2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Açıkçası Dixondan ziyade Kenny Boynton daha iyi bir oyuncu umarım çökeriz

TURKCELL T70 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Avrupa'dan point guard alacaksak ilk tercihim Codi Miller McIntyre olurdu. VTB ligine damgasını vurdu kısaca. Müthiş saha görüşü var, Uzunlarla ikili oyun oynar, forvetleri oynatabiliyor, geçiş hücumlarında ve açık sahada önemli bir tehdid, müthiş bir penetreci. Ball-handlingi çok iyi, ilk adımının hızlı olmasının faydalarını görüyor bu konuda. Kesinlikle düşünülmeli. Triple-double yapmışlığı ve 17 asiste kadar çıkmışlığı var.
 
Son düzenleme:
Ben ya manecerinin tanidigidir yada dalga gecmek icin yaziyodur sandim. Manecerinin tanidigi olmadigi anlasildi

Ibrahim Bulent Bey, herseyin altinda bir capanoglu aramak hos degil, Michael Dixona guvenim sonsuz benim. Zehir hafiyelik yapacaginiza, Michael Dixonu biraz izleyin bence!

Cok aci gelebilir ama bu sezon bizde oynamis bir cok oyuncuyu cebinden cikarir, Renfoesunu mu dersin artik Hopsonini mi bilemem.
 
Son düzenleme:
Valla son 2 yönetimimiz sağolsun. Bundan 1-2 sene önce oturur D-League bile izlerdim basketbol topu görmek istemiyorum sayelerinde.
 
Yine izleyip buraya yazmak lazım. Burayı okuyorlar mutlaka, kendileri okumasa bile bir şekilde kulaklarına gidiyordur yazılanlar. Zamanında Patrick Young transferinde buranın etkisi olmuştur eminim. O yüzden kıyıda köşede maliyeti düşük olabilecek kim varsa yazmalıyız. Dixon bu tanıma uyanlardan ama daha iyisi de bulunur mutlaka. Küsmeyelim lütfen.
 
Valla abi 3 senede dilimizde tüy bitti. Nerde sakat çürük topçu varsa topladılar. Biz istemediğimizde ne laflar yedik, en son bunları getirenler aldı başını gitti. Bize borçlar ve o çürükler kaldı. Kafa izin vermiyor başta. Umarım hayırlı bir sezon olur bizim için öncelikle sessiz sakin sezon olsun yeterli.
 
Şu konu başlığının ilk sayfalarında bir sürü oyuncu ismi yazdık. Yazdığımız oyunculardan birkaçı hatta bir tanesi bile gelse mutlu olurum. Umarım herşey istediğimiz gibi olur. Bu arada Mike Dixon düşünülebilir, iyi skorer fakat oyun aklı Oktay hocanın isteyebileceği seviyede mi tartışılır.
 
Son düzenleme:
Valla abi 3 senede dilimizde tüy bitti. Nerde sakat çürük topçu varsa topladılar. Biz istemediÄŸimizde ne laflar yedik, en son bunları getirenler aldı başını gitti. Bize borçlar ve o çürükler kaldı. Kafa izin vermiyor baÅŸta. Umarım hayırlı bir sezon olur bizim için öncelikle sessiz sakin sezon olsun yeterli.

Olur mu ama Furkan, Türkiye'nin en büyük koçu sayın Ataman bir oyuncuyu istiyorsa o oyuncu alınır:)
Şaka bir yana Dixon bence de fena oyuncu değil, düşünülebilir. İkinci ligde olmasına çok aldırmamak lazım Bahçeşehir ona 600 bin dolar gibi lig seviyesi için yüksek bir ücret vererek getirdi diye hatırlıyorum. Kafadaki plan ne bilmiyorum ama Dixon bence oldukça yetenekli bir oyuncu.
 
Esasında piyasada bütçemize göre halen taş gibi takım kurabileceğimiz isimler var. Yeter ki geç kalmayalım.

5'ten geriye gideyim :) Mesela Almanya Ligi'nde ikili oyun bilgisi, çabuk ayakları ve ribaundçuluğuyla ön plana çıkan Julian Gamble veya Assem Marei'dan birinin transferini çok isterim. Bu isimler ayrıca temastan kaçmayan pota altında boğuşmaktan geri adım atmayacak karakterler. Kalıplı uzun istiyorsak, Rasid Mahalbasic kariyerinin en iyi sezonunu geçirdi. Çok dominant hakikatten.

Uzun forvet konusunda şutör olarak Bircevic, Jelovac, Zubcic gibi alternatifler var. Eğer iyi bir savunmacı arıyorsak Djurisic hiç fena olmaz. Murcialı Ovie Soko müthiş bir atlet. Ancak sanki İspanya'dan Malaga veya Valencia ayarında bir takımın radarına girer, bize düşmez.

