2017/2018 Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi

Arkadaşlar, avrupa basketbol camiasında Ataman'ı savunacak ve iyi koç diyecek kaç insan çıkar sizce?
Bence 0'a çok yakın
Herşeyi bırakın, adam klübün saygınlığını kendi egosu için zedeledi. Hala büyük Galatasaray'lı yorumları yapılıyor. Ataman önce atamanspor'ludur, sonra yine atamansporludur, sonra tekrar atamansporludur, daha sonra Galatasaray'lı olabilir
 
Son düzenleme:
Eurocup finalinde Dursun Özbek eleştirdik diye "provakatörler dursun başkanımızı ıslıkladılar" dedi. Ayrılırken de "birikmiş borçları ödersiniz artık eh eh" dedi. Sırf bu yüzden bile bu forumda adının bile anılmaması gerekirken hem Dursun Özbek'in gidişine sevinmek hem de Ergin Ataman'ı sevmek büyük bir çelişki örneği sanıyorum.
 
Fenerbahçe'nin bugün zorlanmadan kazanacağını bekliyordum. Zira bir Ali Koç havasıyla, full salon ve değişik bir heyecanla geldi taraftar bugün. Dolu salon daha büyük motivasyon demek ve Fenerbahçe'nin motivasyonu bu kadar yüksek olduğunda ligde herhangi bir takımın onlara kafa tutması imkansız. Bugün üstüne birde Crocker zorla kendini attırarak Tofaş'ı yarı yolda bıraktı, gerçekten çok anlamsız bir hareketti yaptığı. Fenerbahçe'nin hala bu kadar motive çıkmadığı herhangi bir maç Tofaş'ın kolay kolay havlu atacağını düşünmüyorum.
 
Eurocup finalinde Dursun Özbek eleştirdik diye "provakatörler dursun başkanımızı ıslıkladılar" dedi. Ayrılırken de "birikmiş borçları ödersiniz artık eh eh" dedi. Sırf bu yüzden bile bu forumda adının bile anılmaması gerekirken hem Dursun Özbek'in gidişine sevinmek hem de Ergin Ataman'ı sevmek büyük bir çelişki örneği sanıyorum.

Koltuğundan olmamak için sürekli Dursun Özbek'e yanlıyordu, sırf koltuk için taraftarı karşısına aldı ağza alınmayacak laflar etti. En sonda Beyaz Tv'ye çıkıp özür dilemişti diye hatırlıyorum. Son yıllarda yapyıklarıyla Galatasaray'da kalmayı haketmemişti zaten. Aziz'e Aziz Başkan, Fb'ye Fenerbahçemiz diyen bir insan Galatasaray'da bırakın hoca olmayı, kapısının yanından bile geçmemeli.
 
Şu Ergin Ataman muhabbetinden gına gelmedi mi artık? Kısa vadeli başarı bekliyorsan, eline kadroyu 2-3 defa değiştirebilecek, bunun için ciddi buy-out'lar dahi ödeyebilecek bir bütçe verebilirsen Ergin Ataman sana başarı getirir. EL-Eurocup ya da olmuyorsa lig-kupa herhangi birine konsantre eder takımı, sene sonunda ortaya bu adam bu yıl başarılıydı argümanını savunabileceğin somut bir şeyler koyar ortaya. Çok az takım haricinde bu bütçeleri ona sürekli verebilecek çok fazla takım yok. Onun dışında Banvit-Tofaş ya da Mahmuti'nin ilk dönemindeki Galatasaray gibi bütçesine göre istikrarlı şekilde büyüyen bir takım yaratması mümkün değil.

Bu yönüyle biraz bizim ülkemizdeki kulüp başkanlarına benzetiyorum, 3 sene-5 sene sonra o takımların başlarında olmayacakları için kısa vadeli başarılar için kulüpleri uzun dönemde borç yükünde bırakmaları dolayısıyla.

Ben kişisel olarak Ergin Ataman'ı hiçbir zaman seven bir basketbolsever olmadım. Hem saha içi- saha dışı antipatikliği, hem de gelecekle ilgili hiçbir kaygısı olmadan günü kurtarmak için çaba harcamasından dolayı. (Günü kurtarma işini gayet iyi yapıyor)
Kısacası bugün yakın tarihimizdeki en büyük başarılar Eurocup ve lig şampiyonluğunun baş mimarı da Ergin Ataman'dır, son birkaç yılda hem sportif başarı, hem de oyuncu ve menejerler gözünde itibar olarak düştüğümüz konumun da baş sorumlusu odur.
 
