2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Kontratı kapalı olan üç oyuncumuz var: Göksenin, Emir, Ege.

Can ve Orhan'ı da tutmak akıl kârı bir iş olur, özellikle Can iyi katkı verdi sınırlı sürelerde. Yabancılardan gidecek ve gelecekler ise tamamen koç seçimine bağlı, ne yazsak eksik kalır şu an için.

Son düzenleme:
Errick McCollum
Marcus Denmon
Can Korkmaz

Sinan Güler
Göksenin Köksal
Can Maxim Mutaf

Vladimir Micov
Blake Schilb

DaJuan Summers
Ege Arar

Tibor Pleiß
Furkan Aldemir

Georgios Bartzokas

Belki 4 değil ama 6 Milyon civarında bir bütçe yeterli olur sanırım.

Barcelona'da Brad Oleson, Xavier Munford, Alex Renrfoe ve Stratos Perperoglou önümüzdeki sezon kadroda düşünülmüyormuş.
Özellikle Oleson ve Renrfoe, EuroCup için iyi tercihler olabilir.

Andrew Albicy, Brandon Paul, Reggie Redding, Jaka Klobucar, Mateusz Ponitka, Raymar Morgan, Georgi Shermadini, Dairis Bertans,Dragan Milosavljevic, Julian Wright,Howard Sant-Roos bu oyuncular daha da çoğaltılabilir. Elimizdeki tüm yabancıların gideceğini düşünerek şu an aklıma gelenleri yazdım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Barcelona'da Brad Oleson, Xavier Munford, Alex Renrfoe ve Stratos Perperoglou önümüzdeki sezon kadroda düşünülmüyormuş.
Özellikle Oleson ve Renrfoe, EuroCup için iyi tercihler olabilir.
Oleson'ın ayaklar da artık iyice yavaşladı ama Renfroe güzel öneri. Savunması ve saha görüşü iyi. Zaman zaman kendini oyunun akışına kaptırıp çok top kaybı yapabiliyor. Onu da iyi bir koçla dizginleyebiliriz.

Vasilje Micic (Kevin Pangos) - Ryan Boatright - Can Korkmaz
Brandon Paul - Göksenin Köksal
Coty Clarke - Okben Ulubay (Emir Preldzic, Muhammed Baygül)
Austin Daye (Jonathan Holmes) - Orhan Hacıyeva
Patric Young - Alex Kirk (Furkan Aldemir) - Ege Arar

Dün Furkan'ın kadrosundan yola çıkıp biraz düşündüm o yüzden burdan devam edeyim, Doğuş'un ayrılmasıyla Daçka'nın ligde belli bi yer bulabilmek adına yerlilerine daha önem vereceğini kurdum kafamda, asla oyuncu düşüremeyeceğimizi düşünüyorum ama bütçeleri nasıl oluşacak büyük muamma o yüzden belki Mehmet Yağmur- Okben -Furkan - Birkan dörtlüsünden biri serbest kalabilir hangisi olursa da çökmek iyi olur. Mümkünse Birkan dışında.

7. yabancı konusu büyük muamma olduğu için ve sisteme dahil etmek zor olduğu için ben Ege'ye 5 numaradan gereksiz güvenip 7.yabancıyı sert atletik düşük profilli bi uzun olarak düşündüm ama Kirk çok daha mantıklı Patrick Young'ın yanına aynısından almaya hiç gerek yok, şutu olan- aşırı da yumuşak olmayan biri Kirk. Şahsen 7. yabancının bu profilde olması çok mantıklı geldi. Zaten Ege'nin yaşı da geldi artık olacaksa gelecek sene olacak, güzel şeyler gösterdi bu sene artık süre alması lazım.

Micic'i Efes kapmış haberleri var, Toney Douglas belki tekrar denenebilir bu sene, boy-outla istediği çıkış maddesini de verilir hatta - lig şampiyonluğunun hiç bir işe yaramayacağı bi senede ocakta guard değiştirmek pek etkilemez ki yaşancağını da düşünmüyorum.

Okben olmazsa, hazır Sinan da gitmişken Can Maxim'i görmek isterim kadroda tabi sözleşme durumunu bilmiyorum ama. Bütçeyi düşünerek ikisinden birini alabileceğiz gibi duruyor.

Fener nunnaly i bırakacakmış acaba nasıl olur? Reggie redding de bence olabilecek bir oyuncu. Efesten paul kirk geçen yıl adı çok geçen isimler olmuştu efesin bu yıl düşüneceğini sanmıyorum. Eurolig takımlarının düşünmediği ya da eurocupta oynayan iyi oyunculara yönelmek lazım gibi. Ligde yine çok değerli oyuncular var Karşıyaka ve antepin 4 numarası thedore micic vidmar vs. Bütçeleri bilmem de

Kontratı kapalı olan üç oyuncumuz var: Göksenin, Emir, Ege.

Can ve Orhan'ı da tutmak akıl kârı bir iş olur, özellikle Can iyi katkı verdi sınırlı sürelerde. Yabancılardan gidecek ve gelecekler ise tamamen koç seçimine bağlı, ne yazsak eksik kalır şu an için.

Fitipaldo'nun sözleşmesi 1,5 yıllık değilmiydi.Yoksa yanlışmı hatırlıyorum.

