2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Selçuk'un sözleşmesi son senesinde ve 31.08.2018 tarihi döviz kuruna göre 2.950.000 euro ve 25.000 euro maç başı kazanacak. Çok ciddi bir rakam hakikaten. Bu sözleşmeyi yapanı tebrik etmek isterim. 34 yaşındaki birinin indirime evet demesi imkansız.

Kulübümüz, altyapımızda yetişen Birhan Vatansever’in transferi konusunda geçtiğimiz sezon oynadığı Bandırmaspor Kulübü ile anlaşmaya varmıştır. Birhan Vatansever ile iki sezonluk sözleşme imzalanmıştır.

Hayaller Emre Akbaba, Ndiaye, Denayer gerçekler Birhan Vatansever !!!

Şampiyonlar Ligi'ne bir ülkeden 2 takım katılınca, ilk katılan takım yayın gelirlerinin % 55'ini, ikinci olarak katılan takım ise % 45'ini alacaktı. Fenerbahçe'nin elenmesiyle Galatasaray tek başına Şampiyonlar Ligi gelirlerinin % 100'ünü alacak. Yaklaşık 25-27 M€.

Güncel kur (€) ile Şampiyonlar Ligi'nden ayakbastı parası olarak kasasına koyması muhtemel takribi para: 216.000.000 TL.

Bu para hemen kasamıza girecek mi ?
Transfer yapmamizda işimize yarayacak mı ?

Şampiyonlar Ligi'ne bir ülkeden 2 takım katılınca, ilk katılan takım yayın gelirlerinin % 55'ini, ikinci olarak katılan takım ise % 45'ini alacaktı. Fenerbahçe'nin elenmesiyle Galatasaray tek başına Şampiyonlar Ligi gelirlerinin % 100'ünü alacak. Yaklaşık 25-27 M€.

Güncel kur (€) ile Şampiyonlar Ligi'nden ayakbastı parası olarak kasasına koyması muhtemel takribi para: 216.000.000 TL.

Bu para hemen kasamıza girecek mi ?
Transfer yapmamizda işimize yarayacak mı ?

Hemen girmez para kasaya.
Transfer yaparsin ama lig icin yaparsin sadece, transfer yaptigin oyuncunun ismini SL kadrosuna yazdirman icin mutlaka oyuncu satman lazim.

Bizde oyuncu satacak yönetici mi var ?
DÖ'yü al MC'ye vur !
7-8'e satabilsek birini çok güzel olacak ama...

Oyuncu satmanin yöneticikle bi alakasi yok. 10 kez dedim bu maaslarla bu bonuslarla bu futbolcular biyere gitmez.
Besiktas örnegi vercek simdi bazi arkadaslar ama Besiktasta giden oyuncularin cogu yeni külüplerinde daha fazla maas aldilar.
Gördügünüz üzere fazla maas alan Negredoyu, Vagner Loveyu gönderemiyolar. Noldu transfer sihirbazlarina?
Futbolcu istemedigi sürece gönderemessin.

İsviçre’nin Zurich kentinde toplanan UEFA yetkilileri, Şampiyonlar Ligi deneme kurasını çekti. Buna göre 4.torbadan Galatasaray’ın grubu şöyle;

PSG
Tottenham
Roma
Galatasaray

Buna kuraya göre zevk almasını bilicez :)

Bilet fiyatlarına zam yapıp hep taraftardan dilenmek ben bir halt beceremiyorum lakin elimizin altında yolunacak kazlar var onlara yönelelim demektir. Devletimiz de ne zaman bir halt beceremezse hemen vergileri bindirir. Dursun Özbek yönetimi Eurocup sonrası Euroleauge için abuk subuk fiyatlar çekmişti. Hatırlar mısınız saha içi koltukların fiyatları 35 bin tl açıklanmıştı ve ben hala merak ederim bir kişiye satabildiler mi? O dönem GSW'ın saha için sezonluk koltukları hemen hemen aynı fiyattaydı.

Bilet fiyatlarına zam yapıp hep taraftardan dilenmek ben bir halt beceremiyorum lakin elimizin altında yolunacak kazlar var onlara yönelelim demektir. Devletimiz de ne zaman bir halt beceremezse hemen vergileri bindirir. Dursun Özbek yönetimi Eurocup sonrası Euroleauge için abuk subuk fiyatlar çekmişti. Hatırlar mısınız saha içi koltukların fiyatları 35 bin tl açıklanmıştı ve ben hala merak ederim bir kişiye satabildiler mi? O dönem GSW'ın saha için sezonluk koltukları hemen hemen aynı fiyattaydı.

