2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

İtalya Ligi'nde yanlış hatırlamıyorsam Trento'da Aaron Craft diye bir guard var. Ön alan savunması ve adamın karşısında kalabilme konusunda gayet iyi seviyede bir oyuncu. Hücumuna kıyasla daha çok savunmasıyla ön plana çıkmasına rağmen bu sezonki play-off'larda iyi bir ortalaması var şu ana kadar. 200-250 civarına 2. guard olarak düşünülebilir. ( Eğer söylendiği gibi gelecek sezon ki bütçemiz 4-5 Milyon Dolar civarındaysa )

Özbek, “Geçen sezon 10 milyon Euro civarında basketbola bütçe ayırdık. Bu sezon Eurocup’ta oynayacağız. Bütçemiz 4 milyon Euro civarında olacak.” diye konuştu.

Geçmiş olsun. Şimdi buldum genel takım bütçesi 4 milyon euro olacakmış.

Oyuncu bütçesi 2 milyon euro ya geçmez o zaman. Yazıklar olsun. Tekrardan geçmiş olsun

2 milyon falan yapamazlar o kadar da değil artık..Bu yönetimin her dediğine inanmamak lazım zira 2-3 hafta sonra tam tersi bir laf edebilirler..

Kardeşim genel bütçe 4 m olursa oyuncu bütçesi kaç olur sence?

Bu takımın yurt içi yurt dışı uçak konaklama falan filan hepsi genel bütçenin içinde. Yani en fazla 3 milyon olur oyuncu bütçesi.

Genel bütçe zaten 4 milyon olmaz diyorum kardeşim..4 milyon nedir Allah aşkına çocuk oyuncağı gibi kapasınlar o zaman rahat etsinler..5-6 milyon arası bir şey olursa olur daha da azını yapamazlar..

İstenirse çok rahat sponsor bulunabilir. Galatasaray markasının olduğu bir alana yıllık 10 m bütçe verebilecek dolu marka vardır.

Sonuçta Barcelona nın bile baskette dolu sponsoru var. Yani sponsorluk ayıp bir durum değil.

Kesinlikle öyle ama işte bu yönetim basketbola yatırım yapmayı fazla gördüğü için diyecek bir kelime bulamıyorum..4 milyon da oyuncu bütçesiymiş dediğim gibi genel bütçe o zaman 6-6.5 olacaktır tabi daha hoca konusu da var bakalım ilerleyen günler neler getirecek..

Bryce Cotton- X
Sinan Güler-Göksenin
Coty Clarke-Okben
Davon Jefferson-Gediminas Orelik
Lasme-Ege

X olarak belirttiğim combo guard için kafamda çok güzel isimler var ancak bütçeyi düşününce yazmanın pek bir anlamı yok. Şayet Sinan gidecekse Kenan getirilip çok daha kaliteli bir combo guard getirilebilir. Ama tabi Kenan'ın kendini hala kanıtlayamamış olduğu gerçeğini de göz ardı etmemek gerek.

İtalya Ligi'nde yanlış hatırlamıyorsam Trento'da Aaron Craft diye bir guard var. Ön alan savunması ve adamın karşısında kalabilme konusunda gayet iyi seviyede bir oyuncu. Hücumuna kıyasla daha çok savunmasıyla ön plana çıkmasına rağmen bu sezonki play-off'larda iyi bir ortalaması var şu ana kadar. 200-250 civarına 2. guard olarak düşünülebilir. ( Eğer söylendiği gibi gelecek sezon ki bütçemiz 4-5 Milyon Dolar civarındaysa )

Kolej ve gelişim ligindeyken önermiştim. Hucumu cok geriledi ama cok iyi bir baskicidir saha gorusu de iyidir.7. yabanci olarak dusunulebilir ama guard rotasyonu biraz kubvetli olmasi lazim hucum defolarini kapatmamiz icin.

Oğuzhan bey selam. Kaynağınız nedir? Yani ben o metinde genel bütçe olarak anladım. Çünkü geçen sene 10 m bütçe ayırdık demiş aynı metinde başkan. O 10 milyon da oyuncu bütçesi miydi

Oyuncu bütçesi.

Zenit'te oynayan Aaron White hakkında bilgi sahibi olan var mı? Rusya Ligi'nde muhtemelen iyi bir para alıyordur ama 1-2 maçına denk geldim ve epey beğendim.
Oyuncu hakkında ve aldığı ücretle ilgili daha net bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.

