2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Diagne çok büyük kazık gibi görünüyor. Gelmesine de hiç sıcak bakmamıştım Tetteh gelse daha iyiydi aynı paraya. Daha gençti üstelik. Ligde sıradan takımlara karşı atar ama bu seviyelerin oyuncusu olmadığını 3-4 maçtır gösteriyor.
 
0-0 berabere kaldık ve elendik. Takımın üzerinde bir baskı yoktu sanki yenilsek de önemli değil tarzında bir futbol oynadık. Halbuki 1 tane atsak maç farklı bir noktaya gelebilirdi.

Bir eleştirim de Fatih hocaya. Yaptığı değişiklikler fiyasko idi. Yunus'un yerine Selçuk girse daha iyi olurdu en azından duran toptan şansımız olurdu. Ve yapılan değişiklikler de geç yapıldı. 65'te falan yapılsa bir umut olabilirdi. Maç bitmiş daha yeni alıyor adamları.

Neyse zaten ben de elenmemizi istiyordum. Bu takım 3 kulvar birden oynayacak takım değil. Şimdi bütün konsantrasyonu lige vermek lazım.
 
Sonuç normal. Adam hiç sıkmadılar rolantide götürdüler maçı. Bizden net iyi takımlar. Eğer gol atsak onlar da atardı. O yüzden maç hakkında fazla konuşmak istemiyorum ama Yalnız bizim ligimizde beğendiğim, olmazsa olmaz dediğim belhanda ve fegholui biraz seviye artınca nasıl sırıtıyorlar onu gördüm yine. Belhanda ve fegholui bizim en iyi iki oyuncumuz ve lig için yeterli ama avrupa için asla yeterli değiller. Eğer bu sene şampiyon olursa bu iki oyuncuyu hemen satıp yerine kaliteli adamlar almamız lazım. Emenikemiz için ise biraz daha beklemek istiyorum ama şimdilik çok olumsuz durumda.
 
Reziller! Gamsız, ruhsuz, kazma oyuncular topluluğu. Sahada inanan bir oyuncu bile görmedim.

Terim sen de müthiş hazırlamışsın takımı, bravo. Anca kenardan şov yap.

Diagne senden mucize yaratmanı bekleyen yok ama sahada sürünme br kardeşim. Hiç mi utanman yok!

Nerede en kötü haliyle bile Avrupada bir başka oynayan, "Avrupa Fatihi" lakabını alan Galatasaray, nerede yıllardır rezil olan bu aciz Galatasaray? Yazıklar olsun.
 
Rezil olmadan elenmemiz lig açısından çok olumlu oldu. Benfica maçı böyle bitirmeye çıkmış, es kaza gol yeseler bir tane atacaklardı, maç heyecanlı olurdu ama zaten şansımız yoktu. Çok göze çarpan oyuncuları olmasa da sahaya çok iyi yayılan bir takım. Aslında Porto da böyle bir takımdı, aradaki fark çok net teknik direktör farkı. Şampiyon olur da seneye hedefi CL'de üst turlar olarak belirlersek hoca değişimi şart.

Diagne için biraz zamana ihtiyaç var. Adam zaten çok üst düzey bir oyuncu değil, cv'si zayıf. Ancak en azından Fernandao'dan filan iyi, bizim ligde iş yapar. Giren girmiş, gidip Brezilya'dan 3-4 milyona daha genç bir oyuncu getirsek ligde işimizi görürdü ama Avrupa piyasası böyle işte... UEFA'da ilerleyemeyeceğimiz belliydi ama hem yönetim hem Fatih Hoca popülist söylemlerden vazgeçmeyince gerçekler böyle çakılıyor insanın suratına.
 
Kafa olarak bile hazırlanmamışız bu kulvara, gayet normal sonuçlar iki maçta da. Yalnız Fatih hoca eskiden taktik yapmasa da döve döve oynatırdı takımı, şimdi hiç böyle bir şey göremiyoruz. Herkes kafaca kopuk hedeflerden. Taraftar kadar bile heyecanlanmıyorlar. Ne diyim çok yazık..
 
Galatasaray Futbol Takımımızın, deplasmanda SL Benfica ile 0-0 berabere kalarak UEFA Avrupa Ligi’nden elendiği maçtan sonra Teknik Direktörümüz Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

“Turu geçersek yolumuza devam ederiz, Benfica geçerse kendilerini tebrik ederiz dedik. Kendilerini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum. İki maça da hakemler damgasını vurdu diyebiliriz. İlk maçta olmayan penaltı, ikinci maçta olmayan ofsayt. Günahı UEFA’nın boynuna. Değişimi ve gelişimi bol bir takımız. İlk adımımızı ocakta attık, ikinci adımı nasipse haziranda atacağız. UEFA veya Şampiyonlar Ligi’ne çok daha güçlü ve daha ileriye gidebilecek bir takımla döneceğimize herkes emin olabilir. Gerek Şampiyonlar Ligi’nde gerek UEFA’da bizi karşılıksız destekleyen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bizleri destekleyen sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum ve tabii ki camiamıza da bize gösterdikleri ilgi, alaka ve anlayıştan dolayı da teşekkür ediyorum.

Açıkçası o öyle olsaydı, bu böyle olsaydı demeyeceğim ancak Benfica’nın şu an için bizden daha iyi bir takım olduğunu söylemek zorundayım. Buna rağmen eleyebilir miydik? Evet eleyebilirdik. Ama dediğim gibi bu sene her türlü milletten hakem kararları bize bir hayli tatsız zamanlar yaşattı. Yapacak bir şey yok, ligimize bakacağız, kupamıza bakacağız. Sıkıntılarımız devam ediyor. İkinci yarıya Yuto’nun ayağındaki bir sertlik dolayısıyla değişikliği her an kafamızda tutarak ve Ömer’i ısıtarak girdik. Açıkçası bazı oyuncularımızdan daha fazlasını bekliyordum ama belki de bu turnuvanın favorilerinden biri olan Benfica ile oynamak çok kolay değil. Oyuncularımı kutluyorum, bazen böyle şeyler olabilir. Dediğim gibi daha değişik daha gelişmiş bir takımla Avrupa’ya döneceğimize eminim.”
 
''Biz gol atsak adamlar bize gol atardı'' şuna hiç katılmıyorum. Benfica'nın gol yememek için sahaya çıkmış bir takımı kolay kolay açabileceğini düşünmüyorum. Onların takım özelliği bu değil çünkü. İlk maçta da bu maçta da (duran top harici) tüm pozisyonları kaptıkları toplarla hızlı çıkıp defansı dengesiz yakalamaları sonucu.
Galibiyete ihtiyacı olan taraf biz değil Benfica olsaydı çok sıkıntı yaşayacaklarını düşünüyorum.

Onun dışında elenmemiz üzdü ama bizim için asıl önemlisi lig. O yüzden hiç düşmeden lige konsantre olmalıyız. Avrupa arenasında o oyunu oynayamadık ama ligde Diagne'ye uygun oyunu oynayabiliriz.
Dün bende Diagne'yi hiç beğenmedim, çok kızdım ama bu oynadığımız oyunun oyuncuya çok ters olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Burada takıma, oyunculara filan hakaretvari şekilde yazılar görmek de üzüntü verici. Maalesef bu tarz kafalar yarın statlara gidip maç oynanırken kendi oyuncusunu ıslıklayıp, küfür ediyorlar.
 
“Açıkçası bazı oyuncularımızdan daha fazlasını bekliyordum..” hoca da bizim dertten muzdarip. Belhandası bilmem nesi gerçekten büyük maçlarda yokları oynuyor 2 yıldır. Henüz oynanmamış derbilerimiz var ve bu adamlar güya bizim en büyük silahlarımız.. Allah sonumuzu şampiyonluk etsin ne diyim, bence de elenmek daha iyi oldu. Öteki türlü hem UEFA’da patates olurduk hem de yorgunluktu sakatlıktı derken lig giderdi..
 
Hoca taraftara mesajı çok net verdi zamanında. Sabır gösterin dedi. İlk neşter ocak ayında geldi. Şimdi sabırla yaz transfer dönemini bekleme zamanı. Orada asıl ameliyat gerçekleşecek.
 
Galatasaray demek lig ve Avrupayı aynı anda başarıyla götürebilmek demekti.

Elendiğimiz iyi oldu diyen zihniyet var, yazık. Başakşehir kafasına dönmüş taraftar. Öyle bir seviyeye gelmişiz ki, Avrupadan elendiğimiz için alkışlayanlar mevcut. Böylelerini stada götüreceksin gol yedikçe, elendikçe alkışlayacak.
 
''Böylelerini stada götüreceksin gol yedikçe, elendikçe alkışlayacak.'' Kendi oyuncusuna daha ilk pas hatasında söven seyirciler yerine böyle taraftarları tercih ederim. Keşke sadece böyle taraftarlar olsa statta. Ama artık sahne parasını vermiş ve her şeyi kendinde hak gören seyircilerin.

Elendiğimiz iyi olmadı. Keşke kupada sonuna kadar gitseydik. Kalbimden kupayı almak geçiyordu.
Ama aynı zamanda gerçekçi de olup beynimizi de kullanmamız lazım. Bu kadro yapısı özellikle Avrupa seviyesi için sorunlu, eksik. O yüzden ilk önceliğinin lig olması lazım. Hem seneye de en üst seviyede mücadele içinde olabilmen için hem de uçurumun kenarından dönmeye başlayan mali yapının tekrar oradan aşağı düşmemesi için.
 
Galatasaray demek lig ve Avrupayı aynı anda başarıyla götürebilmek demekti.

Elendiğimiz iyi oldu diyen zihniyet var, yazık. Başakşehir kafasına dönmüş taraftar. Öyle bir seviyeye gelmişiz ki, Avrupadan elendiğimiz için alkışlayanlar mevcut. Böylelerini stada götüreceksin gol yedikçe, elendikçe alkışlayacak.
Kusura bakmayın ama çok saçma bir yorum olmuş. Kimse Avrupa'yı lige değişmez. Ancak mevcut kadro yapısıyla bu kupada üst turlara çıkmak çok zor. En fazla çeyrek görürdük o da kura şansıyla. Bu kupayı almadığın müddetçe istersen final oyna hiçbir şekilde sana artı yazılmıyor. Kadronda Fernando, Belhanda, Diagne gibi oyuncularla nasıl 3 kulvarı beraber götüreceksin merak ediyorum? Es kaza eleseydik 2 yorucu Avrupa maçı daha oynayacaktık. Bu da lige yansıyabilirdi. Bjk mesela geçen sezon ŞL'de namağlup gruptan çıktı ancak Avrupa maçları oynanırken ligde bir ton puan kaybı yaptılar bu da şampiyonluğa mal oldu. Avrupa'da final oynadık diyelim ligde ilk 2'ye giremedikten sonra ne anlamı kaldı?
 
Asıl böyle düz mantık bakanlardan kurtulmak lazım diyicem de kimsenin kimseden kurtulmaya hakkı yok, senden farkım olsun. Biz de Galatasaraylıyız merak etme. Biz de isteriz 3 kulvarda da kupalar. Ama ben senin göremediğini izah edeyim de aklında kırıntı kalmasın. Bu takım oyun falan oynamıyor. En fazla bi tur gidebilirsin es kaza. Zaten o arada hafta içi maç yorgunlukları, sakatlıklar vs derken 15 kişilik rotasyon kalacaktı. Üst turda Arsenal türevi bi takım haşat edecekti. Sonra moral bozukluğu derken bi bakmışsın puan farkı 8-9 olmuş son 7 hafta kala. Al sana Galatasaraylılık. Elde var sıfır. Ha süper oynardın şanssızlığa elenirdin okey derdim keşke gitseydik ama ben UEFA hedefi olan kimseyi göremedim sahada, hakkımız olanı aldık.
 