[/INDENT]Obradovic Thompson'u İsmail Şenol'a sormamıştır, aynı mantıkla senin yorumunu taca çıkarttım, Bom boş bir yorum yapmışsın, yarım saat güldürdün.


Obradovic, Thompson'u İsmail'e sormamıştır ama güvendiği birilerine sormuştur. Ha hiç kimseye sormayıp kendi başına bu rezil transfere imza attıysa zaten daha büyük skandal. Senin İsmail dediğin adam Türkiye'de basketbolu en üst seviyede bilen-takip eden bir kaç kişiden biri.

Burada denmiyor mu ''Keşke yöneticiler bizim forumu takip etse, önerileri ciddiye alsalar'' diye. Eee İsmail, bizim forum ulemaları kadar basketbolu takip etmiyor mu?

İsmail Şenol'un basketbol bilgisine saygı duyup önerdiği adamı incelemekte nasıl bir sıkıntı var anlamıyorum. Siz bile kendinizi bu kadar bilmiş zannedip ukala yorumlar yapmayı kendinize hak görüyorken İsmail Şenol falan senin ve senin gibilerin hayatında göremeyeceği seviyelerde kalıyorlar.

Çok merak ediyorum 27 yıllık ömründe basketbolda kaç şampiyonluk gördün de Galatasaray'a ligde ve Avrupa'da kupa getirmiş adama karşı bu kadar saygısızca konuşuyorsunuz. Ben de gülüyorum, senin gibilerin ağlanacak haline...
 
Son düzenleme:
Obradovicin bir tane hatali transferi varsa Atamanin on tane var ama onu da belirtmek lazim. Herkes transfer hatasi yapar ama hatali transferde bile oyuncudan verim almaya calisiliyor. Ataman napiyor once basin onunde oyuncuyu gommek ardindan mobbing , sonra da sozlesme feshi ve hop yeni bir dava yeni bir borc.
 
Son düzenleme:
Objektif bakış açısı ve Ataman'a karşı olan sevginiz anlatan mesajınızda bu herhalde:

"Bunlar benim için yine spekülasyondan öte olmayan şeyler.. Eğer dediğiniz gibi son anda yattıysa bir şeyler, ki öyle olduğunu sanmıyorum, kendileri adına isabetli karar vermişler demektir. Verilmiş sadakları varmış da diyebiliriz."

Kariyeri, antrenörlüğünü vs her şeyini geçtim, ülkemizde yetişmiş, aynı renklere gönül veren bir hocanın Avrupa'da bir takımla adı geçiyor, Allah'tan olmamış, verilmiş sadakaları varmış vs diye küçümseyici ifadelerde bulunuyorsunuz. Sonra gelmiş objektif bakıyorum, yok hocayı severim vs vs La Fontaine'den masallar...

Sito Alonso, Trinchieri, en son 3 ay falan önce Bamberg'den kovulan Trinchieri, Bamberg yıllar sonra Euroleague'de olmayacak sayesinde, Pianigianni vs gibi vasat hocalara Ergin Ataman'dan iyi diyen adamla basketbol konuşma hatasına düştüm...

Bartzokas gibi önce Olympiakos çalıştırsınmış, sanarsın Bartzokas oraya başarılı olduğu için geldi, aynı Sferopoulos gibi hiç bir başarısı yokken o göreve atandı. Sferopoulos'da büyük hocadır sana göre, final yaptı geçen sene :)

Tekrar yazıyorum Bartzokas iki yıldır başarısız oluyor, hâlâ övüyorsun, Ergin Ataman sadece 2016-17 sezonunda başarısız oldu çamur atmaya çalışıyorsun.

Sonuçlar tersini göstersede yazmışsın, hâlâ komik komik şeyler yazmaya devam edin bakalım, gerçekler ortada tekrar hatırlatayım.