Euro olarak değildi bütçemiz..Ben 9M USD diye hatırlıyorum oyuncu bütçesini..Genel bütçemiz de 10-11M USD arası bir şeydi..Bu bakımdan 4M USD'ye genel bütçe yapılamaz yoksa dediğiniz gibi 2M USD oyuncu grubu ile bırakın playoffu küme bile düşeriz..

Euro olarak değildi bütçemiz..Ben 9M USD diye hatırlıyorum oyuncu bütçesini..Genel bütçemiz de 10-11M USD arası bir şeydi..Bu bakımdan 4M USD'ye genel bütçe yapılamaz yoksa dediğiniz gibi 2M USD oyuncu grubu ile bırakın playoffu küme bile düşeriz..

Sene başı 9m dolardı ama sene içi transferleri de sayalım, fitipaldoya buy-out ödendi, mccolluma sağlam maaş verildi. Gidenlerin de maaşının çoğunu bırakmadan gittiğini göz önüne alalım.

Bir Ergin Ataman takımında hiçbir zaman bütçe sene başında açıklanan bütçe olmaz, sene içi 5 transfer şart

Sene başı 9m dolardı ama sene içi transferleri de sayalım, fitipaldoya buy-out ödendi, mccolluma sağlam maaş verildi. Gidenlerin de maaşının çoğunu bırakmadan gittiğini göz önüne alalım.

Bir Ergin Ataman takımında hiçbir zaman bütçe sene başında açıklanan bütçe olmaz, sene içi 5 transfer şart

Yani Ergin Ataman kaldığı sürece bütçe de oynamalar hep oldu daha da olacaktır..Ben üstteki arkadaşımızın sezon başı bütçe konusuna cevaben yazdım..

Forumda içerik sıkıntısı her geçen gün artarken, ortaya dolu şeyler sunan Cem abiye teşekkür ederiz.

Yazılan oyunculara kısa kısa bakarsak;

Öncelikle normal sezonu harika geçirip, Brose'nin de önünde ligi bitiren Ulm'un oyuncuları fazlaca yazılıp çiziliyor. Playoffları, normal sezonun aksine sıkıntılı geçiriyor Ulm. Leibenath, her parçadan çok iyi katkılar alarak kendince bir sistem oluşturdu Ulm'de. Bu tip takımlardan oyuncu almak her zaman riskler içerir. Oyuncular, kompakt yapının içinde buldukları yeri başka yerlerde bulamayabilirler. Benzeri durum koç için de geçerli olabiliyor. Başka bir yapıda, başka oyuncu grubu ile farklı bir ligde Leibenath aynı oranda başarılı olur mu, bence zor. Ulm'den sonraki durağında göreceğiz bu durumu. Raymar Morgan, Augustine Rubit ve Chris Babb, Ulm'un öne çıkan oyuncuları. Rubit, sistemin işleyişi ve Morgan'ın bazı defolarını saklayabilmesi adına çok önemli bir parça. Fakat kabaca 3 kısa + 3 uzun yabancı hakkımızın olduğu bir yerdei 4 numarayı bütün bir yıl boyunca 3 sayı tehditi olmayan Rubit'e vermek sıkıntı çıkarır. Üst seviye için ideal bir back up 4 olan Rubit'i, yabancı sınırı dolayısıyla çok makul karşılamıyorum. Raymar Morgan şüphesiz bu yılın parlayan yıldızı fakat BSL uzunlarına karşı muhtemel performansı bence sıkıntılı olabilir. Qvale ve Cooley gibi uzunların arkasında duramadı bu yıl Morgan. Burada Stimac, Davon Jefferson, Ekpe Udoh, Dunston, Vidmar gibi uzunlarla boğuşması hiç kolay değil. 4 numara olarak değerlendirdiğinizde ise şut istikrarı açısından sıkıntı çıkarabilir ve rahat ettiği pozisyon, zaman zaman kaysa da 4 değil. Undersized pivotların oyuna enerji katmalarını, ayak çabukluklarıyla, oluşabilecek birçok defekti arkada kapatmasını beklersiniz. Ama Morgan öyle değil. Hücumda orta mesafesi ve devrilme hızıyla fark yaratsa da, komple olarak baktığımızda üst seviye için soru işaretleri dolu. Ayrıca her zaman yanına bir Rubit bulamayabilirsiniz. Bu yılki performansında Ulm'ün sisteminin büyük payı olduğunu ve ACB, BSL liglerine olası transferlerinde beklenildiği ölçüde katkı alınamayacağını, Almanya'dan bir uzun konuşulacaksa bunun Jack Cooley olması gerektiğini düşünüyorum. Chris Babb'a gelirsek, herşeyden evvel müthiş bileği var. Skorer 2 pozisyonu için ideal isimlerden biri olabilir fakat Engin Ağzıdeli'nin de bir önceki sayfada bahsettiği gibi, topla yaratıcılığı düşük bir oyuncu Babb. Kendisini muhakkak bu noktada geliştirmeli üst seviyelere çıkmak için. Yani "PG-Babb-tutkal 3" gibi bir yapı planlıyorsanız, bu yapının sezon içinde tıkanması çok olası. 3 numaraya topu yönlendirebilen bir oyuncu ile PG-Babb kombinlerseniz bu yapı biraz daha kotarılabilir durumda olur. Fakat burada da guardın kim olacağı büyük önem arz ediyor. Şöyle ki, takımın birincil skor opsiyonu Babb olabilir fakat maç sonlarında takımın en yetkin kişisi kim olacak? PG mi Babb mı? Eğer cevap Babb olacaksa, Babb Eurocup aldırır mı gibi kaba hatlarıyla bir soru sorulur ve bunun cevabı henüz soru işareti. Bu yılın şampiyonunda Jamar Smith vardı, takımın birebircisi ve maç sonlarını oynayan birincil şahsıydı. Ondan önceki yıl ise Errick McCollum'du ipi göğüsleyen ekipteki bu parça. Chris Babb bu seviyeye gelir mi, burası kritik mevzu.

