2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

SON DAKİKA:

Mustafa Cengiz:

Yuto Nagatomo ile anlaştık.

Galatasaray taraftarının istediği doğrultuda transfer çalışmaları yaptığımızı ve olumlu şekilde sonuçlanacağına inşallah emin olabilirsiniz.
 
Stoper için isimleri geçen Chellini ve Miranda.
Hangisi gelirse savunmayı toparlar.
Ujfalusi etkisi yapar.
Keşke bu 2 isimden birini kadroya dahil edebilsek.
 
Stoper için isimleri geçen Chellini ve Miranda.
Hangisi gelirse savunmayı toparlar.
Ujfalusi etkisi yapar.
Keşke bu 2 isimden birini kadroya dahil edebilsek.

İkisi de çok yaşlı adamlar. İkisi de Eylül olunca 34 olacaklar. 1 sene oynasalar 35 olurlar. Zaten yaşlı olmasalar sözleşmelerini uzatırlardı. Ve şimdiye kadar alıcıları çıkardı. Sadece bizim gibi takımlar istediğine göre yatmaya gelirler. Umarım yanılırım.
 
Trezeguet cidden balon bir topçuymuş. İki maçta da varlık gösteremedi. Gelecekse 3 m'ya gelsin ondan 1 kuruş fazlası israftır. Hele hele onun için Rodrigues'i falan göndermek düpedüz salaklıktır.
 
Dünya kupasıyla kulüp performansı farklı olabiliyor bunu da göz önünde bulundurmak lazım. Misal Klose. Ha ben kesinlikle süper ligden topçu alınmaması taraftarıyım o ayrı.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Galatasaray, Yuto Nagatomo'nun transferi konusunda Inter ile 3 milyon euro karşılığında anlaşma sağladı.(DiMarzio) (Sky Italia)
 
Trezeguet , Amrabat'ın şekil değiştirmiş versiyonu.. Umarım aynı hatayı yapmazlar keza Amrabatı alırken de Fatih Terim-Albayrak ikilisi vardı..
 
Miranda, Brezilya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'ndaki banko stoperi. Bizim oyuncular Çeşme'de nargilesine seri köz isterken, yatmayıp Dünya Kupası'nda top oynuyor.
Chiellini ise Juventus'un bu sene banko stoperiydi.
Yani bu oyuncular yaşlı olsa bile en üst seviyede(Galatasaray seviyesinin üstünde) performans veren oyuncular. Zaten bu kalitedeki oyuncuları 20li yaşlarında alamayacağımıza göre, halen böyle üst seviye performans verirken ilgilenmek lazım.

Trezeguet'i almak için 5.9m euro + kdv kadar nakit parayı Kasımpaşa'ya ödememiz gerekiyor, BeinSports'a göre. Hem miktar çok hem de transfer çok fazla risk içeriyor. Bu sene ligde yaptıkları, performansı çok sıradışı olmasına rağmen bir sene kiralayıp, eğer iyi performans verirse satın almayı düşünmeliyiz. Ayrıca oyuncu Dünya Kupası'nda iyi oynasa zaten bu ülkede herhangi bir takıma transfer olması söz konusu olmaz.
 
Chiellini ve Miranda 1 seneliğine gelecekse gelsin ama 2 yıl ve fazlası olursa göndermek için bin takla atarız. Bizim kulübün huyudur her oyuncuya en az 2 yıldan sözleşme vermek. BjK'deki Pepe bence bu iki oyuncudan daha kaliteli ama o bile birkaç maç dışında kötüydü. Bizden başka isteyen olmadığına göre biz niye alalım demek ki bunda bir iş var. Bütün sezonu bu iki isimden birine güvenip emanet edersek sıkıntı çıkar. İkisi de yaşlı ve sert oyuncular. Bizim oraya bence daha genç bir isim gerekiyor. Sigurdsson veya Kjaer gibi.
 
Bir tecrübe bir dinamik taktiği lazım tıpkı Ujfalusi-Semih zamanları gibi. Miranda’ya ben de sıcak bakıyorum.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Napoli'den Milik ismi gündeme geldi. Kağıt üzerinde iyi topçu ama son yıllarda sakatlıklardan dolayı çok maç kaçırdı. Mesela geçen sezon sadece 17 maça çıkabilmiş. Büyük soru işaretleri var. Gerçi sakat olmasa buraya düşebilir miydi 24 yaşındaki bir oyuncu? İmkansız görünüyor.

Ama umarım onu alacağız diye Gomis'i göndermeyiz. Veya Gomis'i göndereceksek mutlaka 1 forvet daha almalıyız sakatlığı olan Milik'e güvenip koca sezon tek forvet oynamamak lazım. Ahmed Musa olabilir veya Abel Hernandez. Hatta bana kalırsa forveti 3'lemek lazım.
 
Galatasaray, Arkadiusz Milik'in kiralanması konusunda Napoli ile her konuda anlaşmaya vardı.

( Bein Sports) (TRT Spor)

Şaka desin biri !
 
