2018-2019 BSL Takımlarının Transferleri ve Hazırlık Dönemi

Beşiktaş Sompo Japan, başantrenör Dusko Ivanovic ile 1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Beşiktaş, geçtiğimiz sezon İsrail Ligi ekiplerinden Hapoel Holon'un formasını giyen uzun Joe Alexander ile anlaşmak üzere. (@haber1903com)

Donatas Urbonas'ın haberine göre Beşiktaş Sompo Japan, Vytenis Cizauskas'ın peşinde.

Daha önce Almanya ve İspanya liglerinde de forma giyen Litvanyalı oyuncu, bir önceki sezon Prienai Vytautas'ta oynadı. Litvanya ekibinin forması ile ligde 32 maçta görev yapan 1992 doğumlu, 1.89 boyundaki guard 8.6 sayı, 3.2 ribaund ve 2.9 asist ortalamaları ile mücadele etti. Geçtiğimiz sezonu Estonya Ligi'nde geçiren oyuncu, 22.5 sayı ortalaması yakalamıştı.

(via@sportandoTR)
 
Son düzenleme:
Cory Jefferson'ın sağlık kontrollerinden geçememesinin ardından Birleşik Amerikalı oyuncu ile yollarını ayıran Darüşşafaka Basket, Jeremy Evans'ın peşinde.

Trendbasket'in haberine göre önümüzdeki sezon EuroLeague'de mücadele edecek olan Darüşşafaka Basket, NBA patentli forvet Jeremy Evans ile anlaşma yolunda.

30 yaşındaki deneyimli oyuncu, geçtiğimiz sezonu G-League ekibi Erie Bayhawks'ta geçirdi ve 15.3 sayı, 10 ribaund ortalamaları ile mücadele etti.

Evans, daha önce Utah Jazz ve Dallas Mavericks formaları giymişti.
 
Eurohoops‘un haberine göre Beşiktaş, 2004 doğumlu Nijerya asıllı Türk pivot Adem Bona’yla ilgileniyor.

Henüz resmi bir anlaşma ya da imza söz konusu olmasa da siyah-beyazlılar, Bona’yı altyapısına kazandırmak istiyor.

Genç oyuncunun hakları şu an İstanbul Basket adlı bir kulüpte bulunuyor.

Diğer yandan Beşiktaş, A takıma yapacağı transferlerde şu an sadece ciddi olarak Joe Alexander’la ilgileniyor ve Amerikalı oyuncu, Ivanovic’in bizzat istediği bir oyuncu olma özelliği taşıyor.

Diğer pozisyonlar için ise oyuncu izleme departmanı çalışmalara devam ediyor.

Gelen bilgiye göre Beşiktaş’ın yeni koçu Ivanovic genç oyuncularla çalışmak istiyor ve siyah-beyazlı kulüp de Karadağlı koçla çalışma fırsatının genç isimler için önemli bir fırsat olacağına inanıyor.
 
Kadromuzun uzun rotasyonunu Birleşik Amerika’lı forvet Jeremy Evans ile genişlettik. Kariyerinin çok büyük bir bölümünü NBA’de geçirmiş olan tecrübeli oyuncu uzun yıllar Utah Jazz, Dallas Mavericks ve Atlanta Hawks formaları giydi. 2012 yılında NBA’de Utah Jazz forması giyerken katılmış olduğu smaç yarışmasını da kazanan Evans, Avrupa’da ise Khimki Moskova ile EuroCup tecrübesi edinmişti. 31 yaşındaki tecrübeli oyuncumuz ile anlaşmamız 1 yıllık.

Oyuncumuza hoş geldin diyerek başarılı bir sezon diliyoruz.
 
Insallahta alirlar, Milletin yonetimi is bilmez degil ki. Hukumete yalakalik yapip ihale kapmak icin yonetime gelenler toplulugundan baska hicbirsey beklememek lazim.
 
İlk olarak Trendbasket'in yazdığı ve Sportando kaynaklarının doğruladığına göre Pınar Karşıyaka takıma katılmayan ve sözleşmesi feshedilen Antonio Campbell yerine Kameron Chatman ile anlaşma sağladı.

1996 doğumlu, 2.06 boyundaki uzun forvet Michigan Üniversitesi'nin ardından Detroit forması giydi. NCAA çıkışlı oyuncu son sezonunda 29 maçta forma giydi ve 17.7 sayı, 8.2 ribaund ve 2.1 asist ortalamaları ile mücadele etti.

Chatman, profesyonel kariyerine Karşıyaka'da başlayacak.
 
Beşiktaş Vidmar’ı alırsa üzülürüm. Çok daha iyi yerleri hakediyor. Ah eski biz olacaktık ki hayallerini kurardık ne güzel...


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Yeni sezon öncesi yabancı oyuncu rotasyonunu tamamen değiştiren Beşiktaş Sompo Japan, Joe Alexander transferinin ardından guard ve pivot arayışlarına devam ederken, skorer guard bölgesi için de alternatifini belirledi.

İlk olarak Haber1903'ün verdiği bilgiye göre Siyah-Beyazlılar, son olarak Buducnost VOLI forması giyen Birleşik Amerikalı skorer guard Kyle Gibson'ı kadrosuna katmak istiyor.

Karadağ ekibi KK Buducnost VOLI ile geride bıraktığımız sezonda Adriyatik Ligi şampiyonluğu yaşayan 31 yaşındaki ve 1.93 boyundaki Gibson, Podgorica ekibinin formasıyla Adriyatik Ligi'nde çıktığı 29 maçta %37 ile üçlük isabeti bularak; 12.2 sayı, 2.3 ribaund ve 2.2 asist ortalamaları yakalarken, Karadağ Ligi'nde 14 maçta 12 sayı, 2.4 ribaund ve 2.1 asist, EuroCup'ta ise 17 maçta 12.5 sayı, 2.4 ribaund ve 1.6 asist ortalamaları ile görev yapmıştı.

(via@sportando)
 

Üst