2017/2018 Transfer Dönemi ve Kadro Yapılanması

Bu sene , vakit buldukça liglere ilişkin görüşlerimi ülke ülke yazmayı düşünüyorum. İlk yazımda Almanya'dan beğendiğim bir kaç oyuncuyu yazayım. Bu yıl , ayrıca , önereceğim oyuncuların 200-300 bin dolar civarı alınabilecek oyuncular olmasına dikkat edeceğim Ancak, vakit darlığından ötürü fazla ayrıntıya girmem mümkün değil. Bu yüzden kusura bakmayın.

Almanya'da bu sene ligi; Ulm, Brose ve Munich domine etti. Ancak, play-off'larda, Brose, Munich'i süpürerek Euroleague kalitesini ispat etti. Bamberg'i herkes tanıyor ve üzerine bir şey yazmaya gerek yok. Bayern'de bence geçmiş senelere göre geri gitti.Bütçede artış oluruz ve fırsat olursa , düşünülebilecek tek isim Redding.

Ancak, Ulm'un performansı değerli ve dikkatle incelenmesi gereken bir takım. Ulm'un önemli oyuncuları Augustine Rubbit, Raymar Morgan ve Chris Babb. Özellikle, Raymar Morgan normal sezon mvp'si ve ve sayı kralı. Chris Babb ise sayı krallığında 4. Raymar Morgan'ın peşinde NBA takımlarının olduğu söyleniyor.Yani piyasası bir hayli yükselmiş vaziyette. Bunun yanında , Türkiye ve Yunanistan'da daha önce oynadı. Maksimum kapasitesini geçtiğini ve değerinin hakkından fazla şiştiğini düşünerek onu eliyorum. Ancak, Chris Babb Almanya'da dikkatimi çeken birinci isim.

Chris Babb, Amerika'da NBA takımları ile kontratlar imzalamış bir oyuncu. Ayrıca, Boston'da 15 maçlık bir macerası var. Ancak, daha çok D-League'de kendisine yer bulmuş bir isim. Bu sene ise, Ulm'da oynadı. Pozisyonu daha çok 2 ama 3'te oynayabiliyor. 16 sayı, 3.5 ribaund , 2.5 asist 16 verimlilik ortalamasıyla oynuyor . Oyuncunun, hemen hemen, hiç bir alanda defosu yok . Fiziksel özellikleri oldukça iyi, pota altına girebildiği gibi ribaundlara oldukça fazla katkısı var. Bu oyuncunun en önemli özelliği çok iyi bir step-back'i olması ve yakın savunma altındayken bile kolayca şut bulabilmesi. Savunmada da vasat üstü diyebilirim . Ucuz bir fiyata bağlanabilecek ve en az elimizdeki oyuncular kadar katkı verebilecek bir kısa olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde değerini katlama ihtimali olan bir oyuncu.Fikir vermesi açısından bulabildiğim iki tane videosunu koyuyorum. Kendisinin tam maçlarını izlediğimi de söylemeyelim.

[video=youtube;08cDEXuRo9Y]https://www.youtube.com/watch?v=08cDEXuRo9Y&t=2s[/video]

[video=youtube;sUulfQQczls]https://www.youtube.com/watch?v=sUulfQQczls&t=87s[/video]

İkinci önereceğim oyuncu, henüz hazır değil ama iyi bir koçun elinde , ileride elit seviyede Avrupa'da basketbol oynayabilecek bir isim. Bu isim de Dyshawn Pierre. Düşmemeye oynayan Braunschweig'de görev yaptı. Bu oyuncuda , aslında 3 numara ama fizik gücü ve atletik yetenekleri o kadar fazla ki , 4 numarada oldukça fazla görev yaptı. 1.98 boyuna rağmen , 8 ortalamayla ligin ribaund kralı oldu. Ayrıca, 15 sayı , 3 asist, 1 top çalma ortalmaları var. Üniversiteden yeni çıkmış çok genç bir oyuncu. Dışarıdan atışlarda dahil her alanda katkısı var . Çok yetenekli ve dinamik, kısa özellikleri olan bir oyuncu için pota altısındaki katkısı inanılmaz. Bire bir savunmada ve şut tercihlerinde ve takım oyununda biraz pişmeye ihtiyacı var. Ama , her türlü gelecek için süper bir yatırım. Şu an , 100 bin dolar civarı alınabilecek bir oyuncu.Onunda kısa bir videosunu paylaşayım.

