Bu ayrılığın geleceği önceden belliydi. 3 Milyon USD bütçesi olan ve bildiğim kadarıyla 5 Milyon USD borcu bulunan hiçbir takımın koçu 1,2 Milyon USD alamaz. Bu arada bu şartlarda 3 Milyon USD iyi bütçe.
Mustafa Cengiz yönetimine sallamadan önce bu durum düşünülmeli biraz.Ya yapılacak tasarruflarla klubün geleceği kurtulacak, yada aynı dertler her yıl karşımıza çıkacak. Şu an hiçbir sponsor kalkıp basketbola 2 Milyon USD dahi vermez. Şirketler kurların yüksek seyrettiği bu ortamda böyle bir sponsorluk yatırımına girmez. Nitekim Doğuş Grubu dahi sadece 1 yıl dayanabildi.
Eğer istifa etmesi için Ataman'a yapılanlar gibi yönetim mobbing yapmışsa, yanlış bir tutum tabiki. Yönetim o zaman en sert eleştirileri hakeder. Ancak yapmamışsa ve Oktay Hoca bütçe ve şartlar nedeniyle ayrılmışsa bu durumun sorumlusu bu yönetim değil. Oktay Hoca profosyonelce davranmış, onun kararına da saygı duyulur.
Son olarak bizim önümüzdeki birkaç yıl klubü sahiplenecek bir koça ihtiyacımız var. Zor zamanlarda da vazgeçmeyecek, gerekirse kariyerini riske atabilecek birine...
Tabi bunu her zaman yazıyorum. Çare Telekom....Telekomun taraftara, bizim bütçeye ihtiyacımız var...
Oktay Hoca alacakları ödenmediğinden sözleşmesini tek taraflı feshetti. Bu haklı fesih sebebiyle de sözleşmesindeki tüm alacağını çatır çatır alacak. Alsın da zaten bu vizyonsuzlara bu çapsızlara çok iyi yapmış. Bu rezil yönetim Dursun'u bile aratacak herkese. Fatih Terim faktörüyle gelen futboldaki şampiyonluk be rezillerin çapsızlığını ört pas etti. Bu sene ne olacakları iyice meydana çıkacak.