Abi bu ülkede eğer sizi destekleyenler varsa yapacağınız her şeyin bir savunucusunu bulursunuz. Kale arkalarının satışa çıkmadığı bir ortamda en ucuz bilet fiyatının 150 TL olmasını bile savunabilenler var. Yaşadığınız şehrin takımının elinde dünya yıldızları var. Şampiyonlar Ligi finalisti bir takım en fazla 60 pound'a bilet satıyor. Yeri geliyor eleştiriliyorken siz 2 katı fiyatı bile eleştiremiyorsunuz.

Geçen yıl 55 TL'den başlayan 11. kategori o günkü kurla 13,25 Euro ediyordu. (14 Ağustos 2017'de 1 Euro 4,15 tl idi)
Bugün 80 TL olan 11. kategori 10,66 Euro ediyor. (14 Ağustos 2018'de 1 Euro 7,50 TL)

Geçen yıl 55 TL'den başlayan 11. kategori o günkü kurla 13,25 Euro ediyordu. (14 Ağustos 2017'de 1 Euro 4,15 tl idi)
Bugün 80 TL olan 11. kategori 10,66 Euro ediyor. (14 Ağustos 2018'de 1 Euro 7,50 TL)

Abi biz bu ülkede TL kullanıyoruz. 1600 pound geliri olan 60 pound'a alırken 1600 tl geliri olan da 150 liraya alıyor. Hani aradaki farkı zaten görebiliyoruzdur diye tahmin ediyorum.

1- Ben burada kazanılan paraya orana bakarım. Yani bir Almanya vatandaşına külfeti ne kadardır en ucuz sezonluk biletin ve Türkiye vatandaşına ne kadardır?
2- 55 tl'den 80 tl'ye çıkış neredeyse %30 fark demektir. Türkiye'de kim %30 zam aldı.

Profilinize göre Viyana'da yaşıyorsunuz Rapid'in ya da Austria'nın sezonluk bilet fiyatları nedir? Ki Viyana pahalı bir şehirdir.

1- Ben burada kazanılan paraya orana bakarım. Yani bir Almanya vatandaşına külfeti ne kadardır en ucuz sezonluk biletin ve Türkiye vatandaşına ne kadardır?
2- 55 tl'den 80 tl'ye çıkış neredeyse %30 fark demektir. Türkiye'de kim %30 zam aldı.

Profilinize göre Viyana'da yaşıyorsunuz Rapid'in ya da Austria'nın sezonluk bilet fiyatları nedir? Ki Viyana pahalı bir şehirdir.

Ben Külüp acisindan baktim olaya. Külübün giderlerin cogu Euro ve Dolar üzerinden oldugu icin böyle bir zam yapilmis.
Yoksa haklisiniz.

Bayern Münchenden örnek vereyim cünkü Avusturyada futbol kültürü pek yoktur biletler ucuzdur.
Bayern Münchende 1.Kategori dedigimiz mac bilet fiyatlari 300-360 Euro fln

Bilet fiyatlarına zam olması normal. Sezona iyi başlamış, Son Şampiyon takımın ilk iç saha maçını izleyecekler. Zaten biletler tükenmiş zam olmasına rağmen saatler içinde. Yani cebini düşünen adam zaten almaz bileti. Demek ki izlemeye parası varmış. 25 milyon taraftarı olan bir takımdan bahsediyoruz bunun 5-6 milyonu İstanbul'da. 35 bin kombine desek, kalan 17 bin kapasite için 5 milyondan bulunur ya. Sonuçta izleyenler her hafta maça gitmiyor. Sürekli gidenler zaten tribüncüler. Diğerleri ayda 1 gitse pek koymaz yani o kadar para.

Ayrıca bizim gelirlerimiz TL üzerinden, giderlerimiz Dolar/Euro üzerinden. 1 alıyorsak 6,5 lira veriyoruz. Hem zam yapılmasın hem transfer yapılsın hem başarılı olalım. İyi vallahi yönetimin aklına gelmemiştir kesin.