DeAndre Kane kadrolarda sık yer alıyor ama kendisi 1 numara değil. Daha 1.5-2 numara. Artısı ve eksisi çok net olan bir isim Kane. Şut istikrarı en büyük problemi ve bazen çıldırtabiliyor. Fakat atletik özellikleri ve gücü ile sahaya kattığı artıları da mevcut. Detay için: DeAndre Kane – GSbasket.Org - Engin Ağzıdeli

Josh Adams'ı bazı özellikleriyle Mike James'e benzettiğim için Avtador'da takip ettim. Geçirdiği talihsiz trafik kazası sonrası toparlandı fakat bizim seviyemiz için erken. Atletik, skorer PG olarak nitelendirebiliriz fakat saha görüşü ve oynadığı pnr'llerin verimi şu aşamada yetersiz. Tarz olarak sevdiğim fakat bu yıl için yetersiz bulduğum bir oyuncu.

Pressey-Sinan

Paul(Taylor)-Göksenin

Clarke(Hopson)-Preldzic

Minnerath-Ege

Sims-Parakhouski(Kirk)

Şöyle bi kadro çok mu pahalıya patlar acaba bu arada koç olarak Radonjici getirebilirsek çok muazzam olur.Kızılyıldızda ki bütçesiyle yaptığı işler çok büyük bence.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Forumda içerik sıkıntısı her geçen gün artarken, ortaya dolu şeyler sunan Cem abiye teşekkür ederiz.

Josh Adams'ı bazı özellikleriyle Mike James'e benzettiğim için Avtador'da takip ettim. Geçirdiği talihsiz trafik kazası sonrası toparlandı fakat bizim seviyemiz için erken. Atletik, skorer PG olarak nitelendirebiliriz fakat saha görüşü ve oynadığı pnr'llerin verimi şu aşamada yetersiz. Tarz olarak sevdiğim fakat bu yıl için yetersiz bulduğum bir oyuncu.

Öncelikle güzel çalışması ve emeği için Cem abiye ben de teşekkür ederim. Josh için beklenmeli demişsin Oğuzhan ama burda şu soruyu sormalıyız: Biz hangi seviyede bir takımız? Oyuncu bütçesinin 4milyon dolar seviyesine düşeceğinin dillendirildiği bir yerde bizim "risk" içeren potansiyelli transfer yapmamız şart. Aaaaa bak adamlar nasıl bulmuş diyoruz her sene.

Josh özelinde yazacak olursak öncelikle geçirdiği trafik kazasından iyi bir şekilde dönmesi çok olumlu. Oyun içindeki heyecanı, isteği çok üstte. Bunlar saha dışı faktörler ki bence teknik kadar önemli detaylar. Çok sinecek bir adam gibi durmadı Josh bana. Bizim gibi taraftar kültürü olan bir klüpte çok daha iyi bir performans göstermesi olası.

