2019-2020 Euroleague

Şimdi Micic Larkin'den sonra takımın ikinci en skorer ismi. 14 sayı ortalama ile oynuyor, Larkin kadar değil ama öyle skorerliği de yabana atılabilecek biri değil. Zaten benim demek istediğim sıfır sayı atması. Bunun onun moralini bozması. Sıfır sayı kabul edilebilir bişey değil. Beş sayı bile atsa teselli olurdu ona. Efes'in 104 sayı attığı bir maçta Micic'in sayı atamaması bana çok garip geldi. Maç içinde de çok morali bozuldu benim gördüğüm. Zaten benim dediğim bir ayrıntı, inşallah etkilemez de bu formu sürdürür takım.
 
Turkish Airlines EuroLeague’de Kasım ayının En Değerli Oyuncusu seçilen isim temsilcimiz Anadolu Efes’ten Shane Larkin oldu.

EuroLeague, Larkin’in ödüle layık görüldüğünü resmi açıklamayla duyurdu. Bildiride Efes’in Kasım ayındaki beş maçını da kazanırken Larkin’in toplam 131 sayı kaydettiği ve 153 verimlilik puanına sahip olduğu, temsilcimizin tarihinde bu ödülü kazanan beşinci oyuncu olduğu aktarıldı.

Birleşik Amerikalı yıldız oyuncu, ay boyunca maç başına ortalama 30 dakika süre alırken 26.2 sayı, 3.8 ribaund, 4.4 asist ve 30.8 verimlilik puanı yakaladı.

Son oynanan Bayern Münih maçında ise 10 üçlükle Andrew Goudelock’ın Fenerbahçe formasıyla yine aynı takıma karşı kırdığı rekoru kıran Larkin’in, 49 sayıyla EuroLeague’in bir maçta en fazla sayı atan oyuncusu olduğu da açıklamada yer buldu.
 
Micicte genel olarak bir düşüş var ve bunun Larkin ile alakalı olduğunu sanmıyorum. Bu oyuncular yogun bir fikstürden geçiyorlar ve sürekli aynı form durumuyla devam etmeleri kolay değil. Birde ben euroelage takımlarının micic'e yavaş yavaş önlem aldığını düşünüyorum, özellikle ikili oyun savıunmasında üzerinde ciddi baskı oluyor, larkin kadar cabuk bir oyuncu olmadıgı için zorlanıyor.
 
Efes üç maçlık deplasman serisine çıkıyor. Üçü de zor maç. Baskonia - Fener - Zalgiris. Şu Micic'in formsuz zamanına denk geldi üç maçı da kazanabilirler ama kaybederlerse de şaşırmam. Larkin her maç 50 sayı atamaz sonuçta. Zaten kaybetse de sorun Efes epey kredi yaptı kendine. Amaç normal sezonu ilk dördün içinde bitirip mümkünse Fener'le de eşleşmemek. Bunu yaparlarsa her türlü F4'deler.
 
Şu anda euroligde harika maçlar var. Khimki-Barcelona maçı bunlardan biri. Kurtiniatis güzelim takımı rezil ediyor sene başından beri. Bu maçı alması gereken Khimki kendi evinde çift hanelerde geride götürüüyor maçı. Ben olsam koçu hiç beklemeden kovarım maçtan sonra.
 
Alba Berlin harika işler yapıyor. İlk çeyrekte 14 sayı geride olduğu maçı son anlarda 3 sayı geriden gelip uzatmaya götürdü. Şu anda uzatmada gerideler. Fenere resmen çetin ceviz oldular. Ama bakalım nefesleri maçı kazanmaya yetecek mi?
 
Sloukas maçı 36 verimlilikle bitiriyor ama genede haftanın mvp si olur diyemiyoruz Shane Larkin sağolsun :)
 
Pana - Oly maçında mükemmel atmosfer var. Spa fena protesto ediliyor. Kim ne dersin desin bizde dahil bu adamlardaki tutku, çılgınlık yok. Adamlar avrupa basketbolunun cisimleşmiş hali gibiler. Oaka bambaşka bir yer.

Fener de ıkına sıkına uzatmada yendi Alba’yı. Biraz düzeldiler ama hala eskisi gibi değiller.
 
Lalrkin yine inanılmaz başladı. 3 dakkada 12 sayı attı. Efes te 37-18 önde deplasmanda. Bu maçı da farklı kazanabilirler. Umarım Larkin yine bir 30-40 sayı atar. Hidayet TÜrkoglu da onu düşünmemeye devam etsin. Adam daha ne yapmalı milli olmak için?
 
Hakan bey geçen hafta 0 sayı atan Micic için endişelendiğini söylemişti sanırım. Ama Micic bu hafta gerçekten çok iyi oynuor. Hiç kafaya takmamış geçen haftayı. 10 sayısı 5 de asisti var ilk yarıda.
 
Efes’te Dunston’un olmaması artık onlar için avantaj mı oluyor bunu düşünmeye başladım. Hücumda, faul atışlarında takım kesinlikle daha verimliler Dunston olmadan. Bir ay önce bunu konuşsak takımda en son sakatlanması gereken adam derdim. İlginç.

Bu arada Rick Pitino Pana’ya dönmüş haberim yoktu şimdi maçta gördüm. İyi olmuş bu sene daha iyi kadroları.
 
Pana - Oly maçı mükemmel oluyor, izleyebilen son çeyreği mutlaka kaçırmasın. Oly resmen what a comeback yaptı. Geriden geldiler, kafa kafayalar.

Resmen basketbola doyduk bu gece ne maçlar oldu.
 
Oaka'da maç uzatmaya gitti. Harika maç oluyor. Olympiakos'un öyle bir atmosferde Panathinaikos'a karşı koyduğu karakter muazzam gerçekten. Mücadele izlenmeye değer.
 
Larkin rekoru iyi ki kırmış geçen hafta yoksa Rice da 41 sayı yaptı Oly maçında. Yalnız ne maç oldu her tarafımdan adrenalin fışkırıyor resmen. Yaktılar meşalelerle Oaka’yı.
Zaten benim için avrupa basketbolu demek Oaka’da oynanan ellili altmışlı sayılarda biten Pana - Oly maçı demektir ilk önce. Bugün o tablodan esintiler vardı. Sayı olarak tutmadı ama atmosfer olarak eski günleri tattık. Yunan takımları olmadan hep bi yanı eksik avrupa basketbolunun.
 

Üst