustelik bugun siyaset cephesinden, maca ciksinlar telkini gelmis. Bir asama yukaridan gelmeye basladigi anda, Besiktas baskani bu kararinin arkasinda ne kadar durabilir bilmiyorum. Bu da futbolcularin kafasini da karistiracaktir.

Futbolculara ve Fatih Hoca'ya cok buyuk gorev dusuyor. Tam bir sezon finali olacak. Fatih Hoca'nin bu tip maclarin oncesinde, hep olumlu bir iki degisiklikle maci lehine cevirmeyi basardigini biliyoruz. Ben Fatih Hoca'dan, bu macta Belhanda-Sinan Gumus degisikligi bekliyorum. Feghouli de Belhanda'nin pozisyonuna gecer.
 
Diğer takımlar kazanmaları gereken maçları kazanmaya devam ediyor. Bizse puan dağıta dağıta tüm avantajımızı yitirdik.

Tek dileğim var, futbolda yaşanması olası bir başarısızlığın faturasının basketbol ve voleybola kesilmemesi. Şampiyonluğu rakiplere altın tepside sunmak için elinden geleni yapan Fatih Terim'in ve takımın başarısızlığının diğer şubelerimize fatura edilmesini kabullenemem.
 
Sivas, Kasımpaşa ve Gençler maçlarında çok değil 4 puan alsaydık yarın şampiyonluğu ilan edecektik belki de. Allahtan iç sahada son yılların en iyi takımını görüyoruz yoksa ilk 3'te bile olmayabilirdik.
 
Orası öyle de ilk yarı da Fener bol keseden puanlar saçtı. Olası bi şampiyon olamama durumunda o kabaran, biriken hesap gün yüzüne çıkacak fener camiasında.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Başakşehir'in kazanması çok da kötü olmadı. Tabii beraberlik daha güzel olurdu lakin Beşiktaş'ın beraberliğe oynama şansı kalmadı. Eğer şampiyon olmak istiyorlarsa mecbur bizi yenmek zorundalar. Yani onların da galibiyete ihtiyaçları var. O yüzden risk alacaktır iki takım da. Kadro olarak baktığımız zaman Serdar Aziz'in olmaması çok kötü oldu. Denayer ve Maicon ikisi de saatli bomba ve hantal oyuncular. En son Başakşehir maçında beraber oynamışlardı 5 yemiştik umarım bugün hata yapmazlar.

İki takımın da galibiyete ihtiyacından dolayı güzel bir maç bizi bekliyor. Bu maçı kazanırsak şampiyonluğu vermeyiz kalan 3 haftada. Ama olası bir puan kaybında hele hele bir yenilgi bizi 4. bile yapabilir.
 
Feghouli sen nasıl bir kazmasın!
Defans desen her an patlayacak el bombası gibi.
Belhanda-Rodrigues ne işe yaradıklarını kendileri de bilmiyor.
Tek avuntumuz Fernando-Donk uyumu.

Ayağının pergeline tüküreyim Gomis!
 
Son düzenleme:
Endişeliydim ama kırmızı kart imdadımıza yetişti. Yoksa öne geçsek de güven vermiyoruz.

Evet bu galibiyetle büyük avantaj yakaladık lâkin son ana kadar tehlike devam ediyor.

Ki şampiyon olsak da bu kadronun büyük bölümünün değişmesi gerektiği görüşündeyim. Avrupada iyi mücadele edecek bir kapasitemiz yok.
 
Kazandık ama kazmalığımız tutmasaydı ve son dakikalarda tempoyu düşürmeseydik bu maç 4-5 çok rahat bulabilirdi. Evimizde kazanmaya devam ediyoruz. Haftaya Akhisar'ı mutlaka yenmemiz lazım zaten bizden 3 gün sonra final maçına çıkacaklar. Final maçına odaklanacaklarını varsayarsak bizim için kolay geçebilir. Malatya maçını da yine kolay geçeriz tipik bir Arena maçı olur. Son maç Göztepe biraz korkutuyor çünkü onların da Avrupa iddiası var ve taraftarları önünde şampiyonluk kutlamamıza izin vermeyeceklerdir. Ama bizim de kaybedecek puanımız kalmadı.

Tebrikler takım. #Hedef21
 
Bu akşam beklediğim Galatasaray'a en azından mücadele bazında biraz daha yaklaştık. Fatih Terim ve ekibini tebrik ediyorum. Ancak halen güven vermiyoruz ve bu takımın daha iyisini ortaya koyması gerekiyor. Feghouli felaket durumda, Belhanda o bildiğimiz kilit paslarını bile atamıyor, Rodrigues yine çok top eziyor... En azından iç sahada etkili olurlardı, ne oldu anlayamıyorum...

Çok kritik bir virajı döndük. Malatya'yı bir şekilde yeneriz, iki final iki deplasman var şimdi önümüzde.
 
Helal olsun takıma ve teknik ekibe. İyi bir şampiyonlar ligi takımını yendik. Bu sene süper ligde kalitesi belki de en yüksek maç oldu. Onlarda kalite, bizde ise yürek fazlaydı. Biz şampiyonluğu FB maçında elimize geçirdik zaten, şu an formaliteleri tamamlıyoruz. İMPARATOR FATİH TERİM sen ne büyük bir adamsın, bitik bir takımı ayağa kaldırdın. İlk yarı 4 derbide 1 puan alıp, ikinci devrede 10 puan alan kac takım var acaba lig tarihinde. Gerçekleri tarih yazar, tarihi de Galatasaray.
 

Üst