Teknik olarak saha içine bakacaksak ball handlingini gayet yeterli buldum ben. Sahada topu net elinde isteyen bir guard da değil Josh sandımca. Topu yönlendirmesi ve oyunun momentumunu ayarlaması ise zamanla kazanacağı, üstüne katacağı özellikleri. Bence atlet bir pivotla efsane performanslar görebiliriz.

Ben böyle patlaması muhtemel iki transfer yapma taraftarıyım. Josh gibi adamı bir sene daha olması için beklersek mümkün değil alamayız. Biz o üst seviye takım maalesef değiliz... Ne kültür olarak ne de maddi yapılanma olarak...

Sevgiler abi senin de eline sağlık...

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne yapıp edip Mehmet Yağmur'u almak lazım.

Seneye hem lig hem de eurocup çok ciddi katkı alırız.

Daralan yerli havunuzda işimize yarar.

Öncelikle güzel çalışması ve emeği için Cem abiye ben de teşekkür ederim. Josh için beklenmeli demişsin Oğuzhan ama burda şu soruyu sormalıyız: Biz hangi seviyede bir takımız? Oyuncu bütçesinin 4milyon dolar seviyesine düşeceğinin dillendirildiği bir yerde bizim "risk" içeren potansiyelli transfer yapmamız şart. Aaaaa bak adamlar nasıl bulmuş diyoruz her sene.

Josh özelinde yazacak olursak öncelikle geçirdiği trafik kazasından iyi bir şekilde dönmesi çok olumlu. Oyun içindeki heyecanı, isteği çok üstte. Bunlar saha dışı faktörler ki bence teknik kadar önemli detaylar. Çok sinecek bir adam gibi durmadı Josh bana. Bizim gibi taraftar kültürü olan bir klüpte çok daha iyi bir performans göstermesi olası.

Teknik olarak saha içine bakacaksak ball handlingini gayet yeterli buldum ben. Sahada topu net elinde isteyen bir guard da değil Josh sandımca. Topu yönlendirmesi ve oyunun momentumunu ayarlaması ise zamanla kazanacağı, üstüne katacağı özellikleri. Bence atlet bir pivotla efsane performanslar görebiliriz.

Ben böyle patlaması muhtemel iki transfer yapma taraftarıyım. Josh gibi adamı bir sene daha olması için beklersek mümkün değil alamayız. Biz o üst seviye takım maalesef değiliz... Ne kültür olarak ne de maddi yapılanma olarak...

Sevgiler abi senin de eline sağlık...

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Deniz merhaba, rica ederim.

Oyuncu bütçesi 4m olacaksa evet risk transferleri yapmalıyız bazı pozisyonlara. Fakat Josh Adams'ın organizasyon katkısı şu an için gerçekten BSL-ACB için sıkıntılı. Avtador garip bir oluşum. Tek tek baktığında parlayan isimleri görebiliyorsun takımda lakin takım sürekli maç kaybediyor. Savunma yapma gibi bir gayeleri yok. Adams-Bykov-Frazier-Minnerath-Vince Hunter civarı takımları var ve baktığın zaman hemen hepsi transfer yapabilir diyorsun. Ama gel gör ki takım sürekli kaybediyor VTB'de. Oyuncular balon istatistikler yapıyor diyemem ama soru işareti koymakta fayda var bu duruma.

Tekrar Adams'a dönersek, Adams balon istatistik yapıyor demiyorum. Aksine, zaten sevdiğim, tarz olarak sempatik bulduğum bir adam. Ve enerjisi, arzusu sürekli yukarılarda dediğin gibi. Adams alıyorsan nasıl yapı kurarsın? Yönlendirici 2-3'ler yani PnR oynayan ve 1'e de skor lideri tadında Adams. Takımın tavanını da Adams belirler aşağı yukarı. Peki Avrupa'da bu tarz guard arıyorsak, tavanı en yukarı çekecek kişi Adams mı? Burası tartışılır. Şahsen Chalon'daki John Roberson'u, Cedevita'daki Ryan Boatright'ı ya da Khimik'ten Jaime Smith'i şu aşamada Josh Adams'ın önünde görüyorum. Üst seviye için Adams'a göre biraz daha hazır vaziyetteler. Bu pencereden baktım Adams konusuna.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi