2018/2019 EuroLeague

Efes pana'yı yenemedi bi de üstüne barcelona oly i yendi. İlk başta bakınca Oly barcelona nın üstünde yenilmesi efes için daha iyi gibi gözüküyor ama barca nın bundan sonra fikstürü inanılmaz kolay. Kalan 9 maçın 6 sı kendi evlerinde. Deplasmandaki maçlardan biri zaten efes ile. Ben bu fikstüre göre barca'nın dördüncü efes'in beşinci bitireceğini, oly nin de altıncı bitireceğini düşünüyorum. İlk üç zaten belli. Yedinci baskonia sekizince de maccabi olur gibi. Eğer dediğim gibi olursa efes in barca karşısındaki şansını yüzde 40 görüyorum. Barcelona her ne kadar son senelerde tam bir loser takımı olsa da bu yıl sonlara doğru form yakaladı. Efes'in de kanser etme ihtimaliyle bu yıl da f4 biraz zor gibi görünüyor.
 
Benim gizli favorim Bayern, playoff yapacaklar diye bekliyorum. Efes de evinde maç vermiyor kolay kolay. Tuhaf şekilde form tutmuş bi Khimki var ve Shved de ekleniyor şimdi. Barça hala güven vermiyor, Pana inişli çıkışlı sürprizlere açık, Olympiakos çözülmesi çok zor, Maccabi de iyi kötü zorluyor ve Baskonia da kovalayacaktır. Son haftalar çok çekişmeli olacak gibi.
 
Shengelia sakatlık sorunlarından çok çekti kariyeri boyunca. Bu sakatlıklara rağmen belki de avrupanın en iyi 4 numarası, bir de sakatlıklar etkilemeseydi ne olurdu kimbilir.

Euroligin yeni formatı sakatlık sayısını arttırdı sanki. Gudaitis de pert olmuş aşil gitmiş diyorlar.
 
Maccabi Olympiakos maçı 3.çeyrekte 30 lardaydılar hala ama ikinci yarı, özellikle son çeyrek müthişti.
Barcelona Zalgiris maçı da kan ter göz yaşı vardı baştan sona. Ama son 1.40 falandı fark 4-5 ken Davies smaca giderken Hanga’nın net sert faulü vardı vermediler devamında maç Barcelona’ya koptu.
 
Oly de bu kadar net bir şekilde düşüşe geçmişken Efes artık 4. sırayı kaptırmasın kimseye. Maccabi Oly maçı ilk 3 periyot gözlerimi kanattı. Neyseki son periyot kaliteli olmasa bile heyecanlı oldu.
 
Barca'nın dün yenmesi çok kötü oldu Efes için. Adamların kalan maçları o kadar kolay ki. Efes'in önünde şimdi üç maç var zorlu. Önce Oly ile evinde sonra fener deplasmanı sonra final gibi bir Barca maçı evinde. Feneri muhtemelen yenemez o maç kafadan eksi. Ama Oly ile Barca'yı mutlaka yenmek zorunda. Ayrıca Barca yı sadece yenmeleri yetmez ikili averaj için farklı yenmeleri lazım, ilk maçı 15 sayı ile kaybetmişlerdi orada. İş çok zor yani. Ben hala 4 barca 5 efes olur diyorum. Ayrıca Oly bu gidişle play-off dışında kalırsa hiç şaşırmam. Bakalım Ergin Hocamın nefesi yetecek mi dördüncülük için.
 
Son düzenleme:
Panathinakos rezalet deplasman formuyla hayatta ilk 8 yapamaz hoş yapsa ne olacak ? Şu deplasman formuyla saha avantajı olmadan kevgire çevirirler.
 
Saha avantajı olsa da bir şey değişeceğini pek sanmıyorum. İki Yunan devi inanılmaz iticiler bu sene. Oly de Pana da sadece isimleri var kendileri yok. Kadroları çok yetersiz.
 
Barcelona, Madrid’i de yenmiş hem de deplasmanda sanırım. Kupa maçı da olabilir sahayı yanlış söylemiş de olabilirim. Yine de tuhaf bi yükseliş grafikleri var..
 
Bugün Efes kader maçlarından birine çıkıyor. Oly ile Sinan Erdem'de karşılaşacak. Yenerse hem Oly devre dışı kalır dördüncülük için hem de Efes güven tazeler hedefi için. Zaten sonraki maçı da yine içeride Barca ile. Aynı o maç da bu maç kadar kader maçı niteliğinde. Oly çok formsuz Efes'in alacağını düşünüyorum ama yine de belli olmaz. Ters bir sonuç Efes için ilk dört dışı demek. Hayırlısı.
 
İlk görev tamamlandı. Efes hem maçı kazandı hem de averajı da ele geçirdi. Böylece Oly saf dışı kaldı diyebiliriz. Ergin hoca ikinci yarı iyi yönetti oyunu. Türkiye kupasında hiç beğenmemiştim onu ama burada telafi etti. Larkin’i de oyuna soktu. Şimdi haftaya esas kader maçı barca dananın kuyruğu orada kopacak.
 
Yani haterlık olmasın diye demiyim dedim de , Vesely’nin Pleiss’ı bloklayıp ergenler gibi bi yerleri ayrı oynayıp tribüne oynadıktan 2 dakika sonra Pleiss’ın cevap verip zerre mimik oynatmaması..
 
Fener ezdi Efes'i. Bes dakikalik kafa kafaya bir baslangictan sonra ipleri eline aldi ve bir daha hic birakmadi. Bu tip maclarda mental acidan Efes direncli kalamiyor. Sutlar girmeyince savunma yapip oyuna tutunamiyorlar.
 

Üst