2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Ben Karşıyaka'yı beğendim. Çok tempolu oynadılar. Efes her ne kadar bu sene ümit vermese de bu ligin ikinci büyük bütçesine sahip takımı. Karşıyaka'da bir ara dört türk oyuncu vardı sahada. Hepsi de sorumluluk aldılar. Gençlerin süre aldığı böyle bir takım yok başka. Fener hariç Efes'i yenmek her takım için başarıdır.
 
Karşıyaka o bütçeye harika takım kurmuş. Yabancıları çok kaliteli özellikle Jarrod Jones ve D.J. Kennedy çok etkileyici. Dominic Waters da lider nitelikli. Scott Wood saf şutör tamamlayıcı. Kendi evlerinde özellikle çok can yakarlar. Bizim için de zorlu bir deplasman olacak. Egemen Güven'de sağlam durdu içerde. Berk Uğurlu ve Metin Türen de tamamlıyorlar takımı. 1-2 yedek oyuncuları daha olsa daha geniş kadroyla mücadele edebilirlerdi. İkinci yarılarda nefesleri yetmiyor. Taraftar itici güç oluyor öyle durumlarda.
 
TOFAŞ ikinci maçını da kazandı. Haftaya BJK maçında ben de tribünde olacağım inşallah.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta kendi evinde kaybetmesinin ardından Yeşilgiresun'a da kaybetti. KSK da Gaziantep'e yenildi. Ligin başında çoğu takım maçtan maça büyük değişim gösteriyor ama Efes ve BJK pek iyi görünmüyor. KSK filan zaten her sezon kadroyu sil baştan yapan ekip, biz de maalesef aynı durumdayız.
 
McCollum Efes'i sırtlıyor.
Mccollum evladım gibidir haliyle mutluyum durumuna..
Hep inandığım en çok savunduğum oyunculardan biri olmuştur, beni şaşırtmadığı için de mutluyum. İlk geldiğinde burada ne yorumlar görüyordum kendisiyle ilgili Russ Smith için söylenenlerin daha ağırları bile söyleniyordu ama o sürekli kendini geliştirmeye devam etti. Euroleague seviyesi için genelde yetersiz görülse de birçok kişi tarafından, ben hep Euroleague seviyesinde de oldukça iyi şeyler yapabileceğini savundum, umarım o konuda da beni yanıltmamaya devam eder evladım Mccollum:)
 
Yayıncı kuruluş spikerleri ve yorumcuları mide bulandırıcı resmen. Sesi kısıp izliyorum. Şikecilerin emir erleri. Satılmış hakemler zaten Obradovic karşısında el pençe divan duruyor.
 
Resmen doğrandı Efes ama şansa kazandı. Dunston ın 2 hücum ribaundu olmasa ki bir tanesi şansa potadan geçti, +10 la kazanacakları maçı, hakemler alıp FB ye vereceklerdi.
 
Resmen doğrandı Efes ama şansa kazandı. Dunston ın 2 hücum ribaundu olmasa ki bir tanesi şansa potadan geçti, +10 la kazanacakları maçı, hakemler alıp FB ye vereceklerdi.

Maçın 2/3 ünü seyredebildim (çocuk sebebiyle ara ara başka işler de yapmam gerekti), o yüzden kaçırmış olabilirim ama hangi pozisyonlardan dolayı doğrandığını düşünüyorsunuz merak ettim. Tek yorum olsa cevap yazmayacaktım ama sizin yorumunuz iki oldu.


Sent from my iPad using Tapatalk
 
Efes'in çok da iyi bir kadrosu yok, Doğuş Balbay dışında vasat 1 tane bile yerlileri yok. Ama 7 kişiyle hatta Motum'u saymayalım 6 kişiyle ezdiler feneri. McCollum, Renfroe'nin yerinde olsaydı Daçka'yı farklı geçmiştik. Dünyanın en kolay faul alabilen oyuncularından. Bugün de 17 serbest atış atmış. Biz ise bugün takım halinde 15 serbest atış kullandık. Bu bile ne kadar özel bir oyuncu olduğunu gösteriyor.
 
McCollum'un Renfroe ile kıyaslanması çok saçma.Birincisi, kendisi oyun kurucu değil.Sahadaki tek olayı ve var olan tek yeteneği sayı atmak olan bir skorer.Oyun kurmayla , takımı yönetmeyle hiçbir ilişkisi yok.

İkincisi Hopson-Hardy ve Emir'in yanında verimli olmazdı.Sonuçta basketbol tek topla oynanabilen bir oyun.

Renfroe'yu illa kıyaslamak istiyorsanız Stefan Jovic ya da Nicolas Laprovittola gibi takımın seviyesini yükselten oyun kurucularla kıyaslayın.
 