Miranda veya Chiellini'den birisini alacaksak Maicon'u gönderip yanına yabancı bir stoper daha almalıyız. Kjaer gibi. Hatta Maicon'u Inter istiyordu galiba, onunla Miranda'yı takas + 2 m paketi yapsak çok karlı bir hamle olurdu.

Orta sahaya en az 2 tane oyuncu lazım. Ndiaye kesinlikle kiralanmalı. Bir de onun gibi bir dinamoya daha ihtiyaç var oyunun her iki yönünü de oynayabilen.

Milik'i isterim ama kapsamlı bir sağlık araştırması yapmak lazım. 1,5 sezondur düzenli oynayamıyor. Şimdi üst üste 2-3 maç oynatırız sakatlanır elimizde kalır boşuna zarara girmeyelim. Eğer sakatlık sorunu aman aman değilse bence 1 sezon kiralık güzel olur. Özellikle sıkıştığımız zamanlarda 4-4-2'ye dönüp topu şişirirsek uzun boyuyla büyük avantaj sağlar. Gomis'i satsak da satmasak da bir forvet daha alınmalı. Ahmed Musa gibi pırpır forvetler ligimizde her zaman iş yapmıştır. Onu görmek isterim takımımızda.

Belhanda konusunda kararsızım. İlk defa bir oyuncuya karşı böyle nötrüm. Sana git diyemem ama kal demek de gelmiyor içimden. Bir 10 numaraya göre defansa yardımı, mücadelesi iyi, yetenekli de bir oyuncu ama defoları da var. Mesela skorer değil, uzaktan şutu yok, sorumluluk alamıyor, mental olarak zayıf birisi her an kart görmeye müsait. O yüzden iyi para teklif ediyorlarsa derhal satılmalı. Yerine mutlaka daha sorunsuz, daha iyi oyuncular alınır. Mesela Kagawa'yı alırsak her anlamda çok iyi transfer olur. Hem Belhanda'dan daha kaliteli hem daha disiplinli hem Nagatomo ile iyi anlaşır hem de Japon kamuoyunda inanılmaz bir ilgi görürüz. Müthiş bir gelir kapısı olur tabii iyi değerlendirirsek.

Her hafta değişen kadromuzu yapalım;

Fernando Muslera
Mariano ------ Simon Kjaer ------ Miranda ------ Yuto Nagatomo
--------- Fernando Reges ----- Badou Ndiaye -----------
Feghouli ------------------------ Shinji Kagawa ----------------- Garry Rodrigues
------ Bafetimbi Gomis ------

Subs: Yerli kaleci, Serdar Aziz, Ozan Kabak, Martin Linnes, Selçuk İnan, Ahmed Musa, Sinan Gümüş, Arkadiusz Milik​

Mis gibi kadro.
 
Son düzenleme:
Milik normal şartlarda grafiğini sürdürse, sakatlık problemi yaşamasa şuan 50-60 M Euro belki de daha üzerine transferi konuşulacak, ceza sahası içi-dışı, kafa-sağ-sol golü her türlüsünü atabilecek gezici bir forvet. Henüz 24 yaşında almaya zaten gücümüz yetmez de kiralamak bile güzel iş olur. Gomis'i çift hanelere satıp, Milik'i kiralamak ve arkasına da bir alternatif yapıştırmak benim nezdimde 10/10 bir hamle olur. Milik alternatif veya yedek olarak alınabilecek bir adam değil. İkna edebilirsek zaten CL oynayan bir takımda oynama ve kendini tekrar parlatma planıyla ikna edebiliriz, gel rotasyonda oynarsın diye olmaz.
 
Öncelik her zaman bonservisi olmayan oyuncularda olmalı derim. Kiralık oyuncuların motivasyon sorunu oluyor. Hepsi Nagatomo gibi olsa keşke ama onun gibisi nadir çıkıyor. Şampiyonlar ligi için kadro yeterli değil. Mevcut kadronun gruptan çıkması çok zor. Maicon ve Ronaldo'yu karşılıklı oynarken düşünemiyorum. Adamın boşu yok her maç bir ıska ve rakip Muslera'nın karşısında. Maicon, Belhanda ve hatta mümkünse Feghouli'den de bir an önce kurtulalım.
 
Öncelik her zaman bonservisi olmayan oyuncularda olmalı derim. Kiralık oyuncuların motivasyon sorunu oluyor. Hepsi Nagatomo gibi olsa keşke ama onun gibisi nadir çıkıyor. Şampiyonlar ligi için kadro yeterli değil. Mevcut kadronun gruptan çıkması çok zor. Maicon ve Ronaldo'yu karşılıklı oynarken düşünemiyorum. Adamın boşu yok her maç bir ıska ve rakip Muslera'nın karşısında. Maicon, Belhanda ve hatta mümkünse Feghouli'den de bir an önce kurtulalım.

Süfyan'a kariyeri boyunca bonservis ödeyen ilk takım biz olduk. Aklı olan hiç bir takım bu adamı almaz belki Suudi arabistan veya katar vs. bir yerlere satabilirsek satarız.
 

Üst