2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Okben i sanırım ksk istiyor imiş.. Karşıyak taş gibi takım kurdu yalnız..

GELENLER: İlkan Karaman (Büyükçekmece), Erving Walker (Büyükçekmece), Tayfun Erülkü (Muratbey Uşak), Assem Marei (Medi Bayreuth), Sek Henry (Maccabi Ashdod)
KALANLAR: Berk Uğurlu, Egemen Güven, Alp Karahan, Erdi Gülaslan, Görkem Doğan, Arca Tuluoğlu, Bertan Baştan, Mertcan Solkol, Gökhan Edge

yerli kadrosu gözüme iyi gözüktü. okben de gelirse ilk 4 e oynarlar.. Tabi yabancılar da geçtiğimiz senelerde ki gibi verimli olursa.. Şafak Edge ve müzmin sakat Soner Şentürk piyasa da kaldı gibi.. Şafak Edge gelirse bence en büyük küme düşme adayı biz oluruz.. Mehmet Yağmur un bir tık altı adamla sezona başlıyacağız şaka gibi.
 
Bizim yerli kadrosuna laf atip Karsiyaka’nin yerli kadrosu begeniliyor ya pes, takimimda sure almasini isteyecegim tek oyuncu gelirse Okben olur o kadar, ilk 6 yapma ihtimalleri de yok, ilk 8 demiyorum belli bir ic saha kulturleri oldugundan...
 
Bizim yerli kadrosuna laf atip Karsiyaka’nin yerli kadrosu begeniliyor ya pes, takimimda sure almasini isteyecegim tek oyuncu gelirse Okben olur o kadar, ilk 6 yapma ihtimalleri de yok, ilk 8 demiyorum belli bir ic saha kulturleri oldugundan...

Tanju Bey dediğin gibi sadece Okben'i isterim ben yerli kadrosundan.
Ama yabancı seçimleri çok iyi oldu.
Sek, Marei, Peterson.
Biz bir yabancıları görelim ondan sonra görürüz durumumuzu.
Ama şu anda içler acısı bir halimiz var.
Umarım bu hafta transferler açıklanır...
 
Trabzon Basket umarım ligten çekilmez.
Afyon ve Trabzonun olması içimi rahatlatıyor.
Bu duruma gülsem mi ağlasam mı anlayamadım!

Aynen Nihat Bey - Durum ayan beyan bundan ibaret. Trabzon bu yil kume dusmenin en buyuk adayi gorunuyor, dahasi cekilme ihtimalleri az bile degil! Afyon Belediyeyi 1-2 yabanci transferi disinda bilmiyorum durumlarini, takimin super lige cikmasinda katkisi olmus 5 yerli ile devam edeceklerini duymustum.

Bu tur seyleri boyle acik acik yazinca bazi arkadaslar kabullenemiyor ama Suan 7 yerli oyuncumuz var degil mi ? bana gore bu rakam sadece 2 , Goksenin ve Can Korkmaz disinda onemli bir katki beklemiyorum diger genclerden.

Gelisim ligindemiyiz yahu ?
 
As olan Galatasaraydır. Mahmudi değil.

Kimsenin Oktay Hocaya bayildigi felan yokta, de bakalim hele senin Oktay Hoca ile gecmiste ne gibi bir sorunun oldu ki, alakali alakasiz Oktay Mahmudi ile ilgili yerli yersiz cumleler kuruyorsun ?

Oktay Hocada bu takimin basinda olsa benim fikrim degismez. Goksenin ve Can korkmaz disinda elinde oyuncu yok. diger 5 gencin hepsi 3. oyuncu yaparsa yapar belki!
 