2009'da Anadolu Efes ile şampiyon, 2011-12 sezonu Bjk ile kazanılan 3 kupa var (27 yıl sonra şampiyon olan Bjk), 2012-13 sezonu Galatasaray'ı şampiyon yaptı (23 yıl aradan sonra Galatasaray şampiyon oldu), 2013-14 sezonunda Galatasaray'ı finale çıkardı (3-3 seri nasıl kaybettiğimiz belli, yani şampiyon bana göre biziz), aynı zamanda Euroleague'de f8 yaptı, 2014-15 sezonunda top 16'ya çıktı takım, orada kadro dağıldı ve sezonun kalanında başarısız olduk, 2015-16 sezonunda EuroCup şampiyonu yaptı, Erkek Basketbolda kazandığımız en önemli kupa. 2016-17 sezonunda başarısız oldu, 2017-2018'de sezon ortasında Anadolu Efes'ın başına geçti, Türkiye kupasını kazandı, ortada başarısız oldu denilecek bir durum söz konusu değil zaten... 2009 öncesi kazandığı başarılarda ortada, sizi üzsede arada açıp bakın... Neredeyse her sezon başarılı olmuş hoca, hâlâ masal anlatın bakalım.
Aykut bu forumda yıllardır yazan biriyim beni tanıyan tanır. Kimseye çamur atmadım hiçbir zaman da atmam. O yüzden düzgün bir üslupla yazarsan sevinirim. Hocayı severim diyorsam severim kimseye ispatlamak durumunda değilim. Tabi ki bir Mahmuti kadar kıymetli değildir benim için ama severim. Zeki bulurum ama tembel olduğunu düşünürüm. Birini sevmek başka hatalarını ya da sevmediğim yönlerini söylemek başka benim için. Sapla samanı karıştırmam yani. Hocayı sevmem eurolig için çok makbul bir isim olmadığını düşünmeme engel değil. Seninle farkımız ben Ataman Fanboy'u değilim. Kimsenin fanboy'u değilim.

Ben herhangi bir koçu yorumlarken sadece başarıya bakmıyorum. Seninle bu noktada ayrıştığımız için farklı bakıyoruz. Sen birkaç başarı bütün yanlışları örter diyorsun. Ben hayatımın hiçbir yerinde olaya böyle bakmıyorum. Ataman başarılıyken de belli zararlar verebilen bir koç ve başarısızken arkasında enkaz bırakıyor. Objektif bakan herkes bunun böyle olduğunu söyler. Bartzokasın başarısız olurken verdiği zarar ile Ataman'ın başarılıyken verdiği zarar birbirine yakın olabilir. Keşke ölçülebilse :)

Neden verilmiş sadakaları varmış dediğime gelince.. Mevcut mentalitesi ile Ataman'ı alan herhangi bir takım araya bir iki başarı sıkıştırabilir belki ama sonunda üzülürler ve pişman olurlar. iki kere iki dört. Belki birkaç rus takımına gidebilirse farklı şeyler konuşabiliriz ve evet Sfairopoulos da daha iyi koç. en azından oyuncusuna mobbing yapacağını sanmam. Ya da bizi play off kesmez biz f4 oynayacağız diyip sondan ikinci olmaz diye tahmin ediyorum ya da Russ Smith eurolig'in en iyi guardı olacak diyip 3-4 hafta sonra göndermez :)

Neyse daha fazla cevap vermicem çünkü boşa çaba sarfettiğim ortada ama tavsiyem Ataman'ı Blatt'tan Pesic'ten İvkovic'ten Reneses'ten Vujosevic'ten İvanovic'ten hatta Bartzokas'tan kimsenin beğenmediği İtoudis'ten filan iyi koç olarak görüyorsan basketboldan başka sporlara yönelmen senin için daha iyi olacaktır. Bu arada bu koçların hepsi aynı klasmanda değil diyebilirsin farkındayım. Ataman hepsinden hem klasman hem de kalite olarak bence alt seviyede.. Yurtdışında herhangi bir basketbol sohbetinde bunların yanında Ataman'ı sayarsak gülerler zaten.

Ataman'ın başarıları da beni rahatsız etmez. eğer kendini geliştirirse bazı konularda daha başarılı da olabilir. Biz de takdir ederiz ama Türk ve Galatasaraylı diye de abartmam kendi adıma..
 
