Iste budur, gunlerdir bakipta bulamadigim kadro.
Bu sene , vakit buldukça liglere ilişkin görüşlerimi ülke ülke yazmayı düşünüyorum. İlk yazımda Almanya'dan beğendiğim bir kaç oyuncuyu yazayım. Bu yıl , ayrıca , önereceğim oyuncuların 200-300 bin dolar civarı alınabilecek oyuncular olmasına dikkat edeceğim Ancak, vakit darlığından ötürü fazla ayrıntıya girmem mümkün değil. Bu yüzden kusura bakmayın.
Almanya'da bu sene ligi; Ulm, Brose ve Munich domine etti. Ancak, play-off'larda, Brose, Munich'i süpürerek Euroleague kalitesini ispat etti. Bamberg'i herkes tanıyor ve üzerine bir şey yazmaya gerek yok. Bayern'de bence geçmiş senelere göre geri gitti.Bütçede artış oluruz ve fırsat olursa , düşünülebilecek tek isim Redding.
Ancak, Ulm'un performansı değerli ve dikkatle incelenmesi gereken bir takım. Ulm'un önemli oyuncuları Augustine Rubbit, Raymar Morgan ve Chris Babb. Özellikle, Raymar Morgan normal sezon mvp'si ve ve sayı kralı. Chris Babb ise sayı krallığında 4. Raymar Morgan'ın peşinde NBA takımlarının olduğu söyleniyor.Yani piyasası bir hayli yükselmiş vaziyette. Bunun yanında , Türkiye ve Yunanistan'da daha önce oynadı. Maksimum kapasitesini geçtiğini ve değerinin hakkından fazla şiştiğini düşünerek onu eliyorum. Ancak, Chris Babb Almanya'da dikkatimi çeken birinci isim.
Chris Babb, Amerika'da NBA takımları ile kontratlar imzalamış bir oyuncu. Ayrıca, Boston'da 15 maçlık bir macerası var. Ancak, daha çok D-League'de kendisine yer bulmuş bir isim. Bu sene ise, Ulm'da oynadı. Pozisyonu daha çok 2 ama 3'te oynayabiliyor. 16 sayı, 3.5 ribaund , 2.5 asist 16 verimlilik ortalamasıyla oynuyor . Oyuncunun, hemen hemen, hiç bir alanda defosu yok . Fiziksel özellikleri oldukça iyi, pota altına girebildiği gibi ribaundlara oldukça fazla katkısı var. Bu oyuncunun en önemli özelliği çok iyi bir step-back'i olması ve yakın savunma altındayken bile kolayca şut bulabilmesi. Savunmada da vasat üstü diyebilirim . Ucuz bir fiyata bağlanabilecek ve en az elimizdeki oyuncular kadar katkı verebilecek bir kısa olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde değerini katlama ihtimali olan bir oyuncu.Fikir vermesi açısından bulabildiğim iki tane videosunu koyuyorum. Kendisinin tam maçlarını izlediğimi de söylemeyelim.
[video=youtube;08cDEXuRo9Y]https://www.youtube.com/watch?v=08cDEXuRo9Y&t=2s[/video]
[video=youtube;sUulfQQczls]https://www.youtube.com/watch?v=sUulfQQczls&t=87s[/video]
İkinci önereceğim oyuncu, henüz hazır değil ama iyi bir koçun elinde , ileride elit seviyede Avrupa'da basketbol oynayabilecek bir isim. Bu isim de Dyshawn Pierre. Düşmemeye oynayan Braunschweig'de görev yaptı. Bu oyuncuda , aslında 3 numara ama fizik gücü ve atletik yetenekleri o kadar fazla ki , 4 numarada oldukça fazla görev yaptı. 1.98 boyuna rağmen , 8 ortalamayla ligin ribaund kralı oldu. Ayrıca, 15 sayı , 3 asist, 1 top çalma ortalmaları var. Üniversiteden yeni çıkmış çok genç bir oyuncu. Dışarıdan atışlarda dahil her alanda katkısı var . Çok yetenekli ve dinamik, kısa özellikleri olan bir oyuncu için pota altısındaki katkısı inanılmaz. Bire bir savunmada ve şut tercihlerinde ve takım oyununda biraz pişmeye ihtiyacı var. Ama , her türlü gelecek için süper bir yatırım. Şu an , 100 bin dolar civarı alınabilecek bir oyuncu.Onunda kısa bir videosunu paylaşayım.
