2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Dün resmi site açıkladı hukuken mümkün görülmemektedir diye. Tabi bunların hukukçuları hukukçu mudur ona da güvenmiyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Dün tvde gördüm gününü bilmiyorum a spora konuk olacakmış malum şahıs. Bakalım yine ne geveleyip komik açıklamalar yapacak.

Galatasaray, Modeste’ye lisans çıkartamaz. Geçti... TFF talimatı uygun değil. Modeste’nin menajeri yanlış biliyor. Yol göstereyim. Avrupa’nın bazı ülkelerinde oynayabilir. Örneğin İngiltere. FIFA, bu gibi durumlarda transfer takvimini ülke federasyonlarının inisiyatifine bıraktı

Galatasaray kendisine CL için lisans çıkartabilir. Bu bile transferi için yeterli sebeptir. Ama o hukuki sorunlar anladığım kadarıyla lisanstan daha öte. Böyle bir riske girmek istemiyorlar.

Galatasaray, Modeste’ye lisans çıkartamaz. Geçti... TFF talimatı uygun değil. Modeste’nin menajeri yanlış biliyor. Yol göstereyim. Avrupa’nın bazı ülkelerinde oynayabilir. Örneğin İngiltere. FIFA, bu gibi durumlarda transfer takvimini ülke federasyonlarının inisiyatifine bıraktı

Fifa bu gibi durumlar için toplanıp genel de lehte karar veriyor ve federasyona buna lisans çıkartın diye federasyonlara talimat veriyor.

Murat Abi sizce bu yönetimin öyle bir lobisi var mı?

Bu lobilik bir olay değil ki Fifa Modeste kararını neredeyse tüm dünya'da transfer dönemi bittikten sonra verdi. Zenit böyle bir durumda yokken Marchisio'yu transfer etti. Biliyorsunuz Juventus adamı serbest bıraktı ve Zenit ya dün ya da bir önceki gün aldı. Rusya'da transfer 30 Ağustos'ta bitti.

Diğer ülkelerde belli bir tarihe kadar serbest oyuncu transferine izin veriliyor. Marchisio transferi de böyle bir transfer. Ekstra bir durum söz konusu değil. Türkiye'de ise maalesef böyle bir durum söz konusu değil.

Modeste transferinde Fifa özel izin verecek deniliyor ama ülke federasyonu kabul etmediği sürece Fifa'nın her hangi bir yaptırım yapma şansı yok. Ülke içi bu tarz durumlara karışamıyor.
O yüzden sadece şampiyonlar liginde oynayabilir. Bu bile alınması için yeterli bir sebeptir.

MODESTE'NIN Florya'ya kadar geldiği doğruymuş. Modeste olayını ilk duyduğumda transferin bitmesine 2-3 gün kalmıştı. Ancak hukuki bir sorun olduğunu söylediler.
bullet.jpg
MODESTE ile Drogba olayı çok farklı. Modeste Çin kulübü ile hem sportif sözleşme yapmış hem de imaj hakları için ayrı bir sözleşme yapmış. Drogba bir sözleşmeyi feshettiğinde diğeri de fesih oluyordu. Modeste imaj hakları sözleşmesindeki bir ihlal nedeniyle tek taraflı kontratını feshetmiş ama imza attırdığımız takdirde 25-30 milyon Euro ceza ile karşı karşıya kalabilirdik. Bonservisini getirmesini istedik, getiremedi.
https://www.sabah.com.tr/spor/futbol/2018/09/05/mustafa-cengiz-kabahat-benim

Mustafa Cengiz'in dün TRT'ye konuştuğunu Sabah Gazetesi'nden alıntıladım. Başkan çok net söylemiş, oyuncu bonservisini getiremedi demiş. Yani bir başka takımın oyuncusu hala. Modeste, Çin takımından bonservisini getirse dahi ligde ocaktan önce oynama şansı yok.