Aykut bu forumda yıllardır yazan biriyim beni tanıyan tanır. Kimseye çamur atmadım hiçbir zaman da atmam. O yüzden düzgün bir üslupla yazarsan sevinirim. Hocayı severim diyorsam severim kimseye ispatlamak durumunda değilim. Tabi ki bir Mahmuti kadar kıymetli değildir benim için ama severim. Zeki bulurum ama tembel olduğunu düşünürüm. Birini sevmek başka hatalarını ya da sevmediğim yönlerini söylemek başka benim için. Sapla samanı karıştırmam yani. Hocayı sevmem eurolig için çok makbul bir isim olmadığını düşünmeme engel değil. Seninle farkımız ben Ataman Fanboy'u değilim. Kimsenin fanboy'u değilim.

Ben herhangi bir koçu yorumlarken sadece başarıya bakmıyorum. Seninle bu noktada ayrıştığımız için farklı bakıyoruz. Sen birkaç başarı bütün yanlışları örter diyorsun. Ben hayatımın hiçbir yerinde olaya böyle bakmıyorum. Ataman başarılıyken de belli zararlar verebilen bir koç ve başarısızken arkasında enkaz bırakıyor. Objektif bakan herkes bunun böyle olduğunu söyler. Bartzokasın başarısız olurken verdiği zarar ile Ataman'ın başarılıyken verdiği zarar birbirine yakın olabilir. Keşke ölçülebilse :)

Neden verilmiş sadakaları varmış dediğime gelince.. Mevcut mentalitesi ile Ataman'ı alan herhangi bir takım araya bir iki başarı sıkıştırabilir belki ama sonunda üzülürler ve pişman olurlar. iki kere iki dört. Belki birkaç rus takımına gidebilirse farklı şeyler konuşabiliriz ve evet Sfairopoulos da daha iyi koç. en azından oyuncusuna mobbing yapacağını sanmam. Ya da bizi play off kesmez biz f4 oynayacağız diyip sondan ikinci olmaz diye tahmin ediyorum ya da Russ Smith eurolig'in en iyi guardı olacak diyip 3-4 hafta sonra göndermez :)

Neyse daha fazla cevap vermicem çünkü boşa çaba sarfettiğim ortada ama tavsiyem Ataman'ı Blatt'tan Pesic'ten İvkovic'ten Reneses'ten Vujosevic'ten İvanovic'ten hatta Bartzokas'tan kimsenin beğenmediği İtoudis'ten filan iyi koç olarak görüyorsan basketboldan başka sporlara yönelmen senin için daha iyi olacaktır. Bu arada bu koçların hepsi aynı klasmanda değil diyebilirsin farkındayım. Ataman hepsinden hem klasman hem de kalite olarak bence alt seviyede.. Yurtdışında herhangi bir basketbol sohbetinde bunların yanında Ataman'ı sayarsak gülerler zaten.

Ataman'ın başarıları da beni rahatsız etmez. eğer kendini geliştirirse bazı konularda daha başarılı da olabilir. Biz de takdir ederiz ama Türk ve Galatasaraylı diye de abartmam kendi adıma..

Bence basketbol harici sporları takip etmen senin için daha iyi bir durum, cidden vahim yorumlar yapıyorsun. Bartzokas daha az zarar vermişmiş, gülüyorum sadece, adamın aldığı Rice'ı hâlâ gönderemediler, geçen yıl kaç tane transfer yaptırmış, takımı nasıl rezil etmiş aç bak, komik şeyler yazmadan önce...

Kariyeri sıfır olan Sferopoulos, Trinchieri, Sito Alonso gibi adamları, CSKA gibi 45 milyon euro bütçeli takımı her sene rezil eden Itoudis gibi vasat adamları gelmiş Ergin Ataman ile kıyaslayacan sonra objektif yorum yapıyorum, yav he he... Sizin gibi nefreti gözlerini kör etmiş olanlara laf anlatmak imkansız, o yüzden son cevabım olsun.

Takımın yöneticisi oyuncuların parasını ödemez, performans veremeyen oyuncuyu yollayınca kabul eder ama adamın parasını vermez sonra hoca zarar ettirdi :) Fenerbahçe Doğuş yılda 12 milyon euro zarar ediyormuş, başkanları açıkladı, Zeljko Obradovic'in yüzünden edilen zarara bakya ;) Ergin Ataman döneminde biz 5 yılda 55 milyon dolar zarar etmişizya basketboldan :)
 
Son düzenleme:
Kimse kimseyi ikna edemeyecek. Herkesin fikri sabit bu konuda. Ergin hocanın da bizle alakası yok artık, kapatsak bu konuyu olmaz mı gereksiz yere enerjimizi harcıyoruz sayfalardır. Biz önümüzdeki sezona bakıp oyuncu tavsiyelerinde bulunalım. Farklı düşünsek de herkes Galatasaray'ı düşündüğü için burada.
 
