2017-2018 Transferler ve Kadro Yapılanması

Kaptanımız Işıl'ın hali hazırda takımımızdayken bir kaç maç kötü oynadı diye kendisine fazla yüklenip haksızlık yapıldığı ortadayken ve fedakarlığın sürekli tek taraflı kendisinden beklendiğide ortadayken kendisi o fedakarlıkları hem maddi hemde maçlarda fiziki olarak yapmasına rağmen bu görülmeyip içeriden dışlama çabaları var maalesef,yahu bu tip az sayıda olan üst düzey yerli oyuncularımızı kaliteli yabancılarla kıyaslayıp hemen her maçta makine gibi oynamalarını beklemek abes olmuyormu ? el insaf, kaldıki o yabancılar bile performans anlamında tökezleye biliyorlarken,kendi değerlerimizi çok ve çabuk harcama meyilinde oluyoruz ama olmuyor yanlış,en azından şunu unutmayalım,Işıl'da dahil yerli oyuncularımız yabancılara kıyasla ister istemez duygusal olabiliyorlar ve moral olarak bazen çökebiliyorlar,bu durum Türk İnsanı olarak doğal yapımız ama oluyor işte değiştiremezsiniz,bir İnsan sıradanlıktan çıkıp profesyonel olarak spor branşında faaliyet gösteriyor diye o İnsani zaafiyetten veya yapıdan sıyrılmasını kimse beklemesin,bekleyenler varsada kendisini sorgulasın ne kadarını yapabiliyorum diye,Işıl kıymetinin olması gerektiği gibi bilinmediğini kendiside biliyor ve gelen çok yüksek teklifi kabül edip gidincede fırsatçılık yapıp bazıları veya bir çoğu,aaa bak para için gitti bunun içinde birde gerçek Galatasaray'lı diyordunuz deyip tu kaka yapacaklar şaşırmıyorum artık Ülke İnsanını bu hale getirdiler yazık.

İyi niyetli olan ve illaki iyi bir şeyler yapmak isteyenler varsa ben o kişileri şunları yapmaya davet ediyorum buyursun yapsınlar samimi iseler;kulübümüzü kanaatimce zarar vermek maksadıyla Devletin gücünü elinde bulunduranlar tarafından gayri resmi kayyum ekibi olarak sözde seçilen ama seçtirilen,başkan ve yönetici bazında atanan kişilerden oluşan mevcut yönetimin seçildikleri 2 yıldan bu zamana kadar kulübü uçuruma doğru süreklediklerini taraftar nezdinde bilmek ve görmek isteyenler tarafından gayet iyi bilinir,bu derece kötü niyetli oldukları,o kadar istenmedikleri halde bırakmak istememeleri akabinde rant peşinde oldukları aşikardır,kanaatimcede rant vede çıkarları için büyük sözler verdiklerinden şüpheden ziyade kanaatim var,bu noktada bunlardan kurtulmak için gerekeni yapmak hem biz taraftara hemde kulübün divan kurulu,kulüp üyesi gerçek GALATASARAY'lı İnsanlara düşüyor,iki ayrı İmza kampanyası başlatıldı,biri divan kurulu,kulüp üyeleri kapsamında #galatasarayyeniden başlığıyla ekteki görsel resimde sebepleri açıklandığı haliyle hazırlanan #galatasarayyeniden.jpg ve mevcut yönetimin seçime gitmesi anlamında tüzükteki maddeyi uygulamak zorunda kalmaları için gerekli olan #1600 imzaya ulaşmak amacıyla başlatılan imza kampanyasına,foruma üye olan İnsanlar içerisinde aynı zamanda bu bahsettiğimiz divan kurulu,kulüp üyesi varsa onlarıda bu duyarlılığı göstermelerini istiyoruz atsınlar imzalarını vicdanları rahatlasın.! diğeri taraftar nezdinde ( https://www.change.org/p/galatasara...book_responsive&utm_term=des-lg-no_src-no_msg ) sitesi üzerinden hazırlanan imza kampanyası,ben Galatasaray'lıyım ve bu yönetimin gitmesini istiyorum diyen Galatasaray'lıların hepsi sanırım tereddütsüz bu site üzerinden imzalarını atarlar.