[video=youtube;9vsp2ODOK0s]https://www.youtube.com/watch?v=9vsp2ODOK0s[/video]

Almanya Liginde yatırım yapılabileceğini düşündüğüm sadece bu iki oyuncu. Kramer ismi çok ön plana çıktı ama ben henüz yatırım yapılacak seviyede görmedim. Asist özellikleri ve atletik yetenekleri iyi ama şut yok denecek kadar kötü ve fiziğini yetersiz buldum.

4 numaraya Maximilian Kleber veya Nick Minnerath müthiş olur takıma. Tabi biraz tuzlu isimler. Lakin ikisi de bizim için müthiş hamleler olur.

Bütçenin 4 m olacağı konuşuluyor da bana çok düşük geldi bu rakam. Sponsorlar falan 1,5 m veremiyor mu Eurocup şampiyonu takıma? 5 m de takım verse yine güzel bir kadro kurulur. Semih'in ve Sabri'nin 1 yıllık maaşı bile değil gelecek sezonun bütçesi. Basketbola verilen önem bu kadar işte. Sonra haliyle başarı gelmeyince daha da düşürüyorlar bütçeyi.

Bu sene , vakit buldukça liglere ilişkin görüşlerimi ülke ülke yazmayı düşünüyorum. İlk yazımda Almanya'dan beğendiğim bir kaç oyuncuyu yazayım. Bu yıl , ayrıca , önereceğim oyuncuların 200-300 bin dolar civarı alınabilecek oyuncular olmasına dikkat edeceğim Ancak, vakit darlığından ötürü fazla ayrıntıya girmem mümkün değil. Bu yüzden kusura bakmayın.

Almanya'da bu sene ligi; Ulm, Brose ve Munich domine etti. Ancak, play-off'larda, Brose, Munich'i süpürerek Euroleague kalitesini ispat etti. Bamberg'i herkes tanıyor ve üzerine bir şey yazmaya gerek yok. Bayern'de bence geçmiş senelere göre geri gitti.Bütçede artış oluruz ve fırsat olursa , düşünülebilecek tek isim Redding.

Ancak, Ulm'un performansı değerli ve dikkatle incelenmesi gereken bir takım. Ulm'un önemli oyuncuları Augustine Rubbit, Raymar Morgan ve Chris Babb. Özellikle, Raymar Morgan normal sezon mvp'si ve ve sayı kralı. Chris Babb ise sayı krallığında 4. Raymar Morgan'ın peşinde NBA takımlarının olduğu söyleniyor.Yani piyasası bir hayli yükselmiş vaziyette. Bunun yanında , Türkiye ve Yunanistan'da daha önce oynadı. Maksimum kapasitesini geçtiğini ve değerinin hakkından fazla şiştiğini düşünerek onu eliyorum. Ancak, Chris Babb Almanya'da dikkatimi çeken birinci isim.

Chris Babb, Amerika'da NBA takımları ile kontratlar imzalamış bir oyuncu. Ayrıca, Boston'da 15 maçlık bir macerası var. Ancak, daha çok D-League'de kendisine yer bulmuş bir isim. Bu sene ise, Ulm'da oynadı. Pozisyonu daha çok 2 ama 3'te oynayabiliyor. 16 sayı, 3.5 ribaund , 2.5 asist 16 verimlilik ortalamasıyla oynuyor . Oyuncunun, hemen hemen, hiç bir alanda defosu yok . Fiziksel özellikleri oldukça iyi, pota altına girebildiği gibi ribaundlara oldukça fazla katkısı var. Bu oyuncunun en önemli özelliği çok iyi bir step-back'i olması ve yakın savunma altındayken bile kolayca şut bulabilmesi. Savunmada da vasat üstü diyebilirim . Ucuz bir fiyata bağlanabilecek ve en az elimizdeki oyuncular kadar katkı verebilecek bir kısa olduğunu düşünüyorum. İlerleyen dönemlerde değerini katlama ihtimali olan bir oyuncu.Fikir vermesi açısından bulabildiğim iki tane videosunu koyuyorum. Kendisinin tam maçlarını izlediğimi de söylemeyelim.

