2018/2019 EuroLeague

Euroleague şampiyonu CSKA Moskova'yı kutlarım.Nando De Colo-Cory Higgins-Sergio Rodrigues üçlüsünün oyun zekası yeteneğiyle kupayı kazandılar.Will Clyburn-Kyle Hines-Othello Hunter'ın katkıları tabiki önemli ama bu seviyede oyuncuları her zaman bulunabilir Avrupa'da.Önemli olan bu üç yetenekli guard'ı takıma katabilmekte.

Ne yalan söyleyeyim Ergin Ataman'ın yenilmesine sevindim.Kazansa burası ve kendisini Galatasaray taraftarı sayan Atamanspor'luların övgülerinden geçilmezdi.Onların gerçek dünyaya dönmeleri için de bir fırsat oldu.

Maç sonu Fenerbahçe taraftarına verdiği tepkide kendisine yakışan şekildeydi.Bir daha asla kapımıza uğramasın.Efes'dende kovulduğunda kendine Atamanspor adıyla bir takım kursun.
 
Şu fenerlilerin yaptığına bakın. Ayıp şeyler bunlar. Gönül isterdi Efes şampiyon olsun ama bir önceki senenin sonuncusunu finale çıkartmak da çok büyük iş. Tebrikler efes tebrikler Ergin hocam.
 
Dünya üzerinde en aşağılık en IQ su düşük, en şerefi kanı bozuk taraftar Fenerbahçe taraftarıdır.
Biri giden arabaya kemerle vurur, diğerleri 20 milyonluk Obradovic’i kepaze etti diye Türk takımının Türk hocasına küfür eder..
 
CSKA basketlerine sevinen aşağılık Fener taraftarı maç sonuna dogruda Ergin Ataman küfür ediyor. Türkiyeyi rezil ediyorlar her zamanki gibi reziller.
 
''Ergin Ataman mola alsana'' tezahüratı yapan ''her yerde en büyük Fener'' diye manasızca tezahüratlarda bulunan,Cska Moskova basket attıkça sevinen kişiler insan falan değiller.

İnsan falan değiller.
 
Sadece Larkin'le buraya kadar. Yine de çok büyük iş başardı Efes, tebrikler.

Itoudis, geç de olsa Cska'nın çehresini değiştirmeyi başarmış gözüküyor. Rotasyonu bol ve kaliteli kadroya ek olarak takım ruhunu ve pes etmemeyi de aşılamış gibi.

Ergin Ataman kazansa elbet sevinirdik lâkin biraz daha yol katetmesi, özellikle oyun içi müdahelelerde kendini geliştirmesi elzem. Çalıştırdığı takımlarda rakiplerin bu kadar boş atış şansı bulması tesadüf olmasa gerek.

Kupa özellikle Larkin'e çok yakışırdı fakat yapacak bir şey yok.

fb bekolulara diyecek bir şey yok. Kupa da alsalar, karaktersizlik bâki kalıyor. Yakındır balonlarının sönmesi, beter olsunlar. Türk sporunun yüz karaları!
 
Son yıllarda sürekli FB taraftarı güzellemesi yapan, onları öve öve bitiremeyen sözde spor yorumcularının bu gece yüzü biraz olsun kızarmış mıdır? Salondaki Fenerlilere teşekkürler. Kendileri, kendilerini çok güzel anlattılar.

Maça gelirsek, Ergin Ataman takımlarının klasik zaafı dış şutlar, yine kendini gösterdi. Ataman'ın artık buna bir çözüm üretebilmesi lazım. Moerman'ın beklenenin altında kalması da başka bir faktördü.

Sezon başı koçun Pleiss tercihi çok tartışılmıştı. Bu gece Dunston'ı yedekleyebilecek, benzer tipte bir uzunu olsaydı belkide şampiyon olacaktı. Beabois de Efes adına sezonun hayal kırıklığı oldu. Efes seneye kadroyu koruyup, bu iki oyuncunun yerine efektif takviyeler yapabilirse şampiyonluk adayı olabilir.

Yine de Ataman ve Efes için çok büyük başarı... İnşallah yatırıma devam edip gelecek senelerde de buralarda olurlar.
 
Son düzenleme:
Çok fazla bireysel oyuncu performansına dayalı oynayıp, alternatiin olmazsa bu seviyede kaybediyorsun.. efes bu sezon cska ve reali hiç yenemedi yanılmıyorsam.. Bu seviye başka bir seviye gerçekten, efese ağır geldi.. Bu seviyede olmak için kendi oyununun yanında rakibi analiz edebilmen ve onları bozabilmen lazım..
 
