2019-2020 BSL Takımlarının Transferleri ve Kadro Haberleri

Pınar Karşıyaka'nın başına geçen Ufuk Sarıca, ilk transferini gerçekleştirdi.

Kulüpten, "2019-2020 sezonu planlamalarını sürdüren Pınar Karşıyakamız ilk transferini gerçekleştirdi. Takımımız, son olarak İtalya’da Orlandina Basket forması giyen 28 yaşındaki şutör guard Brandon Triche’yi kadrosuna kattı. Brandon Triche’ye ailemize hoş geldin diyor ve yeşil-kırmızılı formamız altında başarılı sezonlar diliyoruz" açıklamasını yaptı.
 
Guduric'in nba yaptığı yerde larkin ve de colo'nun da yapması gerekir diye düşünülebilir.. Ancak daha önce nba yapıp geldikleri için az bucuk oradaki fikirleri olumsuz etkiliyor olabilir.. Guduric'i deneyecekler muhtemelen.. NBA ekipleri belli başlı takımları takip ediyor, fb bu konuda adamların radarında resmen..
 
Semih Erden - Karşıyaka

Yunus Emre Sonsırma - Karşıyaka

Karşıyaka eski oyuncusu Yunus Emre Sonsırma ile her konuda anlaştı. Cuma gününe kadar oyuncunun çıkış bedeli yatırılacak, resmi sözleşme imzalanacak. Anlaşma 3 senelik.

(via@caglartorun)

Pınar Karşıyaka, son olarak Banvit forması giyen Jordan Morgan (2.03-1991) ile anlaşma sağladı.

Kaf Kaf, sözleşmelerinde opsiyon bulunan Sek Henry ve Assem Marei ile ise yollarını ayırıyor. (DHA)
 
Son düzenleme:
Olay sadece nba yapmak degil ki De Colo vergisiz 2,5 milyon euro alir avrupada, nbade 6 m dolara tekabul ediyor. Guduricin maasi baya dusuktu 500 bin falandi simdi 1 milyona bile nba yapabilir.
De Colo 32 yasindayken iyi kotu bir rol isteyecek. Guduric comez ve buyuk ihtimalle havlu sallar
 
Gaziantep✈️İstanbul

Beşiktaş, geride kalan sezonda Gaziantep Basketbol forması giyen Shaq McKissic ile büyük ölçüde anlaşma sağladı. Son anda bir aksilik olmazsa 1 yıllık sözleşme imzalanacak. 🦅

(via@NeoRock06)
 
Yerli rotasyonu için Semih Erden, Yunus Emre Sonsırma ile anlaşan P. Karşıyaka Birkan Batuk, Metecan Birsen, Onuralp Bitim ve Egehan Arna'yı transfer etmek istiyor!
 
Bahçeşehir Koleji, Can Altıntığ ve Hadi Özdemir ile yeni sözleşme imzalandığını duyurdu.

Altan Erol yeni sezonda Bahçeşehir forması giyecek.
(via@caglartorun)
 
Son düzenleme:
Fenerbahçe Beko ile Nando De Colo arasında ufak detaylar kaldı. Fransız guard, Fenerbahçe Beko ile anlaşmaya oldukça yakın. (Sportando)

Gelirse Guduric yerine gelecek.
Fenerbahçe için mükemmel bir hamle...

Edit:Fb Beko, De Colo ile prensipte anlaştı.
(via@NikosVarlas)
 
Son düzenleme:
Fenerbahçe Beko ile Nando De Colo arasında ufak detaylar kaldı. Fransız guard, Fenerbahçe Beko ile anlaşmaya oldukça yakın. (Sportando)

Gelirse Guduric yerine gelecek.
Fenerbahçe için mükemmel bir hamle...

Edit:Fb Beko, De Colo ile prensipte anlaştı.
(via@NikosVarlas)
De Colo. Mükemmel hamle. Alınabilecek en iyi adamlardan. Fener yine f4 için net favori oldu bu sene de. Pota altına güçlü isim şart ama. Udoh çok ideal olurdu.
 
De Colo ' nun bu yaştan sonra görev adamı olacağını düşünmüyorum . Avrupa ' nın Llull- Rudy - Spanoulis üçlüsünden sonra en çok kaşarlanmış oyuncusudur benim gözümde . Her pozisyondan sonra ağlayan , savunmacıların faul yapmaktan kaçındığı bir oyuncudur . İtuidis ile arasındaki ego yarışından sonra belli ki yolu kendisi aldı , EFES kazansa bu durumun zıttını görebilirdik . Ben kumar olduğunu düşünüyorum . Higgins veya Clyburn denseydi sesimi çıkartmazdım ama De Colo benim gözümde üst düzey bir oyuncu hiç olamadı ne yazık ki . Fizikle oynanan günümüz basketbolunda temastan en çok kaçınan bir oyuncu görünümünde kaldı son 2 senede , bence kötü transfer . Beklenti karşılanmaz , ss alıyorum sene sonunda bir şeyler yaparsa linç için hazırım :D
 
beIN SPORTS Son Dakika: Anadolu Efes, CSKA Moskova’dan Alec Peters ile bir yıllık anlaşmaya vardı. Sözleşmenin birkaç gün içinde imzalanması bekleniyor.