Karşıyakalı birine sorsak bizim yerlileri ister mi acaba ? İkisi de birbirinden kötü ama bizimkiler tamamen çöp. Onlarda hiç değilse egemen hatta berk bizimkilere tercih edilebilir diyebilirim. Bu sene görünen o ki ligin kalitesi fena düşecek. Efes dışında geçen seneye göre kadrosunu güçlendiren takım yok. Geçen sene olsak ciddi küme düşme adayıyız diyebilirdim ama bu yıl zaten trabzon kafadan düşecek ilk takım diyebiliriz. Sonraki takım için de epey aday var. Biz olur muyuz bilmiyorum. Gidişatımız kötü ama şu kötü ligde iki üç kaliteli yabancı bulsak kurtarırız durumu. O yüzden bizim buradan mutlaka kaliteli oyuncular önermemiz lazım. Yönetim çünkü tamamen sosyal medyaya göre tepki veriyor. Bizden tepki yoksa onlar da uyuma moduna geçiyorlar tepki gösterince bişeyler yapmaya başlıyorlar. Sayımız az olabilir ama şube üzerinde etkimiz bence fazla.
 
Berk Uğurlu, Egemen Guven ve gelirse Okben Ulubay bizim yerlilerden daha iyi. Beşiktaş ile adı geçen Dominique Sutton ve Okben bize gelseydi 3-4 rotasyonumuz çok iyi olurdu. Emir Gökalp, Erol Can Çinko, Ayberk Olmaz, Tai Webster ve Jaka Klobucar'ın (Klobucar çok gereksiz hamle oldu) geldiğini düşünürsek şöyle bir kadro güzel olurdu:


Tai Webster - Can Korkmaz - Emir Gökalp

DJ Kennedy - Jaka Klobucar - Erol Can Çinko

Dominique Sutton - Göksenin Köksal

Jarrod Jones - Okben Ulubay

Ivan Buva - Ege Arar - Ayberk Olmaz
 
Öyle kötü bir ekonomik döneme giriliyor ki önümüzdeki sezon yalnızca ödemeleri düzgün yaparak bile bir takım ligde kalabilir. Sezon içinde en az iki takımın ödeme problemleri nedeniyle patlayacağını düşünüyorum.
 
Takımın ligde kalıp kalmayacağının bu kadar uzun süre konuşulması kimseyi rahatsız etmiyor. Çok enteresan. Şimdi kümede kalırsak yarın öbür gün "ne oldu yönetimi eleştiriyordunuz, kümede kaldık. yönetimi eleştirmek bu kadar kolay mı özür dileyin" falan denecek mi? Eleştirimizi ona göre yapalım.
 
Son düzenleme:
Takımın ligde kalıp kalmayacağının bu kadar uzun süre konuşulması kimseyi rahatsız etmiyor. Çok enteresan. Şimdi kümede kalırsak yarın öbür gün "ne oldu yönetimi eleştiriyordunuz, kümede kaldık. yönetimi eleştirmek bu kadar kolay mı özür dileyin" falan denecek mi? Eleştirimizi ona göre yapalım.

Kadrolar tamamlanmış olsa, takımlar birkaç resmi maç yapsa bu şekilde fikri olanlara saygı duyarım. Ama daha bir-çok takım bizde dahil kadrolarını olusturmamisken küme düşme adayı olmak....
Tartışmayı gündemde tutan da aynı kişiler zaten. Kendin pişir kendin ye...
 
Kadrolar tamamlanmış olsa, takımlar birkaç resmi maç yapsa bu şekilde fikri olanlara saygı duyarım. Ama daha bir-çok takım bizde dahil kadrolarını olusturmamisken küme düşme adayı olmak....
Tartışmayı gündemde tutan da aynı kişiler zaten. Kendin pişir kendin ye...

Niyet yok abi niyet. İnsanların problemi burda.Neden anlatamıyoruz ben bunu anlamıyorum. Küme düşmedik de 10. olduk, 9.olduk diyelim başarılı mı olmuş olacağız? O kadar çok fırsat transferini kaçırdık. İnsanlar yönetime yardımcı olmak için 1000 tane çözüm yolu sunuyor. Adamlar duyarsız. Sinir yapıyor bu insanlarda. Bunu neden anlamak istemiyorsunuz ısrarla ya.