Not; Bunu yazmamın amacı,hemen her sezon görmeye ve duymaya alıştığımız,alıştırıldığımız,takımlarımızın zamanla küçültülüp kapatmaya odaklanmış ve kapatmak içinde fırsat kollayan,hakları alenen çiğnendiği halde takımlarımızın haklarını bilerek korumayan ( zamanında istifa etmeden önce L.Nazifoğlu ağzından kaçırmıştı,federasyon(lar)dan aldıkları para karşılığında susmak zorunda kaldıklarını söylemiş veya ima etmişti ) Yönetim(lerin) kendilerine çeki düzen vermeleri ve taraftar tepkisinin her zaman bu hain planlarının karşılarına çıkacağını hissettirip planlarını çöpe atmalarını sağlamak,işte bu imza kampanları onlara vermemiz gereken açık mesaj ve uyarı anlamında büyük fırsattır,daha büyük ihanetlere maruz kalmamak ve üyeler,taraftarlar olarak geç kalıp pişman olmamak için bu kampanyalara imza atarak destek vermek artık şart oldu,bu fırsatlar bir daha ellerimize geçmeyebilir bunu unutmayalım.

Yönetici arkadaşlar bu kadar önemli görerek yazdığım yorumumu burada uygun görmezlerse daha uygun başlıklara taşıyabilirler ama rica ediyorum silmesinler.

Son düzenleme:
Sezonu üç şampiyonlukla kapayan Yakın Doğu Üniversitesi ilk transfer hamlesini yaptı ve Galatasaray'dan Cansu Köksal'i kadrosuna kattı.

Yerli piyasası daralmışken kaçırmamak lazımdı

Bu yakın doğu'da amaç nedir ? Aziz'den fırsat bulamayanlar egolarının tatmin etmek için başkancılık mı oynamak istiyorlar ? Bu işte kar yok kazanç yok ne diye akıtıyorlar bu paraları ? Aziz'in tokatladığı adam fener üyesiymiş bu yakın doğu uni'nin sahibi de mi öyle tam bilmiyorum. Ama iş iyiye gitmiyor.

Bundan birkaç sene sonra para babası başkanları bu işten sıkılınca kapanır giderler. Oyuncular için güzel oluyor tabi iyi kazanıyorlar ama piyasa çıldırmış durumda.

YDÜ sadece oyunculara para saçmıyor seyircileri de bu işe dahil ediyor(bkz efendi tinerciler). Şimdilik parayla her şeyi satın alıyorlar ama asıl sorulması gereken bu işi daha ne kadar sene devam edebilecekler? Ben de uzun süreceğini sanmıyorum. Bir zamanlar YDÜ diye bir takım vardı deriz ileri ki zamanlarda...

Bu tarz kişiler YDÜ gibi takımlara yatırım yapacağına, hangi takımı tutuyorsa ona yatırım yapması daha doğru olur bence..Önder beyin dediği gibi 2-3 sene sonra sıkılıp bırakıyorlar ve takımlar daha kötü durumda oluyor!! En azından tuttukları takımlara(GS,FB veya BJK) yapsalar yatırımları herkes kazanır sonuçta bu kulüpler kişilere bağlı değiller..

Bu tarz kişiler YDÜ gibi takımlara yatırım yapacağına, hangi takımı tutuyorsa ona yatırım yapması daha doğru olur bence..Önder beyin dediği gibi 2-3 sene sonra sıkılıp bırakıyorlar ve takımlar daha kötü durumda oluyor!! En azından tuttukları takımlara(GS,FB veya BJK) yapsalar yatırımları herkes kazanır sonuçta bu kulüpler kişilere bağlı değiller..

