2018/2019 EuroLeague

Barcelona’nın oynadıkları basketbolu sevmiyorum. Son çeyrek 20-0 yakalamaları çok ilginç olmuş, daha ilginci buna rağmen farkın çift hanelerde kalması hala.
Efes’in ya da Ergin Ataman’ın bilmiyorum, kazanma ihtimallerinin fazla olduğu maçları vurup geçme gibi özellikleri var.
Bu arada Zalgiris-Pana maçı Fener CSKA Madrid maçları gibi oluyor. Hem satranç hem savaş var parkede, çok güzel.
 
Zalgiris iyi hoş da Walkup’la, Grigonisle, Waltersla bilmem kimle olacak işler değil. Şaşırmıyorum bulundukları sıralamaya.
Şu Efes maçının yorumcusu da Serkan Erdoğan mı kim bilmiyorum yanlışlık olmasın da, zorla anlattırıyorlar gibi bu kadar donuk ruhsuz tatsız bi yorumcu görmedim.
 
Efes yine alabileceği maçı reboundlar yüzünden verdi. Bu sefer maçın hiç bir bölümünde kopmadan sonuna kadar geldiler ama hep bitirici noktalarda real vurdu geçti biraz da şanslılardı Pleiss kaç tane bomboş atış kaçırdı. Micic yine bildiğimiz gibi maç genelinde çok iyi ama kritik noktalarda batırıyor. Larkin yine var yok arası. Efes şanslı ki rakipleri de yeniliyor. Şimdi pana deplasmanı var çok zor ama deplasman galibiyeti lazım Efes'e dördüncülük için.
 
Fenerbahçe, Cska, Real dışında Efesi eleyebilecek bir takım görmüyorum ben, saha avantajı olsun olmasın. Belki, playoffların havasıyla Oly. Dacka, Buducnost, Khimki, Gran Canaria zaten çoktan dışarıda kaldılar.
İlk 5 in aynı takımlardan oluşacağını düşünüyorum. Bence biz ilk 4 ü garantiledik. Yeni sistemle 19 galibiyet ilk 4 için yeterli olmuş, bizim şimdiden 18 oldu. Kalan 10 maçın en kötü yarısnını kazanırız diye düşünüyorum.
Zalgiris ve Bayern in gücü yetmez ilk 8 e.
Geriye Baskonia, Maccabi, Barcelona, Panathinaikos ve Milano kalıyor.
Baskonia,Shengelia dönmedikçe ilk 8 için en zayıf adaylar arasında kalır.
Panathinaikos da mevcutdeplasman performansı + pota altıyla işleri zor.
Milano, Nunnaly ile anlaştı deniyor, bence fayda sağlar, Micov u rahatlatır, 2 numaradan da ara ara katkı verir.
Maccabi de Pargo da döndü, Cska maçı dahil son 4 maçı kazanmanın morali ve özgüveni ile 15 lere çıkar.
Barcelona diğerlerinden önde galibiyet olarak ama fikstürleri daha zor sanki. Fenerbahçe, Efes, Oly deplasmanları + içeride Cska (bu akşam), Real, baskonia maçları var.
Bence 6-7-8 Maccabi, Milano, Barcelona dan oluşur, 1-2-3 biz, Real, Cska, 4- Efes ve Oly. Kendi içlerindeki sıralamayı bilemem.
 
Ben Bayern Münih’in daha da devam edeceğini düşünüyorum. En azından diğer takımlara nazaran daha iyi kimyaları var ve çok istiyorlar.
Ayrıca bu Larkin bu maçlarda da direksiyona geçmeyecekse niye bu kadar para verildi. Lider oyuncun var ama ağırlık koymuyor, bence asıl sorun bu. Larkin yerine James olsa şu takımda kafadan 2 galibiyet daha yazılıydı haneye.
 
Yalnız Baskonia’nın fikstürü çok rahat. İlk 7’de rahat bitirirler diyorum ben. Shengelia olmadan da Oly-Fb deplasmanlarında taş gibi oynadılar. Yanındaki takımları sollayıp Barça’yı zorlarlar hatta.
 
Larkin yerine James olsa kafadan üç galibiyet düşmek lazım. Öyle topu domine edip her maç 20 top kullanan bir geri zekalıyla bir yere varılmaz.

Bayern'in fikstürü çok zorlu yanılmıyorsam en çok deplasman maçı olan takım Bayern ( 11 maçın 7 tanesi dışarıda). Gerçi deplasmanda fena oynamıyorlar ama rakibi zorlasalar da kazanamıyorlar.
 
Khimki yenilgisi Fener'e yaradı demiştim, yenilgi sonrası üç maçı da +15 yaparak kazandılar. Her ne kadar rakipler ve fikstür buna müsait olsa da yine de 3 maç üst üste +15 etkileyici.

Real ise Efes karşısında bence Buducnost yenilgisi sonrası vermeleri beklenen güçlü reaksiyonu veremedi. Hücum ribaundları gene Efes karşısında kurtardı onları.Daha net bir galibiyet bekliyordum açıkcası.
 
Zalgiris tam gaz devam. Khimki de form tuttu iyice. Barcelona’ya uyuz oluyorum yense de, Olympiakos son iki sezondur aynı sınırlı güçte.
Bayern geçen hafta yazdığım gibi takım olgusuyla çok iyi gidiyorlar. Bizim Mahmuti-Ataman kreasyonu gibi. Fenerbahçe bu maçı da kazansa yuh diyecektim.
 
Şu anda OAKA da klasik Ergin Ataman deplasman takımı var.
Rezalet bir 3.çeyrek başlangıcı.
Micic kendini Euroleague'in en iyi oyuncusu sanıp takımı müthiş sabote ediyor bu maç.
Calathes takımını adeta bir orkestra şefi gibi müthiş yönetiyor.
Ergin Hoca gelecek sene için Larkin yerine takımda düşüneceği ilk isim olmalı Calathes.
 
Panathinaikos'un 66 yaşındaki koçu Rick Pitino: "Magic Johnson, Larry Bird ve Isiah Thomas gibi birçok isimle ve birçok isme karşı çalıştım. Nick Calathes, kariyerimde gördüğüm en iyi pasör."
 

Üst