[video=youtube;08cDEXuRo9Y]https://www.youtube.com/watch?v=08cDEXuRo9Y&t=2s[/video]

[video=youtube;sUulfQQczls]https://www.youtube.com/watch?v=sUulfQQczls&t=87s[/video]

İkinci önereceğim oyuncu, henüz hazır değil ama iyi bir koçun elinde , ileride elit seviyede Avrupa'da basketbol oynayabilecek bir isim. Bu isim de Dyshawn Pierre. Düşmemeye oynayan Braunschweig'de görev yaptı. Bu oyuncuda , aslında 3 numara ama fizik gücü ve atletik yetenekleri o kadar fazla ki , 4 numarada oldukça fazla görev yaptı. 1.98 boyuna rağmen , 8 ortalamayla ligin ribaund kralı oldu. Ayrıca, 15 sayı , 3 asist, 1 top çalma ortalmaları var. Üniversiteden yeni çıkmış çok genç bir oyuncu. Dışarıdan atışlarda dahil her alanda katkısı var . Çok yetenekli ve dinamik, kısa özellikleri olan bir oyuncu için pota altısındaki katkısı inanılmaz. Bire bir savunmada ve şut tercihlerinde ve takım oyununda biraz pişmeye ihtiyacı var. Ama , her türlü gelecek için süper bir yatırım. Şu an , 100 bin dolar civarı alınabilecek bir oyuncu.Onunda kısa bir videosunu paylaşayım.

[video=youtube;9vsp2ODOK0s]https://www.youtube.com/watch?v=9vsp2ODOK0s[/video]

Almanya Liginde yatırım yapılabileceğini düşündüğüm sadece bu iki oyuncu. Kramer ismi çok ön plana çıktı ama ben henüz yatırım yapılacak seviyede görmedim. Asist özellikleri ve atletik yetenekleri iyi ama şut yok denecek kadar kötü ve fiziğini yetersiz buldum.

Chris Babb'in vasat üstü değil de iyi bir savunmacı olduğunu düşünüyorum ayakları çabuk ve bunu sadece penetre ederken kullanmıyor. Lateral hızı sayesinde ilk adımı hızlı olan kısalara geçilmiyor üstelik size olarak da pozisyonundaki oyunculara üstünlük kuran bi isim. Piyasasına gelirsek Raymar Morgan için düşündüklerinizin aynısını Chris Babb için de düşünüyorum NBA olmasa bile Euroleague takımlarında kendine yer bulacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Darius Morris- DeAndre Kane - Kartal Özmızrak (sakatlık durumuna göre)
Sinan - Göksenin
Reggie Williams - Emir
Jernell Stokes - Ege
JJ Hickson - Jeff Ayres - Deniz Kılıçlı

Tibor Pleiss,Fitipaldo,Micov ve Schilb ile vedalaşılmalı.Diebler,Mc Collum ve Daye büyük paralar istemeyecekse kalsın.Mc Collum'u yedekleyecek,dış atış isabeti yüksek bir guard daha alınmalı yanına.Sinan' ı mümkünse guard olarak kullanmayalım artık. Pota altında mutlaka Patrick Young tarzı bir adama ihtiyacımız var.Hem savunmada hemde hücumda büyük bir zafiyetimiz vardı bu sene.Ne ribaund alabildik nede rakip takımın pota altını yorabildik.Banvit'ten Vidmar ve Orelik,Tofaş' tan da Micic bizde çok iyi iş yaparlar.

Tibor Pleiss,Fitipaldo,Micov ve Schilb ile vedalaşılmalı.Diebler,Mc Collum ve Daye büyük paralar istemeyecekse kalsın.Mc Collum'u yedekleyecek,dış atış isabeti yüksek bir guard daha alınmalı yanına.Sinan' ı mümkünse guard olarak kullanmayalım artık. Pota altında mutlaka Patrick Young tarzı bir adama ihtiyacımız var.Hem savunmada hemde hücumda büyük bir zafiyetimiz vardı bu sene.Ne ribaund alabildik nede rakip takımın pota altını yorabildik.Banvit'ten Vidmar ve Orelik,Tofaş' tan da Micic bizde çok iyi iş yaparlar.

Micic , Efes ile imzalamış. Çok iyi bir oyuncu o.Sakatlanmasaydı daha üst seviyelere çıkmıştı bile

Chris Babb'in vasat üstü değil de iyi bir savunmacı olduğunu düşünüyorum ayakları çabuk ve bunu sadece penetre ederken kullanmıyor. Lateral hızı sayesinde ilk adımı hızlı olan kısalara geçilmiyor üstelik size olarak da pozisyonundaki oyunculara üstünlük kuran bi isim. Piyasasına gelirsek Raymar Morgan için düşündüklerinizin aynısını Chris Babb için de düşünüyorum NBA olmasa bile Euroleague takımlarında kendine yer bulacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Zaten vasat üstü, orta üstü , iyiye yakın demek kardeşim .. Yetenekleri daha yukarı çıkmaya müsait ama devamlılığını ve konsantrasyonunu arttırması lazım.. Ben çok fazla etrafta adının geçtiğini görmedim.. Dediğin gibi de üst düzey bir takım kapabilir ama kim alırsa alsın maaşı henüz yüksek seviyeleri görmez.