FB ye zaten yıllardır yatırım yapıyor bahsettiğiniz takımını tutan kişiler...Bize yapılmamasının tek nedeni var ; adam üye bile yapılmadığı yere neden sponsor olsun ki Aptal mı ?

FB ye zaten yıllardır yatırım yapıyor bahsettiğiniz takımını tutan kişiler...Bize yapılmamasının tek nedeni var ; adam üye bile yapılmadığı yere neden sponsor olsun ki Aptal mı ?

Tabi bu üye yapılmama durumu çok farklı boyutlar..Biz ne zaman dışa açılırız o zaman böyle sponsorluklar gelir..Dediğinize katılıyorum ama en azından BJK gibi takımlara olsunlar..Taraftarı bile olmayan kulüplere sponsor olmaları kötü bir durum bence..

Mehmet Ali Aydınlar doksanların başında Fenerbahçe yönetiminde faal üye olarak yer almış bir insandı. 2000'lerin ortalarında yıllar yılı voleybol takımına yatırım yaptı, Aziz Yıldırım onu defalarca onore etti, el üstünde tuttu. O "ısınma" dönemi sonrası TFF başkanlığına geçmek için gerekli zıplamayı yapabildi. Şike olayları patlamasa belki de halen federasyon başkanı olacaktı.

Galatasaraylı zenginlere yıllardır bok atıp duruyoruz, niye sponsorluk vermiyorlar diye. Vasat bir sponsorluk anlaşmasını "tarihin en büyük sponsorluğu" diye taraftara sunuyoruz mesela, adamların vermediği sözleri almış gibi gösteriyoruz. Adam verdiği vereceği paradan çok daha fazla zarara giriyor, kamuoyun önünde zor duruma düşüyor. Takım kupa kazanıyor, salona girmeye gözü kesmeyen yönetici gidiyor takım posterine photoshopla kendini monte ediyor. Yeri geliyor "iç hesaplaşmalar" sonucu 100 yıllık kulübün adını lekelemekten geri kalmıyorlar. Takım Avrupa finaline hazırlanırken "sonuç ne olursa olsun şubeyi küçülteceğiz" diye açıklamalar yapılıyor. Başarı paylaşılamıyor ama başarısızlık hep başkalarına ihale ediliyor. Bu ortamda kim niye sponsorluk versin ki?

Bugün Euroleague'in ana sponsorları Türk firmaları. Fenerbahçe bu adamların parasını kullanırken onlara da yol açıyor, dışarıdan göremesek de belli katkıları oluyor, adamlara hem vizyon hem de lobi anlamında. Biz Euroleague'de önemli bir konumda olsak bizimkiler sponsorların önüne nasıl taş koyarımın derdine düşerler. Galatasaray bütün bunlara rağmen ülkeye en fazla uluslararası kupa getiren kulüp. Fenerbahçe tek bir kupayla neler neler yapacak şimdi, biz onca başarıya rağmen onların hiçbirini yapamadık... Obradovic bizde olsa azami 2. sezon ortasında "nasıl ayağını kaydırırız" hesapları başlardı...

Hagi güzel demişti zamanında, "Kupa finalinde Fenerbahçe'yi 5-1 yendik. Maçtan sonra soyunma odasına tanımadığım birkaç kişi geldi, kupayı alıp gittiler. Onlar bütün gece cemiyette eğlendi, ben de eve gidip uyudum" diye..

Merve Uygül ve Özge Kavurmacıoğlu çok kötü seçimler, umarım çok para vermemişizdir. Gamze Takmaz yine bir derece anlaşılabilir.

GS_gen_k_z_ampiyon.jpg

24-27 Mayıs tarihleri arasında Hatay’da düzenlenen U18 Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Beşiktaş’ı 54-38’lik skorla mağlup eden Galatasaray şampiyon oldu.