Ergin Ataman yeni Zoran Erceg'ini buldu 😄
 
Avrupa’nın açık ara en iyi kısası De Colo. Itoudis’le bol sürtüşmeli geçen senede bile f4 oyunuyla kupayı getirdi CSKA’ya.
 
alec peters pek euroleage'e uyumlu bir görüntü vermemişti, iyi bir şutör ama savunma kısmında ve takıma uyum sağlama konusunda şüpheli.. Ergin Ataman anladığım kadarıyla hesaplarını gene larkin ve micic penetreleri ve yaratıcıkları üzerine kuruyor.. Oradan rakibin dengesini bozma, iyi saha yerleşimi ve bol üçlük.. klasik ergin hocam :D

De colo transferi ise başarılı, 2 sene üst düzey katkı alırlar.. nba kontrat bulamamasını ise normal karşılıyorum.. Yaşının fazla olması ve atletizm eksikleri sebebiyle bulamadı muhtemelen..
 
Geçen sene normal sezonu lider bitirip F4 yapan takım, kadrosunda De Colo - Guduric değişikliği yapıyorsa yeni sezonun kağıt üzerinde favorisidir.

Her ne kadar Barca spekülatif işler de yapsa oyun kurucu pozisyonları benim için soru işareti. Oraya iyi bir ekleme yaparlarsa onların da her pozisyonda kusursuz denebilecek bir kadrosu olduğunu söyleyebilirim.

Yalnız bu işler kağıt üzerinde olduğu gibi sonuçlanmayabiliyor. De Colo da neredeyse her sene belirli periyotları sakat geçiren bir adam. Hatta zaman zaman sakatlıklarda F4'e formda girmediği de oldu.

Real, Rodrigues'i geri getirirse Barca ya da Fb'den kalite anlamında geride kalmaz.

CSKA ise uzun zamandır ilk defa bu kadar favori olmadığı bir sezona başlayacak

Efes'e gelince Peters hamlesi tam Ataman'ın istediği hamle. Efes'in rüya gibi geçirdiği sezondan sonra Ataman'ın aklındaki tek şey takım içi rolleri korumak oldu.

Bu anlamda Moermann'ın da performansı etkilenmesin diye ondan ana rolü alamayacak ama o kenardayken şut sokma işini kusursuza yakın yapacak Peters eklemesini yaptılar ki Erceg'den itibaren Ataman için şut sokan 4 numaraların olmazsa olmaz olduğunu biliyoruz

Dediğim gibi Ataman'ın kafasındakiler düşünüldüğünde takımı korumaları ve Peters eklemesi mükemmel gibi görünse de bana göre güçlenen Euroleague takımlarına bakarsak Efes daha fazlasını yapmalıydı.

En önemli sorunlarından birisi Dunston'un sahada olmadığı dakikalarda pota altı sertliğini koruyamamalarıyken Pleiss yerine çok da maliyetli olmayacak M.Eric hamlesini yapabilirlerdi.

Yine sertlik gördüğünde geri adam atan, savunmada zaman zaman dağılıp hücumda da kafaca oyunda kalamayan Beabois yerine Nedovic, B.Paul gibi fizikli, sert bir kısa tercih edilebilirdi.
 
Türk Telekom, Sylven Landesberg ile yola 1 yıl daha devam edecek. Ankara temsilcisi, Kenny Gabriel, Reggie Redding ve Vladimir Stimac'ın opsiyonlarını kullanmazken, TJ Campbell'ı ise kadroda tutmak istiyor. (@ismailsenol)
 
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi takımlarından Gaziantep Basketbol, ABD'li pivot Jamelle Hagins'i renklerine kattı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Gaziantep Basketbol, pivot mevkisi için Hagins ile temasa geçti.

29 yaşındaki 2,06 metre boyundaki oyuncuyla 1 yıllık anlaşma sağlandı.

Gaziantep ekibiyle resmi sözleşmeyi imzalayan tecrübeli oyuncu, geçen sezon görev aldığı Afyon Belediyespor'da 18 maçta 11,5 sayı, 3,8 ribaunt, 1,6 asist ortalaması yakalamıştı.
 

Üst