2019-2020 Euroleague

Bence Sloukas'ın ve Lauvergne'nin kadro dışı kalması lazım.
Fenerbahçe'nin birde guard transferine ihtiyacı var çok açık.
Sloukas takımı sabote ediyor, Westermann beklenilen katkıyı veremedi, Dixon savunma da çok kötü. Net bir guard transferine ihtiyaçları var bu yüzden.
Ben Obradovic'in gitmesini istemem. Galatasaray ve Beşiktaş yönetimleri zaten basketbola değer vermiyor. Fenerbahçe de bunu yaparsa o zaman basketbol daha az rağbet görecek. Çünkü Fb Obradovic'i gönderirse bütçeyi düşürür. Onlar düşürürse Anadolu Efes de düşürür. Bundan dolayı Obradovic kalmalı...
 
Fener hayati bir galibiyet aldı Yunanistan’da. Belki de ya tamam ya devam maçıydı. Kaybetseler sezon bitebilirdi ama şimdi kazandılar, iki tane de takviye yapıldı. Nunally de gelmiş öyle deniyor. Bir hava yakalayabilirler. Daha önce de demiştim euroleague’de en pis takım fener. Sekizinci de olsalar şampiyon olma potansiyelleri var. Real, barca, efes hiç biri bunlarla eşleşmek istemez. Bakalım play-off yapabilecekler mi, yapabilirlerse bütün dengeleri değiştirebilirler.
 
Son düzenleme:
Pana deplasmanda Cska’yı uzatmada yendi. Yine çok güzel maç oldu. Pitino’ya bayılıyorum hiç geri adım atmıyor, Pana için büyük kazanç bence. Calathes 22 sayı, 17 asist yapmış. Avrupada triple double yapmaya en uygun oyuncu o zaten, biraz daha rebound kassa kesin yapardı. Pana’nın yukarlarda olması her zaman iyidir, keşke f4 de yapabilseler.
 
Anadolu Efesi izlemek büyük keyif. Son 10 maçta 9. galibiyetlerini aldılar. Ve o mağlubiyeti de belalıları CSKA'ya karşı aldılar. Ama bence bir sonraki maçta Efes onları da yenecek. Avrupa'nın en formda takımı şu anda. Her maç nerdeyse 100 sayıyı buluyorlar.
 
Anadolu Efes, Allah nazardan saklasın Ergin Hocanın dediği gibi NBA basketbolu oynuyor. Micic, Larkin, Bobua ve Simon gibi çok iyi 4 kısası var. Anderson bugün iyi katkı verdi. Timma'ya çok düşük yüzde ile sayı attırdı. 7-8 sayı da var. Seneye Pleiss yerine Jekiri ve Anderson yerine kaliteli bir 3 numara da buldular mı çok daha tehlikeli takım olacaklar.
İnşAllah böyle devam ederler.
Şimdi önlerinde 5 çok zorlu maç var.
Barcelona(D), Milano ve Asvel içeride, Madrid(D), CSKA(D) şeklinde. Burdan alacakları 3 galibiyet bile onları ilk 4 in avantajlı hale getirecektir.

Ergin hoca maç sonu Dunston'un Şubat sonu gibi takıma katılabileceğini söylemiş. Çok geç yaw. Bu nerdeyse 2 ay demek. Nerdeyse 2 aydır da yok zaten. Bu adam ne yaşadı ki bu kadar uzun sürdü?
 
Son düzenleme:
Fenerbahçe Euroleague'ye geri döndü diyebiliriz. Baskonia deplasmanında da kazandılar. Tempo yakalamışlar gibi duruyor büyük olasılıkla play-off yaparlar. Ki bu bütün dengeleri değiştirir. Sekizinci sıradan girip şampiyon olma potansiyelleri var. Başka bir takım yok bunu yapabilecek alt sıralarda. Westarmann forma girdi, bu yükselişte onun payı çok. Gerçi dün takım halinde mucize bir üçlük yüzdesiyle oynadılar, bunu her zaman yapamazlar. İçerdeki barca ve milano maçlarıyla kaderleri belli olur.
 
Akşam büyük maç var. Barca - Efes. İki takım da kaybetse fazla kayıpları olmaz ama güç gösterisi açısından normal bir maçtan fazlasını ifade ediyor. İstanbul’daki ilk maçı Barca kazanmıştı eğer bunu da alırsa Efes’e senden iyi takımım mesajı vermiş olur F4 için. Efes alırsa da dengeyi sağlamış olur. Micic’in kötü oynama lüksü yok bu sefer. Mirotic’i biraz olsun durdurabilirse Efes maçı alır diye düşünüyorum. Ergin hoca sever böyle mesaj galibiyetlerini.
 
Fener 7. ya da 8. sıraadan play off yapar. Kalan fikstüre bakınca ilk 2 sırayı Barca ve Real'in alacağını düşünüyorum. Efes'in Real, Barca, CSKA ve Maccabi olmak üzere 4 deplasmanı var. Muhtemelen 3. bitirirler. Fb, ne Barcayı ne de Real'i eleyebilir
 
Son çeyrek 14-0 seri yenir mi, resmen maçı elleriyle veriyorlar. Yazık olacak gibi.

Ergin hoca çıldırdı bu arada. Atıldı oyundan. Tribünlere hareket yaptı.
 
Efes'in pota altı savunması Dunston yokluğunda kulak memesi kıvamında. Brandon Davies kazması bir çeyrekte 16 sayı atabiliyor mesela bugünkü gibi.
 
İşte bu kadar be. Geri kalmalarına rağmen, hoca atılmasına rağmen aldılar. Yardımcı hocaya da helal olsun. Tibor’u çıkarıp Peters’ı alıp Singleton’ı beş numaraya alması maçı getirdi. Ergin hoca olsa belki bu hamle olmazdı. Larkin için diyecek bişey yok artık, mükemmel bir adamsın sen. Büyük galibiyet, büyük.
 

Üst