[video=youtube;9vsp2ODOK0s]https://www.youtube.com/watch?v=9vsp2ODOK0s[/video]
Almanya Liginde yatırım yapılabileceğini düşündüğüm sadece bu iki oyuncu. Kramer ismi çok ön plana çıktı ama ben henüz yatırım yapılacak seviyede görmedim. Asist özellikleri ve atletik yetenekleri iyi ama şut yok denecek kadar kötü ve fiziğini yetersiz buldum.
Tibor Pleiss,Fitipaldo,Micov ve Schilb ile vedalaşılmalı.Diebler,Mc Collum ve Daye büyük paralar istemeyecekse kalsın.Mc Collum'u yedekleyecek,dış atış isabeti yüksek bir guard daha alınmalı yanına.Sinan' ı mümkünse guard olarak kullanmayalım artık. Pota altında mutlaka Patrick Young tarzı bir adama ihtiyacımız var.Hem savunmada hemde hücumda büyük bir zafiyetimiz vardı bu sene.Ne ribaund alabildik nede rakip takımın pota altını yorabildik.Banvit'ten Vidmar ve Orelik,Tofaş' tan da Micic bizde çok iyi iş yaparlar.
Chris Babb'in vasat üstü değil de iyi bir savunmacı olduğunu düşünüyorum ayakları çabuk ve bunu sadece penetre ederken kullanmıyor. Lateral hızı sayesinde ilk adımı hızlı olan kısalara geçilmiyor üstelik size olarak da pozisyonundaki oyunculara üstünlük kuran bi isim. Piyasasına gelirsek Raymar Morgan için düşündüklerinizin aynısını Chris Babb için de düşünüyorum NBA olmasa bile Euroleague takımlarında kendine yer bulacaktır.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zaten vasat üstü, orta üstü , iyiye yakın demek kardeşim .. Yetenekleri daha yukarı çıkmaya müsait ama devamlılığını ve konsantrasyonunu arttırması lazım.. Ben çok fazla etrafta adının geçtiğini görmedim.. Dediğin gibi de üst düzey bir takım kapabilir ama kim alırsa alsın maaşı henüz yüksek seviyeleri görmez.
Cem hocam, Devin Booker ve Augustine Rubit isimlerine ne diyorsun az buçuk takip edebildiğim kadarıyla fena gelmediler..
Hocam Augustine Rubit , all around bir oyuncu değil, önerdiğim isimlere göre , klasik 4 numara. Dış şutu ve yaratıcılık, asist özellikleri olmayan daha kısıtlı bir isim. Daha iyilerini bulabiliriz diye düşünüyorum klasik 4 numara düşüneceksek. Hatta aklıma gelen isimlerde var . Sırayla yazmak istiyorum . Şimdi VTB yazımı hazırlıyorum. Yarın bitiririm umarım.
Devin Booker, MVP olarak geldi Bayern'e ama ben beklediğimi alamadım açıkçası, Sezon boyunca 6 tane ciddi test maçı oynadı Bayern. Onlarda Malaga maçları ve Brose maçlarıydı. Bunların hiçbirinde Redding, Kleber ve Booker'ı beğenmedim. Reggie Redding'e Alba'da çok hayrandım ben . O yüzden , biraz duygusal davrandığım için adı geçti yazımda. Aslında oda oldukça geri gitmiş vaziyette. Ama hepsi, kendini ispat etmiş oyuncular tabii. Bu oyuncuları beğenenler yanlış anlamasın. Kötülüyor değilim.Ama tabii, 4 milyonluk bütçede para basılacak oyuncularda değil bana göre.
İtalya liginin en iyi oyunculari, guardlari bize gelip iş yapmadı. Mümkünse uzak duralım.Şu transferde İtalya ligine baksak iyi olacak özellikle orta sıralarındaki takımlarında iyi oyuncular var.