Kariyeri sifir denen adamlarin eurolig finalleri sampiyonluklari falan var. 15 senede bir defa top8 yapabilmis adam kariyer olarak bunlardan ustunmus. Ne hikmetse sadece Efese, yerli lobisinin propagandasi sayesinde gelebiliyor. Kimse yuzune bile bakmiyor.
 
Ergin Ataman üst seviye imiş alt seviye imiş . Yok şu oyuncuya bu kadar para vermiş yok bu oyuncuyu şu adama sormuş bla bla bla.

Hiç biri umrumda değil . Banane. Ben taraftarım kulubün muhasebecisi değil . Şu antrenörlerden şu kadar iyi şunlardan bu kadar kötü olduğuna dair elimde ne ölçecek bir cihaz ne de veri var. Ki zaten bu da umrum da değil.

31 yaşında bir Galatasaraylı olarak hatırladığım ve gördüğüm basketboldaki ilk ve tek şampiyonluğun mimarı mıdır ? Evet.
Ki muhtemelen ben hayatım da bir daha Galatasaray şampiyonluğunu görebileceğime inanıyor muyum ? Hayır (istatistik ortada 31 senede 1)

Burdakilere sorsam iki teknik bilgi ortaya koyamazsın. Bana bir hücum seti çiz diye taktik tahtasını önüne koysam cin ali çizer geri verirsin. Eleştirmek için illa yüzde yüz teknik bilgin olacak diye bir şart var mıdır? Bence yok.

Ancak beğenmeseler de , istemeseler de ; Benim gibi senin de hayatın da görüp görebileceğin ve bundan sonrakilerin de youtubeda izlebileceği şampiyonluğu almış bir koçu küçültücü , alay edici, itibarını zedeleyerek eleştirme hakkı kimse de yok kimsenin de haddi değil.

Beğenme ama başkasına cevap vereceğim haklı çıkacağım heyecanı ve gazıyla kimseyi de aşağılama
 
Son düzenleme:
Ergin Ataman üst seviye imiş alt seviye imiş . Yok şu oyuncuya bu kadar para vermiş yok bu oyuncuyu şu adama sormuş bla bla bla.

Hiç biri umrumda değil . Banane. Ben taraftarım kulubün muhasebecisi değil.

Ben de taraftarım. Harcanan her kuruşun hesabı verilmek zorunda. Eğer kendinizi böyle görmüyorsanız üzüldüm. Ergin Ataman değil kim olursa olsun bu kulübün 5 kuruş parasını sokağa atamaz.
 
Obradovic, Thompson'u İsmail'e sormamıştır ama güvendiği birilerine sormuştur. Ha hiç kimseye sormayıp kendi başına bu rezil transfere imza attıysa zaten daha büyük skandal. Senin İsmail dediğin adam Türkiye'de basketbolu en üst seviyede bilen-takip eden bir kaç kişiden biri.

Burada denmiyor mu ''Keşke yöneticiler bizim forumu takip etse, önerileri ciddiye alsalar'' diye. Eee İsmail, bizim forum ulemaları kadar basketbolu takip etmiyor mu?

İsmail Şenol'un basketbol bilgisine saygı duyup önerdiği adamı incelemekte nasıl bir sıkıntı var anlamıyorum. Siz bile kendinizi bu kadar bilmiş zannedip ukala yorumlar yapmayı kendinize hak görüyorken İsmail Şenol falan senin ve senin gibilerin hayatında göremeyeceği seviyelerde kalıyorlar.

Çok merak ediyorum 27 yıllık ömründe basketbolda kaç şampiyonluk gördün de Galatasaray'a ligde ve Avrupa'da kupa getirmiş adama karşı bu kadar saygısızca konuşuyorsunuz. Ben de gülüyorum, senin gibilerin ağlanacak haline...

Öncelikle haddini aşma istersen, babanın oğlu yok karşısında...

Birincisi; Obradovic mutlaka birilerine sormuştur ama bu kişiler televizyon spikeri kesinlikle değildir.

İkincisi; ben o sezon transfer dönemini çok iyi hatırlıyorum forumdan bir kişi bile Russ Smith adını çıkarmadı, İsmail Şenol'dan referans alıp 900 bin dolar ödeyip, Errick McCollum çıkarma fikri tamamen egosuyla yaptığı net.

Üçüncüsü; Thompson dediğin adam NBA'de 8 sezon forma giymiş ciddi süreler almış biri, Russ Smith ile kıyas edilemez, Russ Smith sadece parkeye adım atmış... İçinde bulunduğun hezeyan cidden komik.

Dördüncüsü; İsmail Şenol'u televizyona çıkması dışında öyle aman aman bir basketbol bilgisi göremedim, Furkan Dillice ve Semih Nişancı İsmail Şenol'dan daha fazla takip ediyordur. Aslında takip etmeside önemli değil zaten, önemli olan izlediği oyuncunun neleri yapıp yapamayacağını kestirmek. Evet bu forumdaki insanlar bunu iyi yapıyor...

Beşincisi; insan ne yaparsa kendine yapar Ergin Ataman şampiyon yaptığı gibi batırmasını bildi, daha fazla çalışıp kendini geliştirseydi, takıntılarının yeri burası değil.
 
Ben de taraftarım. Harcanan her kuruşun hesabı verilmek zorunda. Eğer kendinizi böyle görmüyorsanız üzüldüm. Ergin Ataman değil kim olursa olsun bu kulübün 5 kuruş parasını sokağa atamaz.

Furkan taraftar elinde kağıt kalem le kulubün borcunu alacağını vereceğini yazan kişi demek değil. Sizin ki sadece demogoji. Ben daha bir kişinin burdan şu kadar alacağımız var dediğini duymadım. Ama şuraya bu kadar borç var diyeni çok gördüm. Sen ndiaye satıldığın da gelecek paranın peşine düştün mü ? Riva ve florya dan ne kadar gelecek ne kadar geldi gerisi ne zaman gelecek ? Bunları da russ a verilen 900 bin dolar kadar eleştirdin mi ? Sorguladın mı ? Bak yanlış anlama neden sormuyorsun diye eleştirmiyorum zaten. Bu kulubün mali kongreleri var. Bütçe görüşmeleri var . Orda kendilerini çok ama çok büyük ekonomist iktidatçı diyen adamlar zaten değerlendiriyor ya da değerlendireniyor Sen bunu eleştir. Mesela katkı alınamayan oyuncuya verilen paranın muhaeebesi yerine kulupte basketbolda da neden bir scout sistemi olmadığını eleştirBoşver elinde kağıt buna bu kadar verildi şuna bu kadar verileceği. Ben taraftarım yahu benim işim saha da güzel ve eğlenceli bir oyun izlemek
 
Son düzenleme:
Ataman gelse burdaki birkaç fanı kadar savunamaz kendisini.

Ha bir de Ataman'a seri yediği halde mola almıyor, izliyor diye kızıyorduk anlam veremiyorduk ya. Mola almıyor, çünkü mola alıp ne yapacağını kendisi de bilmiyor.

Tüm suçu yönetimlere, oyunculara hatta taraftara atmak varken Ataman niçin yorsun kendini? Galatasaraylıyım diyor, yetiyor bazılarına. Bir de milattan önceki başarıları çıkar tamam işte.
 
Furkan taraftar elinde kağıt kalem le kulubün borcunu alacağını vereceğini yazan kişi demek değil. Sizin ki sadece demogoji. Ben daha bir kişinin burdan şu kadar alacağımız var dediğini duymadım. Ama şuraya bu kadar borç var diyeni çok gördüm. Sen ndiaye satıldığın da gelecek paranın peşine düştün mü ? Riva ve florya dan ne kadar gelecek ne kadar geldi gerisi ne zaman gelecek ? Bunları da russ a verilen 900 bin dolar kadar eleştirdin mi ? Sorguladın mı ? Bak yanlış anlama neden sormuyorsun diye eleştirmiyorum zaten. Bu kulubün mali kongreleri var. Bütçe görüşmeleri var . Orda kendilerini çok ama çok büyük ekonomist iktidatçı diyen adamlar zaten değerlendiriyor ya da değerlendireniyor Sen bunu eleştir. Mesela katkı alınamayan oyuncuya verilen paranın muhaeebesi yerine kulupte basketbolda da neden bir scout sistemi olmadığını eleştirBoşver elinde kağıt buna bu kadar verildi şuna bu kadar verileceği. Ben taraftarım yahu benim işim saha da güzel ve eğlenceli bir oyun izlemek