Bonservisinden kar edilip, gelecek yılın bütçesinin bir bölümünü çıkartabilecek potansiyelde oyuncular kaçıyor. Evet Galatasaray küme düşme adayı olmayacak ama bu zihniyetiyle çoktan kümeye düştü bile Galatasaray. Yani 8. olalım hesabına mı girelim burda. Olympiakos deplasmanına acaba yener miyiz diye, ilk Euroleague senesinde oyuncuları final four inancıyla sabahın köründe havaalanında uğurlamış insanlar, Her ne kadar inanmasak da Ergin Ataman'ın hedef final four sözüne acaba olur mu diyen insanlar burdakiler. "Küme düşmeyeceğiz, play off yaparız. boşuna eleştiriyorsunuz" argümanıyla geliyorsunuz. Komik bu yani.
 
Yani kadrosu ve koçu belli olmayan BJK'ın bizden üstün olması garanti öyle mi ?

Hiçbir şey garanti değil tabiki ama Beşiktaş'ın antrenörü Milli Takımı da çalıştıran Ufuk Sarıca diye biliyorum? Duyduğum kadarıyla Ufuk hocanın Milli Takımı tercih etmesi halinde Selçuk Ernak hazır vaziyette. Muhtemelen Sakarya'nın da B planı vardır. Mahmuti düşmanlığı şu an iş yapıyor ama sezon içi hep beraber buradayız zaten. Bu yönetici kadrosundan bu antrenörden falan da iş çıkmaz. Galatasaray bu değildir. Hee sezon içi işler kötü gitse Allah korusun Ertuğrul koça da mahkumuz bu arada çünkü yerine bu ekibin getirebileceği bir isim asla olmaz. Ertuğrul hocayı da siyasi bağlantılar sayesinde aldılar bunu herkes biliyor.
 
Trabzonspor ile birlikte ligde en kötü durumdaki iki takımdan biriyiz. Beşiktaş'ın da mesela durumu belli değil ama elindeki yerli rotasyonunun üzerine vasat beş tane yabancı getirsen playoff potasında kalabilir. Bizdeyse durum hiç öyle değil. Zaten Shevon Shields gibi parlayan 3-4 oyuncu vardı, EL takımlarına gittiler. Daçka filan da akıllı hamlelerle iyi takım kurdu.

Yerli rotasyon için iyi isimler geçiyordu, Oktay Hoca'nın listesindeki oyuncular konuşuluyordu ama çok daha vasıfsız oyuncular geldi. Koç olarak daha düşük seviyede biri geldi. Yabancı transferinde de son günlere kaldık. Ben artık transfer gelir mi ondan da emin değilim.

Ben Telekom Arena'nın açılışından beridir şu siyasetle olan dirsek temasından da çok rahatsızım. Gittik yıllardır şikayet ettiğimiz federasyona da sonunda el açıp en antipatik takım olan Belediye kulübünün basketbol olanından koç aldık. Bir anda çıkan basketbolda yerli hoca dayatmasıyla bunun ardarda gelmesi de ayrı bir gariplik. Kaldı ki bu kadar dikkatli olduğumuz sezon neredeyse fark yaratması pek olası olmayıp muadillerinden farklı görünmeyen oyunculara bonservis vermemiz aklıma hemen Ömer Yalçınkaya'yı getiriyor. Ertuğrul Hoca da İBB'den ne kadar alıyordu, bizden ne kadar alıyor, Galatasaray'da çalışmak için gerçekten çok ucuza mı çalışıyor merak ediyorum.
 
2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yıl içinde maaşı aylardır ödenmedi diye giden, “Galatasaraylı” olmayan kaç oyuncu göreceğiz acaba mesele bu. Hala kadro bilmem ne deniyor. Ha Banvit’i, Sakarya’yı, KSK’yı da ciddiye almıyorsak vah ki ne vah.. Neyse umarım bu hafta verilen sözler tutulur da kadromuzu somut olarak görür önümüze bakabiliriz inşallah.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Son düzenleme:

Üst