2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Fatih hocam mesajı vermiş ama 10 numara mevkinde kimin oynayacağını pek anlayamadım. Henry oynayacak sanırım. Sinan’la ikisinin 11’de olmasına sevindim açıkçası.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dünya Futbolunda 10 Numara diye bir mevki kalmadi artik bizde vazgecmemiz lazim.
Onjekuru, Sinan, Rodrigues - Bu üclü dönüsümlü oynamali posizyon degistirmeli, bir yere sadik kalmamalari lazim böylece daha cok posizyon yakalama imkanimiz var

Golu yedik bile

Oyle bir saha dizilisimiz var ki forvetimiz kim belli degil! Eren solda sinan ortanin onunde Gary forvete benzer gibi ama tam degil. Birsey anlamadim.

Son düzenleme:
2-1 one gectik - kendi kalelerine attilar : ) Bosuna demedim forvet yok ortada diye :) golu o yuzden defans atti :)

Son düzenleme:
Zor da olsa 3 puanı aldık.
Fatih hoca çıkardığı ilk 11 ile takıma ve yönetime gerekli mesajı verdi.
Zordu ama 3 puanla başlamak güzel oldu.
Takımı ve teknik ekibi tebrik ediyorum.

Önümüzde ki 2 hafta içerde oynayıp sonra Trabzon deplasmanına gideceğiz.
Bu 2 maçı da alıp Trabzon'a 3'te 3 ile gideriz Allah'ın izniyle.

Şimdi acil transferleri yetiştirmeliyiz.
Bu takıma;
1- Hızlı bi stoper( Denayer)
2- Adam yiyen bir orta saha ( Ndiaye)
3- Emre Akbaba lazım.
Bu 3 transfer ile çok daha iyi bir takım olacağız Allah'ın izniyle...

3-1 kazandik ama sahada tam bir kor dogusu vardi. 3 pas ust uste yapamadik desem yeridir. Dizilis igrenc otesiydi. Ileride Sinan Onyekuru Gary ve Erenle ne forvet gorunduk ne baska birsey.

anlamadigim olay o kadar hazirlik maci yapildi bazi seyler bugune sarkar mi boyle ?

Neyse kazanmak guzel yine de.

Zor da olsa 3 puanı aldık.
Fatih hoca çıkardığı ilk 11 ile takıma ve yönetime gerekli mesajı verdi.
Zordu ama 3 puanla başlamak güzel oldu.
Takımı ve teknik ekibi tebrik ediyorum.

Önümüzde ki 2 hafta içerde oynayıp sonra Trabzon deplasmanına gideceğiz.
Bu 2 maçı da alıp Trabzon'a 3'te 3 ile gideriz Allah'ın izniyle.

Şimdi acil transferleri yetiştirmeliyiz.
Bu takıma;
1- Hızlı bi stoper( Denayer)
2- Adam yiyen bir orta saha ( Ndiaye)
3- Emre Akbaba lazım.
Bu 3 transfer ile çok daha iyi bir takım olacağız Allah'ın izniyle...

Emre Akbaba bitmis deniyor. Takimdan oyuncu ayrilmasini bekliyoruz. Ayrildigi anda aciklanacakmis.
Büyük ihtimal o oyuncu Lionel Carole. En son Antalyasporla görüsüyo deniyordu. Bu aksamda yedeklerde yer vermemis Hoca.

Her kaptırdığımız da kontra yiyoruz önde karşılıcak Donk-Fernando ikinci topların ortada yoktu Maicon bende negatif bakıyodum ama bu oyun tarzında rakipler tek pasla 3-4saniye de atak bitiriyo. Maicon değil Ramos-Varane olsa sırıtır acayip dengesiz oynuyoruz. 3puanı aldık ama bu oyun tarzında iş direk transfer değil kaptırdığımız her top nerede olursa olsun direk kontra olarak döner mi bir takıma ?. Karşılıcak bir tane adam yok direk stoperler karşılıyo taç kullanıyoruz Donk ceza sahası içinde pas almaya çalışıyo Serdar bağırdı ortasahaya döndü.

3 puanı 3 golle alarak sezona başladık hayırlısıyla.

Maça gelirsek; Öncelikle savunmamızdan başlayayım. Savunma yine evlere şenlik. Aramıza atılan her top maalesef geçiyor ve kaleyle karşı karşıya kalıyorlar. Golü yine o şekilde attılar, kıl payı olan ofsayt pozisyonu da o şekildeydi. Özellikle Şampiyonlar Ligi takımları bu ara pas işlemini çok sık ve iyi yapıyorlar. Biz Ankaragücü'nün paslarını geçiriyorsak, Liverpool falan gelirse geçmiş olsun 4-0 biter heralde maçlar. Mutlaka oraya hızlı bir oyuncu almak lazım. Maicon ve Serdar ikilisi bütün sezon 3 kulvarda oynayamaz. Denayer gibi birisi şart oraya.

Orta sahamızı vasat buldum. İlk yarı berbattılar hatta. İkinci yarı önde olmamızın da etkisiyle orta sahamız hücumu pek düşünmediler daha defansif oynadılar. Bu durum da defansif orta saha olan Fernando ve Donk'u zorlamadı. Ama bu 2'liyle hücuma doğru dürüst, hızlı bir şekilde çıkamıyoruz. Maçın sonları hariç bu ikiliyle hücuma çıktığımızı göremedik. İlk yarıda atılan goller zaten biri duran top, diğeri yan toptan kendi kalelerine sonucu gelmişti. Teknik, oyun bilgisi yüksek olsalar da stabil ve tempolu değiller. Bu da kontratak silahlarımızı doğru kullanamadıkları anlamına gelmekte. Mutlaka Ndiaye gibi oyunu her iki yönde oynayabilen, patlayıcı gücü yüksek birisine ihtiyacımız var orada. Bu transfer hem ilk 11'i hem de rotasyonu güçlendirecektir.

