2018/2019 EuroLeague

Dün maçın sonlarında İsmail Şenol ilginç ama önemli bir veri paylaştı. Son 2 dakika kalana kadarki efes üçlük yüzdesiyle fenerin üçlük yüzdesi ilk karşılaştıkları maçın tam tersiymiş. Yani ilk maçta fener bu maçtaki efes kadar kötü atmış, efes de bu maçtaki fener kadar iyi atmış.

Fakat ilk maç kafa kafaya gitmiş ve son 2-3 dakikada çözülmüşken bu maç iki dakika kaldığında fark 21'di. Buradan çıkacak sonuç şu. Fener şutları girmediğinde savunmasıyla, içeriden skor bulabilmesiyle mücadelesiyle ve takım kimliğiyle farklı şeyler deneyip oyuna tutunabiliyorken efes şutları girmediğinde oyundan siliniyor. Pek çok maçta skor bulamadığında savunmada da reaksiyon veremeyip büyük seriler yiyor. İki takım arasında ciddi bir karakter farkı var.

Efes gibi F4 hedefleyen bir takımın kaderi o gün şutlarının girmesine bağlı olmamalı. Yeri gelecek 65 sayı atarak da kazanabilmen veya maçı o noktaya getirebilmen gerekiyor. Burada da koç kalitesi devreye giriyor. Efes b planı olan bir koça sahip değil ve bu önemli maçlarda daha fazla ortaya çıkıyor.

Maçtan evvel hafta içi maça iyi hazırlanamadık diyerek Ataman zaten yenilginin yolunu yapmıştı. Belli ki kafadan mağlubiyeti yazmış maça.
 
Efes dua etsin de bu akşam real barca'yı yensin. Yoksa ilk dört işi mucize ötesi olur. Efes şu psikolojik dağılma sorununa bir çözüm bulamadı. Maç içinde dağılıyorlar ve maçı bırakıyorlar. Fener ne kadar seri yese de düştüğü yerden kalkmasını bilip kendi oyununa dönebiliyor. Obra'nın şu takımda yaptıkları yemin ediyorum bütün branşlar için ders diye anlatılmalı. Özellikle futbol takımlarının ders çıkarması lazım bu takım olma konusundan.
 
Ergin Atamanın maç seçme huyu devam ediyor.. Bencede bu maçı kafan eksi yazmıs, belliki barca maçına odaklanacak.. Ancak o maçta hiç kolay olmaz, Efesin enerjisi sezon başına göre düşük ve Barcada iyi bir ivme yakaladı.. Sonuç olarak çok güzel bir euroleage maçı olacak, kaçırmamak lazım..
 
Olympiakos-Cska maçı da olması lazım o da güzel maç. Yalnız oly çökmüş durumda bakalım bir sürpriz yapabilecekler mi ?
 
Barcelona kazandı ve form olarak baya iyi durumdalar.

Efes haftaya çok önemli bir maça çıkacak. Yenerse barçanın bir sonraki maçı fener deplasmanı bir anda 2 maç bile öne atarlar kendilerini. Bu maça iyi hazırlanmaları lazım.
 
Ah Efes sayende Barcelona bile cana geldi. Ne zaman gittin 15 sayı önden Barcelona’ya tuş oldun herifler o günden beri alev aldı geleni geçeni deviriyorlar.
 
Tavares ; fiziği normal insan boyutlarından çok farklı olduğu için kolunu 5 cm bile kenara açsa rakibine çarpıyor. Kalinic’in yüzüne istemeden dirseği geldi diye gördüm yanlış görmediysem. Devamında Kalinic sinirle Tavares’e müdahalede bulundu. Pozisyon neticesinde Tavares’e dirsek dolayısıyla sportmenlik dışı çalındı.
 
Fener keşke yenilmeseydi bu kadar farkla. Onlara bu tip yenilgiler doping etkisi yaratıyor sonraki dönem için. Madrid'in de potansiyeli için tam bir gösterge oldu bu maç. Obradovic'i kenarda bu kadar çaresiz bir şekilde gördüğümü hatırlamıyorum herhalde.
Bakalım Efes ne yapacak bu akşam. Gerçi ben yense bile ilerleyen haftalarda zorlu fikstür nedeniyle Barca'nın gerisine düşeceğini düşünüyorum ama yine de çok önemli maç onlar için.
 
Lull'ün göstereceği performans Real'in kaderini belirler. Bu yıl Real geçmiş senelerden daha farklı daha sert ve (gerekirse ) çamur oynuyor. Buna formda bir Lull da eklenirse işi götürürler. Ancak dün akşamki performansını sezon genelinde göremedik. F4 dönemine nasıl gireceği çok önemli. Aşil sakatlığı sonrası eski Lull epeydir yoktu ortakıkta.

Fenere gelecek olursak skor kötü olsa da F4 zamanında ateşleyici bir güç olabilir. Mücadele fücü yüksek takımlara bu tip yenilgiler artı katabiliyor. Dün Obradovic farklı kazandığı maçlardan bile daha sakindi. Kafasında bazı planlar var gibi. Maç sonu bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyor sözünden f4'da Real denk gelirse başka bir oyun planı kuracağı anlamını çıkardım.

Şu bir gerçek ki oyun planları açısından Real Fener'e; Fener Cska'ya, Cska da Real'e ters geliyor. F4 zamanı eşleşmeler nasıl olacak, kritik konu o.
 
Fener keşke yenilmeseydi bu kadar farkla. Onlara bu tip yenilgiler doping etkisi yaratıyor sonraki dönem için. Madrid'in de potansiyeli için tam bir gösterge oldu bu maç. Obradovic'i kenarda bu kadar çaresiz bir şekilde gördüğümü hatırlamıyorum herhalde.
Bakalım Efes ne yapacak bu akşam. Gerçi ben yense bile ilerleyen haftalarda zorlu fikstür nedeniyle Barca'nın gerisine düşeceğini düşünüyorum ama yine de çok önemli maç onlar için.

Efes bu akşam yenerse avantaj elde eder. Barca Fener ile deplasmanda oynayacak ve büyük ihtimal kaybedecek ki bu durumda 2 galibiyet fark oluyor. Kalan 4 maçta bir yenilgi bile lüksü oluyor Efes'in önemli bir artı bu. Hadi içerde Cska'ya kaybetti diyelim geriye kalan maçları kazanması yetecek. İplerin sende olması her zaman önemlidir ve avantajdır. Maccabi ve Baskonia'yı deplasmanda yenmek evet kolay değil ama iplerin kendinde olmasını her zaman tercih ederim.
 
Maccabi deplasmanda Bayern’i yendi, playoffa kalma yarışı hepten kızıştı. Son haftalar kavga dövüş çok heyecanlı olacak. Shengeliasız Baskonia, Gudaitissiz Milano iyi idare ediyor. Olympiakos dağılacaksa hiç girmesin playoffa, bu takımlar daha çok hak ediyor.
 
Ergin hocam keşke her maça aynı konsantrasyonla çıkabilsen şu maç seçme huyun olmasa neler yapacaksın kim bilir. Şu barcadan şöyle bir dönemde 15 sayıdan ikiliyi almak tek kelime ile muazzam.
 
İşte Larkin bu, tam 37 sayı. Bütün sene beklendi bu performans için ama en kritik maçta maçı söktü aldı. Yazık blazic in belini kırıp basketbol hayatını bitiriyordu az daha. Şimdi bu maç çok büyük mesaj oldu. Play off’da bu iki takım yine karşılaşacak, ev sahibi avantajı kimde olur bilmiyorum ( bu maça rağmen kalan fikstüre göre barca bence hala avantajlı ) ama efes barca’ya ben seni her türlü yenerim mesajı verdi. Ergin hoca ve Moermann’ı da unutmamak lazım ikisi de çok formdaydı Larkin gibi. Hadi ergin hocam eğer deplasmanlardan galibiyet çıkarırsanız dördüncülük ve F4 gelir.
 
Son düzenleme:
Efes bu saatten sonra büyük bir hata yapmazsa 4. olur artık. İkili averajı da aldılar. Umarım F4'e de kalırlar hatta şampiyon da olurlar. Ergin Hoca'nın koleksiyonundaki tek eksik kupa. Şampiyon olabilecek kadroları da var.
 
Uzun zamandır böyle bi oyuncu resitali hatırlamıyorum Euroligde. En son fener-siena malum Bobby Brown performansı geldi aklıma. Sahada Derrick Rose esintilerini gören tek ben değilim sanırım. Larkin maça öyle bi sarıldı ki savunmada da ribaundlarda da çılgınlar gibi mücadele etti. Her hareketten sonra çığlık attı. Adamın rahat 3-4 asistini de yediler boş şutlar kaçtı. 50 ye dayanırdı verimlilik puanı.
Efes bu sene hedef maçların hepsinde rakiplerini ezerek yendi. Gerçekten önemli bi özellik. Arka arkaya maçlar kazanıp Madrid’i iki maçta yenip kupa alan formda bir Barcelona’yı böyle ezmek etkileyiciydi. Kendi elleriyle verdiği Barça Madrid ve Olympiakos maçları olmasaydı şu an ilk 3-2 bile olabilirdi onlar için.
Belki Larkin’den ötürü biraz gölgede kaldı ama Moerman da kahramanıydı günün. Çok fazla ribaund alarak Barcelona’ya sayı şansı tanımadı ve oyunun kopmasını sağladı.
 
Ataman hedef maclari kazaniyor ama kazanabileceği maclari hedef mac olarak seciyor. Bu kismi atlamamak lazim. Real deplasmanini hedef mac olarak secmiyorsa kazanamayacagini bildigi icindir. Efesin Barcayi yeneceğini tahmin ediyordum ama ikiliyi alacagini dusunmuyordum. Larkin baska oynadi, basketbolda guard mevkisindeki bir oyuncu cosunca oyuna etkisi cok fazla oluyor. Dun adeta bu maci ben kazaniyorum dedi.
 

Üst