Herkese merhabalar forum üyesi olarak ilk postum :)

Bu sene maalesef kötü bir sezon geçirdik,Bunda maalesef ergin hocanında payı büyük

Gelecek sezon koç değişikliği şart gibi bunun için boştaki koçlardan en çok görmek istediğim koç Bartzokas,bir şekilde getirebilirsek yönetimsel bir başarı olacağını düşünüyorum

Bartzokas etrafında iyi savunma yapan ,atlet forvetler,lider bir kısa ; Kuban modeli etrafında yapılanmak isterim

Bunun için geçen senede adı geçen Douglas lider olarak düşünülebilir
3.5 tutkal için Abdel Nader,Saint Ross
4 için Kleber
5 içinde hepimizin yakından tanıdığı Patrick Young önerilerim arasında :)

Öncelikle yeni sezonumuz hayırlı olsun..Ergin Ataman'la yolları ayırmak her açıdan bize olumlu yansır..Lig şampiyonluğu ve Eurocup zaferleri için teşekkür ederim kendisine..Gönül ister ki böyle ayrılık olmasın ama kendi bu noktalara getirdi süreci!! Faydası kadar zararı da oldu bize..Özellikle bu sene bizi dibe vurdurdu..Yönetime karşı elimizi zayıflattı şimdi çıkıp kafalarına göre bütçe belirleyecekler..Yeni bir yapılanma şart artık..Biliyorum bu yönetimle imkansız ama bir sistem oturmamız lazım..Bıktım artık sistemsizlikten ve kaos basketbolundan..

Hoca sorununu bir an önce çözmemiz gerekiyor yoksa yine oyuncu bulma konusunda sıkıntı çekeceğiz..Hoca adaylarından Bartzokas'ı bu yönetim getiremez..Bu yönetim kesin Mahmuti, Orhun Ene veya Erman Kunter'den birini getirir..Bence bunlar yerine Ainars Bagatskis, Sašo Filipovski veya Evgeny Pashutin'ne yönelmemiz lazım..Bunlardan Bagatskis'i isterim çünkü oynattığı tempolu hücum anlayışı bizim kulüple uyuşuyor..İlk etapta sistem getirmesi zor olur bu yönetimle ama göze hoş bir basketbol izleriz..Ayrıca maç seçme, sürekli teknik faul alma, mola almama ve oyunculara takma gibi sorunları yoktur..Eğer Türk bir hoca gelecekse bunun Orhun Ene olmasını isterim..Tabi ki hayalini kurduğum tek isim var oda; Sarunas Jasikevicius

2017/2018 Takım Planlanması

PG: D.Kane/R.Boatright- M.Dixon/K.Pangos- Can
SG: M.Harris- S.Markovic/K.Kuric- Sinan- Göksenin
SF: V.Micov/C.Clarke- Emir- Tolga/Okben
PF: A.Rubit/R.Morgan- G.Orelik/B.Motum- Ege
C: D.Booker/H.Sims- A.Parakhouski/D.Musli- Furkan

Coach: Ainars Bagatskis
Bütçe: 6-7M USD

Bir dönem Kevin Pangos ve Artsiom Parakhouski ile ilgilendiğimiz yazılmıştı bu oyuncuları yeniden değerlendirebiliriz diye düşünüyorum..Ayrıca ligdeki bazı yerli oyuncuları kadromuza katmamız gerekiyor..Sinan ve Göksenin doğru yapıda kullanılırsa fayda sağlanır(tabi Sinan ücretinde indirim yapması lazım)..Emir'in sözleşmesi devam ediyor..Daçka dağılacak oradan özellikle yerli isimleri kadroya dahil edebiliriz..Yabancılardan da bu yazdığım isimleri veya alternatiflerini değerlendirebiliriz..Tabi bütçenin en az 6-7M USD olması gerekiyor..

Pooh Jeter - Can Korkmaz
Brandon Paul - Göksenin Köksal
Coty Clarke - Okben Ulubay
Atletik 4 - Orhan Hacıyeva
Atletik Uzun - Artsiom Parakhouski(Vidmar)- Ege Arar

Ricky Ledo Baskonia da devam etmezse düşünülebilir.

Geçen Banvit-Darüşşafaka maçından sonra Banvit başkanı Özkan Kılıç, Filipovski ile bir sene daha sözleşmelerinin olduğunu, çıkış hakkının da sadece Banvit'te olduğunu söyledi. Ben de kendisini isterdim fakat mevcut ekonomik şartlar ve tereyağından hallice başkan ile zor.

Video : http://tr.beinsports.com/haber/banvit-hedef-buyuttu

Son düzenleme:
Guard - Sinan
B. Paul - Ponitka - Goksenin
Clarke - Preldzic
Jefferson - Ege - Orhan
H. Sims - Furkan

Gerci boyle bir rotasyonunda 7 milyonu var kafadan guardin alacagi ucrete bagli olarak...

Nedense seneye Murat Özyer gelecekmiş gibi hissediyorum ve ne kadro yapasım geliyor ne transfer takip edesim. Umarım olmaz öyle bir şey :(

Murat Özyer tam bu rezil yönetime yakışacak bir isim. Hiç belli olmaz.

Mümkünse basketbol ayrılsın kulüpten,farklı bir yol izlensin.EL arenasında mücadele ettikten sonra şimdi 4 milyon euro ya EC takımına dönüşmeyi Fb EL kazandıktan ve F4 takımı olduktan sonra kaldıramıyorum .Kafalari da basmıyor ki bu yönetimin Futbol zaten gümledi bjk hegomanyası oluşacak belli ,bizde basketbola kayalım biraz ilgiyi oraya çekelim diye düşünseler bari.Koç olarak bu vizyonsuzlar büyük ihtimal Türk bir isim getircekler kim gelse şaşırmam veya Ataman kalsa onada şaşırmam.
Seneye takım dış atış savunması yapabilsin birde gerçek bir tane oyun kurucu bulalim başka da birşey istemiyorum .