Onyekuru'yu bu maç özelinde eleştirmek normal değil. Yetenekli bir oyuncu, iyi niyetli, arada bazı sakarlıkları olabiliyor bunu doğal buluyorum. 21 yaşında, maç geçtikçe kendini daha da geliştirecektir. Eren de 90 dakika hayalet gibiydi, yine bir şekilde golünü atmayı başardı. Yani golleri atıyor diye güvenmek ne kadar doğru olur bilmiyorum. Bir takımın en az 3 forveti olmalı. Bizde bu rakam 2. Oraya Ahmed Musa tarzında pırpır bir forvet gerekiyor forvet rotasyonunu güçlendirmek adına.

Haftaya Göztepe ile içeride oynayacağız. 12 Mayıs'tan beri içeride maç yapmıyorduk. 3 aydan fazla bir süre sonra Arena'da oynamış olacağız. Oradaki sinerji çok iyi olacak, özellikle bu maçta kazanmamız ile birlikte. Ayrıca o zamana kadar 1-2 transfer açıklanırsa o maçtan da kolay bir galibiyet bekliyorum.

Kaldı 33, Hedef 22.

Ndiaye tarzı tabiri caizse köpek gibi koşan bi adam lazım toplamak için orta sahayı, iki yönüyle oynayan.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Futboldan anlamayan yöneticilerden ne bekliyoruz ki abi ?
Abdurrahim Albayrak futboldan anlayan tek adam bu yönetimde.
Başka da bir şey demeye gerek yok sanırım :)

Nihat Beycigim, Abdurrahim Albayrak sempatik olabilir, duyarli ve ilgili olabilir ama ticari zekali olmayabilir. Alin elinden aile sirketi imkanlarini döndürün 20 yil onceye belki hicbiriniz is bile vermezsiniz yetersizliklerinden dolayi.

Tuttugunu koparan hasin ve kararli bir tek yonetici gordum belki de en fazla 3-4, en basta Unal Aysal Baskan, Faruk Suren, Haldun Ustunel ve sonra da Hakan Ustunberk iz birakmistir ben de.

Iyi niyet cok onemlidir ama yetenek fakiriyseniz bir sure sonra iyi niyet kaybolur geriye gercekler kalir.

Gecmiste bir cok yonetici gordum, Alp Yalman, Adnan Polat, Mehmet Cansun,Ergun Gursoy, Ozhan Canaydin ve niceleri, hep bir seyler eksik kaldi ama hepsinin gercekten Galatasaraya basari kazandirmak icin gorev aldiklarindan suphem yok.

Faruk Suren basariyi reklama donusturemeyip sonunu getiremedi.
Ozhan Baskan fazlasiyla naifti. (Allah rahmet eylesin)
Adnan Polat son donemde kontrolu kaybetti.
Alp Yalman kendi halinde, adim hidir elimden gelen budur gibiydi.
Ergun Gursoy sanki Abdurrahim Albayragin kopyasi gibi ama biraz daha gozu karaydi.

Bir gun kismet olursa Baskani Unal Aysal olan, Futbol Subesinin basinda Haldun Ustunel, Basket subesinin basinda Hakan Ustunberk olan bir yonetimi Galatasarayin basinda isterim.

Son düzenleme:
Yönetim ve Fatih hoca arasında bir sorun olduğu açık ve net. Zaten medyada da görüldü bu haberler. Ama dün yapılan açıklamalar bir kopukluk olduğunu gösteriyor.

Fatih hoca: "Yönetimin almak kadar satma konusunda da becerikli olması lazım. (Burada oyuncu satarak yeni oyuncular alma isteği olduğunu gösteriyor), Ben seri oyuncuları tercih ediyorum. (Burada ağır vasıta olan Maicon, Gomis gibi oyuncuların yerine hızlı oyuncular alınmalı göndermesi var), Bir mevkide 2-3 alternatif isim olabilmeli geniş kadro adına. (Burada da hem ligi hem de Avrupa'yı kaldıracak rotasyonlu bir kadro kurulmasını söylüyor)

Başkanın açıklaması ise şu: "Bu takım Şampiyonlar Ligi'ni götüremez diyorlar, götürür. Galatasaray geçmişte birçok kez yapılamaz denileni yaptı. (Yani bu kadro bize yeter anlamında konuştu)

Hoca eksik yerlere transfer yapılmasını istiyor bu net bir şekilde. Ama Mustafa Cengiz de artan döviz kurundan mıdır yoksa oyuncu satmakta zorlandığından mıdır bilmiyorum kadromuz yeter diyor.

Şimdi oyuncu satarsak bu kim olmalı. Büyük ihtimalle Carole kesinlikle elden çıkarıldı dünkü maçın yedek kulübesinde bile olmadığını düşünürsek. Ama iyi paraya satılmaz en fazla 1,5 m € falan eder. 1-2 oyuncu daha satmak zorundayız ki transfer yapabilelim. Veya kiralık oyunculara yöneleceğiz. Denayer ve Ndiaye'yi zaten bonservisle alamayız onları mecbur kiralamaya çalışacağız. Emre Akbaba'yı da hoca çok istiyor lakin 1 sene sonra bedava gelecek adama 3 milyon € verilir mi? Ben olsam vermem özellikle € kuru 7,5 lira olmuşken.

Ndiaye, Denayer ve en az Gomis kadar kaliteli bir forveti kiralamak lazım.