Su Sinan'i o formayla gormeye alisamadim bir turlu. Bizdeki Sinan ile de alakasi yok oyun olarak. Obradovic'den de azari yedi. Eh kendi dusen aglamaz.
 
Emin Moğulkoç un Obra nın itirazından sonra 3-4 kararı var. Hemen itirazdan sonra top kaybı yaptı FB ama Doğuş a perdeden faul verdi. Son hücumda Vesely Stimac ın kolunu tutuyor ama Stimac a faul çıkıyor ki FB şutu kaçırmış. Aklıma gelen 2 örnek.. Ledo turnikeye giriyor FB olsa net faul verilir ama devam vs
aslında bu şekilde pozisyonları tek tek söylemek sıkıcı oluyor ama izlerken hakemlerin tavırlarından anlaşılıyor. Daha kolay çalıyorlar ve faul arıyorlar...
 
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 2. Haftanın Sonuçları, Puan Durumu ve 3. Haftanın Maç Programı:


2. Haftanın Sonuçları:

Muratbey Uşak 73-86 TOFAŞ

Beşiktaş Sompo Japan 91-94 Yeşilgiresun Basket

Gaziantep Basketbol 74-73 Pınar Karşıyaka

İstanbul BŞB 82-70 Demir İnşaat Büyükçekmece

Sakarya Basket 87-82 Trabzonspor

Darüşşafaka 69-67 Galatasaray Odeabank

Anadolu Efes 84-80 Fenerbahçe Doğuş

BANVİT 55-58 Eskişehir Basket


g9XPE0.png



3. Haftanın Maç Programı:

TOFAŞ - Beşiktaş Sompo Japan

Demir İnşaat Büyükçekmece - BANVİT

Pınar Karşıyaka - Galatasaray Odeabank

Muratbey Uşak - Darüşşafaka

Yeşilgiresun Basket - Sakarya Basket

Trabzonspor - İstanbul BŞB

Fenerbahçe Doğuş - Gaziantep Basketbol

Eskişehir Basket - Anadolu Efes
 
Son düzenleme:
Fener'de rotasyon çok geniş ama oyuna yansıtamadılar dün. Efes her sezon fener'i yeniyor böyle bir kez. Bizim Mccollum çok iyi başladı efes kariyerine ama her maç 30 sayı civarında gidemez illa ki o da tıkanacak. O zaman efes'in oyunu açmak için bir kısaya daha ihtiyacı var. Josh adams o tipte bir adam değil o yüzden efes bu sene de bence bekleneni veremez.

Beşiktaş-Giresun maçı da çok iyi oldu. Giresun'da Ra'Shad James mükemmel oynadı çok beğendim. Adam tam winner. Son basketleri attı hep.
 
Basketbol Süper Ligi'nde ikinci haftanın öne çıkan istatistikleri:


SAYI

1- Errick McCollum (Anadolu Efes) 29 sayı
2- RaShad James (Yeşilgiresun) 25 sayı
3- Calvin Harris (Sakarya) 24 sayı
4- Brady Heslip (Trabzonspor) 23 sayı
5- Sean Armand (Gaziantep), Jajuan Johnson (Darüşşafaka) 22 sayı


RİBAUND

1- Jarrod Jones (Pınar Karşıyaka) 16 ribaund
2- Ivan Marinkovic (Yeşilgiresun) 12 ribaund
3- Vıctor Rudd (Gaziantep) 11 ribaund
4- Jordan Hamilton (Muratbey Uşak) 11 ribaund
5- Raymar Morgan (TOFAŞ) 10 ribaund


ASİST

1- DJ Strawberry (Beşiktaş) 9 asist
2- Dominic Waters (Pınar Karşıyaka) 8 asist
3- Jaka Klobucar (İstanbul BŞB) 8 asist
4- Kenny Boynton (Yeşilgiresun) 7 asist
5- Pierria Henry (TOFAŞ) 7 asist


TOP ÇALMA

1-RaShad James (Yeşilgiresun) 4 top çalma
2- Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka) 4 top çalma
3- Samet Geyik (Beşiktaş) 3 top çalma
4- Jaka Klobucar (İstanbul BŞB) 3 top çalma
5- Billy Baron (Eskişehir) 2 top çalma


BLOK

1- Sean Williams (Gaziantep) 2 blok
2- Jarrod Jones (Pınar Karşıyaka) 2 blok
3- Augusto Lima (Beşiktaş) 2 blok
4- Kenneth Kadji (TOFAŞ) 2 blok
5- Moustapha Fall (Sakarya) 2 blok
 
Efes'ten nedense bi ben başarı bekliyorum galiba bu sezon. Çok dengeli kadro kurdular. Yeni bir takım oldukları için de biraz daha zamana ihtiyaçları var doğal olarak. Fener'de ise Wana gelişiyle daha rahat giderler diyordum ama yanılmışım. 3 günde 2 mağlubiyet aldı Obra.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 

Üst