UEFA ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde 21 oyuncu bildirmek durumundaydık ve dün itibariyle bildirmişiz. Ekleme, çıkarma nasıl oluyor ondan emin değilim. https://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2019/clubs/club=50067/squad/

Tüm bunların yanında ocakta sözleşmesi bitecek oyuncular var, takımlarında süre alamayanlar var. Mesela Talisca'nın takımından Alan. Modeste'ye takılı kalmadan bu tarz girişimlere şimdiden başlamalıyız. Bu sefer hataya yer yok.

Diğer ülkelerde belli bir tarihe kadar serbest oyuncu transferine izin veriliyor. Marchisio transferi de böyle bir transfer. Ekstra bir durum söz konusu değil. Türkiye'de ise maalesef böyle bir durum söz konusu değil.

Modeste transferinde Fifa özel izin verecek deniliyor ama ülke federasyonu kabul etmediği sürece Fifa'nın her hangi bir yaptırım yapma şansı yok. Ülke içi bu tarz durumlara karışamıyor.
O yüzden sadece şampiyonlar liginde oynayabilir. Bu bile alınması için yeterli bir sebeptir.

Fifa'nın tescil et talimatı verdiği ve tescil edilmeyen bir transfer yok. Fifa çok yavaş karar verdi ve futbolcu lehine işlem olur burada.

Mahmuti için "Ben Galatasaraylı değilim,paramı verin dedi" söyleminden beri Mustafa Cengiz'in sözleri bana inandırıcı gelmiyor. Fakat varsayalım ki doğru...

Deniliyor ki, Modeste'yi transfer etseydik yüklü bir bonservis bedeli ödemek zorunda kalabilirdik. O bedel ne kadar? Medyada yazılanlar 20 milyon euro'yu bulabileceği yönündeydi.

Eğer Modeste bizim ŞL'de gruptan çıkmamıza ve sene sonunda ligde şampiyon olup, tekrar ŞL'ye gitmemize yardımcı olacaksa; söz konusu risk alınabilirdi. Zira bu durumda elde edilecek gelir en az 40 milyon euro olur.

Beşiktaş geçen sene sözde risk almadı ve gelen teklifi değerlendirip 28 milyon euroya Cenk'i devre arasında sattı. Ama yerini dolduramayınca şampiyonluk ve ŞL'den gelecek gelirden oldu. Şimdi de benzer bir hatayı bizim yönetim yapıyor.

Ya herşeyi geçtim sen o kadar zamanda sadece 1 forvete mi endeksledin kendini? Olmama ihtimali de gün gibi ortadayken insan öte yandan alternatif hazırlar. Nerden baksan tutarsızlık nerden baksan ahmakça..

Sevgili santrafor arkadaşlar; Galatasaray'a transfer olmak istiyorsanız, KURAL 1: Lütfen florya'ya gelirken bonservisinizi yanınızda getirin. KURAL 2: Başkanın resmine iyi bakın ve asansörde görünce selam verin. KURAL 3: Lütfen Abdürrahim Albayrak gişesine değil floryadaki santrafor sorumluları gişesine başvurun. KURAL 4: Gelmeden muhasebeden "transfer için para var ", UEFA'dan FFP sınırı aşılmamıştır" belgelerini alın. NOT: FB'den teklif almış ama yarı fiyatına bize gelmiş gibi yapanlar özellikle tercih sebebidir.

Söyleyeceğini söyledi zaten , biz de anlayacağımızı anladık, göreceğimizi gördük. Ki aylar öncesinden görmüştük de. Tabi ki böyle kritik bi dönemde ortalığı yangın yerine çevirmek kimseye yaramayacağı için böyle konuşmuş.

Galatasaray'ın sıradaki 5 iç saha maçı da Cuma günü oynanacak:

- 14 Eylül Cuma, Galatasaray - Kasımpaşa
- 28 Eylül Cuma, Galatasaray - BB Erzurumspor
- 19 Ekim Cuma, Galatasaray - Bursaspor
- 2 Kasım Cuma, Galatasaray - Fenerbahçe
- 23 Kasım Cuma, Galatasaray - Konyaspor

Galatasaray’ın haklarını savunmak için başkan ve yönetim neyi bekliyor?

Son düzenleme: