2018-2019 Galatasaray Kadın Voleybol Takımı

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı Sinead Jack’ın Japonya’ya gitmesinin ardından orta oyuncu pozisyonuna bir takviye daha yaptı.

Sarı Kırmızılılar geçmişte Amerika Kadın Milli Takımı’nda da forma giyen Inky Ajanaku ile anlaştı.

Stanford Koleji mezunu olan Ajanaku’nun ABD Kadın Milli Takımı’yla 2015’te bir Pan Amerika Kupası şampiyonluğu bulunuyor.


Pasör çaprazı için Destinee Hooker ile anlaştığımız söyleniyor.
 
Eğer Hooker transferi doğruysa son yılların en iyi transferi olur. Özellikle Amerika milli takımındaki performansı inanılmaz etkileleciydi. Önce ki yaptıkları transferi gördükten sonra açıkçası Hooker ismine bayağı şaşırdım. Yalnız bundan sonra alınacak. pasör ve smaçör çok önemli isimler olmak zorunda. .Hooker'u getiriyorsan yanına vasat oyuncular koymaman lazım. Umarım özellikle smaçör için sadece Leys ismini düşünmemişlerdir. Çok büyük hata yapmış oluruz.
 
Son düzenleme:
Biraz araştırdım. Destinee Hooker en son 2012'de milli takımda oynamış. Son iki yılını Brezilya liginde geçirmiş. 2016-2017 sezonunda en iyi smaçör seçilmiş. Twitter hesabında bile hala bitmedim yorumları yapmış.
 
Hooker 7-8 senedir takımda görmek istediğim bir oyuncuydu. Şimdiki durumunu bilmiyorum ama umarım çok kopmamıştır eski halinden. Hayırlı olsun. Bu sene bizde olsaydı en azından 1 kupa alırdık.

Jack'in yerine alınan oyuncudan hiç umutlu değilim umarım beni yanıltır lakin Jack çok ayrı bir seviyeydi. Onu arayacağız.
 
Bizim gibi takımların salaklığıdır bir kaç tane yıldız transfer edersin her şeyi onlardan yapmasını beklersin. Yıllar önce Calderon, Lo Bianco almıştık ama libero Derya Çayırgan, orta oyuncular Sinem Barut, Selime İlyasoğlu falan olunca haliyle başarısız olmuştuk. Başarılı olmak için 1-2 oyuncuya endeksli değil takım halinde iyi olman gerekiyor. Takımın bir parçası bile aksamaması, makine gibi işlemesi gerekiyor. Biz geçen sene kağıt üzerinde iyi isimler transfer ettik ama takımın kimyası çok bozulmuştu. 14/15'ten beri aynı sistemi oynarken yani defansif bir takımken birden hücum takımına dönmemiz takımı ters tepti. Bir de oyuncular birbirini tamamlayamıyordu. Los Galacticos'u kuran Real Madrid hatırlarsanız o sezon şampiyon olamamıştı. Çünkü sahada çok komutan vardı. Hepsi hücuma dayalı bir oyun anlayışındaydı. Herkes topun ayağında olmasını istiyordu. Defansla uğraşayım, orta sahayı ele geçireyim diye bir dertleri yoktu ve haliyle başarısız olmuşlardı. Ben geçen seneki durumu ona benzetiyorum. Bir türlü dengeli takım kuramadık bu zamana kadar milyon dolarlar akıtsak da.

Tarihin en iyi kadrosunu kurup, hedefleri yükseltmişken yine 4. oluyorsak bu sene hiçbir şey beklemiyorum. Belki Avrupa'da final oynarız yine eleniriz.
 
Milli takiminizin maclarini izliyorum organizasyon basladigindan beri. Anlastigimiz Meryem Boz cok iyi Allah nazarlardan korusun. keske Guidetti bizim(Galatasaray) hocamiz olsaydi.
 
Tek Hande ve Meryem skor yükümüzü çekemez. Mutlaka Hooker seviyesinde kaliteli bir yabancı alınmalı. Ayrıca bildiğim kadarıyla pasör de alamadık Çağla transferinde pürüz çıkmış. Piyasada pasör de kalmadı. Acaba kimi alacağız. Keşke Amerikalı orta oyuncu yerine Jack kalsaydı, Leys yerine de daha iyi birisini alsaydık.
 
Meryem Boz yerli olarak begendiğim bir oyuncu. Faydalı olur.
 
Galatasaray Spor Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Okan Böke, Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan Melisa Çizmeci’nin sunduğu Gün Ortası programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Bayan ve Erkek Voleybol takımlarının yeni sezon çalışmalarını değerlendiren Okan Böke’nin açıklamaları şu şekilde:

“FİNAL FOUR’A BİLEĞİMİZİN HAKKIYLA GİTTİK”

“Kadın voleybol takımımız geçtiğimiz sene çok iyi bir başarı elde etti. Biz Final Four’a bileğimizin hakkıyla gittik. Turnuvayı buraya alarak Galatasaray’ın üzerine mali bir yük bindirecek aksiyonları almadık. Geldiğimizden beri takıma güveniyordum. Biz emeğimizle Final Four’a gideriz demiştik, öyle de oldu. 4 takım vardı orada. Esasında baktığınızda bizim rakibimiz turnuvanın en zayıf takımıydı. Bizim takımda bazıları kafalarında Galatasaray’ı bitirmişti, bazıları voleybolu bitirmişti. Kimseyi şikayet etmiyorum. Kaptan Neslihan için aynı şeyi söylemiyorum. Onun kafasında hala voleybol vardır. Herkes layık olduğu karakterde devam edecektir. Ben Alba Blaj karşısında Galatasaray’ı tanıyamadım. Kötü oynadık ve kaybettik. Orada olmak muazzam bir tecrübeydi. Biz o maçı da kazanabilirdik. Bu takım 10 defa oynasa Alba Blaj ile 9’unu kazanırdı. Maçta fiziken orada olup mental olarak orada olmayanlar, kendini başka takımda görenler bizi zor durumda bıraktı. Geçtiğimiz sezonki yöneticilere başta Ali kardeşime, bu takımı hazırlayan Ataman hocaya ve teknik ekibe teşekkür ederim. Ataman hoca çok başarılı bir sezon geçirdi”

“CEV CUP’I ALMAK İSTİYORUZ”

“Ligi dördüncü bitirdik bu sene CEV Cup’ta mücadele edeceğiz. CEV’de yeni çalışmalar var. Biz de bütün çalışmalarımızı yapıyoruz. CEV Cup’ı almak istiyoruz. Ortada bir kupa varsa Galatasaray o kupaya taliptir. Geçtiğimiz sezonu irdelersek 4 yabancımız vardı. Biliyorsunuz Kosheleva’ydı takımı sırtlayan. Bahtsız bir şekilde sakatlandı. O sakatlanınca Galatasaray bitmedi. Ona buradan acil şifalar diliyorum. Vakıfbank ile oynadığımız yarı final maçında altyapıdan getirdiğimiz gencecik İlkin ve genç oyuncu Cansu ile oynadık. Bana kalırsa biz Vakıfbank’ı yendik”

“BU SENE 2 YABANCI İLE OYNAYACAĞIZ”

“Inky çok genç bir oyuncu. Hem akademik olarak hem atlet olarak iyi bir oyuncu. 2015 yılında Peru’daki turnuvada bir sakatlık geçirdi. Amerikan milli takımının orta oyuncusuydu. Biz bu sene 4 yabancıyı 2 yabancıya indirdik. Ekonomik şartlarda sponsor bulmak kolay değil. Hem döviz kurları hem de kulübün ekonomik şartları nedeniyle... Takımda birkaç abla figürü ve etrafında gencecik çocuklarla biz bu işi sürdüreceğiz bu sene. Biz yine zirveye oynayan bir takım kuracağız. Inky umarım Galatasaray için çok yararlı olur. Sinead Jack de çok kaliteli bir oyuncuydu. Alba Blaj maçında istediğimiz gibi kullanabilseydik arzu ettiğimiz Türk finalini görebilecektik. Bu vesileyle Vakıfbank’ı da bir kez daha kutluyorum”

“GENÇ OYUNCULAR TRANSFER ETTİK”

“Hande Baladın’ı aldık. Galatasaray Spor Kulübü, Ali Sami Yen tarafından kurulurken asıl amaç Türk olmayan takımları yenmekti. Benim de mottom amatör sporlarda Türklerin daha fazla oynaması. Altyapı oyuncularının mücadele etmesi… Biraz da ekonomik koşulları göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Meryem ve Hande milli takım oyuncusu. İkisini de yakından izliyoruz. Son milli takım mücadelelerine bakmanız lazım. Hande 97 doğumlu, bu sene Eczacıbaşı’ndan kiraladık. Hande ve Meryem’den çok umutluyum. İkisine de güvenim sonsuz. Derya, geçen sene Halkbank’ta başarılı bir sezon geçirdi. 2 liberomuz vardı, Derya ile güçlendirdik. O da yuvasına dönmüş oldu. Libero tarafında Gizem, Buse ve Derya ile güzel bir rekabet olacaktır. Eski oyuncumuz Leys geri döndü. Manşeti kuvvetli bir smaçör. Bir üçüncü yabancı transferini kimse beklemesin. Diğer takımlar da acayip transferler peşinde değil. Biz yine şampiyonluğa oynayan bir takım olacağız. Türkiye Ligi’nde hem kadın hem erkek takımı için transferlerde faaliz aslında. Avrupa’da da yolun sonuna kadar gideceğiz. Melike ile birlikte 4 orta oyuncumuz oluyor. Pasörümüz de var onu da zamanı geldiğinde açıklayacağız. Bu yıl 4 altyapı oyuncumuz var. Bu sene A takıma Dilara Gedikoğlu çıkacak. İlkin, Aslı ve Nursevil de var”

“AMACIMIZ ALTYAPIDAN OYUNCU ÇIKARMAK”

“Şampiyon olan midi ve yıldız takımlarımızı kutluyorum. Altyapıda mücadele eden tüm takımlarımızı kutluyorum. Altyapının başarısı üste verdiğin oyuncu. Ağırlıklı Türklerle takım kurabiliyoruz altyapıdan oyuncu çıkartarak. Bütçe verime baktığınızda erkeklerde bunu başardık. Amaç bunu sürekli hale getirebilmek. 96 tane oyuncumuz var kız altyapıda. 116 tane de erkek altyapısında var. Aynı zamanda da hazırlık takımları da kuruyoruz. Altyapıda da değişiklik yaptık. Şampiyon olmak kadar oranın emin ellerde olması lazım. Onların her birine bakmanız lazım. Altyapıya yatırım yapıyoruz. Bizim asıl amacımız altyapıdan A takıma oyuncu yetiştirmek. Altyapıdan başka takımlara oyuncu vermiyoruz, çünkü o çocuklar Galatasaray’ın istikbali”

“NESLİHAN’A HER ZAMAN KAPIMIZ AÇIK”

“Neslihan, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en iyi voleybolcusu. Galatasaray’da son senesini geçirdi. Final Four’da kupayla uğurlamak istiyorduk. Bizim Neslihan’a her zaman kapımız açık. Onun ablalığına, deneyimine her zaman ihtiyacımız var. Voleybolsuz bir yaz tatili geçirsin. Bu kulüp kapısı ona her zaman açık. Futbolda Metin Oktay neyse, Neslihan da voleybolda benzeri. Neslihan Galatasaray’ın altyapısında görev alsa herkes çocuğunu yollamak isterdi. Neslihan’a voleybol severlerin katılacağı bir jübile yapılabilir. Hem biz, hem federasyon, hem de Neslihan’ın arkadaşları istişare edip konuşacağız”

“BÜTÇEMİZİN 3 KATI OLAN TAKIMLARI YENDİK”

“Geçen sezon bütçe verim erkek voleybolda harikaydı. Geçen sene oynayan takımdan 7 isim bu sene de devam edecek. 14 kişinin 7’si altyapı oyuncusuydu. Bütçemizin 3 katı takımları yendik. Erkek takımımız Fenerbahçe’yi kendi sahasında yendi ve yarı finale yükseldi. Nedim hoca çok başarılı bir sezon geçirdi. 212 sporcu bizim voleybol altyapımızda var. Bizim sadece voleybol şubesinde bir ordu var. Galatasaray’da birçok branş ve takım var. Bütçesel olarak diğer takımlarla mücadele etmemizin imkanı yok”


“ANTRENÖR DE YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

“Nedim Özbey çok iyi bir Galatasaraylı. Her türlü mertebeye ulaşmış bir ağabeyimiz. Hem kariyerinden hem Galatasaraylılığından ötürü oyuncularla hep çok iyi iletişimi var. Galatasaray’ın hocasının Türk milli takımının başında olması bizim için gurur vesilesi. Biz Nedim hocanın gençlerle neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Hocamızın yeri bizim için ayrı. Biz sadece oyuncu değil antrenör de yetiştirmek istiyoruz. Biz Galatasaray’ı içimizden gelenlere emanet etmenin peşindeyiz”

“EN İYİ SPONSORLUK ALTYAPI OYUNCULARI”

“Spor kulüpleri gelir gider dengesizliğinden dolayı çok yara alıyorlar. Nakit akışında sıkıntılar yaşanıyor. Devletin verdiği destek muazzam. Devlete ödenen stopajların 5 iş günü içerisinde kulübün amatör şubelerinde kullanılmak üzere geri alabilme imkanına sahipsiniz. Tek takımla, tek branşla mücadele etmemiz imkansız. Kadın basketbol takımımız Euro Cup şampiyonu oldu. Bizi burada devlet desteklerse biz bunun kat be kat fazlasını yaparız. Bu ekonomik şartlarda sponsor bulmak çok zor. Devam ettiğimiz sponsorluklar var, görüşme de yapıyoruz. En iyi sponsor altyapı oyuncularımız”

“BEN DE BİR TARAFTARIM”

“Ben taraftarım her şeyden önce. Hastasıyım Galatasaray’ın. Aşığız biz bu renklere. Gönül istiyor ki her sene şampiyon olalım, her sene bayraklarımız asılsın. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Fatih hocamıza, teknik ekibime, oyunculara en başta da taraftarlarımıza. Galatasaray aşkı acayip bir aşk. Gidip Taksim’i görmek lazım. Kombine, loca ve VIP satışları muazzam gidiyor. Taraftar bizim canımız ciğerimiz. Ben de bir taraftarım. Gelip desteklesinler bizi”

Malesef her iki şubede de bütçe düştü.
 
2 yabancı olacak ne demek ya? Ulan Bursa, Nilüfer gibi takımlar bile 4 yabancı alıyor bu kadar mı sizin vizyonunuz? Hayır bir de Cev Cup'u almaktan bahsediyorlar. Bu kadroyla ligde ilk 5'e bile giremeyiz sen neyin kupasından bahsediyorsun? Defolun gidin beceriksiz herifler.
 
2 yabancıyla başlarlar, 3-4 maç kaybedince fabrika ayarlarına geri dönerler ve yeni oyuncular gelir. Voleybol şubesi nispeten iyi çalışıyor ama bu karar bence de yanlış. Voleybol liglerinde, alt sıralardaki takımların bile yüksek bir seviyesi var, kızlarda bu ihtimal daha düşük ama erkeklerde bir anda kendimizi düşme hattında buluruz.
 
Galatasaray Bayan Voleybol Takımı yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında pasör Çağla Akın ile anlaştı. Çağla Akın ile 3 yıllık sözleşme imzalandı.
 
Kadın Voleybol takımımızın yeni sezon kadrosu:

Pasör : Çağla Akın - Nursevil Aydınlar

Pasör Çaprazı : Meryem Boz

Smaçör : Hande Baladın - Charlotte Leys - Cansu Çetin - İlkin Aydın

Orta Oyuncu : Inky Ajanaku - Aslı Kalaç - Melike Yılmaz - Sinem Yıldız

Libero : Gizem Karadayı - Derya Çayırgan - Buse Kayacan


Takımın sezona yine Ataman Güneyligil ile devam edeceğini ve Ataman hocanın hâlâ yabancı pasör almama ısrarını görünce pek umutlu olmaya gerek yok. Hâlâ yedek pasörü olmayan tek takım biziz.
 

Üst