Ergin Ataman hocamızda bizim, Mahmuti hocamız da...

Şöyle bir akşamda Atamanspor demek ne oluyor anlamıyorum... İki hoca da kulübümüze hizmet vermiş güzel insanlar.

Teknik taktikten ziyade oyuncularda çok fazla stres olduğu belli oluyordu, kolay değildi sonuna kadarda savaştılar şutu ile hayat bulan Efes 3'lük yağmuru ile yenildi. Sağlık olsun... Ergin hoca seneye daha iyisini kesinlikle yapar... Keşke Galatasaray'ın başında bu imkanları ona sunabilsek ama yapacak birşey yok.

Sevgili Albayrak prim şov yapacağı kadar Basketbola değer verseler adımızı buralarda da duyururduk... Geleceklerdir elbet o günler...

Tebrikler Ergin Ataman, tebrikler Efes...
 
Önce şunu yazayım,Euroleague'de kazanılan başarı küçümsenmemeli,orada final oynamak çok zor şampiyon olmak ise çok büyük bir olay.Kimler yıllardır ne paralar harcıyorlarda play off'a bile kalamıyorlar.Bu bakımdan FB yıllardır büyük bir iş başardı,bu sezonda Efes çok büyük bir başarı kazandı,kolay gibi görenler olabilir ama hiç kolay değil buralara gelmek.

Sezon ortasında çok eleştirdiğimiz Cska şampiyon oldu.Final Four'un tek maçlı sisteminde böyle sonuçlar olabiliyor.

Son yıllarda şampiyonluk Cska,Fener,Real arasında dolaşıyor,önümüzdeki sezon Efes daha güçlü bir kadroyla umarım şampiyon olur ve bu yazdığım 3 takımın yanına 4. takım olarak eklenir.

Gelecek sezon daha çok euroleague maçını şifresiz izleme imkanımız olmalı,bein sports her hafta 1 maç veriyordu bu 2 maça çıkmalı.
 
Olumlu tek yanı şu olabilir bu sonucun ; ilk sezonunda şampiyon olsaydı Ergin hoca ve Efes, sonrasında Leicester gibi bir durum yaşayabilirlerdi. Şimdi en azından bi hedefleri oldu. Seneye daha çok çabalayacaklar.
 
Kötü transfer ile transfer ettiğin oyuncunun beklentiyi karşılamıyor olması farklı şeyler bu Beabouis’in bu bağlamda doğru hamle olsa da bekleneni verememiş olması Efes adına sezonun olumsuz noktalarından birisi. Ben f4 beklemiyordum ama finalde dahi ağır basan taraf oldular tebrik etmek lazım.

Oyuncu yönetimi konusunda Larkin konusu çok büyük + yazar Ataman hanesine. NBA’den dönmenin ve sakatlığın verdiği performans düşüklüğü döneminde Larkin’i mental açıdan kazanması büyük iş bence. Larkin sonrası oynanan oyun sezona yayılsa fazladan 2-3 galibiyeti olabilirdi efes’in.

Sezon başından beri eleştirilen Itoudis’in kupayı alması ayrı bir mesele tabi ki ama eleştirilmeyi sonuna kadar hak ettiğini söylemek lazım De Colo meselesi özelinde.

Efes’e dönecek olursak, gelecek yıl Beabouis ve Motum’la devam edilmez, Pleiss ve Anderson yerine iyileri bulursa gönderilir, sezonun kaderini Larkin ve Micic’in durumları belirler gibi görünüyor.
 
Dunston kenara geldiğinde oyuna Pleiss veya Motum yerine Ayon girse ortaya bambaşka bir senaryo çıkabilirdi. Ataman önümüzdeki sezon Larkin-Micic'i tutup üstüne de daha sert bir takım kurmayı başarabilirse tekrar F4 görmesi işten bile değil, hatta bu sefer macera mutlu sonla bitebilir. Yalnız mutlaka dersine çok daha iyi çalışması gerekiyor, öğrenmenin yaşı yok. Yeni kurulmuş takımla bu performans büyük başarı, yeter ki sürekli ileriye bakabilsin.
 
İki maçta da yirmi yiyip rezil ol ama Ergin Atamana küfür et. Fenerli kafası hiç değişmeyecek. He sene 30 milyon yuro bütçe ile f4 yapmak başarı evet :LOL:
 

Üst