Zaten vasat üstü, orta üstü , iyiye yakın demek kardeşim .. Yetenekleri daha yukarı çıkmaya müsait ama devamlılığını ve konsantrasyonunu arttırması lazım.. Ben çok fazla etrafta adının geçtiğini görmedim.. Dediğin gibi de üst düzey bir takım kapabilir ama kim alırsa alsın maaşı henüz yüksek seviyeleri görmez.

Cem hocam, Devin Booker ve Augustine Rubit isimlerine ne diyorsun az buçuk takip edebildiğim kadarıyla fena gelmediler..

Cem hocam, Devin Booker ve Augustine Rubit isimlerine ne diyorsun az buçuk takip edebildiğim kadarıyla fena gelmediler..

Hocam Augustine Rubit , all around bir oyuncu değil, önerdiğim isimlere göre , klasik 4 numara. Dış şutu ve yaratıcılık, asist özellikleri olmayan daha kısıtlı bir isim. Daha iyilerini bulabiliriz diye düşünüyorum klasik 4 numara düşüneceksek. Hatta aklıma gelen isimlerde var . Sırayla yazmak istiyorum . Şimdi VTB yazımı hazırlıyorum. Yarın bitiririm umarım.

Devin Booker, MVP olarak geldi Bayern'e ama ben beklediğimi alamadım açıkçası, Sezon boyunca 6 tane ciddi test maçı oynadı Bayern. Onlarda Malaga maçları ve Brose maçlarıydı. Bunların hiçbirinde Redding, Kleber ve Booker'ı beğenmedim. Reggie Redding'e Alba'da çok hayrandım ben . O yüzden , biraz duygusal davrandığım için adı geçti yazımda. Aslında oda oldukça geri gitmiş vaziyette. Ama hepsi, kendini ispat etmiş oyuncular tabii. Bu oyuncuları beğenenler yanlış anlamasın. Kötülüyor değilim.Ama tabii, 4 milyonluk bütçede para basılacak oyuncularda değil bana göre.

Son düzenleme:
Hocam Augustine Rubit , all around bir oyuncu değil, önerdiğim isimlere göre , klasik 4 numara. Dış şutu ve yaratıcılık, asist özellikleri olmayan daha kısıtlı bir isim. Daha iyilerini bulabiliriz diye düşünüyorum klasik 4 numara düşüneceksek. Hatta aklıma gelen isimlerde var . Sırayla yazmak istiyorum . Şimdi VTB yazımı hazırlıyorum. Yarın bitiririm umarım.

Devin Booker, MVP olarak geldi Bayern'e ama ben beklediğimi alamadım açıkçası, Sezon boyunca 6 tane ciddi test maçı oynadı Bayern. Onlarda Malaga maçları ve Brose maçlarıydı. Bunların hiçbirinde Redding, Kleber ve Booker'ı beğenmedim. Reggie Redding'e Alba'da çok hayrandım ben . O yüzden , biraz duygusal davrandığım için adı geçti yazımda. Aslında oda oldukça geri gitmiş vaziyette. Ama hepsi, kendini ispat etmiş oyuncular tabii. Bu oyuncuları beğenenler yanlış anlamasın. Kötülüyor değilim.Ama tabii, 4 milyonluk bütçede para basılacak oyuncularda değil bana göre.

Anladım hocam sağ olasın bakalım koç konusunda neler olacak transferler için büyük etken olacak..

brady heslip-can korkmaz
shaq mckissic-muhammed baygül
terran petteway-emir-göksenin
kenny gabriel-justin harper
davon jefferson-alade aminu-ege
coach-dedas

Bu bütçe seve seve artacak arkadaşlar. Her şey bizim elimizde. Galatasaray'ın en büyük yaptırım gücüne sahip kesimi liseli kodamanlar değil taraftarıdır. Bir başkan bozuntusu "bütçe 4 milyon" dedi diye hemen bunu kabullenmek de ne oluyor? Lütfen biraz gücümüzün farkına varalım. Kulübe sahip çıkalım. Bu hainlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Rakipler bu denli yatırım yaparken, Türk sporunun lokomotifi Galatasaray olarak bizim bu acizliğimiz normal mi? Taraftar baskısıyla bu bütçe bir gecede 10 milyona çıkıverir. Yeter ki biz bu utanmaz yönetime boyun eğmeyelim. Enerjimizi 4 milyonluk kadrolar kurmak yerine bu yönetim ve koçtan kurtulmak ve bütçemizi istediğimiz seviyeye çıkarmak için harcayalım.

VTB ile devam ediyorum.

Bu senenin iyi takımları yine , CSKA , Kuban , Khimki. Ancak, bunların arasına giren Zenit var. Onlarda güzel yatırım yapmıştı karşılığını aldı ve büyük ihtimalle finale kalacaklar. Bu dört takımla sözleşmesi devam eden oyuncuları, önermenin pek bir manası yok . Zaten, kadrolarındaki oyuncularda belli bir kalitenin üzerinde. Ama, iki adama bilgilendirme amaçlı değinmek istiyorum.

Bunlardan birincisi Demonte Harper. Sezona Kalev'de başladı. Kalev'e gelene kadar da devamlı çıkışta olan bir oyuncu. Kalev'de o kadar iyi performans gösterdi ki , sezon ortasında Zenit bonservisi ile 1+1 sözleşme imzaladı. Geldiği gibi Zenit'e uyum sağladı . Ben çok beğeniyorum ve Kalev'de kalsaydı mutlaka öneri listemde olacaktı. Önümüzdeki sene için takip listemizde olsun. Şimdilik detayına girmiyorum . Bu arada , Stefan Markovic, harika bir sezon geçiriyor. Onun tutkal yapısı olmasa, Zenit imkanı yok bu kadar başarılı olamazdı.

Değineceğim diğer isim, Kuban'dan Kevin Jones. Onunda sözleşmesi devam ediyor ve şu an VTB'yi domine eden uzun. Onunda detayına girmiyorum ama inceleyin derim. Kuban deyince aklıma sürekli Dmitry Khvostov geliyor. Transfer işinin nasıl bir şans olduğunun göstergesi bu adam . 2 sene önce hayranlıkla izlediğimiz ve Kuban'ın ciddi bir yatırım yaptığı bu oyuncu yerlerde. Allah yatırım yapanlara sabır versin.

Gelelim, alt seviyedeki takımlarda parlayan oyunculara.

Kane ve Minnerath herkesin malumu. Kane , İspanya'da ve alınması mümkün bir oyuncu bence. Herkes gibi bende beğeniyorum.

Minnerath'a gelince, belki hatırlarsınız, bu oyuncuyu D-League'deyken önermiştim O zaman , toplam 450 bin dolara 3 senelik sözleşme imzalanabilecek bir oyuncuydu. Şimdi, Shved'den sonra VTB'deki en değerli oyuncu. İşler biraz zor yani. Bu kadar başarılı olmasını bende beklemiyordum ama yanında bütün pis işleri yapan Vince Hunter'a çok borçlu olduğunu da ekleyelim.

Ancak, benim Avtador'dan önereceğim isim bu sefer farklı. Bu oyuncudan , herkesin etkileneceğini düşünüyorum Aslında bütçenin önemli bir kısmını 1 ve 5 yatıralım taraftarıyım. Ancak , bu çocuk o kadar iyi ki , görmezden gelmek imkansız. Adı Josh Adams ve çok genç, Güzel bir kolej kariyerinden sonra, draft olamıyor ve Avtador'a geliyor. 1.88 boyunda, NBA seviyesinde bir atlet ve patlayıcılık özelliği var. Eurolegue için bile fazla bir ball handling'i var. Crossover'ları beni benden alıyor. Takıma gelir gelmez bir sakatlık yaşadı (araba kazası) ve Şubat ayına kadar oynayamadı. 15-20 gün kadar , zorluk çekti ancak sonrası efsane. CSKA, Khimki , Zenit gibi takımlara karşıda çok etkili oldu ve pek çare üretemediler kendisine. Yetenek olarak, savunmada dahil zaafı var diyebileceğim hiç bir noktası yok . Sadece, üçlük yüzdesi biraz düşük ama oda kötü değil çünkü maç başına kullandığı 3'lük sayısı 5 ve %34. 3 videosunu paylaşıyorum. İlk videoda poster oyuncu Khem Birch bu arada :)
[video=youtube;Drp4cHUxkY8]https://www.youtube.com/watch?v=Drp4cHUxkY8[/video]

[video=youtube;pDbu3iqvDcI]https://www.youtube.com/watch?v=pDbu3iqvDcI&t=132s[/video]

[video=youtube;BQy_lzkXR-M]https://www.youtube.com/watch?v=BQy_lzkXR-M[/video]

VTB'den önereceğim ikinci isimde, Enisey'den Suleiman Braimoh. Bence VTB'nin en iyi savunmacısı. Adam Hanga'dan daha iyi bir savunmacı arıyorsanız 2-3m dolar vermenize gerek yok. 3 ve 4 oynayabiliyor . Ribaund, top çalma ve blok istatistiklerinde hep üst sıralarda. Ön alan ve arka alan her alanda , rakip için ışıkları söndüren bir oyuncu. Dış şutu forvet için çok iyi değil ama böyle bir oyuncu için %35'te çok değerli bence. Topu yere vurabilen , penetre edebilen ve pota altında etkili bir oyuncu. Zaten, sayı ortalaması , 13.3.

Bunlar dışında da , VTB'de iyi oyuncular var. Ancak, küçük takımlarda , sözleşmesi bitenler içinde benim en özel gördüklerim bu iki isim.

[video=youtube;yY9KKruj354]https://www.youtube.com/watch?v=yY9KKruj354[/video]

Son düzenleme:
Bazi adamlarin gidecek olmasina simdiden cok uzulecegim. Daye - Pleiss - Collum - sanirim sinan guler etrafinda genclerle dolu bir yapilanma olacak, fitipaldo kalir buyuk ihtmal -

Tek bildigim hicbirsey eskisi gibi olmayacak ne yazik ki :(

Chris Babb'ı bu sezon çok izledim. Çok da beğendiğim bir oyuncu ama ball-handling'i aşırı derecede zayıf, topla yaratıcılığı yok. 6 yabancı alabildiğim yerde, topa hükmeden bir oyun kurucu bulmanın zorluğunu düşününce Babb'ı pek istemem açıkçası.

Raymar Morgan Ulm'ün en iyi oyuncusu ama 4 numara için şutu istikrarsız ve zayıf. Ayrıca 5 oynarken Cooley-Qvale gibi uzunlara karşı dayak yedi, tepki gösteremedi. Çok iyi bir coaching gerekli Babb-Morgan ikilisi için.

Açıkçası önümüzde ki sezon Ergin hocanın kalacağını düşünerek şöyle bir kadro düşünmüştüm:

DeAndre Kane-Markovic-Can
Sinan-Diebler-Göksenin
Micov-Schilb
Daye-Ege
P. Young-Semih-Deniz Kılıçlı

Bazı oyuncuların maaşlarında indirime gitmesi ve bütçenin biraz artması durumunda gayet kurulabilecek bir kadroydu. Ve Eurocup şampiyonluğunu garanti gördüğüm ve ligi bile zorlayabilecek bir kadroydu. Ergin hocanın bu playoff'ta takımı finale çıkaracağına inandığım ve daha önce bahsettiğim tekrar 'gerçek Ergin Ataman' olacağına inandığım için kalmasını istemiş ve kalacağını da düşünmüştüm. Ama maalesef başarısız olduk. Bunun sonucunda Ergin hocanın ayrılacağını düşünüyorum takımdan. O attığı tweet'e rağmen. Bu yüzden kurulacak kadro yeni gelecek koça göre kurulmalı. Ben Bagatskis veya Bartzokas gibi isimleri bu vasıfsız yönetimin getiremeyeceğini düşünüyorum. Yerli bir koça yönelirler büyük ihtimal. Adaylar içerisinde tabiki benim tercihim Oktay hoca olur ama Erman Kunter'in geleceğini düşünüyorum. O gelirse ona göre kurarım kadroyu.

Son düzenleme:
McCollum(850) - Can/Muhammed Baygül(150)

Sinan(500) - B.Paul/S.Salin(400) - Göksenin(300)

C.Clarke(600) - Emir(400) -

Jefferson(400) - Ege(100) - Orhan(100)

P.Young(600) - Parakhouski(500)

Yaklaşık 5M$'a kurulabilecek en ideal kadrolardan biri. Fiyatları biraz iyi niyetle yazmış olabilirim ama 5.5 M$'ı aşmaz kesinlikle.