Twitter'dan takipleşmiyoruz sanırım. Hepsini eleştiriyorum. Bilen biliyor. Kulüpte scout sistemi olmaz tabi 5 sene başımızda olan koç televizyon spikerlerine transfer yaptırdı senelerce. Biz eğlenceli oyun izlensin diye Krstic'leri eleştiriyorduk. Yoksa babamın basketçi oğlu yok kulübe yamamaya çalışmıyorum yani.
 
Öncelikle haddini aşma istersen, babanın oğlu yok karşısında...

Birincisi; Obradovic mutlaka birilerine sormuştur ama bu kişiler televizyon spikeri kesinlikle değildir.

İkincisi; ben o sezon transfer dönemini çok iyi hatırlıyorum forumdan bir kişi bile Russ Smith adını çıkarmadı, İsmail Şenol'dan referans alıp 900 bin dolar ödeyip, Errick McCollum çıkarma fikri tamamen egosuyla yaptığı net.

Üçüncüsü; Thompson dediğin adam NBA'de 8 sezon forma giymiş ciddi süreler almış biri, Russ Smith ile kıyas edilemez, Russ Smith sadece parkeye adım atmış... İçinde bulunduğun hezeyan cidden komik.

Dördüncüsü; İsmail Şenol'u televizyona çıkması dışında öyle aman aman bir basketbol bilgisi göremedim, Furkan Dillice ve Semih Nişancı İsmail Şenol'dan daha fazla takip ediyordur. Aslında takip etmeside önemli değil zaten, önemli olan izlediği oyuncunun neleri yapıp yapamayacağını kestirmek. Evet bu forumdaki insanlar bunu iyi yapıyor...

Beşincisi; insan ne yaparsa kendine yapar Ergin Ataman şampiyon yaptığı gibi batırmasını bildi, daha fazla çalışıp kendini geliştirseydi, takıntılarının yeri burası değil.


Başkalarına had bildirirken öncelikle kendi haddine ve üslubuna bakacaksın. Herkesle hakkettiği şekilde diyaloga girilir.

''Bu forumdaki arkadaşlar basketbolu biliyor, onların görüşleri önemli ancak İsmail Şenol çok da anlamıyor dolayısıyla görüşleri önemsiz'' minvalindeki açıklamalarına ağlasam mı gülsem mi karar veremedim. İsmail Şenol, Türkiye'de basketboldan üst seviye anlayan insanlardan biridir. Keşke anlattığı maçlar dışında yaptığı basketbol programlarını da izleseydin. İsmail Şenol'un oyuncu portföyü buradaki herkesin en az bir gömlek üzerindedir. Hepsini geçtim, adamın mesleği basketbol. Forumdaki bir çok arkadaş gibi hobi olarak ilgilenmiyor.

Gelelim Thompson mevzusuna. J.Thompson, Fb'den 1.750 milyon dolar alıyor. Yani R.Smith'in 2 katı. Öyle bir paraya alabileceğin oyuncu havuzu o kadar genişken gidip sıfır katkı alabildiğin bir adamı seçmek neredeyse aşılamayacak derecede kötü bir transfer tercihidir. Geçen sene A.Bennet faciası vardı ona girmiyorum bile. Ha bir de Guduric gibi sıradan bir oyuncuya buyout verilmesi var, evlere şenlik.

Dur bir de sana R.Smith örneğinin aynısı vereyim. P.Jackson var bilir misin, Maccabi'de oynuyordu geçen sene? Bak bakalım Obra onu ne zaman Avrupa'ya getirmiş ve oyuncunu Türkiye kariyeri nasıl geçmiş.
Şimdi iki ihtimal çıkıyor ortaya; ya boş konuşuyorsun ya da Avrupa'nın en büyük antrenörü bile ciddi riskler alıp önemli paralara karavana transferler yapabiliyor. Artık uygun olanı sen seçersin.

Ha 3. seçenek olarak Obra bu forumdakiler kadar basketbolu bilmiyor da diyebilirsin. Senden beklerim
 
Son düzenleme:

Üst