Avrupayı lige değişelim diyen yok. İkisi birden gitsin dedik. Bunu istemek suç mu? Evet beyni kullanmak lazım. Beyni kullanarak sitemi oynamayanlara göstermek lazım. Takım iyi oynamıyorsa bunun sorumlusu da ben değilim. Oynasın, tutan mı var? Benfica çatır çatır oynuyor, sen de oyna! Lafa gelince mangalda kül bırakmayanlar, "şöyle umut var, biz bitti demeden bitmez" diye hayal satanlar, gereğini de yapacak. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Adamlar 5 saniyede kendi kalesinden senin kalene geliyor. Sen de sağa sola top çevir.
 
Ben de bu noktada suçluyu anlayamıyorum. Yönetim desen transferleri zor bela da olsa yaptılar. O zaman ya hoca döve döve adam edecek bunları, ya da o büyük maçları bi yerlerine takmayan oyuncular def olup gidecekler.
 
Sezon sonu iyi bir yapılanmaya girmek lazım. Maalesef Tudor dönemindeki yapılanma uzun vadede fiyasko çıkacak gibi gözüküyor. Zaten Fatih hoca da hem Ocah hem de Haziran ayında değişimler başlayacak dediğinde bunu kastetmişti.

Satılacaklar;

Muslera (7m)
Fernando (5m)
Belhanda (10m)
Mariano (3m)
Feghouli (9m)
Ndiaye ve Onyekuru (kiralıktan döner)

Yaklaşık 35 m artıda oluruz ki bu çok büyük bir rakam Türk takımı için. Sadece bonservis geliri olarak bakmamak lazım aynı zamanda ciddi bir maaş bütçesi de elimizde olacak. Bu parayla oldukça kaliteli bir takım kurulabilir. Mesela Porto'dan Herrera ve Brahimi'nin sözleşmesi sona eriyor. Bas imza parasını getir. Tecrübeli bir kaleci al Beto seviyesinde. Orta sahayı komple değiştir. Maalesef şu anki takımın en önemli problemi orta saha. Ne adam akıllı defans yapıyorlar ne oyuna yaratıcılık katıyorlar ne adam geçiyorlar ne de skora yardımda bulunuyorlar. Donk-Fernando-Belhanda-Ndiaye dörtlüsü mutlaka gitmeli. Bir maç iyiler 5 maç kötüler böyle orta saha olmaz ayrıca performanslarına oranla yüksek maaş alıyorlar.

Gelecekler;

Tecrübeli kaleci
Dinamik bir sağ bek (Kenny Lala veya Rafael)
Oyunun iki yönünde de etkili bir OS (Savanier)
Yaratıcı OS (Hector Herrera, Leroy Fer)
Teknik, yardıran kanatlar (Brahimi, Narsingh)
Kanat/forvet, sahte 9 oynayacak joker (Alan Carvalho)

Bu yazdıklarımın çoğunun sözleşmesi bu yaz bitiyor. Elimizi çabuk tutarsak bedavaya birkaç yıldız oyuncu alabiliriz.
 
Ben Muslera için çöp veya gitmesi gerek diyenlerden değilim. Ama giderse çok da üzülmem. Kayseri kalecisi Lung, Erzurum kalecisi Sehic aklıma gelen süper kaleciler. Biri daha vardı Göztepe kalecisi olabilir yanılıyor da olabilirim Portekizli bi kaleciydi sanırım o da iyi. Ama Muslera 10 dan aşağı gidecek biri değil bence.
 

Üst