Turnuvanın üçüncülüğünü ise Fenerbahçe’yi 68-42 mağlup eden İstanbul Üniversitesi elde etti.

Turnuvanın En Değerli Oyuncu Yağmur Yıldız (Beşiktaş) oldu.

Bireysel ödüller

En Değerli Oyuncu: Yağmur Yıldız (Beşiktaş)
En İyi Guard: Fatmanur Karakaş (Adana BOTAŞ)
En iyi Forvet: Yağmur Kübra Taşar (Galatasaray)
En iyi Pivot: İnci Güclü (Galatasaray)
Sayı Kraliçesi: Gökşen Fitik (Adana BOTAŞ) ortalama 29 sayı
Ribaund Kraliçesi: Elanur Demir (Düzce Belediye) ortalama 15,67 ribaund
Asist Kraliçesi: Eda Şahin (Galatasaray) ortalama 5 asist

Gen_K_z_d_ller_yeni.jpg

Kıta dışı tercihlerimizi çok merak ediyorum.
Öncelikle Moriah ile anlaşırız inşAllah.
5 numara içinde Rabekah Brunson ve Kiah Stokes'den biri beni mutlu eder açıkçası...

Bu yil butcemiz 1.5 milyon usd, gerisini siz dusunun artik. cok buyuk ihtimalle orta siralarda playoffa kalma mucadelesi veren bir ekip izleyecegiz.

Öncelikle şampiyon olan U18 Genç Kız takımımızı kutluyorum.

Merve Uygül ve Özge Kavurmacıoğlu çok kötü seçimler, umarım çok para vermemişizdir. Gamze Takmaz yine bir derece anlaşılabilir.

Diğer taraftan; eğer transfer bilgileri doğruysa Kürşat Kosovalı'nın değerlendirmelerine katılıyorum. Gamze Takmaz bu sezon bazı maçlarda sakatlık öncesi günlerine dönme sinyalleri vermişti. Biraz daha üzerine koyarsa katkı verebilir, yani transferi anlaşılabilir. Ancak diğer iki transferi anlamak mümkün değil. Bunları alacağımıza altyapıdan gelen kendi gençlerimize süre versek çok daha doğru olurdu.
Mersin B.B'den 1988 doğumlu 1,70'lik M.Uygül hangi özelliği için.. neden alınır?'
FB altyapısından çıkan Ö.Kavurmacıoğlu'nun kariyeri ?! İstatistikleri ?! vs.anlamak oldukça zor...
Zaten G.Saray’ın perde arkasından derinlerdeki! adamların aile referansı ile hemen her dönem böyle enteresan transferler oluyor maalesef. Geçen dönem D. Çolakoğlu şimdi Ö.Kavurmacıoğlu hepsinde seçkin elit aile bağları dikkat çekici..

Ne yapıp ne edip Jonquel Jones'i renklerimize bağlamamız lazım. Moriah'ın kalıp Jones'in alınması demek seneye müzede fazladan 3 kupanın olması demek. Tabi bizimkiler nerde çöp var onu araştırıyordur şimdi hatta fazla para vermemek için Traore'yi falan geri getirirlerse şaşırmamak lazım.

Takip ettiğim oyunculardan Jonquel Jones 21 sayı 21 ribaund ile kariyer rekoru kırmış..Az ve öz transferin karşılığı resmen..Fazla oyuncu almak yerine az ve öz alalım net katkıları olsun..Gereksiz yere 2-3 tane Türk oyuncu almaktansa tüm parayı belli isimlere yatırmak lazım..Tabi bizimkiler adını bile bilmiyorlardır..WNBA'yi yakından takip eden arkadaşlar, Jones'un Avrupa piyasası ne durumdadır yazarlarsa sevinirim..

PG: Jefferson- Işıl-Ayşegül
SG: Epoupa- İrem
SF: Elonu- Gamze- Özge
PF: Dubljevic- Papova- Meltem
C: Jones/Stokes- Petronyte- İnci