Forvetlerde ilk bakışta aklıma gelen Stan Okoye, Elgin Cook (gerçi bize düşeceğini sanmıyorum), Kelvin Martin. Stan Okoye iyi şutör, iyi savunmacı ve ribaundçu. Bununla birlikte delici sayılmaz. Elgin Cook fena sıçrama yaptı ama Misko onu parlatıp iyi maaş kopartır, o yüzden umudum yok. Kelvin Martin iyi bir atlet ve skorer. (Esas gözdemi unuttum yahu: Armani Moore! Çok kuvvetli bir forvet, 2-3-4 oynatabilirsiniz. Geri adım atmaz, savunmada istediğinizi verir. Yalnız hücum repertuarı kısıtlı.)

Şutör guard konusunda çok çok istediğim bir isim var: Aleksa Avramovic. Şutu var, iyi bir delici ve yönlendirici. Daha fazla parlamadan 2-3 yıllık kontratla kadroya katalım, buyout kazandıracak duruma gelmezse eleştirilere açığım :) Kendrick Ray de combo guard olarak düşünülebilecek iyi bir şutör ve delici olarak tanımlanabilir. Ayrıca muazzam bir sıçrama yeteneği var. Boyuna göre ribaund katkısı üst düzey.

Guard konusunda Michael Dixon zaten söylenmiş. Jaime Smith var İtalya Ligi'nden, şutu iyi. Ritm bulunca saydırıyor. Oyun görüşü konusunda yol kat etmesi gerek ama benim gözlemlediğim kadarıyla.
 
Bir de etrafta Grey Weekend'de 210.000'e ulaşılmayacak diye üzülen saf renktaşlarımı görüyorum. Ben kadroyu filan geçtim ama adamlar mazbatayı alalı 5 gün oldu, daha geçtim doğru profesyonelleri getirmeyi, şubelerin kanayan yaralarından bile arındırılmadı kulüp. Tamam, 5 günde direkt başa Peter Kenyon, Gherardini filan gibi işinin ehli adamı getirecek halleri yok da insan en azından Yalçınkaya'yı, Güneyligil'i, anlatıldığı kadar büyük sıkıntılar gerçekse Maljkovic'i filan gönderip şubelerin elini rahatlatır. Kadrodan filan bir beklentim yok zaten ama en azından şu Banvit'in, Tofaş'ın, hatta ölmüş bitmiş Fenerbahçe kadın voleybol takımının yapılanması araştırılır da 1 koyup 5 almanın yollarının nelerden geçtiği idrak edilir diye düşünüyordum. İnşallah beni utandıracak işler yaparlar ama şu geçen zaman beni geleceğe dair de çok umutlandırmadı. Şu ana kadar sportif anlamda en güzel işleri personel ve oyuncu maaşlarını doğru zamanda ödemeleri oldu. Ki o da benim gözümde önemli mevzu olsa da yıldız meraklısı biri olmamama rağmen doğru insanları şubelerin başına getirmek benim için en önemli kriterdi. Ne yazık ki hiç yoktan şimdiye kadar öyle bir şey de göremedik. Gene de Galatasaray taraftarı o kadar büyük ki hemen hiçbir işin layığıyla yapılmadığı kulübe, bayram öncesi ve de kötü pazarlamaya rağmen yine de kafadan 1.5-2 milyon TL'yi hibe edecekler. Hakikaten şu kulüpte son 3-4 yılın tek bir yıldızı varsa o da zamanında Dursun Özbek'in istifasını stadyumda yuhalayan bir azınlık haricindeki tüm Galatasaray taraftarıdır.
 
Daha iyi kontratı, Efes'i tercih edecek bence. Euroleague imkanı da varken...

Esasında bizde kariyer gelişimine çok daha iyi devam edebilirdi alacağı süre/sorumluluk bakımından ama Efes'in vaat ettikleri kağıt üzerinde daha cazip.
Biz teklif yaptık mı ki ? Transfer yasakları ortada ve yönetim hiçbir şekilde birlik beraberlik mesajı vermiyor.Üvey evlat muamelesi devam maalesef...
 
Michael Dixonu biraz izleyin bence!

Cok aci gelebilir ama bu sezon bizde oynamis bir cok oyuncuyu cebinden cikarir, Renfoesunu mu dersin artik Hopsonini mi bilemem.
Sadece 2 macini izledim bu sene playofa kadar. Playoftada son 2 maci. Galatasaray seviyesinde bi oyuncu olsa bu adam bize olabilir derdim ama oyle bi izlenimim olmadı. Belki toplam 4 macini izlemek tanimaya yetmez ben yaniliyorumdur mehmet derin haklidir diye dusunup bahcesehir teknik kadrosundan bi tanidigima bu adam Galatasaraya olurmu diye sordum az once. Oda dalgami geciyosun superligde uzerine takim kurulacak oyuncumu sence o. Yok gorevadami yapacaksan o turde bi oyuncu degil dedi. Mahmudi shipi alip sikorerden gorevadamina cevirmisti olmaz diye bisey yok. Ama o adamin bize oluru olmaz.
 
Son düzenleme:
Biz haklı olarak yöneticilerimiz basketbola üvey evlat muamelesi yapıyor diyoruz ama bugün yöneticilerin niye üvey evlat muamelesi yaptığını bir kez daha anladım. Aziz yıldırım'ın 20 yıllık iktidarı devrildi bugün. Niye ? Çok neden söylenir ama esas ana neden futboldaki başarısızlık. Bu kadar. Adam futbolda başarısız olunduğu için başkanlığı kaybetti. Konuşmacıların hepsini dinledim, her çıkan alex, zico, ersun yanal diyip durdu. Kimse de çıkıp kadın basketbolda 34 kupanın hepsi senin zamanında alınmış, erkek basketbolda bir numara olmuşuz, nba seviyesinde salon yapılmış, voleybolda avrupa şampiyonlukları kazanmışız, atletizmde ve diğer branşlarda bir yığın başarı kazanmışız demedi. Varsa yoksa futbol. Özellikle son dört senedeki kupasız geçen dönem eleştirildi. Hatta bizim sahalarında aldığımız kupayı hala unutamıyorlarmış ki onun tartışmasını yaptılar. Bunu gören yönetici basketbola yatırım yapar mı ? Koltuğunu korumak için illa futbol odaklı olacaklar. Bizim başkan zaten bihaber basketboldan, devlet yardım etsin gibi laflar ediyor. O yüzden bekletimizi minimum düzeyde tutalım diyorum sonra çok hayal kırıklığı yaşıyoruz.

Bu arada Dixon için bahçeşehir teknik kadrosundaki arkadaş ne demiş anlamadım tam olarak ? Görev adamı mı demiş, üstüne takım kurulmaz mı demiş ? Anlam bozukluğu var orada.
 
Aek da oynarken de en skorer isimdi Micheal Dixon, vah ki vah , 2. ligde oynuyormus su imis bu imis, gorende sanacak ki takimimiz her yil kafaya oynuyor avrupada ligde turkiye kupasinda !

Once aynaya bakmayi bilmeliyiz. sen aynada en azili rakibinin basarilarini mi goruyorsun ? ne gorgudugunu bi anlayabilsem o ayna da kendi takimina bakarken!

Yahu Aek kim ki orada skorer olmayi marifet goruyorsun. Aek da Oly ve Pao haricinde getisi tirt olan ligin siradan bir takimi iste. Bizim ligde playoffu zor gorur. Bir sene onceki Aek daha da kotuydi Dixon varken.

Zaten Dixon skorer kimlikli bir adam. Bizim ligde atiyorum besiktasa da gelse orada da skorer olur. Baska takimda skorer olamaz demiyorum ki. Esas mesele takimi nereden nereye getirdigi. Bazi adamlar var her takimda skorer olurlar cunku yapabilecekleri tek sey odur ama kendileri yirmi atarken takimo kaybeymis olur. Bu sezon ligde basarili olan Banvit ve Tofasta herkesin eline baktigi buyuk bir skorer mi var yoksa topu paylasan takim oyunu oynayan bir yapidalar mi?
One man show tarzi takim olacaksan o oyuncu cok buyuk bir oyuncu olacak. Aksi takdirde Giresun Dibcek falan oynuyor bu stilde. Bir suru de adam var bu sekilde. Giresunda Byton ; Antepte Armand , Dibcekte Walker.

Dixon takimin en cok asist yapan oyuncusu demissin, bu tip skorerler surekli topu elinde tutar digerleri genelde kendisinden gelen pasla sut atar. Bu nedenle hormonlu asist rakamlari olusur. Yumarida saydigim uc isim de ligde 5 asist ortalamasi yapan ama kendi calip kendi oynayan adamlar. Tum toplar kendilerinde toplanir, bu arkadaslar da diledigince sut atar zorda kalirsa pas verir sayi ve asist rakamlari yuksek gorunur ama takimlari rakipten fark yer.

Dixon takimin ana parcasi olmadan oynayacak bir adam da degil. Bazi skorerler vardir bir yapiya dahil edip fayda alabilirsin mesela Crocker gibi ama bu arkadas oyle bir tip degil. Illa skorer istiyorsan Karsiyakadan Kennedy olsun 2-3 oynar sayi ribaund asist smac blok yapar. Savunma da yapar taraftarla gaza gelir.
Skorerlerin aga babasi McCollum ile Efes euroligde sonuncu oldu, senelerce sayi krali olan Langford ust seviye bir takima alinmadi, Goudelocklu Milano son siralarda bitirdi ligi. Skorere sahip olmak iyi bir takim yapmiyor seni. Daha tahmin edilebilir daha kolay durdurulabilir daha kolay yenilir yapiyor.
 
Son düzenleme:
Yahu Aek kim ki orada skorer olmayi marifet goruyorsun. Aek da Oly ve Pao haricinde getisi tirt olan ligin siradan bir takimi iste.

Yunanistan Ligi

8 Yunanistan ligi sampiyonlugu + 8 kez finalist
4 Yunanistan kupasi + 7 kez finalist


Avrupa

2 Saporta kupasi + 1 kez finalist
1 Fiba Champhions League
1 Euroleauge Finalisti
1 Euroleauge Yari finali
1 Final Four

Iste o kucumsedigin takimin gecmisi bu ! Serce aynaya bakinca sahin gorurmus kendisini!
 

Üst