2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Bence Vesely’nin ergenlikleri deplasmanda maçı germesin diye kadro dışı bıraktı. Maçta Tofaş’ın , Fener’in 3 katı serbest atış kullanması da bir diğer ilginç noktaydı. Bir de anlamadığım bu fener taraftarı neden sürekli hakem diye ağlıyor...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Neyi anlamıyorsunuz ki burada olanın tam tersi işte, Türk taraftar psikolojisi her şeyi hakem üzerinden açıklamaya çalışıyoruz. Bir de dediğin gibi 3 katı serbest atış istatistiğini görünce oradan anlatmak kolay oluyor maçı körü körüne bakan taraftar için.

Bu arada Vesely konusuna katılmıyorum çünkü olası her gerginlik Fenerbahçe'ye yarar bence. Çünkü gerginlikler odaklanmaları arttırır ve güç farkı kimin lehineyse daha çok o takıma yarar genelde. Bunun düşüncesi olsaydı Vesely'i almamak yerine tam tersi sırf bu yüzden kadroya alırdı bence.
 
Son düzenleme:
Fenerlilerin yorumlarını okuyorum cidden komediler ya. Neymiş hakemler onları doğramak için fırsat kolluyormuş. Eğer hakemler adil davransaydı bugüne kadar Obra ve Vesely birçok maçta yaptıklarından dolayı teknik fauller alır oyun dışı kalırdı. Euroleague'de zaten çat diye çalıyorlar gözün yaşlarına bakmadan. Murat Murathanoğlu ve tayfası Avrupa'yı Türkiye sandığı için hakemler hüüüü diye ağlıyor. Maça gelirsek; son 5-6 dakikasını izleyebildim kararlar doğruydu. Tofaş bu maçı kaybetseydi Cavs gibi 4-0 süpürülürlerdi o yüzden asıldılar ve bence haklı bir galibiyet aldılar.

Umarım seri son maça kalır çünkü 2 senedir hatta 3 senedir TBL'de heyecanlı final serisi izleyemiyoruz. En son 2014'teki malum olayların olduğu seri vardı işte.
 
Başarma azmi ve hedefi olunca 2-3 milyon dolar arası bütçelerle de başarılı olabiliyorsunuz görüldüğü üzere. Gerek Tofaş gerek Banvit bizim için "ibret" almamız gereken örneklerdir. "Para yok, aman bütçe düşünce başarılı mı olacağız sanki salın gitsin" zihniyeti kabul edilemez. Bir kez daha vurgulayalım, Galatasaray basketbolda bütçe düşürebilir ama hedef küçültemez! Şube yöneticileri boş vermişlik içinde olamaz.


 
Kendilerinden 10 kat az bütçesi olan takıma bir maç kaybettiler ve deli gibi ağlıyorlar hakem için. Böyle bir kibir olamaz.
 
Sonradan görme camialarda böyle kibir olması normal. Kazandıkları her maçı haklarıyla kazanmışlardır, kaybettikleri maçlarda da ya fazla kasmadan bilerek kaybetmişlerdir ya da hakem yüzünden kaybetmişlerdir. Aksi iddia edilemez.

Eşeğe altın semer vursan; yine eşşek, yine eşşek!
 
Eğer haber doğruysa, Obradovic'in Calathes-Sloukas guard ikilisi ile nasıl bir planı var acaba? İkiside organizatör guard, yani bana göre gereksiz hamle, Fenerbahçe Doğuş'un iki eksiği var, skorer guard ve pivot. Maç şıkıştığında, topun el yaktığı anlarda sazı eline alacak skorer oyuncuya ihtiyaçları var.

Bana göre Calathes Anadolu Efes'ın ihtiyacı olan guard. Sloukas olmasa Fenerbahçe içinde doğru hamle olurdu.

Wilbekin'ın Anadolu Efes'e gideceğini düşünüyorum, daha fazla süre alıp, takımın lideri olmak istiyorsa zaten düşünmeden Anadolu Efes'e gider.
 
Tofaş'a helal olsun. Kaç kere geri geldiler, hiç bırakmadılar maçı. Güzel de maç oldu ama güçleri yetmedi resmen. Olsun fenerden bir maç bile koparmak başarıdır. Bence Tofaş açık ara bu senenin en başarılı takımı. Henry de çok iyi oynadı bu akşam komple bir oyuncu daha iyi yerlere gelir.
 
Benim Fenerbahçe yi övdüğüm bir mesajımı gösterirmisin?

Obradovic'i beğendiğim sevdiğim için onu övdüm sadece. Panathinaikos tan beri beğeniyorum Obradovic'i. Her zaman onu öveceğim.

Fenerbahçe yi övdüğüm bir mesajım yok. :)

Yok abicim, Fenerbahçe'nin yaptığı işler çok matah olsa şu kadroyu, yapıyı kuran başkanını kıçına teneke bağlayıp yollamazdı zaten. Ben senin 20 Mayıs'ta foruma kaydolup 12 Mayıs'ta sezonu kapatan Galatasaray'ın forumunda 20 küsur mesajının 15'ini Süper Lig başlığına atmandan Fenerbahçeli olmadığını anladım zaten. Transfer başlıklarında kurduğun kadrolar da ne kadar büyük Cimbomlu olduğunun ispatı gibi. Sen böyle devam et, forumun gerek duyduğu büyük beyinlerden biri olma yolunda Obrakadabra kadar emin adımlarla ilerliyorsun.
 

Üst